Smedley: Williams’ın Önlerde Kalmak İçin Çalışması Gerek

yazar:

kategori:

Performans şefi Rob Smedley’e göre Williams Formula 1 gridinde önlerde yer almaya devam edebilmek için tüm araç paketini ve operasyonlarını geliştirmeye devam etmek zorunda.

“En başından itibaren tüm paketi geliştirmeliyiz. Zorlamaya devam etmeli ve onlardan daha hızlı geliştiğimizden emin olmalıyız.”

“Mercedes ve Ferrari’den daha kötü bir pakete sahibiz ve bunu geliştirmek için çok sıkı çalışmalıyız. Aynı zamanda lastik kullanımına da bakmamız gerekiyor.”

“Bence lastik kullanımında en kötüsü değiliz, ancak kesinlikle en iyisi de değiliz.”

“Yarışta diğer araçlar neden bizden bir eksik pit stop yapabildi? Anahtar nokta burası. Sonradan bakıp ‘bir eksik pit stop yapabilirdik’ diyemiyoruz, çünkü yapamazdık.”

“Yapmamız gereken şeyler var. Pit stopların istikrarını geliştirmeliyiz. Bazı hızlı pit stoplarımızın yanında yavaşları da oldu. Olumlu olan şey bu sorunlarla daha önce karşılaşmamış olmamızdı.”

“Birisi çifte pit stop için lastik battaniyesini çıkaramamamızdı, bu bir süreç işi ve yeterince hızlı yapamadık.”

“İkincisi de Felipe’de olandı, kaldıraç doğru şekilde arka tarafa yerleşemedi ve aracın arkasını kaldıramadık.”

“Gitmeli ve neler olduğunu anlayarak toparlanmalıyız, ve bunların tekrar olmayacağından emin olmalıyız.”


Yorumlar

“Smedley: Williams’ın Önlerde Kalmak İçin Çalışması Gerek” için 2 yanıt

  1. Williams, motor gelişiminin açılmasından oldukça zararlı çıkmış gibi. Sezonun 2. yarısında McLaren’e de geçileceklerini düşünüyorum.

  2. sizden bi cacık olmaz. geleceğiniz max. yer burası, bunun nedeni de red bull’un dağıtmış, mclaren’in de yeniden yapılanma sürecinde olması.

    en basitinden bir pit stopta angutluk yapma hastalığı bitmedi gitti. bir de pişmiş pişmiş her pit stop hatasının ardından “Olumlu olan şey bu sorunlarla daha önce karşılaşmamış olmamızdı.” tarzında laflar ediyorlar, dikkat edin geçen yıldan bu yana. hayır, pit stop hatası bellidir, ne olduğu açıktır. bunun sağ arka sol ön diye, kaldıracıydı bilmem tabancasıydı diye ayrımı olmaz ki. “bu seferki kaldıraç değil bicondu, bu sefer sol arka değil sağ öndü gibi özrü kabahatinden büyük teselliler nedir yahu? yediğin bin türlü nanenin ortak 1 tek adı vardır: pit stopta sıvamak. açık.

    daha da kötüsü, williams kazanmak için çabalıyor gibi gelmiyor artık bana. daha da açık söyleyeyim, kazanmaktan, kazanma ihtimali arttıkça kazanmaya bir adım daha yaklaşmaktan korkuyor ve de istemiyor gibiler sanki. sanki olur da bir kez kazanmanın ardından tekrar kazanamamaları durumunda, çıtayı galibiyete kadar yukarı çekmiş olmaları nedeniyle yaptıkları tüm çabanın boşaymış gibi görünmesinin vereceği extra baskıyla uğraşmak/yüzleşmek istemiyorlar gibi. böyle daha kolay olabilir, “adım adım gelişiyoruz, bir gün kazanacağız”.

    sanırım einstein söylemiş, “hep aynı yolu deneyerek farklı sonuca ulaşmayı beklemek deliliktir” gibi bir söz.
    şu strateji ekibinin ne iş yaptığını hala çözemedim, çözen varsa bi anlatsın. kardeşim, sen mercedes ve ferrari araçlarından güçlü müsün, hayır. peki SC ardında, bu pilotların arkasında ilerlerken, bu pilotlarla birlikte pite girmek sana ne kazandırabilir? hiç bir şey. en iyimser haliyle girdiğin gibi çıkarsın, yine arkalarında. peki arkanda seni zorlayacak bir araç var mı? yok. o halde misal vettel gibi pite girmeyi pas geçsen ne olabilirdi? ne kazanabilirdin? belki kazanamazdın, ama en azından bi,r şey de kaybetmez, hepinizin dediği gibi 5.lik max. olduğuna göre, yine en kötü 5 ve 6. sıraları alır otururdun köşene. deneyin arkadaş, korkmayın bu kadar. kimse sizin kazanma odaklı bir takım olduğunuzu filan düşünmüyor zaten, en azından ben bundan neredeyse eminim. sizin derdiniz etliye sütlüye karışmayalım, ilk 3-4 sıradan sonra bize ne düşerse kar mantığı. alır puanımı bakarım keyfime, ben mutlu sponsorlar mutlu herkes mutlu hesabı.

    durup durup sarıldığınız “2013’de koca sezon sadece 4 puan almış bir takımdan bu hallere geldik” ekmeği daha fazla doyurmaz karnınızı, bilesiniz. bunu geçen sene yediniz bitti. her şeyde olduğu gibi başarmakta da, kazanmakta da değişmez 1. kural önce inanmaktır. ben maalesef inandığınızı, daha da kötüsü bunu istediğinizi hiç sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir