Mateschitz: Rekabetçi Motor Bulamazsak Ayrılırız

yazar:

kategori:

Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz takımlarının rekabetçi bir motor bulamamaları halinde seriden çekileceklerini tekrarladı.

“Yalnız rekabetçi bir takım olabildiğimiz sürece F1’de kalabiliriz. Bunun için de rekabetçi bir güç ünitesine ihtiyacımız var. Eğer bu yoksa, en iyi araç ve en iyi sürücülerle yarışmamıza rağmen kazanma şansımız olmaz.”

Mateschitz sadece Red Bull hakkında konuşmadı, Renault’nun da ilerleme kaydedememesi halinde çekilme olasılığı olduğunu düşünüyor.

“Elbette Renault da seçeneklerini değerlendiriyor ve çekilmek de bunlardan birisi. Bir üretici olarak göreviniz rekabetçi bir güç ünitesi hazırlamaktır. Bunu yapabilirseniz, harikadır. Ancak bir sebepten dolayı yapamazsanız çekilmeniz gerekir. Bundan sonra bizim ne yapacağımız açık olur.”

Red Bull’un kendi motorunu yapacağı söylentileri uzun zamandır konuşuluyordu, ancak Mateschitz bunları reddetti.

“Biz bu yatırımı kolayca yapabilecek bir otomobil üreticisi değiliz. Ferrari ve önlerindeki Mercedes ile farkı kapatabilmek için Renault’ya bağlıyız.”


Yorumlar

“Mateschitz: Rekabetçi Motor Bulamazsak Ayrılırız” için 16 yanıt

  1. 2005-2008 arası çok mu hızlıydınız ?

    o günlerde hiçbir başarınız olmadığı için trip atamıyordunuz tabi,millet sizi 4 sene şampiyon olarak izlerken iyiydi…

  2. Ya arkadaş yorumları okudum da biz Türk milleti olarak çokmu nankörüz yoksa benmi fazla duygusalım? Bu adam Kriz nedeniyle Toyota gibi, Honda gibi, Bmw gibi dev otomobil üreticileri bile pılısını pırtısını toplayıp F1’den kaçarken 2 takım 4 araç koymadımı Grid’e? kapanan takımlardan o kadar personeli toplayıp ekmek vermedimi takımında? Diyeceksiniz ki; Kimsenin kara kaşına kara gözüne yatırım yapmadı, 4 sene şampiyon oldu ama? Bende derim ki; GARANTİSİ Mİ VARDI???

    Yapmayın gözünüzü seveyim..

  3. şevki aksu avatarı

    Bu açıklama gösteriyorki o şapiyonluklarda renonun payı redbulun payından daha fazlaymış

  4. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Ticari kaygılarına bir yere kadar hak veriyorum ama sürekli bunu dile getirmeleride insanı bayıyor. Yani ne diyim, s.olup gidebilirler. Kimseninde özleyeceğini sanmıyorum.

  5. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Ya yeter yemin ediyorum ben bu ağlaklardan bıktım hani bir evde vardırya herşeyim olsun ama olmadığında sürekli ağlayan bebeler aynı onlara benziyolar biraz mücadele çaba sarf ediceksin adanmışlık olacak böle olacaksanız sizde ve o ağlak Mercedes ve Wolf da sizinle beraber defolsun gitsin FİA gerekli kuralları ve Motorda gerekli düzenlemeri yapsın Wolf ve Mercedes’de bunlarla beraber ağlıyosalar hala bunlarla beraber bu ağlak bebelere resti çeksin FİA ve hepsine defolun gidin desin biz reklamcı diil adanmışları istiyoz desinler yeter ya

  6. Ağlaya ağlaya bir kaldılar ya. Çıkın gidin bu kadar istiyorsanız. Uzun süre podyumda kaldınız daha ne istiyorsunuz yani. Ferrari gibi Mercedes gibi takımlarla yarışmak zordur.

  7. F1 böyle bir yer işte ağa efendi. Motor da önemli.

  8. Gerççeçkten kabak tadı veriyor sadece redbull için değil diğer takımlarda rekabetçi olamadığında çekiliriz söyle olur böyle olur. tamam renault ile bu sene batırdınız ama her düşüşte ağlayacaksanız böyle işimiz var. 3 4 sene belki yeniliriz ama daha sonra ayağa kalkarız.renault hep böyle kötü olacak değil motorda. Bence siz önce takımdan giden yada ayrılan elemanların yerini doldurun motor biryerde toplayacaktır kendini. En ufak biir dibe çöküşte gideriz lafları felan yakışmıyor size. tamam belki böyle söyleyerek motor da güncelleme peşindesiniz ama taraftarlarında hoşuna gitmiyor bu söylemler. böyle durumda Williams Sauber e gıpta ediyorum adamlar kaç yıldır şampiyonluğa oynamıyor ama hala F1 deler ve mücadele ediyorlar.

  9. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    İnan çok üzülür f1 Mateschitz hazretleri.Adını bile zor yazıyoruz zaten.F1 seni hemen unutur emin ol.Bu sporda son yaptığınla hatırlanırsın.Dört sene boyunca gerçekten çok iyidiniz,tebriler ancak bu açıklamar kabak tadı verdi.Herkes kendi atını koşturup kazanmak için “çekiliriz” tehdiri savuruyor.Artık bıkmış durumdayım.Herkes kural değişimi için çekiliriz diyor ve bir şekilde meyvesini alıyor.Ama yakıt kuralı ama turbo dönemi vs vs.Bay E de kimseyi kıramıyor.Kim söylerse söylesin Ferrari bile şu teklif ve tehditle gelirse gitsin arkadaş.Biz neden konuşmuyoruz ne zamandır?Madem öyle hani lobimiz çok güçlü ya!Bizimkilerde bastırsın arkadaş,enayi mi bunlar?Her neyse bıktık artık çekiliriz lfından.Çekilen çekilsin gitsin

  10. Durdukları kabahat. Ben gerçek anlamda mücadeleci takımlar görmek istiyorum böyle Renault, RedBull gibi ağlak zırlak takımları görmek istemiyorum.

  11. serhan acar son dakika ….

    Kötü haber! Ne yazık ki @tivibuspor F1 yayın hakları için anlaşma sağlayamamış ve işi bırakmış.95’ten beri ilk kez Türkçe yayın yok bu hafta

    1. TRT tekrar alsa bari 🙁

      1. vallabu hafta yok gibi inşallah trt alır ama artık sky dan izliyeceğiz 😀 yada idman olur mu bu yaa nasıl üzüldüm var ya …

        1. Hiç bir kanalın yarışları almaması çok kötü bi durum ama yapacak birşey yok Sky’la yola devam 🙂

          1. boggyvilian avatarı

            İyi düzeyde ingilizcesi olanlar gitsin SKY izlesin her zaman ben öyle yapıyorum.Yarışları daha heycanlı anlatıyorlar bence

          2. idman tv de alternatif kardeş ülke 😀 buarada rezilliğe bakarmısın adamlar 3 yıl yayın haklarını aldık diye mesaj atıyorlar şimdi almadık diye bırakıyorlar kandırıp üye yapıyorlar insanları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir