Kore, F1 Yarışı İçin Bir Adım Daha Attı

yazar:

kategori:

Eylül ayının başlarında Kore Oto Vadisi Operasyonu (KAVO) organizatörleri, pistin inşası ve işletmesi için gerekli olan paranın yaklaşık yarısını bulduklarını söylemişlerdi. Pist şu anda Seul’ün güneyinde yapım aşamasında.

JoongAng gazetesine göre destek içn hükümet yasa tasarısı ile ilgili bu hafta daha fazla iyi haber ortaya çıktı.

KAVO, bu haberin önemli olduğunu, çünkü parlemantonun ‘sonunda F1 yarışının etkileri üzerinde görüş birliğine vardıkları’ anlamına geldiğini belirtti.

Haberlere göre tasarı, 73 milyon dolarlık bir fon ve etkinliğin organize edilmesi, pistin tamamlanması için gerekli mevzuatın oluşmasını sağlıyor.

Güney Kore, önceden sızan 2010 F1 takviminde yer almıyordu.


Yorumlar

  1. Yahu millet yarıştırmak için pist parasını toplayamıyor bazıları yeni pist yapıp girme derdinde. Birileri büyük hayaller peşinde ama krizi hesaba katmıyor. 2015 civarında ve sonrasında f1'in bitip bitmeyeceğini kimse söyleyemez. Batıdaki kriz daha bitmedi aksine yeni başlayacak ilerki yıllarda.
    Ben klasik pistlerde yarışların olması taraftarıyım. Kaktırı ittiri pistler yapıp duruyorlar. Singapur ışık mışık kılı tüyü geç hiç bir şey değil. Pist demeye bile bin şahit.

  2. yoksa tr yerine kore mi 😀 umarım bu sene bizim pist biraz yeşillenir bu kadar yağmurdan sonra ben olsam pirinç bile ekerim 😀

  3. Güney Kore çok sevdiğim bir ülkedir f1'e güzellik katıcağına inanıyorum .sevdiğim iki şey bir arada 🙂

  4. Güney Kore'de bir pistin yapılması ve yarışın düzenlenmesi, Güney Kore otomotiv üreticilerinden en azından birini F1'e girmek için cesaretlendirebilir.

  5. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    artık farkı olan pistlerin gelmesi gerek. Singapur un gece yarışı olması gibi.Karlı yağmurlu, Temalı olsun işte:)

    Resimdede Türkiye nin seyirci sayısı rezaletini hatırlamış olduk.Ben pilotların selamlamasını görememiştim tribünün altında uyuduğum için:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir