Allison Ferrari’nin Burun Yapısını Açıkladı

yazar:

kategori:

James Allison bu yıl Ferrari’nin kullandığı uzun burun tasarımın arkasındaki sebepleri açıkladı ve takımın gelecekteki güncellemelerle kısa versiyonları üzerinde çalıştığını doğruladı.

Başından bu yana Ferrari’nin ana rakiplerine göre farklı bir burun tasarım felsefesini tercih ettiği açıktı. Mercedes, Red Bull ve Williams’taki kısa burunların aksine Ferrari burnu ön kanadın önüne kadar uzatmıştı.

Genel düşünce kısa burnun daha iyi olduğu yönünde ve Red Bull daha da kısa bir burun üzerinde çalışıyor ve kaza testlerinden geçirmek için uğraşıyor. Ferrari’den Allison Ferrari’nin burun yapısını ve yapılacak değişiklikleri açıkladı.

“Dürüst olmak gerekirse bunun üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Bir çok fiziksel sınırlamalar var, kaza testleri belirli G kuvvetinin üzerine çıkılmadan belirli miktardaki enerjiyi emmemizi istiyor. Bu da burnunuzun asgari bir boyuta sahip olması demek.”

“Aracın ön yapısı bizim çok çok kısa burunlar kullanmamızı daha da zorlaştırıyor. Şu an olduğundan daha kısa yapabiliriz, ancak diğerleri kadar kısa olacağını düşünmüyorum.”

“Bu yıl muhafazakar olmayacağız, araca olabildiğince hızlı performans kazandırmak için çalışacağız ve bulduğumuz anda bunu yapacağız. Şu an fabrikada çuval dolusu güncelleme hazırlanıyor ve elimizden gelen en hızlı şekilde bunları hazırlıyoruz. Bundan daha da fazlası olacak, aero programımız güçlü durumda ve hala genç kabul edilebilecek kurallar içerisinde daha da fazlasını bulabiliriz.”

“Aynı şekilde motora gelirsek, bilet kullanımı durumu geçen yıla göre çok farklı ve yıl içerisinde çok daha fazlasını ekleyebiliriz.”


Yorumlar

“Allison Ferrari’nin Burun Yapısını Açıkladı” için 7 yanıt

  1. FERRARİ (AŞK) avatarı
    FERRARİ (AŞK)

    Ferrari 3-4 yarış sonra Mercedes duman eder benden söylemesi

    1. bir umuttur yaşamak 😀

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Avrupaya yeni-kısa bir burun gelcekmiş.Henüz tamamlanmamış ama getirisinin ciddi olduğu söyleniyor.Umarım işe yarar.

  3. Lastikleri soğuk havada daha çabuk nasıl alıştırırız ve viraj içi hızımız nasıl artar onu bulmamız lazım.

  4. Motor anlamında pek bir dezavantaj yok. Eğer aerodinamik güncellemeler hızlıca gelir ve başarılı da olursa Mercedes’le her yarış Malezya gibi olabilir. Tabi güncellemeler ne zaman gelecek ona bakmak lazım.

  5. Tifosi ForzaFerrari avatarı
    Tifosi ForzaFerrari

    geliyoruz gümbür gümbür!

  6. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    HAMES işi biliyor yaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir