Ferrari’de Vettel ve Raikkonen’in Pozisyonları Şimdiden Belli Oldu mu?

Bir çok kişiye göre Kimi Raikkonen performans anlamında tekrar geri döndü ancak bir kişi, Sebastian Vettel’in şampiyonluk umudunun olması halinde Raikkonen’in ikinci pilot rolünde olacağını düşünüyor.

Sezonun ilk yarışını sorun nedeniyle yarıda bırakan, 2. yarış Malezya’da ise ilk turdaki sıkıntıya rağmen 4. olmayı başaran Raikkonen bu sene performans olarak daha iyi seviyede.

Ancak takıma yeni gelen Sebastian Vettel ilk yarışında podyuma çıkması ve ikinci yarışında kazanması ile manşetlerde yerini aldı.

David Coulthard “Bu Michael Schumacher tarzı bir performanstı.” dedi.

Vettel ilk 2 yarışta aldığı sonuçlar ile puan tablosunda lider Hamilton’un sadece 3 puan gerisinde yer alıyor. Raikkonen ise ancak 12 puan toplayabildi.

Jean Alesi, Raikkonen’in başta yaşadığı sorun olmasaydı Raikkonen’in podyumun 3. basamağındaki Mercedes pilotunun yerinde olacağını söyledi.

Jacques Villeneuve “Raikkonen Malezya’da çok iyiydi. Erken bir pit stop yapması gerekti ve ardından kullandığı o lastiklerle yükselmek zorundaydı.” dedi.

Ancak Ferrari’nin eski takım patronu Cesare Fiorio “Bu dönemde her şey onun için kötü gidiyor. O, kariyerinin sonunda ancak yine de harika bir şampiyon.”

“Ancak henüz 2 yarış da geçmiş olsa takım içerisindeki hiyerarşi şimdiden belirlenmiş durumda. Vettel dünya şampiyonluğu mücadelesi verirse Raikkonen sadece ona destek verecektir.” dedi.


Yorumlar

“Ferrari’de Vettel ve Raikkonen’in Pozisyonları Şimdiden Belli Oldu mu?” için 33 yanıt

  1. Ferrari’de kimin birinci, kimin ikinci pilot olduğu anlaşmalar imzalanırken belli olur. Bunun değiştiğini düşünen veya hisseden var mı?

  2. İlk yarışta belli olmuştu sonrasında da tescil oldu. 🙂
    Tüm takım adına büyük badireler olmadan kolay kolay değişmez artık. Bazı büyüklerin dönemi geçiyor yaş itibariyle istemesekte.
    Kimi kariyerini uzatabilmeli son sezonu olmamalı bu bazı şeyleri kabulüne bazı noktalar için hazır durmasına bağlı. Önünde bir 2008 dönemi daha var.
    Scuderia büyük hatalar yapmaya başlarsa elinde bu alanda çok daha güçlü Kimi gibi bir adam var bu fizyolojiyi korumak lazım.

  3. Eğer Vettel şampiypiyonluğa oynayacaksa tabiki Kimi ona destek verecek, şayet Kimi şampiyonluğa oynayacaksa Vettel onu destekleyecek.. Henüz ikinci yarışta bunları tartışmanın anlamı ne ki?

  4. benim dusuncem bunu hesaplamak icin cok erken ellerinde gridin 1.ci hizli araci olmadigini bile bile
    Arrivabene kurt gibi adam buna suan izin verecegini sanmiyorum .ferrari her iki arcin da alacagi maksimun puanlara siddetle ihtiyaci var..

    1. allinson + kimi : 12-13 lotus , allinson + kimi = ft15
      alonso ve ekibi 2010 – 2014 butun ferrari araclari
      araclar ortada izliyoruz.
      ha 2007 yi acarsak uzar gider.alonso komplo pilot gridin en iyi pilotu deniyor shumi den sonra olu vereydi sampiyon 2007 de

    2. He he zaten bu adam dünyaya uyumaya votka içmeye gelmiş başka da bi b.k bildiği yok 2007 den bahsetmişsin 2003 2005 yılları nerde o yıllarda da zaten f1 mali konular yüzünden yapılamamıştı herhalde, mesela alonso nun 2001 de minardiye katkısı büyüktür Minardi 2002 deki orta sıra takımı olmuştur demi

    3. Strong_Union avatarı

      Çekişmeselerdi koskoca şampiyon pilot bir çaylakla çekişiyorsa karakter olarak konuşmamalı bence. Ayrıca Raikkonen 4. sıradaydı kaç puan farkı kapattı o sırada Massa nerdeydi Raiden daha iyidi, 3.ydü Rai gümbür gümbür gelirken 10 yarışta 9 podyum yaparken o 3 pilot nerdeydi birde biri şampiyon. Mclaren hiçbir zaman Raiye vermediği aracı Ham ve Alo ya vermiştir onlar bunu değerlendirememiştir.

      2008 aracına Rainin etkisi çok büyük olmuştur ilk 5 yarışta 4 podyum (2 galibiyet) sezonu domine edebilirdi ama Dominik sağolsun sonrada lastik değişiklikleri ve Fransa, Canada, Belçika, Valencia, Singapur olayları Raiyi düşürmüştür.

      2003 Nunburning 1. giderken yolda kaldı yolda kalmayıp 5. olsa şampiyondu yada Hockenheimde ki o Barichello Montoya katliamı olmasaydı. 2005 Nunburning, Hockenheim, San Marino 1. giderken kaldığı yarışlar sade bu 30 puanı kat bak bakalım ne oluyor.

      Eskileri karıştırırsanız heleki şampiyon olamazdı edemezdi gibisinden sorgulama yaparsanız zararlı çıkarsınız al 2007 şampiyonluğunu ver 2003 2005 şampiyonluğunu bakalım en genç şampiyon ünvanı kime geçiyor. Schumacher in serisini kim bozuyor.

      @firarikimi de yazmış lotusu geliştiren kimdi. Önden şikayet ederek bu seneki f15t yi dengeli yaptıran kimdi yazmak için yorum yapmayın tarihi bilin yarışları izleyin sezonları takip edin ondan sonra gelin.

    4. 2008 de raikkonen in tonla yaşadığı talihsizlikleri 2003 ü 2005 i de hatırlatsana bize

  5. forzaferrarri avatarı
    forzaferrarri

    Vet , ham alo rai ayarında değil demek çok küçük bir yorum. (neyin ne olduğu zaten ortada).ben hepsini aynı ayarda görüyorum çünkü hangisine en iyi arabayı verseniz uçuyorlar ayrıca bu araç rai allison ortak çalışmasının bir ürünüdür ama vet rai pozisyonları istesek de istemesek de ferrari açısından 3 ay önce belliydi ama bunun anlamı ferrari vettele ağırlık verecek Raikkonen test pilotu olacak değil tabiiki heleki arrivabene (epeydir okuyorumdum yorumları dayanamadım artık ben de yazayım istedim :))))

  6. bu sezon başından belliydi zaten

    kimin nerde yeralacağı

    rai nin kazanacağı yarış derken geçen sene gördük nasıl olduğunu bu senede farklı olmaz

    sadece bir piste mi odaklı şampiyona diğerleri ni es mi geçiyor

    start derken start özürlü bir kimi var karşımızda gerisi çarpışan arabaya benziyor sonra

    gerçi bu sezon tek yönlü bildirimlerle araç iyi huylu şekilde kimiye göre dizayn edildi..) bunu savunan üyeler yorumlar yapmışlar zati..

    daha yok önden kaymıştı bana göre dizayn edilmedi rahat değildim vs mazaretler kiminin perhizinde yok

    zaten açıklamalarda da bu belli oluyor hatalıydım nokta.

    1. sen kimi icin neden bu kadar endiseleniyorsun ki ???
      bak senin pilot manor ile mucadele ediyor .gerci manor en azindan yarisi bitirebildi.

    2. Strong_Union avatarı

      Start özürlü dediğin kimi bak bakalım kaç sıra kazanmış geçen sene ayrıca ingiltere deki 6 sırayı katmadılar kaza yaptığı için

      http://www.jamesallenonf1.com/2014/09/how-to-win-the-longest-and-toughest-f1-race-of-the-year/

      ilk yarışta vettelden daha iyi kaltı bu yarışta da bottasın arkasında kaldı kazaya karışmamak içinde sağa sola kırmadı bunu görmemek için kör olmak lazım sağından solundan bir sürü çaylak geçti. Yani aslında kötü start alan bottastı raiyi yedi tıpkı 2013 ispanyada hamiltonun gölgelemesi gibi.

      Kimi nin o mazeretleri sayesinde araç dengelendi Alonso ya kalsa hala araç kıçı başı ayrı yere giden ispanyol boğaları gibi olacaktı Massa yıda bu yaktı zaten araçla savaşmaktan kullanamadılar ki. Sezon başında iyi deyipte bir iki yarış sonrasında saydırmaya başlamadı en azından senin Alonso gibi baştan beri şikayet ettiği konuydu ön taraf. Açıkçası ferrari alonso gibi birine taraf çekeceğine Vettel e taraf çekmesini tercih ederim sonuçta takım arkadaşlarını aşağılayan bir yapısı yok bknz. Fisi, Ham, Massa, Rai bi müddet sonra da Button.

      Kimi emekli olunca Bottas la Vettel i destekleyeceğim çatlayıp patlasanızda alonso 3. kez şampiyon olamicak Vettel o ferrariyle Schumacher dönemini yeniden yaşatacak rekorlar kıracak 🙂

      İnsanları fişfikleyip gaza getiriyorsunuz ondan sonra Rai fanları şöyle böyle gerçi ben senin gibi Alonso fanıda görmedim başarısında bile Raiyi gömen sende bi karın ağrısı varda 🙂 Ayrıca temiz bir hafta sonu olunca konuşmalısın 🙂

  7. Daha çok erken bu muhabbetlere

  8. ScuderiaKimi avatarı

    Takım’da haksızlık olursa ki bunun olacağını düşünmek istemiyorum , Kimi ; Vettel’i bariyerlere vurabilir.
    İyi olan kazanır umarım.

  9. daaha 2 yarış oldu kimi nin başına gelenler aynı şekilde vettelinde başına gelecek o zaman göreceğiz aradaki puan farkını zira lastik takamayan-piste yanlış zamanda pilotunu yollayan bir takım aynı hatayı diğer pilot içinde yapacaktır.

  10. şimdiden rai,ciler atıp tutmaya başlamış vettel,i
    göreceğiz çin gp,sinde vettel,i ve rai,yi

  11. Ferrariden bir sampiyon cikacaksa bu Raikkonen olacaktir, ne sampiyonalar cikardi, birbirleri ile kiyaslama yaparak fikir yurutmuyorum ki yurutsemde yinede fikrim degismez, kotu sansi biraz donerse yeter, bu sene araci sevdigi alenen belli, sans haricinde Vettel’in Raikkonenden tek artisi her zaman taktir ettigim gibi hirsidir, pilotajda hic kimse Vettel Raikkoneni alt eder diyemez.

    1. Ben derim ve diyorum.
      Redbull’un aynı istatistiği Kimi ile yapmasına ihtimal veremiyorum.

      1. Olabilir, Reddbulda yapamayabilir fakat, suan ki gördugumuz sartlarda 2 tarafında memnum oldugu aracta Vettelin bu adamı malup edecegıne ihtimal vermıyorum.

  12. Daha sezonun 2. yarışındayız. Bu 2. pilot muhabbetleri için çok erken.

  13. vw-tdi-power avatarı

    Bana kalırsa Kimi ile Vettel yaklaşık düzeyde pilotlar. Kimi’nin daha zorlu şampiyonalar geçirdiği doğru bu yüzden deneyimin de etkisiyle biraz onu Vettel’den küçük bir tık(@xtrabit_racing süreyi hesaplamıştı :D)daha önde bence. Daha bu ikinci yarış, durumların nasıl şekilleneceğine bakmak lazım.

    Ama ikisi arasında hep yakın bir mücadele olacakmış gibi geliyor bana

  14. Kabul etmek zor olabilir ama, 1 galibiyet +1 podyum her zaman 2 klasman durumundan iyi ve büyüktür. Çin’de Kimi farklı bir şekilde önde bitiremezse bu fiili durum artık böyle gider.. Kiminin de kapanış sezonu olur 2015

  15. David coultard raikkoneni hiç sevmediği için böyle açıklamalar yapabilir ciddiye almayın, ayrıca kiminin bir galibiyeti elde bu araçla ve motorla hangi pist olduğunu bilyorsunuz

  16. ulan durun be.. bi iki yarış daha görelim ferrari ne kadar hizli

  17. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Deutsche Bank gelecek dertler bitecek. 😀 Vettel 1.pilot olacak 😀

  18. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Daha çok çok erken. Önümüzde Kimi’nin Vettel’i mağlup edeceği yarışları da göreceğiz inşallah.

  19. Vettel’in böyle bir mücadele verme ihtimali yok denecek kadar az. Bu yarış her şey yaver gitti. Sıcaklık, güvenlik aracı ve Mercedes’in strateji hatası… Bir daha galibiyet yüzü bile görememe ihtimali var Ferrari’nin bu sene. Her ne kadar sene sonuna doğru farkın tam anlamıyla kapacağına inansam da herhangi bir Ferrari pilotunun Mercedes pilotlarını şampiyonada geçmesi zor bence. Ama Ferrari 2 pilotuyla gelecek sene de devam ederse (Raikkonen’in sözleşmesi uzatılırsa) o zaman konuşulabilir bu mesele.

  20. Kimi’nin lanet olası şansı biraz olsun yanında olursa gösterir Kimin baba olduğunu da, bakıp göreceğiz, daha çok erken bunlar için.Bir yandan da kariyerinin sonundaki bir pilota kimse yatırım yapmak istemez buda var.Ancak Arrivebene eşitlikçi bir adam ve daha sezonun başında boyle birsey istemek takim içinde sorun başlatır.

    Biraz daha zaman geçmeli performans anlamında taşlar yerine oturmalı, sezonun başında bir pilotu küstürmemeli.

    Kimi’de artık agresif olmalı hemde hiç olmadığı kadar.

    1. Malezya’daki startı izle onboard. Agresif olmalı demezsin bir daha. =)

      1. Kemal arkadaşım start olayında Kimi çok temkinliydi, aklıma geldikçe depresyona giriyorum 🙂
        O Felipe’yi ve Markusu bir arkadaşında dediği gibi artık Ferrari’nin uyarması gerekli.

        Ben bu sene şampiyonluk savaşı verebileceğini düşünüyorum Ferrari’nin.Mercedes’in elinde bir tane birinci sınıf pilot var Ferrari’de ise iki tane ve bu yönden Mercedes’e bayagi bir ızdırap olacaklar ancak Kimi’nin de potaya girmesi Ferrari adına daha iyi olur.

      2. Araya girdim ama,bence sen de Avustralya astartını vettel’in kamerasından izle.Bak bakalım,agresifmiymiş değil miymiş Kimi.Agresif olsaydı o yarışta Vettel’in önünde bitirirdi geri de kalmayıp.Merak etmeyin arkadaşlar,Kimi Raikkonen bu sene Vettel’in gerisinde bitirecektir sezonu ama ,rai üzülmesin seneye Alonso gelir,Kimi’nin hıncını alır 😉 Vettel’i yiyecek tek adam var o da Fernando’dur.Kimi bu adamın istikrarıyla başa çıkamaz.

        1. Şampiyon olmak için gerekli şeylerden bir tanesi de istikrar ve beladan uzak durmaktır. Eğer Alonso 2012 Suzuka’da startta Raikkonen’in gözünü korkutmaya çalışmasaydı şu anda şampiyondu. Olaya yarış yarış değil bütün olarak bakmak lazım. O sene Hamilton neredeydi, Button neredeydi? Raikkonen sırf istikrarı sayesinde altındaki Lotus’la şampiyonluk potasında gitti son yarışa kadar. Raikkonen yeri geldiğinde ayağını gazdan çekmesini bilen biridir aynı zamanda. Avustralya’da Vettel’le temas etmemeye çalışması da buna dahildir. Raikkonen temiz bir haftasonu geçirdiğinde daha net konuşabiliriz onun hakkında. Şu an erken. Bekleyelim görelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir