"Alonso Singapur Kazasını Biliyordu"

yazar:

kategori:

Şu ana kadar Fernando Alonso’nun geçen sene yaşananlardan haberdar olmadığı yönünde haberler çıktı ve FIA Başkanı Max Mosley, Alonso’nun bildiğine dair bir işaretin olmadığını söyledi.

Ancak Sport’a konuşan Baba Piquet “Fernando her şeyi biliyordu. Bunu göz ardı edemez.”

Cadde pistindeki yarışa 15. sıradan başlıyorsanız yakıtsız yarışa başlamanın bir anlamı yoktur. En fazla 3 araç geçersiniz ve son pitin ardından olduğunuz yerde kalırsınız. Bu mantıksız bir strateji.” dedi.

Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone’da bir İspanyol gazetesine yaptığı açıklamada “Nelson bana Briatore’yi yok etmek için her şeyi yapacağını söyledi.” şeklinde konuştu.


Yorumlar

  1. hem bırde su var.pıqe alılesının ortaya attıgı ıdıaların hepsı tuttu.demekkı adamlar sebebı ne olursa olsun oncesını koyalım bır kenara.oldu bıttı konusmaya karar verdıler.
    su ana kadar soyledıklerı hersey dogru cıktıysa pat konusmuyorsatelsız konusmaları ortadayken alonso ıle ne alıp veremedıklerı olabılırkı.nelsonu alonso mu bıtırdı.neden ona camur atsınlar

  2. en basa donelım.bır yarıs.alonso 15 ncı.start alacak ve 12 veya 14 turluk benzınle cıkıyor.bır kere bu cok sacma.yarıstan once bır toplantı.konusup hersey palanlanıyor.yarısta alonso 12 turda pıte gırıyor.konusmalara bakılırsa benzınım var neden dıyor.tamamen danısıklı dovus.pıt e gır cık arkasından takım arkadasın yarıstan once planlanan seyı yapıyor.telsız konusmaları yıne danısıklı dovus.tımsah gozyasları o ıyımı fılan.hersey ortada.tarafsız bakan herkes olayı pıqe brıatore pat ve alonsonun bıldıgını anlar.gerı kalan herkes bılmıyordu.alonso nun badırelerden kurtulma yetenegıne dıyecek yok.hıc kımse onu konusmuyorken kendı neden konussunkı.bana gore alonsoda ısın ıcınde.yarısı kazanan adamın bundan haberdear olmaması sacma olurdu zaten

  3. gokhan cinar avatarı

    sahsi fikrim telsiz konusmaları çok birsey ifade etmiyor.eger bu olay planlanmıssa zaten telsiz konusmalarında dogal davranılması gerektigi de konusulmustur.mesela briatore nin kızması iyimisin diye sormalar vs vs planlı da olabilir.kalkıpta piquet surada carp diyecek halleri yok. zaten yarıs öncesinde konusulmus olma ihtimali var.bu durumda hersey symonds a baglı…

  4. Renault'un Singapur GP'de ki telsiz konuşmaları

    Flavio Briatore, Pat Symonds, Nelson Piquet Jr ve mühendislerin geçen yılki tartışmalı Singapur Grand Prix'indeki konuşmaları açığa çıkmıştı. Kazanın ardından dakikalar sonra Renault patronunun Brezilyalı pilota olan tepkisi de dikkat çekici.

    The Times'ın telsiz konuşmalarını yayınlamasının ardından Briatore'nin şu sözleri dikkat oldukça dikkat çekti: "Lanet olsun… rezalet, lanet, o pilot değil."

    Konuşmalarda Symonds, Piquet ve mühendisi takımın stratejisi hakkında konuşuyor.

    Symonds: "Artık sana söyleyebilirim ki üç pit stop yapmıyoruz."
    Symonds: "Yakıt konusunda endişelenme çünkü bundan daha önce Alonso'yu bu trafikten çıkararacağım."
    Piquet: "Hangi turdayız, hangi turdayız?"
    Renault mühendisi: "O soruyor: 'Hangi turdayız?'"
    Symonds cevaplıyor: "Evet, ona sekiz turu tamamladığını söyle."
    Symonds ekliyor: "Hayır, ona şunu söyle, o, tamamlıyor, sekiz turu tamamlıyor."
    Symonds daha sonra söylüyor: "Tamam, yapayacağım… Onu izlemeden önce (Williams pilotu Kazuki Nakajima Alonso'nun önünde yeralıyor) pit stop yapacağız ve oradan çıkaracağız, yakıt pompası konusunda hala endişeliyiz. Yalnızca birkaç tur kısa olacak. Onu erkenden pite alacağız ve 40 tur gideceğiz."
    Alonso'nun pitspot'unun ardından Symonds mühendise konuşuyor: " Tamam artık onu gerçekten çok zorlamalıyız. Eğer o (Piquet) Barrichello'yu geçemezse, hiçbir yere gidemez, bu turda Barrichello'yu geçme gerekiyor."
    Briatore ekliyor: " Ona söyle, zorlasın."
    Piquet'nin yarış mühendisi: " Nelson, artık bahane yok, Barrichello'yu geçmen gerekiyor. Düzlükte avantajlı olmalısın. Hadi, artık onu zorlamalısın, onu geçmek zorundasın."

    Brezilyalı pilot birkaç dakika sonra 17. virajda aracını duvara vuruyor.

    Birçok kişi konuşuyor: " Nelson yarışdışı. Lanet olsun. Nelson kaza yaptı. Kırmızı bayrağın çıkacağını söyleyebilirim. Çok büyük (bütün konuşmalar aynı anda oluyor)
    Piquet: " Üzgünüm çocuklar. Biraz dışarı çıktım."
    Mühendis: " O iyi mi, o iyi mi?"
    Symonds: " Ona iyi olup olmadığını sorun."
    Mühendis: " İyi misin? İyi misin?"
    Mühendis: " Fernando şimdi geçti."
    Mühendis: " Tamam, sarı bayrak."
    Piquet: " Evet, başımı arkaya vurdum. Sanırım iyiyim."
    Mühendis: " Tamam anlaşıldı."
    Symonds: " Tamam (duyulamıyor), pit stop'a alın."
    Mühendis: " Güvenlik aracı, güvenlik aracı, güvenlik aracı, güvenlik aracı. Fernando, güvenlik aracı, karışım üçü seç."
    Symonds: " Ona dikkatli olmasını söyle, sanırım 17. viraj."
    Mühendis: " Lanet olsun, ne büyük bir kazaydı."
    Briatore: " Lanet olsun… rezalet, lanet, o pilot değil."
    Symonds: " Fernando'nun pozisyonu ne?"
    Mühendis: " Tamam, yirminci sıradaydık ve güvenlik aracını geçen ilk biz olduk."
    Symons: " Evet, değiliz…"
    Mühendis: " Kurtulup geçecek fakat beklemesi gerekmeyecek."
    Briatore: " Bütün bunlardan sonra pozisyonumuz ne?"
    Symonds yanıtlıyor: " Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum Flavio. Fernando için iyi olması gerekiyor. Fakat nerede olduğumuzu gerçekten bilmiyorum."

  5. Her şeyin başı Alonso aslında.O Kadar tehlikeli bir adam ki.

  6. Semo_Ferrari  avatarı

    RENAULT F1, benim kimseye akıl verme derdim yok. Senin aklın beni pek ilgilendirmior. Sadece doğru bilmediğin şeyleri burada yazma. Bu arada, bu kadar agresif davranmayı bırak. Görüşüne katılmayan herkese sataşıyorsun, sonunda tartışma çıkıyor. Sorun kimden kaynaklanıyor bir düşün bakalım…

  7. fad_ moment avatarı

    olayı çözecek kilit taşı pat symonds. flavio sonuna kadar inkar edecek pat symons ile ters düşüp karşı karşıya gelse bile.
    bu arada aklıma ilginç bir durum geldi:
    bab piquet ve jr. renault'dan alacakları intikamı çok güzel planlamışlar. öncelikle bu olayla reno bitecek ve baba piquet f1 takımını alarak oğlunu yine f1 pilotu yapacak. gerçekten olabilitesi var!

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bora Subaşı olayı yakalamış.

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar Puzle bilirsiniz değil mi ??

    Bütün taşlar bu yapbozda yerine oturuyor aslında.. Ama Resmi yapan Briattore bu resmi ben yapmadım diye inkar ediyor.

  10. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Adamın her yarışı kazayla sonuçlandığı için,kim tahmin edebilirdiki düzmece olduğunu,başka pilot başka takım olsaydı düşünülürdü.

  11. sanene benim aklımda kalan onlar rahatsız oluyorsan okuma ok bıurda kimseye akıl veremezsin ok yüzde 17

  12. baba Nelson Piquet de nereye sataşacağını şaşırdı. arkadaş, adamlarla zaten mahkemelik olmuşsun, bir kaç gün sonra duruşma olacak, her şey ortaya çıkacak. şu noktada hala parmak gösterip "o yaptı, şu gördü, bu pişirdi, bu da yediii." muhabbetine ne gerek var. artık çekil kenara, sonucu bekle. sen yapacağını yaptın.

    Alonso biliyordu veya bilmiyordu gibi bir iddiam yok, nereden bileyim zaten. ama her gün her gün bu haberlerden bıktık artık. iki taraf da çirkef olunca işin tadı kaçtı(Sr ve Flav). işi davaya taşıdıysan davayla uğraş. kararı verecek olan basın ve biz değiliz.

  13. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    bir söz vardır "şaşıran ördek .ötten dalar " diye (kelime için özür)

    sözüm onlara, pıgeut ailesi, nerden dalacağınızı anladınız!

    yada "çamur at, yapışmassa izi kalsın" mantık bu, şimdide Alonsoya çamur atıyorlar bence.

    eğer alonso da suç varsa ok. cezasını çeksin.

    her zaman heryerde ödül/ceza çalışmalı.

    işin aslı bu iddia doğru bile olsa "ISPATLANAMZ"

  14. fad_ moment avatarı

    kim anlayabilir ki düzenli duvara çarpan bir pilotun bilerek yaptığını. ama şimdi izleyince dehasa şekilde gaz verdiği anlaşılıyor:D

  15. kazayı canlı olaran Tv'den izlerken, bana çok garip gelmemişti, Piquet işte deyip geçmiştim 🙂 Ben çok safça yaklaşmışım olaya, yorumlara bakıyorumda son haftalardır, herkes tahmin etmiş önceden bunun planlı olduğunu 🙂

  16. fad_ moment avatarı

    bu oyun alonso'yu takımda tutmak için yapıldıysa mantıken alonso'nun haberi olmaması gerekiyor. ancak piquet'in alonso ile alıp veremediği ne? oğlunun kariyerinin suçlusu alonso mu?
    telsiz konuşmasına gelince;bugün tekrar izledim singapur 2008'i pit-stop'tan önce konuşma yok sanırım.(ekrana yansımamış)3 pit-stop taktiği gibi duruyordu. ve sadece kazadan sonra piquet jr. ''üzgünüm çocuklar'' demiş. bu arada kaza gerçekten çok dandik!

  17. Alonso'nun mühendisiyle olduğu iddia edilen "yakıtım var girmeyeyim, yok şimdi girmen lazım"
    gibilerinden olan ve tam olarak yazılan metni hatırlamadığım konuşma 🙂

  18. fad_ moment avatarı

    hangi konuşma?

  19. M1CHAEL, o haberinde düzmece olma ihtimali var, tıpkı diğerleri gibi, bence duruşma ve ardından gelen resmi açıklamaları beklemeliyiz:) Umarım Alonso alet olmamıştır bu tür oyunlara yoksa çok üzülürüm, çünkü bu olay eğer doğruysa, Renault'un Alonso'yu elinde tutması için yaptığını düşündüğüm bir oyundur, yksa ölü bir sezonda 1 yarış galibiyeti için bu kadar tehlikeli bir oyuna gireceklerini sanmam, tabi Alonso'yu ellerinde tutmak için performanslarını kanıtlamalıydılar, Alonso'ya söyleyerek bir şey ispatlayamazlar, bu benim görüşüm. Ve eğer telsiz konuşmaları haberleri doğruysa Alonso'nun %99 haberi yok demektir.

  20. Bir şey sorucam bu telsiz konuşması nerede geçmişti, bilgi nerden di, kaynağı neydi acaba?

  21. fad_ moment avatarı

    alonso'yu neden yarış öncesi toplantıya almadılar peki. telefonda söyleyecek kadar aptal değil heralde bu adamlar. belkide ona sürekli zorlamasını söylediler?

  22. Force İndia 1 puan alabilmek için iki yıldan beri çabalayıp dururken,reklam ve diğer gelirlerden alınacak olan milyon dolarlar hep bu puanlara bağlı iken Reno takımının böyle bir yola başvurması bu spor adına yüz kızartıcı bir olaydır.Ama yarış anında da hemen belli olduğu gibi böyle bir olay vardır.Nelson alet olduğu ve şimdiye kadar sustuğu için suçludur,alonsonun ise haberinşn olmaması imkansızdır,telsizlerin dinlendiğini zaten biliyoruz o konuşma dümendir.

  23. Oguz Çetin avatarı

    Eğer ki bu söylenenler doğruysa reno takımının böyle bu oyun oynadığı kanıtlanırsa çok çok büyük cezalar gelir belki bundan sonra f1 de reno die bi takım olmaz alonso ve piqenin de kariyerleri biter

  24. fad_ moment avatarı

    alonso'nun yarıştan sonraki sevincine bakın bilip bilmediği ortaya çıkacaktır. eğer bilseydi bu kadar güzzel oynadığı için yeri f1 değil hollywood olurdu…

  25. sedat ahmet avatarı

    gördüğün gibi günlerdir boyle bir olay olduğu yazılıyor ve tabıkı senınde dediğin gibi henüz ispatlanmış birşey yok ama yorumların hepsinde EĞER bu doğru ise yazıklar olsun nelson ailesi gibilerinden bir sürü şey söylenıyor.bu üsteki haberde alonsonun bilgisi olduğuna dair bir haber,henüz netlik kazanmamış .bende EĞER doğru is sanada yazıklar olsun alonso derim manasında yazdım,bazıları bilse ne olur bilmese ne olur yazmış bu garibime gitti.bir suç unsuru olmuş basitcede alonso bu suç unsurunu bilmesi halinde çıkıp bilgi vermemişse o da suça ortak olmus olur.
    ve evet bende çıkıp anlatmazdım yarıstan sonra
    her doğru her yerde söylenmez :))

  26. burak bocek avatarı

    eehuhe oke man:)

  27. sedat ahmet avatarı

    @burak bocek
    yazdığım yorumun en sonunda bir cümle var lütfen onu okurmusun.okumadan anlamadan yazmışsın.lütfen oku ondan sonrada anlamamışsan anlatıcam
    ayrıca masum değiliz hiç birimiz diyesim geliyor:)sene başında biz ceza aldık hamiltona söylenmeyen kalmadı o yüzden bize suçu öğretmeyin biz suçun kendisiyiz:)

  28. burak bocek avatarı

    biz sanki birisinin masum olduğunu düşünemeyiz.evet olayda kanıtlar toplansın suçluda olsa ispat edilene kadar suçsuzdur.sanki sen bizzat gittin gördün bu kadar eminsin.biz kendi fkrimizi sunduk.bencede masum olduğuna inaıyorum.ama aksi çıkar yanılırsam ayıplarım nedne diyemeyim.sen burda farklı konuşurken ben derim diyorsan biz neden diyemeyelim yani.peki sen suçsuz çıkarsa kusura bakmayın yok yere günahını aldım diyebilecek misin.hemen felaket tellalı gibi kaldırmayın ortalığı ayağa

  29. burak bocek avatarı

    sedat ahmet,sen olayın nasıl başladığını biliyor musun?olayda briatore,symonds ve piquet toplantısı,kaza taktiği vesaire sürekli bu 3lünün adı geçiyor dimi?acaba bunlar alonsonun haberi olmaksızın yapılmış olamaz mı?alonso neden çıksın yarıştan sonra böyle bi galibiyet aldım desin mantıklı ol biraz.sen böyle bir galibiyet alsan sanki çıkıp yok arkadaş ben bunu yediremem mi diyecektin.nedir bu birilerini suçlama isteğiniz.ama iş kendinize geldi hep en masum sizlersiniz zaten

  30. Semo_Ferrari  avatarı

    RENAULT F1 arkadaş demiş ki: "o yıllarda yüzde 17 orluyordum çünkü en hızlı araba bendeydi ama şimdi yüzde yüz zorluyorum diyorr"

    Birincisi, aklında kalan yarım yamalak cümleleri burada kullanma, %17 değil %70'ti o.

    İkincisi, herşeye at gözlüğüyle bakmayı bırak. Renault'a tanrı muamelesi yapmak sadece senin seviyeni düşürür.

    Asıl konuya gelince, durum gerçekten karıştı. Ama durum bana daha çok Piquet Jr. kovulduktan sonra ailecek Renault'a öfke kusmaları gibi geliyor. Ve eğer fernando ulas arkadaşımın da dediği gibi yarış mühendisine neden erken girdiğini sormuşsa ve durumdan habersizdiyse, Piquet'ler kendilerinden utanmalı. Dilerim ki ne Renault'un ne de Alonso'nun adı lekelenir, işten zararlı çıkanlar Piquet'ler olur.

  31. elif çivici avatarı

    umarım bilmiyordur bunu,ve ben bilmedigine inanıyorum,çünkü hafif başlamasının nedeni piquet yapmasa bile bir gece yarışı illaki sorun çıkartan bi yarış olur diye düşünüp de hafif yollamış olabilirler..umarım öyledir.

  32. sedat ahmet avatarı

    yazmayayım diyorum ama gelde yazma,tamam nelson ailesi her durumda zaten kabahatli yaptıkları kabullenilebilir birşey değil,rezil bir aile bunlar.renoda aynı sekılde onlar kadar suclu.ama altına yorum yaptığımız haber alonsonunda bu olayı biliyor olması ile ilgili.hadi hepsi suclu hıc bırıde cıkıp açıklamadı yarıstan sonra,eğer alonsonunda bu komplo,hileden haberi olduğu ortaya çıkarsa alonso bilse ne olur bilmese ne olur,alonso suçsuz diyenler yahu bu adamların hepsi cambazda alonso madem sen biliyordun bunu neden çıkıp açıklamadın ki sen dört dörtlük bir adamsın yazıklar olsun sana diyebileceklermi???altını çiziyorum olay henüz netlik kazanmamıştır bu iddainın gerçekliği ispat,kabul edilirse yorumum geçerlidir….

  33. mehmet ceviz arkadaşıma katılıyorum hem oğlunun canı tehlikede hemde seyircinin ben bunlar komplo hep bunlar spora zarar veren şeyler umarım bu konu daha fazla uzamaz ve en kısa zamanda açıklığa kovuşur

  34. mehmet ceviz avatarı

    diyelimki olay doğru.öyleyse seninde yarıştan önce veya sonra haberin muhakkak vardı(baba pıquet).yahu sen bu işin içinden gelme bir adamsın.ölüm tehlikesinide biliyorsun.adam evladını nasıl böyle bir ateşe atar.sende hiç evlat sevgisidemi yok.hadi sonra haberin oldu hemen çık konuş benim evladımın hayatını bir yarış için tehlikeye attılar de ve davacı ol.arkadaşlar içinizde evli ve çocuğu olan varsa onlar daha iyi anlar.tüm canlılar evladının tüyü için dünyayı yakar.hay ben senin gibi babanın…

  35. Bozacının şahidi şıracı…

  36. fad_ moment avatarı

    gerçekten 3 dünya şampiyonu bir adama yakışmyacak şeyler yapıyor bu adam. ama bana öyle geliyor ki bu iş sonunda yine onlara patlayacak. alonso telsizde neden erken geldiğini sorguladığına göre haberi yoktu. bu kadar kas kafalı mı bu piquet? hem kendi oğlu nasıl kabul etti böyle birşeyi. herkes 1 suçluysa o yeteneksiz piquet 10 suçlu. böyle şeylerle kontrat uzatmaya çalışacağına adam gibi sürüp aracını kabiliyetini kanıtlasaydı. bundan sonra alonso'nun yapacağı tek şey torro rosso'da yarışmak bile olsa renault'tan ayrılmak olur.

  37. görecez ne olacağını 2010 anlaşmasının olduğunu unutma bu arada

  38. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    nese renault f1 fanlı arkadaş sezon sonu görcez alonsoo renault tamı yoksa başka takımdamı herkeze iyi akşamlar arkadaşlar .. fernandooo… alonsooo…

  39. alonsoyu ben yeri gelir savunurum yeri gelir karalarım bende bir taraftarım sende bir taraftarsın ok FERNANDO ALONSO RENAULT F1 TEAM SONUNA KADAR

  40. alonso küçülmediyse renault da küçülmemiştir renault da kimlerle mücadele etmediki ne yarışlar atlatmadıki renault dikkatini çekerim şampiyon olurken alonso altında tank gibi araba vardı bunu çıktı kendide de dedi o yıllarda yüzde 17 orluyordum çünkü en hızlı araba bendeydi ama şimdi yüzde yüz zorluyorum diyorr alonso nereye gidecek bak merak ettim şimdi ferrari macerası 1 yıl daha ertelindii alonnun yerine gelmek için çok can atacak pilot var merak etme biri gelir biri gider sen adamın altına yeteri hızlı bir araba ver geçen sene toyotayla tek başına mücadele etti demişin etti ama şimdi burda nelsonu savunmam alonso podyuma çıkmadan nelson 2 olarak podyuma çıktı şimdi bunun faydası olmadımı japonyda 4 oldu 5 6 8 olduğu yarışlar oldu bunlar hep puan ok

  41. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    renault f1 team zamanında burda alonsoya ne aflar sölediğini hepimiz biliyoruz. burda alonsoyu en son savunacak kişi sensin. sen git takımını destekle bizler alonsoyu destekleriz savunurz…

  42. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    koskoca renault f1 team yakışırmı bu hareket bu olaylar doğruysa eğer.

  43. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso bir yarışı o şekilde kazancak kadar kücülmedi o ne yarışlar atlattı… artık renault alonsoya bir fayda deil zarar vermeye başladı. 2008 toyotayı tek kendisi yenen adam 2009da 20 puan kendisi aldı takıma.sence bu adam o
    olaylara girermi saten 2007den bu tur olaylara girmenin nelere patlıyacağını gördü boşu boşuna kendinizi yormayın. şu bi kesn artık alonso renault f1 team işi bitmiştir bu singapur olayından sonra. alonsoda saten gelecek sene için renaulttn bahsetmiyor. 2008 de hep bahsederdi bu sene yok onun için son bi kaç yarışınız alonsoyla gibime geliyor bana.

  44. şimdi yetenekle ne alaka onu anlamadım renault da başarısıyla kendini kanıtlamış bir takımdır ok burada yeteneğine söz eden varmı

  45. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    renault fanlı arkadaş anlama gıtlığın var heralde alonsoyu nerdeyse zorla 11. turda yada 12. turda pite aldılar. alonsoda sormuş zaten daha yakıtım var die daha ne uzatıyosun. hem ortalığı karıştırıyosun hemde gelmişin renault sucsuzdur diosun… sanırım artık etrafa saldırmaya başladınız eğer sucluysanız cezanızı cekersinz. mcalrende büyük ceza aldı ama şuanda adam gibi yarışıyor…

  46. inci incili avatarı

    olan alonso'ya oluyor. mclaren'de de bir şike tartışmasının ortasındaydı, burda da. alonso böyle hileler yapmaz. o zaten yeteneğini ispatlamış bir pilot.

  47. herne olursa olsun farketmez haberi varsa oda suçlu ok ayrıca madem renault takımı bunu yaptı peki neden alonsonun pit stopuna denk getirmedi kaza anını bunu yapa bilirlerdi demi renault takımı böyle bişeyi ben renault un suçsuz olduğuna inanıyorum eğer suçluysa bir takımın bireylerinin haberi vardırr

  48. zaten bu olay doğruysa alo nun bilmemesi gibi bir ihtimal yok.. sonuçta kendi stratejisi başından beri sc ye göreydi alo gibi bir insan demez mi 'nerden garanti sc nin gireceği?'diye.. yalansada piquet ikilisi çok pis kanıtlar buluyolar maş. briatore bile (masum oldugunu düşünerek söylüyorum) yakında ' ne şerefsizmişim ulan' diycek he he.. ..xD xD xD

  49. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bazı renault taraftarları anladı cezanın geleceğini şimdide alonsoya iş atıyorlar. alonso telsiz konusmasında sanırm 11. turda piste girerkn nie erken giriyorm die yarş mühendisine sormuş yani alonsonun bi kac turlk daha yakıtı vardı. anlıyomusun buna bakılırsa alonso sucsuz kendi yaptığınz sorunları alonsoya yüklemeyin en azından saygılı olun alonso olmasa yanmıştınız

  50. kesinlikle nelson için f1 kariyeri bitmiştir çok karaktersiz bir pilotmuş daha doğrusu ailecek yediği tekmenin acısını halen çekiyor ne yapacağını bilmiyor berni amca çok güzel bir açıklma yapmış sayılır Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone'da bir İspanyol gazetesine yaptığı açıklamada "Nelson bana Briatore'yi yok etmek için her şeyi yapacağını söyledi." buda ne demek oluyor renault un yırtacağı anlamına geliyor ayrıca bu işin aslı varsa eğer bu iş ekip işidir alonso da vardır işin içinde alonsoyu zeytin yağ gibi üste çıkarmaya çalışanlara 2007 de de ronu nasıl tehtit ettiğini hatırlatırım alonso sütden çıkmış ak kaşık değil ok

  51. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bu seviyesiz pıquet alonsoyuda lekeleyecekler sacma sacma konusmasınla şimdi hemen alonso karşıtlarına malzeme cıktı. alonso en kısa zmanda o takımdan ayrıl ve bunu bu sene yapacak inş

  52. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    Yaa alonso harbiden çok uyanık bu işlerden yırtacak ortamı yaratıo yada çok akıllı harbiden şaibeli işlere karışmıyo. bnce

  53. ateş olmadık yerden duman çıkmaz!!! üztelik baba piquet in söyledikleride mantıken doğru…

  54. Nelson ailesinin söyledikleri daha mantıklı. Diğer taraf daha kaçamak cevaplar veriyor.

  55. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Renault böyle bişey yapmış olsaydı 2006 yada 2005 te yapması daha mantıklı olurdu 2008 de sen şampiyonluğa oynamıyon bişi etmiyon İlk GP'yi kazanan takımın 1 galibiyet için bu hileye başvuracağını ve kendilerini ateşe atacaklarını düşünmüyorum Daha önceden Senna'yada iftira atan bu kişilerin Renault'dan habersiz yaptıkları ve takımdan ayrılmamak için yaptıkları bir komplodan başka bişey değildir evet bu planlı bir olay ama Renault değil piquet tarafından daha sonra kullanılmak üzere yapılmış bir plan…

  56. burak bocek avatarı

    Bende iki kez bilse ne olucak bilmese ne olucak yazmışım:)Hay Allah!Yani adamın adı çıkmış 9a inmez 8e.Piquet neden onuda işin içine katıyor anlamadım.Takımda yarışıp yarışmamasıda Alonso ile alakalı değil.Çok yanlış şeyler bunlar işte bilerek kaza yaptık,yok hakkım yendi elimde kitap var falan böyle adamların f1de yeri yok

  57. burak bocek avatarı

    Alonso olayı bilse ne olucak bilmese ne olucak.Hileyi yapan o değil ki.Bizzat teklif eden Piquet değil mi?Renault bunu uyguladıysa onlarda cezalı.Şu olayda Alonso en masumdur bence.Madem Piquet babası bunları diyor demekkş en başından beri komployu kuran kendisi.Belki teklifi bile kendi hazırladı.Dediğim gibi bu Alonsoya sadece 1 galibiyet kazandırır.Bilse ne olucak bilmese ne olucak.Adama yarış esnasında söylendi belki

  58. "Nelson bana Briatore'yi yok etmek için her şeyi yapacağını söyledi."
    Bu çok ciddi bir iddia ki söyleyen Bernie.
    Bence bunlar daha fazla havadisler türeticekler o yüzden dikkatli olmak lazım. Sakin olmak lazım.

  59. gokhan cinar avatarı

    piquet i bende seviyorum(babalı ogullu) ancak adamlar ortaya attıkları iddiaları destekliyorlar.bence bu durumda piquetlerin eleştirilmesi yanlıs olay yalansa elestirilmeliler hatta daha fazlası:)).birde piquet ler orataya attıkları iddiaları öyle iyi desteklediler ki herkes birseylerin olduguna inanmaya basladı(alonso ve renault taraftarları hariç).bu arada da jr. piquet e de sinir oldum adamlar sana carp dedimişlerse ve sen carpmıssan sen ne kadar karaktersiz bir adamsın ki para için(sözlesme için)böyle kendini satarsın anlamıyorum.herhalde simdilik elestirebilicegim noktaları bu..

  60. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    en büyük suç fia nın.nelson şikayete gittiğinde onu def etmesi gerekirdi,siz renodan kovulmadan önce nerdeydiniz diye

  61. aboooooooo!açıklamaya bak hele

  62. powerin dediği gibi sc bekledkleri kesinki böyle bir cadde pistinde vede ilk defa yarışılan bir pistte zaten kaybedecek bir şeyi olmayan bir renault için çokta anormal karşılanmamalı.

  63. MagicAlonso avatarı

    tamamen mantıksız olduğunu söylemek aslında saçmalık çünkü böyle bir pistte yarışın orta kısımlarında güvenlik aracının piste girme ihtimali yüksek kaldıki yarış içerisinde başka güvenlik aracı periyodu da gördük sonuçta Alonso nun mühendisleri Alonsonun 14. turda pite gelmesinde ısrar etmiş fakat briatore ve pat daha erken gelmesini istemişler.bence burda olanlar eğer doğruysa Alonsodan çok renonun yararına olan şeyler çünkü reno sezon sonunda takımlarda toyata yı geçerek 4. oldu ve buda tv gelirlerinden aldığı payı arttırmış oldu.umarım kısa sürede herşey ortaya çıkar ve cezası neyse herkes bedelini öder.fakat bu organizasyonda masum bir kişi varsa oda Alonso dur.piquet yide boşuna savunmuş korumuşuz nekadar çirkef oldukları ortada baba oğulun

  64. hayır bide bilse ne olacak. diyelimki biliyor.varsa kanıtın çıkar ispatla ondan sonra ne .. yiyeceksen ye.sen çnce şu oğlun olacak ….araç kullanmayı öğret.daha önceleri bu nelson için çocuğun üzerine çok gidiyorlar diye düşünüyordum ama yanılmışım.az bile yapmışlar.

  65. yakıta bakarsak SC bekledikleri kesin, ancak daha çok biliyorlarmış gibi.

  66. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Ya bunlar ne kadar mide bulandırıcı bir aileymiş böyle,nelson ailesi sadece reno nun değil butün f1 in başbelası olma yolunda.

  67. gokhan cinar avatarı

    (olay dogruysa)stratejiye göre işin içinde alonso da var.ama gercekten böyle bir oyun yapılmıssa sorumlular bir daha f1 den içeri adımlarını atmasınlar. yalansa çok yazık piquet ailesine ki böyle sefilce bir yalana bavurmuslar

  68. buzadam kimi avatarı

    oo bu tüm isleri karıstıracak. ama soylediklerinin bi bolumune katılmamak elde degil.

    "Cadde pistindeki yarışa 15. sıradan başlıyorsanız yakıtsız yarışa başlamanın bir anlamı yoktur. En fazşa 3 araç geçersiniz ve son pitin ardından olduğunuz yerde kalırsınız. Bu mantıksız bir strateji."

  69. mert merter avatarı

    "Cadde pistindeki yarışa 15. sıradan başlıyorsanız yakıtsız yarışa başlamanın bir anlamı yoktur. En fazşa 3 araç geçersiniz ve son pitin ardından olduğunuz yerde kalırsınız. Bu mantıksız bir strateji.

    bilmiyorum ama bi isden Alonso zor yirtar

  70. aman be ailecek cinsmişsiniz sizde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir