İstanbul Park’ın Sahibi Vural Ak 3.1 Milyon Euro’luk Ferrari LaFerrari’yi Satın Aldı!

yazar:

kategori:

Dünyada 499 kişinin sahip olabileceği, Türkiye fiyatı 3.1 milyon Euro’ya gelen LaFerrari, sahibine teslim için İstanbul’a getirildi.
İki yıl önce, 16 Mayıs 2013’te Maranello’daki Ferrari fabrikasına giden ve LaFerrari’yi fabrika pistinde kullanan ve aracı alabilecek iki Türk adaydan biri olarak sipariş veren Vural Ak, markanın talep ettiği şartları karşılayabildiği için en hızlı ve en pahalı Ferrari’nin Türkiye’deki ikinci sahibi olmayı başardı.

TÜRKİYE’NİN PAYI 2

LaFerrari’yi satın almak üzere aday olan diğer Türk ise Habaş CEO’su Mehmet Başaran’dı. Başaran geçen yıl bu hakkını kullanmaktan son anda vazgeçince, onun için ithal edilen araç, aynı şartları karşılayan bir borsacı tarafından satın alınmıştı. Başaran’ın garajında aralarında 288 GTO, F40, F50, Enzo, Superamerica, McLaren F1, Porsche Carrera GT gibi 80’in üzerinde süper spor Otomobilin olduğu biliniyor.

Türkiye’nin en büyük filo kiralama şirketlerinden İntercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Vural Ak, aynı zamanda dünyanın sayılı süper lüks ve klasik otomobil koleksiyonerleri arasında yer alıyor.

Garajında Ford GT, Dodge Viper, Lamborghini SV, Mercedes SLK 55 AMG, Nissan GT R, Audi R8 V, Audi R8 V10 Roadstar, Dodge Challenger SRT, Maserati Grand Sport ile Ferrari California, Spider, F12, F12 Berlinetta ve FF modelleri bulunan Ak’ın LaFerrari’yle birlikte garajındaki kıymetli otomobil sayısı 50 adedi geçecek.

SAHİP OLMA KOŞULLARI PADIŞAHININ KIZINI ALMAKTAN ZOR

Ferrari toplam 500 adet üreteceği ve birini müzesine alıp, 499 adedini satacağı LaFerrari modelinin muhtemel müşterileri için yerine getirilmesi hiç de kolay olmayan şartlar arıyordu.

Bu aracı garajına dahil edecek olan kişinin sadık bir Ferrari müşterisi olması ise yeterli değildi. Bu kişinin son 8 yılda üretilmiş olan ve Türkiye’deki toplam değerleri 2.5 milyon Euro’yu bulan 5 Ferrari modelini satın almış ve LaFerrari’yi sipariş ettiğinde ise satmamış olması gerekiyordu. Bu modeller, Ak’ın da garajında bulunan California, Spider, F12, F12 Berlinetta ve FF idi.

Kaynak : Habertürk


Yorumlar

“İstanbul Park’ın Sahibi Vural Ak 3.1 Milyon Euro’luk Ferrari LaFerrari’yi Satın Aldı!” için 21 yanıt

  1. Alsın tabi. Adamın pisti de var sürsün de sürsün.

    Haa emektar 68 Firebird’ün tüm bu araçlardan daha keyifli olduğunu hala iddia ederim.

  2. Adaman McLaren F1 varmış bunu bilmiyordum Türkiyede varmıydı ki?? Bende C63 AMG dtm versiyonunu görmüştüm ve o zaman koskocaman intercitynin sahibi buna mı kalmış diye hayıflanmıştım 🙂

    1. http://store.donanimhaber.com/97/c0/19/97C0195B121D2FB79E0D1ED8AAB4FC87.jpg
      http://store.donanimhaber.com/3b/75/4f/3B754FCCF7A021F6EDD3E30CF1E8A1A3.jpg
      mclaren f1 li resim netten silinmiş.
      adam dünyanın sayılı koleksiyonerlerinden biri Mclaren F1 LM ve F40 LM sahibi olarak 🙂 yani çifter çifter var…

      1. İlginç 🙂 jeremy clarkson bile birzamanlar çok pahalı diye almıyorken, gerçi vural akın daha çok parası vardır…

        1. @foreverMcLaren jeremy kim ki mbaşaran’ın yanında 🙂 jeremy nin 5 yıllık kazancı adamın 5 saatlik kazancı kadar yoktur 2-3 saatlik kazancı 2 fxx-k ediyor.
          Vural abiyi kastetmemiştim zaten onun da büyük koleksiyoner olmasına daha çok var ölen paul walker kadar bile özel bi garajı yok.

          1. Hocam zaten şu koleksiyonerleri hiç anlamış değilim, çoğu çok yoğun şekilde çalışıp milyon dolarlarla oynarlar vakitleri olmaz bu araçlara binmeye, bukadar parayı oraya gömmek benim mantığıma uymuyor, ben olsam alır biner satar sonra yenisini alırım ne gereği var aynı anda 20-30 m doları arabalara gömmeye…

            1. İşte o yüzden koleksiyoner değilsin değiliz ya 🙂 bu işin öyle bi mantığı yok.
              Ben mesela turbo sakız çıkartmaları koleksiyonerliği yaptım 😛 o yaş için ne paralar gömdüm satıp satıp yenisini alsam olur muydu olmaz 🙂 halen epey sayıda durur. eheheh
              Her özel bi şeyin koleksiyonerliği var tabi araba işi biraz pahalı malum. Da bu adamların geliri yönünden çekirdek parası. adam diyelim ki tablo biriktirmiyor 150 m yat yaptırmıyor da boş vaktini araçları piste çıkararak deniyor. mbaşaran ist.park’ı şahıs olarak en fazla kapatan kişi o plakasız araçların bazılarının piste çıkmışlığı çok. Pist zaten vural’ı malı kar da da buzda da keyfince kullanıyor. Şimdi adam F40 LM’nin yenisi mi var ki satıp da yenisini alsın. Böyle arabaları elde tutmayı istediğim zaman inletmeyi bende isterdim. 🙂 Sen biraz tapu zengini olacak gibi duruyorsun 😛

              1. Yok hocam ne öyle şarkıcı emrah gibi 200 tane evi olup kirasıyla geçinecen 🙂 koleksiyonerler kadar param olsa inan yine parayı gömmem dediğim gibi belki her markanın en iyisinden alırım ne öyle bütün hepsini al binmeye vakit ayırma 🙂

              2. @forevermclaren
                evet öyle müsrifliği bende sevmiyorum 🙂 ne o öyle 5 tane gallardo 4 tane F360 tut bi dane adam gibi bak. Pul koleksiyoncusu gibi o yüzden diyorum. 🙂
                Gözümde en değerli zenginler avrupada eski F1, lemans araçlarını felan satın alıp bi dünya para harcayıp yürütüp historic lerde yarışanlardır….. bu saydıklarımızdan daha az paraları olduğuna eminim. Hobi böyle olur.

  3. Haber çok yeni değil aslında malumun ilanı gibi olmuş.
    LaF siparişi ilk defa 3 e çıkarılmıştı sonra yine 2 de kaldı. K yı alıyoruz nasıl olsa diye vazgeçti demek ki. Başaran geçen yıl felan elinde ki 1000 km altında ki çoğu sport’u sattı. Onun ki pul biriktirir gibi araba biriktirmek ss’lerin hiçbirinin plakası yok.
    Vural ak son yıllarda ciroyla birlikte atak yaptı halen dahi dünyanın sayılı koleksiyonerlerinden denemez ilk 250’ye giremez ne adamlar var dünyada çoğu sportu aslında kirada tr de sayılı dense olur. Koç’un elinde ki klasiklerin değerini toplasan onunkileri katlar. 🙂 Listenin sonunda ki bazı ferro’ları LaF edinebilmek için aldı. Türkiye standartları üzerinde elinde güzel bir ACR viper ve ford gt var. Diğerleri kiralanabilen ayardaydı.
    Malesef ki hiçbiri o makinelerin hakkını verebilecek ayarda değil ihtiyar sayılırlar artık 🙂

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Adamın garajı ne öyle ya!Sayılı zenginlerden ama isimleri hiç duymadık.Millet yaşıyor arkadaş.Ne demişler ; “Zenginin malı züğürdün çenesi yorar” ehe ehe 🙂 🙁

  5. vallahi benım cok param olsada alacagım ferrari modeli 458 speciale ve f12 berlinetta olurdu hadi daha eskı model f430 scuderia olsun 5 e tamamlamak zorda

      1. Alpay Rüzgar avatarı
        Alpay Rüzgar

        F40 😉

  6. Türkiye’de sürmeye kalkışmasın. Adamın biri vurur direk.

  7. eskilerden birkaçını versin hayrına 🙂

    bizde duvar kağıtlarına bakıp duralım

  8. bizde yaşıyoruz diye seviniyoruz 😀

  9. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Ferrari bunlardan pilotlarına veriyor mu ?

  10. Tüm koşulları sağlıyorum ama maalesef sadece 2 tane geliyormuş Türkiye’ye. İkisi de kapılmış.
    Lanet olsun adamım çok şanssızım.

  11. Kendi pisti de var zaten. Gezsin dursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir