Marko: “Ferrari Kanada’da Motor Güncellemesiyle Öne Geçebilir!”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, 2015 Formula 1 sezonunda Mercedes’i yakalamalarının imkansız olacağını ancak diğer rakipleri Ferrari için durumun pek parlak olduğunu söyledi.

Sezona büyük umutlarla başlayan Red Bull, Renault motorunun istedikleri gibi çıkmamasının ardından oldukça gerilerde kaldı.

Sezonun ikinci yarışında Ferrari’nin Mercedes’i geçebilmesine rağmen Marko, kendileri için bunun mümkün olacağından şüpheli.

Marko “Mercedes’in olduğu yere gelmek mümkün değil. Çalışan bir motora ihtiyacımız var.” dedi.

Renault’tan Cyril Abiteboul ise öyle düşünmüyor. Abiteboul “Ferrari son aylarda harika iş başardı. Bu da Mercedes’in yenilebileceğini gösteriyor. Biz kendi işimize odaklanmalı, oyunu oynamalı ve piste çıktığımız her an gelişmeye devam etmeliyiz.”

“Liderlerin bir tur gerisinde yarışı tamamlamamalıyız ancak çok açık hedeflerimiz var.” dedi.

Renault motoru kullanan Red Bull yarışı bir tur geride tamamlasa da tüm Renault motorlu takımlar için aynı şey geçerli değildi.

Toro Rosso’nun 17 yaşındaki çaylak sürücüsü Max Verstappen, 7. oldu ve yarışı liderle aynı tur içerisinde tamamlamayı başardı.

Auto Motor und Sport’a göre bunun tek bir sebebi var. O da Red Bull’un küçük takımının Adrian Newey’den daha iyi bir araç yapması.

Red Bull’un yaşadığı sorunlardan bir bölümünün aracın aerodinamik gelişimine bağlı olduğu düşünülüyor. Takım, bir türlü kısa burnunu FIA kaza testinden geçiremedi ve aracın aerodinamik gelişimi o alana bağlı durumda.

Marko “Yeni parçalar geldiğinde ciddi bir adım atacağız. Ancak aptal motor gelişim sınırı yüzünden bu sezon onları yakalamamız imkansız.”

“Aldığım bilgilere göre Ferrari Kanada’da motorda güncelleme yapacak. Ardından Mercedes seviyesinde ve hatta onların önünde olabilirler.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Ferrari Kanada’da Motor Güncellemesiyle Öne Geçebilir!”” için 9 yanıt

  1. Takımı satıp kacma pesınde olan adamlardan nasıl bır gelısım surecı beklenebılır kı zaten…Gözlei ömre bedel Markocan…

  2. adamın gözleri ne korkutucu..

    korku filminden fırlamış gibi.

    1. Beğenmediğimiz Marko zamanının pilotlarından biriymiş, öndeki aracın lastiğinden fırlayan taş vizörü yarıp gözünü patlatınca yarış hayatı bitmiş.

      http://en.espn.co.uk/f1/motorsport/story/35694.html

  3. Arkadaş o değil de ben bunların ne diye kamuflaj yaptıklarını anlamadım. Baktılar gidiciyiz, son bir kez korkutalım şunları falan mı dediler ki 😀

    1. Ben o zamanlarda yazmıştım bu adamlar kamuflaj yaparak bence 2014 aracının iskeletini sakladı. Burun ve süspansiyonun belli noktaları hariç 2014 aracınının iskeletini kullandılar. Yılların Red Bull’u bir araç bile yetiştiremedi mi? demesinler diye kamuflajı yapıp geldiler.

      Force India aracı ilk olarak tanıtıldığında bazı yorumcular çok güzel görünüyor, oww mükemmel renklere sahip Mclaren gibi olmuş yazmışlardı. Ben o gün çok şaşırmıştım. Çünkü araca eklenti burun dışında 2014 aracıydı ve yorumumda söylemiştim. Nitekim araç yapamamayı gururlarına yediremediler 1 ay bekleyip 2015 aracını yapıp Barcelona 2. testleri 2. güne ancak yetiştirdiler.

      Şimdi bu Red Bull aracı da muhtemelen Force India gibi oldukça geç yapılan bir araç. Force India ile benzer performans sergilemesinden anlayabilirsiniz. Bol bol sürtüştüler. Serhan Acar da futbol terimiyle şöyle dedi; Bu Force Indialar rakibine sert giren stoperler gibi. İkisi de sürekli olarak Red Bulllarla temas yaşadılar.

      Red Bull; Renaulta sorumluluk atmadan önce vaktinde araç yapmayı öğreniversin. Ben iddia ediyorum Renaultun Ers’i çok güçlü. Ama Toro Rosso ile Red Bull’un araca yaklaşımından dolayı bu güç anlaşılamıyor. 2. sektörde Toro Rosso Mercedesle başa baş sektör dereceleri elde etti. Bu kademeli downforce ve güçlü Ers olmadan mümkün değil.

      Renaultun zayıf noktası birikmiş Tork noktasında ki bunun nedeni de eminim ki bize virajlarda hızlı gidecek motor tasarlayın diyen Red Bull yöneticileri yüzündendir. Testlerde sanki kanatları yükseltip maximum speed denemesi yaptınız da Renault ona göre gelişim yapmadı. Testlerde Red Bull yıllardır viraj girişi-çekiş ve kademe downforce çalışması yapıyor. V8 döneminde viraj hızının ekmeğini yediler lakin artık downforce’u düşen araç tasarımları yüzünden bu avantaj tamamen bitti. Ona göre araç tasarlamaları gerekiyordu yapamadılar. Tüm olay bu.

      Ferrari Motorunun sorunları da bayağı azaldı. İspanyada 1. güncellemede downforce eksikliği kapatılır. Sonra Mercedesin gelişimine bakılır. Ers konusunda Mercedes 1 adım daha atamazsa Kanada da Ferrari tüm eksiklerini kapatıp Mercedesi yakalayabilir. Kanada pisti Frenleri ve Lastikleri sorgulayan bir pist. Oranın önemi büyük. Çünkü oradaki sonuca göre araçlar yavaştan yavaştan sonraki sezona hazırlanmaya başlıyor.

      Renault dönecek, Red Bull geri dönecek. Red Bull’un sorunu araçta. Normalde en az yarım saniye hızlı olmaları gereken Toro Rosso’dan yavaşlar. Sebebi Newey’in yalnız kalması, bazı mühendisleri Mclaren ve Mercedes takımlarının alması. Araç sezon ilerledikçe kademe kademe ilerleyecektir. Fakat diğerleri de yerlerinde saymayacaktır.

      Renaulta sürekli olarak problem üreteceklerine kendi araçlarındaki sorunları çözseler şu an Williamsı geçmişlerdi. Kör ayıbını görmez diye bir atasözü var bunlarınki de o hesap. Bütçesi senin 4’te birin kadar olan Toro Rosso seni çaylaklarla geçiyorsa oturup bir düşün bence.

  4. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Motor farkı kapansa bile şasi farkı ne olacak ? Motorlar nasıl olsa 1-2 yıl içerisinde eşitlenecektir. Sonrasında şasi’si iyi olan kazanacaktır.

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Öne geçmemiz çok zor.Arada ciddi bir fark var.Motor güncellemesi ve diğer güncellemer herkes için olacak.Biz,bu sene bir kaç yarış daha alabiliriz hepsi o.Arada bırsat gelir,Mercedesler yine zorlanır,teknik arıza vs hemen enselerinde olursak kazanırız.Onun dışında farkı minimize ancak sezon sonu edebiliriz ki onun da garantisi yok.Belki daha iyi gelişecekler?Belki arkadan farklı bir ekip geliyor?

  6. Hani kimse Mercedesi gecemezdi.Ferrariden motor almak icin yagmi cekiyon?

  7. FerrariFanTr avatarı

    yangında kurtarılacak ilk şeydi gözlerin Marko.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir