Williams: “Ecclestone Cennetten Geldi”

yazar:

kategori:

Sir Frank Williams, Williams takımının kurucusu ve sahibi olarak Formula 1’den zengin oldu ancak zamanında Monaco’ya cebinde çok az parayla gittiği dönemlerde olmuş. O dönemler Bernie Ecclestone spora gelmeden önceymiş.

Motor Sport dergisine konuşan Williams “Bernie gelene kadar F1 herhangi bir Avrupalı motor sporları aktivitesiydi ancak sporun ticari olarak ciddi anlamda potansiyelinin çok altında olduğunu fark eden o oldu. Orada fırsatı gördü.”

“Takım patronları aska Bernie’nin kendisine göre büyük işler başardığını düşünmedi çünkü onun harika pazarlık gücü her bir yarışta güçlü anlaşmalar yapmamızı sağladı.”

“O çok zeki ve herkes bunu biliyor ancak dışarıdaki insanlar onun ne kadar espirili birisi olduğunu fark etmiyorlar. Bernie cennetten geldi; bu söylediklerimi alıntı yapabilirsiniz.”

“Formula 1 Bernie öncesi çok farklıydı. Monaco’ya 7 kişi gitmiştik. en, 3 mekaniker, bir tır, Piers ve eşi Sally. Sally dereceleri ölçüyordu. Bir arabayı çalıştırmam için bana yaklaşık 900 pound ödendi ve o para, o dönemde bile Monado’da çok yeterli olmadı.”

“Piers’ten otel masraflarını ödemek için borç almıştım.” dedi.

1974’ten günümüze Williams araçları:

Williams-1974-2016


Yorumlar

“Williams: “Ecclestone Cennetten Geldi”” için 8 yanıt

  1. Huri bu Bernie Huri. 🙂

  2. Valla dogru konusmus lakın gene de 70 İNDE AZITMIŞ BERNIE NIN OLMESI lazım kı F1 i bıraksın..

  3. Bernie zamanında F1 markalaşması için çok çaba sarfetmiş olsada şuanda da marka kaygısı olmadığından daha çok para kazanmaya yönelik çalışıyor. Zaman zaman bazı takımlarla yakınlaşıp bazılarıyla da uzaklaşabiliyor, son zamanlarda ki yaklaşımı f1 daha iyi yere taşımaya yönelik değildir, sadece cebini dahada doldurmaya yöneliktir.

  4. Buna benzer şeyleri uzun zamandır acizane dile getiriyorum.
    “F1 herhangi bir Avrupalı motor sporları aktivitesiydi” gerçekten böyle. Çocukken bende motorsporları tarihi (var olduğu aralık itibariyle) boyunca F1’in tekil zirve olduğunu sanıyordum ama çok sonraları öyle olmadığını gördüm.
    Bugün LMPx’lerin teşkil ettiği sınıfların geçmiş serileri F1’den düzey olarak maddi olanaklar olarak da pek de farklı değildi hatta dönem dönem daha üst noktadaydı denebilir rahatlıkla. Özellikle 60-70’ler lemans ve can am dev marka mücadelelerine sahne oluyor. Hatta serilerin katılımcılık akıbetini biraz da bu dönem belirliyor diyelim. F1, F3000’e buralardan geçen çok garaj var. Porsche gibi bazı markaların sonra ki dönemlerde kapalı şasilere devamiyetinde bu var. Hatta Ferrari ve McLaren markalarının asıl güç ihtişamını oluşturan rahatlıkla can am ve lemans’tır demişimdir derim. F1 asıl 80’lerin ortalarından itibaren ziyadeleşmeye zirveleşmeye başlıyor. Bunda biraz da ölümler harcamalar vs diğer büyük serilerin fazlaca törpülenmesi neden oluyor diyebilirim. Bu akım sonrasında rally’i de vurdu biliyorsunuz. Tabi rally’nin bir alternatif şasisi olmadığından başkalaşmadan benzer şekilde küçülerek yürümeye devam etti.
    Bernie dönemi sonrası, 90’lar itibariyle F1’in zirveye yerleştiği semirdiği dönem oluyor. Aslında günlük dünya boyutuyla McLaren ve Ferrari de ancak 90’ların başından itibaren bugün ki marka gücüne ulaşmış durumda eski bir çok efsane otomobil, yarış makinelerinin anılmasına rağmen. (Ferrari’nin maddi rahatlık, gücü F40 sonrası, F355 itibariyle başlar diyebiliriz ki bunlar FIAT’a tamamen teslim bayrağı çekilen son dönem)
    Bugün dahi 80’lerde ki F1 ve kapalı şasi high machine’leri elde etme, yürütme maliyeti arasında devasa fark yok. Ancak iş özellikle 90’ların ilk çeyreği itibariyle aşırı değişmeye başlıyor ve 97-2000 ler itibariyle de F1 bernie, max, hissedarlar altında devasa, ulaşılamaz bir noktaya ulaşıyor.
    Sanıyorum bugün birçok yarış aracı bugün 2000’lerin minardi’sini yürütmekten çok daha ucuzdur.

    Yani bernie’nin zararı denilse işte bu dönem sonrası da sayılabilir. Çok geç farkedildi F1 bu kadar uçmamalıydı bu manasız ve karşılıksız çek gibi. 🙂
    Yalnız bernie gibi birileri olmasa başka serilerde ve geçmişinde olduğu gibi F1 çok defa yönetim krizleri geçiriyor küçülüp büyüyor olabilirdi bilemiyoruz. FOTA kavgaları felan çerez niyetine kalabilirdi. Bundan takımlarda çok aşırı karlı çıktığı için susuyorlar halen de susuyorlar. Motorsporu niyetine McLaren ve Ferrari’nin harcadıkları paralar normal değil olamaz kazandıkları da öyle keza. Sırf kurulabilen bu algı yüzünden Scuderia eski bir F1 aracına 5 tura 2 milyon $ fiş kesebiliyor….

    Son olarak bana göre bizim gibi ülkeler için F1’in bu bilinirlik oranının ve hatta yarışların gelebilmesinin tek nedeni Bernie kafası ve kazandırdıklarıdır. Diğer dünyalara katılımımıza, bilgi düzeyine bakınca böyle düşündürüyor.
    Örneklerle birleştirip makale yazamıyoruz yorum atalım bari 😛 uçup gidiyor gerçi olsun.

  5. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bu Williams’ın da Ferrari motoru dışında kullanmadığı pek motor kalmamış..

  6. frank amca diyor ki f1 bu günlere popilarite olarak ecclestone getirdi doğrudur yaşımız o zamanlara yetmese …. ama şu anda da f1 ri batıran da kendisi ve çevresindekiler değil mi sadece yüksek rakamlarla anlaşma yapmak çözüm olmuyor maalesef kaybolan ruhunu geri getirsin formula 1 in … o zaman cennetten geldiğine inanırız 😀 yada düz mantık geldiği yere geri gitsin mi diyelim 😀

  7. Frank amca söylüyorsa doğrudur.Şuan her ne kadar Bernie’nin ölmesini istesekte 🙂 F1’i her bakımdan geliştiren Bernie dir.

  8. şimdi sırf Bernie hakkında iyi şeyler dedi diye Williams’ı bir şey bilmemekle itham edenler çıkabilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir