Renault Tekrar Lotus’u Almaya Yönelmiş Olabilir

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Renault, Formula 1’e fabrika takımı olarak dönmek için tekrar Lotus takımıyla ilgilenmeye başladı.

Renault bir süredir fabrika takımı olma fikrini değerlendiriyor. Bu kapsamda özellikle Toro Rosso ile ciddi görüşmelerin olduğu biliniyor. Bunun dışında Toro Rosso’nun Renault renklerine geçme planı da değerlendirildi.

Red Bull’dan gelen açıklamada Toro Rosso’nun tamamen satılması gibi bir planın olmadığı; Toro Rosso ile yakın ilişkiyi devam ettirmek istedikleri söylenmişti.

Ancak Ralf Bach’e göre Renault 30 milyon avro gibi bir yatırımla takım sahibi olmak istiyor ve Bob Bell’in başkanlığında bir takım kurulmak isteniyor.

Bach “Seçenekler Lotus, Force India, Toro Rosso ve Sauber.” dedi.

Malezya’da çıkan haberlerde Lotus’un satılma ihtimali reddedilmiş çünkü Mercedes ile 2020’ye kadar bir anlaşma olduğu belirtilmişti.

Ancak iddialara göre Bob Bell, evinden sadece 15 dk uzaklıkta bulunan Enstone fabrikasını tercih ediyor. Bell, geçmişteki çalışma dönemleriyle birlikte Enstone takımını çok iyi tanıyor.

Bach Sauber’in Renault için çok pahalı bir seçenek olduğunu, 30 milyon Avro’nun Toro Rosso’nun renklerini dahi satın alamayacağını bu yüzden Lotus seçeneğinin değerlendirildiğini söyledi.


Yorumlar

“Renault Tekrar Lotus’u Almaya Yönelmiş Olabilir” için 3 yanıt

  1. Lotus’un Mercedes ile 3 yıllık motor anlaşması var. En mantıklı seçenek Toro Rosso.

  2. toro rosso sauber in nesi lotustan pahalı

  3. Enstone nun tekrar Renault olması F1 için güzel olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir