Ferrari: Horner’ın Rüzgar Tüneli Yasağı Önerisi Saçma

yazar:

kategori:

Ferrari’nin teknik patronu James Allison Christian Horner’ın Formula 1’den rüzgar tünellerini yasaklanması gerektiği fikrinin “saçma” olduğunu söyledi.

Horner Formula 1’deki masrafları düşürebilmek için rüzgar tünellerinin yasaklanması gerektiğini önermiş ve böylece takımların gelişim için daha az para harcayacaklarını iddia etmişti.

Horner: “Spor masrafları düşürmek konusunda ciddia ise bu rüzgar tünellerinden kurtularak başlayabiliriz. Bazı takımların ikinci tünelleri ile yaptıkları gibi onları kiraya verebiliriz. Bunun yerine CFD (Bilgisayarlı Akışkanlar Dinamiği) sistemlerini kullanabiliriz.”

Allison ise CFD’nin ideal olmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

“Bu sporun alacağı inanılmaz saçma bir karar olur. Destekçilerimizden gride gurur duyacağımız bir araç koymak için para alıyoruz. Mühendisler olarak işimiz onların parasını doğru kullanarak bundan tur zamanı elde etmek.”

“CFD harika bir şey, ancak rüzgar tünelleri olmadan çalışabilecek bir şey değil. Eğer bu şekilde kullanmaya çalışırsanız kendinizi kandırırsınız ve aracı geliştirdiğinizi sanar, sonra olması gerekenlerin hiçbirinin aslında olmadığını aracı piste çıkardığınızda anlarsınız. Bence bu sponsorların yatırımlarını ödüllendirmek için iyi bir yol değil.”

Allison diğer mühendislik endüstrisinin rüzgar tüneli desteği olmadan CFD’yi kullanmadıklarını söyledi ve F1’in de bunlardan bir farkı olmadığını ekledi.

“Böyle bir şeyin olmayacağını kesin bir dille söyleyebilirim, çünkü teknoloji henüz hazır değil. CFD müthiş bir aerodinamik araç, ancak bu rüzgar tünellerinin daha etkin ve verimli çalışabilmesini sağlayan bir şey. Kendi başına kullanılabilecek bir şey değil, ve diğer herhangi bir endüstride bu şekilde kullanılmıyor.”

“Eğer havacılık endüstrisini örnek alırsak, bunu belirli uçuş alanlarında kullanıyorlar, bu da sesüstü uçuşlarla sınırlı. Ancak iniş durumlarında uçak çok farklı oluyor ve üzerinde çok karmaşık akışlar oluşuyor, aynı bizim araçlarımızdaki gibi, sadece biraz daha basit. Bu durumda CFD’yi desteklemek için rüzgar tünellerini kullanmanız gerekir.”


Yorumlar

“Ferrari: Horner’ın Rüzgar Tüneli Yasağı Önerisi Saçma” için 3 yanıt

  1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Ya bu takım nasıl 4 yıl üst üste şampiyon oldu demeden geçemeyeceğim. O dört yılda hiç mi merak edip biz nasıl buralara kadar geldik diye merak etmedin. Spor adına Christian Horner’da gr bilgi yok. Bal yapmaz arı gibi vızz vızz konuşuyor. İş yerine torpille alınan yönetici gibi.

    Ve bu adam takım patronu…!

  2. Horner ne anlar teknikten. Teknik patron güzelce açıklamış.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      Mühendislik bilgisini çeşitleyerek konuşturmuş. Bravo…

      Boş adam değil vesselam HORNer gibi…

      🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir