Alonso: “Ferrari Gelişti Ancak Mercedes’i Yenecek Kadar Değil”

Fernando Alonso, eski takımı Ferrari’nin sezonun ilk iki yarışında önce podyuma çıkıp ardından galibiyet almasına rağmen ayrılık kararından pişmanlık duymadığını söyledi.

Geçen sene sonunda Ferrari ile yollarını ayırarak McLaren’e geçen Alonso, McLaren-Honda ekibinin yaşadığı sorunlarla birlikte gridin arkasında mücadele ediyor.

Ferrari ise geçen senenin aksine bu sene gridde ön sıralara daha yakın ve 2013 İspanya’da Alonso’nun kazandığı galibiyetin ardından ilk galibiyet Malezya’da geldi.

Reuters Alonso’nun pişmanlık duyduğunu iddia ederken Times, Alonso’nun Malezya’dan kırmızı bir şekilde ayrıldığını söyledi.

Corriere della Sera “Sebastian Alonso dönemini geride bıraktı ve Ferrari’nin başarı öyküsüne geri getirdi.” dedi.

El Mundo’ya konuşan Alonso ise “Ferrari gelişti ancak Mercedes hala dominant olan takım. Ferrari düzenli bir şekilde Mercedes’i yenebilecek konumda mı? Öyle düşünmüyorum.” dedi.

Padokta bir çok isim, Malezya’nın aksine normal sıcaklıklara döndüğümüzde Mercedes’in tekrar öne çıkacağını söylüyor.

Pat Symonds “Hava ısınır ısınmaz Mercedes’in arka lastiklerinde sorun başlıyor. Bana 2010-2013’te yaşadıkları sorunları hatırlattı.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Ferrari Gelişti Ancak Mercedes’i Yenecek Kadar Değil”” için 37 yanıt

  1. sevgili vısor
    umarım doğru yazmışımdır ben hangi pilota böyle küfür içeren bir bütünlük yazdım söylermisin

    eleştrilerimiz keskin ve acımasız olabilir lakin bu tip ahlaki durumları içermez lütfen iyi incele

    takım a saygımız tabiki haddimize bile düşmez

    özür dilerim bunddan sonra Mclaren şeklinde yazarım

    ayrıca su içiyorum sadece kan gurubu diyetine göre

    h2 o

    selamlar

  2. mercedesin arkasında diyo hala sonrada fanları. alonsoya bişey söyleyince sinirleniyo arkadaş sanane mercedesin gerisine mi önündemi adamlar kazandı okadar(ferrari taraftarı deilim) adam gıcık işte mercedes den yavaşmış mış yarışyan

    avustralyadan sonrada mercedes herkese yarım dakika fark attı niye pişman olayım kazanmak için büyük değişiklik yapmak lazım diyodu bu değişikliği ferrari kendisini göndererek yaptı zaten haberi yok daha

    bu haftada diyo nolmuş ki hala mercedes önde diyo ferrari bi yarış daha kazansa o açıklamalar mercedes yakalar ferrari yi şekline dönecek büyük ihtimal

    çırpındıkça batıyo haberi yok yanındakilere suç atarak biyere varılamayacağını hala alonso anlamadıysa diyecek bişey yok artık çok geç…

    1. Boşver bırakta ferrari fanları savunsun kendi takımlarını,sen hangi takımı destekliyorsan onu savun. Ya da pilotunu! Ferrari fanları (dünya genelinde) bu adama saygı duyuyor. Kaldı ki ferrari fernando’yu bırakmadı,tam tersi fernando ferrari’yi bıraktı. Bu ikisi arasında çok büyük fark var.anlaşılması zor olmasa gerek. Aradan 1 yıl geçecek,hala şu gerçeği kabul edemedi bazı arkadaşlar;FERNANDO FERRARİ’yi TERKETTİ.ayrıca yukarıda fernando’nun demecinde herşey realistik bir yaklaşım. Neyine kızıyorsun bu kadar? Mercedes şuan ferrari’den yavaş,şampiyon ferrari demesi mi daha gerçekçi olurdu senin için? Boşver sen,tuttuğun pilotla ilgilen.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Alonsocum haklısın ama şöyle konuşma da bizim gibi aklı başında taraftarlarını üzme. Basın soruyorsa çok iyi iş başardılar ancak ben kendi takımımla başarmak istiyorum de geç. Sonra mazeret üretiyormuşsun gibi görünüyor olmuyor…

  4. BurakBilgin avatarı

    😀

    1. 😀 😀 😀

  5. Zaten kimse Mercedes’in bu yıl yenileceğini düşünmüyor, söylemeye lüzum yok. Ferrari’nin biraz kıpırdamalarını gördük sezon öncesi testlerde, fakat ben o zamanlar hala Ferrari’yi aynı tas aynı hamam (her sezon başı beklentiler sonrası fos çıkma) durumunun tekrar edeceği fikrindeydim.

    Lakin Ferrari bana tüm dediklerimi yutturdu. Harika bir gelişim. Mercedes’i geçmesi yenmesi mevzu bahis değil, bu kadar kısa sürede onlara ”kafa tutabilecek” bir araç çıkartmaları önemli olan benim için ve bu bir başarı.

    Bu yüzden Alonso için en hayırlısı susup kendi işine bakması olacaktır. Olan oldu geçen geçti, kariyerinin son dönemlerinden bir şeyler çıkartabilmek adına terinin son damlasına kadar zorlaması onun hayırına görünüyor. Ama gel gör ki, kendisinden yine laf konusunda iyi icraatlar görüyoruz. Ah be Alonso şu politik kısmın olmasa belki şimdiye bunları konuşuyor olmayacaktık.

    Ciddi Mercedes ambargosunun olduğu geçen yılın üstüne, birinin çıkıp pist üstünde bileğinin hakkıyla onları yenmesi tabi ki zafer coşkusunu katladı insanların. Buna abartmak diyen zihniyetlerde tuhaf, bırakın insanlar haklı sevinçlerini dilediğince yaşasınlar. Tek turda en yakın rakibinden en az 1 sn hızlı bir takımı mağlup ediyorsun, sevin kardeşim hakkın.

    Ayrıca Alonso’nun bu haberdeki yaklaşımı bariz, pişmanlık duygusunun içten içe bastırılması sonucu çıkmış olduğu çok açıkça ortada, net hissediliyor. Kamufle edememiş. İnsanların kurduğu cümleler onların tüm benliklerini ortaya serer, bu kaçınılmazdır. Burada kullanılan her cümle, her kelime pilotların bilinçleri hakkında devasa ipuçları niteliğinde. Her birinin farklı farklı benlikleri mevcut, bunlar bazıları için avantajken bazıları için dezavantaj sunuyor.

  6. Konu ile ilgili değil, ama Formula 1’in geçmiş sezon sonuçlarını (yarış-takımlar-pilotlar) nereden öğrenebiliriz? Formula 1 sitesi değişmeden 1950’den 2014’e detaylı bir şekilde siteden yayınlanıyordu. Şimdi site değişmiş. Hiçbir şey anlamadım.

  7. ”Heee herkesin tuttuğu kendine diyor…”

    son derece yerinde bir cevap olmuş

    hiçde hoş olmayan bir uslupta söylenen ifade ve içerdikleri için

    boruyla denen ifadenin açılımı gayet basit ve ahlaki olarak çok çirkin ve edepsizce

    bu mc laren taraftarının mesajının silinmesi gerekirken editörler bu mesajlara çanak tutuyorlar sonra seyreyleyin düzeyi sizce doğrumu destek verdiğiniz pilota boru ile başlayan ifadeler yazsam hoş olurmuydu

    sn Abdullah bey lafım size lütfen şu spa nickli üyenin mesajına bir bakın ve bu edepsizliğe bir son verin sitenin yorum düzeyi adına..

    1. elnano, sen şikayet ettiğin herşeyin en alasını yapıyorsun? ne içiyorsunuz abicim siz?

      Not: Pilotunun yarıştığı takıma bari saygılı ol, mc laren değil Mclaren..

    2. o arkadaşın ve altına yapılan herkesin tuttuğu …. gibi saçma sapan yorumlar yanlış edspsizce bunu kabul ediyorsun tamam ama senin de malesef bunun kadar olmasada iğneleyici ve abuk sabuk yorumların var malesef Abdullah Beye çağrıda bulunmanız tutarlı bir davranış ama ve lakin kendiniz de bu edepsiz dediğiniz seviyeyi aşağıya çeken yorumlarınıza son vermelisiniz .

  8. Şöyle bir gerçek var. Kimse geçen seneki Ferrrari’yi beklemiyordu. Elbetteki gelişecekleri bariz bir şekilde belliydi. Bu durum Ferrari için süpriz olmamalı çünkü bir yandan şansı da yaver gitti, Geçen senenin Redbull ve Williams’ı gerekli gelişimi gösteremediler. Yeni bir ekiple Ferrari daha motive bir şekilde başladı, ve diğerlerinin gelişme oranındaki eksikliği iyi değerlendirdiler. Formula 1’den anlayan herkes onların gelişeceğini biliyordu. Bence Ferrari’nin gelişim açısından süpriz bir tarafı yok, süpriz olan Redbull ve Williams’ın bir adım dahi atamamış olması. Alonso açısından da süpriz taraf bence orası, Ferrari’nin bu kadar gelişmesi değil, diğer takımların bu kadar gelişememesi. Yine de “Lan yoksa ????” dememesi imkansız …..

    1. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
      Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

      Abi, nerelerdesin ?

  9. bunu çin,de anlayacağız hızlımı değilmi

    1. Malezya pist sıcaklığı 62 Derece
      Çöl yarışları Bahreyn ve Abu Dhabi yarışlarında 2014 değerleri sırasıyla 28 ve 38 derece (tabi akşam yarışları olmasının da etkisi var). Ferrari nin Malezya da lastikleri bu kadar iyi kullanması demek sıcak hava sevdiği Mercedes in kötü kullanması demek soğuk hava sevdiği anlamına geliyor. Biri çok çabuk lastik ısıtıyor diğeri ısıtmakta sorun yaşıyor. Bu yüzden sıralama turlarında daha büyük fark oluyor. Bu yüzden Williams sıralamalarda yakın yarışta uzak kalıyor Ferrari’ye. Hava koşullarına bağlı olmaması için Ferrari’nin gelişim hızını arttırması ve Mercedes’e yaklaşması şart.

  10. Ferrari Gelişti Ancak Mercedes’i Yenecek Kadar Değil
    Ferrari Gelişti Ancak Şampiyon Olacak Kadar Değil
    Ferrari Gelişti Ancak Tekrar Şampiyon Olacak Kadar Değil
    Ferrari Gelişti Ancak Üstüste 4 Yıl Kadar Değil
    Ferrari Gelişti Ancak…

    Goygoyu bırakacak olursak sonuna kadar haklı. Tek fark; Ferrari bunun farkında.

  11. Alonso doğruları söylerken aynı zamanda Ferrarinin,yarış kazanmaması içinde dua ettiğine eminim

  12. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Tabiki de Mercedes’ten hızlı değiliz. Umuyorum ki devasa fark yok. Umuyorum ki bol bol böyle durumları yaşarız. Hepsinde zafer olması şart değil. Ama Mercedes’i zorlamamız gerek biraz.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Alonso altındaki araca ramen o durumlardan size bol bol yaşattı, 44 tane podyum verdi, 11 tanesi birincilikti.

      Ama bak şimdi demediğiniz laf kalmıyor adama.

      1. ForzaFerrariForzaFelipe ne demiş ki? İçiniz fena burulmuş sizin.

      2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Bazı değerler başarılardan daha büyüktür.

      3. alonso ferraride beş yılda 11 galibiyet 44 tane podyum
        vettel iki yarışta 1 galibiyet bir podyum
        bayağı gelişmiş ferrari hemde uçak hızıyla

  13. Adam haklı. Mercedes fazladan 1 pit yapmasına rağmen son turlarda farkı 9 saniyeye kadar indirdi. Ferrarinin şansı yaver gitti ayrıca stratejileri iyiydi. Fazla da abartmamak lazım 🙂

  14. Her ne kadar züğürt tesellisi gibi dursada Alonso haklı bence. Kesin olarak bir şey söylememiz için 10 Mayısı beklememiz lazım.

  15. mclaren’e her yarış 2 tur bindirecek kadar gelişti mi o da mclaren yarışı bitirebilirse? sen onun cevabını ver alonso kardeş..

    1. Motorla ilgili bir sorun olmadıkça McLaren her zaman ferrariden daha iyi bir araç yapacaktır, şuan keyfini çıkar fazla sürmeyecektir…

      1. mclaren markası ; ferrarinin yanında bir hiçtir. ferrari bir prestijdir bir efsanedir, dünyada ferrari markasını bilmeyen yok gibidir. mclaren ise daha çok yerel bir ingiliz firması olmaktan öteye gidememiş ve gidemeyecektir.

        efsane dediğiniz mclaren daha f1’de kendi motorunu üretemiyor.. düne kadar mercedesten dileniyordu, şimdi de japon hondanın gözünün içine bakıyor..

        1. hacı sen ne yaptın ya 🙂

        2. İlginç işte biz bunları bilmiyorduk, nedense hep yanlışları öğrenmişiz aydınlandık sayende 🙂

  16. valla doğru söylemiş henüz mercedes kadar değil ferrarinin hızı olur mu ? orasını ilerleyen yarışlarda göreceğiz ama bakalım ….inşallah her yarış daha da yaklaşır ferrari mercedese.

  17. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Alonso’nun kafasında ki tek soru

    -Ferrari hızlandı mı lan ?

    1. Can,
      Alem adamsın dostum…ama evet sanırım o boru vasıtasıyla cevap veriyor 🙂

    2. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Heee herkesin tuttuğu kendine diyor…

  18. Doğru söylemiş.

  19. Kendini avutma çabaları vol.2546845216 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir