FIA, Alonso'ya Temiz Raporunu Verdi

yazar:

kategori:

İtalya’da kendisine bu konuda bilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Hayır.” cevabını vermişti.

Alonso, direkt olmasa bile Singapur’da planlardan faydalanan isim oldu ve bunun “çok, çok şanslı bir galibiyet” olduğunu söyledi.

Telsiz konuşmalarına göre Alonso, en geriye düşecek olmasına rağmen 12. turda pite çağrılmasına karşı çıkmadı ve bazıları, güvenlik aracının gireceğinin bilinmemesi halinde  bunun taktiksel olarak bir anlamının olmadığını belirttiler.

Tüm spekülasyonlara rağmen FIA, Alonso’nun yaşananları bilmediğine dair açıklamalarını tersine çevirecek bir kanıtın olmadığını ve organizasyonun, onun da mahkemeye katılmasını isteyemeyeceğini söyledi.

Alonso, Belçika GP sırasında yapılan sorgulamalarda Singapur’da yaşananlar konusunda bir şey bilmediğini belirtti ve bu konuda oldukça rahat olduğunu söyledi.

Alonso yaptığı açıklamalarda Singapur’da stratejiyi tamamen mühendislerine ve Symonds’a bıraktığını, ilk 10 pilot içerisine giremedikleri için çevrelerinde bulunan diğerlerine göre farklı bir şey denediklerini söyledi.

Mühendislerle yapılan görüşmede ise, yumuşak lastiklerin çok çabuk bozulması nedeniyle bir an önce onlardan kurtulmak için ilk bölümün oldukça kısa tutulduğu belirtildi.

Piquet de FIA’ya yaptığı açıklamada takım arkadaşının bu konuyla alakası olmadığını söyledi.


Yorumlar

  1. Niçin herkes birbirini yiyor anlamadım…

    Tum Alonso taraftarlarina geçmiş olsun. Cok mutlu oldum bu haberi aldigimda. Alonso'nun suçsuz oldugunu dusunuyordum. Bence O'nu takımda tutmak için yapilmis bir oyundu bu. Bu durumda da Alonso bak biz seni takımda tutmak için Nelson'a bilerek kaza yaptırıyoruz haberin olsun diyecek halleri yok ya adama.

    Ayrıca McLaren taraftarı arkadaşların da aşırı kin dolu yorumlarına anlam vermek çok zor Piquet de FIA'ya adamın alakası yok demiş onlarda bu açıklamayla gelmişler. Otesi nedir ki bunun ???

  2. bana – verenler erkek gibi cikin ortaya aha er meydani oyle saklanmakla olmaz cevap yazin cevap alin ben burdayim hadi bakalim kim daha yurekli

  3. McLaren_ didem07 eger belden asagi vuracaksan bunu bende yaparim ayip oluyor isin suyunu cikarma ben senin aileni karistirmiyorum bir karistirirsam pisman olursun isi tadinda birak seviyeyi dusurme

  4. zfr kına konusunun lafı bile olmaz sorun degil bizde var sana yollayayım ailecek kullanırsınız:)))

  5. McLaren_ didem07 yok kiz zoruma gitmedi neden gitsin ki kimi nereye giderse bende onunla giderim sorun degil sadece sucluyu sucsuz ediyorlar zorlada benim derdim o ayrica sana kina kalmadi ya ozur 😉

  6. Ahmet Keleş gidisat onu gosteriyor yada mercedes brawni alirsa bir bakarim haci degerlendirme yaparim 😉

  7. musab ve kirve arkadaslar – ler sorun degil yeterki siz bildiinizi korkmadan soyleyin ve savunun ben size
    + veririm belki onlarin sayisi cok ama olsun oda sorun degil eyvallah

  8. valla bi ışık saçtınız bi ışık saçtınız ki artık gözlerimiz kamaştı finlandiyada 6 ay gece yaşamak istiyoruz:D eksileri kafaya takmayın bence takarsanız çok yara alırsınız bu konuda. sizi de böyle kabul etsin edecek olanlar kasmayın fazla 😀

  9. bebelere bayram benim yorumlar…

  10. kirve sen böyle üç beş eksiye eksimi diyorsun adamlar bana 20 küsür tane vermişler tek habere…dostum ama güneşi balçıkla sıvayamazlar. etrafına ışık saçmaya devam…

  11. ben söyleyeyim santandere ayıp olur diye affedecekler. bunları kimi yapsaydı acaba nasıl bir ceza verirlerdi. muhtemelen süper lisansını iptal ederlerdi. zaten çok zor vermişler zamanında…ah kimi arkan sağlam değil dostum. sende doldursana pite akrabalarını…fia eğer böyle bir karar açıklarsa alonsonun bağırsaklarını temizlemiş demektir.

  12. benim (+) çalısmıyo sanırım hep (-) alıyorum.aşağıda bır yorumumda singapureda pitte olanları yazmısım herhangi bir yorumumda yok ama 4 (-) almısım.var sen düşün artık.atıyorum 1 sene sonra briatore cıksa deseki evet alonsonunda bu konuda bilgisi vardı bak o zaman neler yazıyorlar ona,ne serefi kalır ne haysiyeti.ama hayır bilgisi yoktu derse ondan buyuk adam yoktur:)

  13. kirve bu işler böyle kardeşim, alo gridin en iyi en masum en iyi araç geliştiren pilotudur! bize de eksiler kalır yadigar…

  14. tum bana – veren ve yorumlarima karsilik verenler alonso singapurda bileginin hakkiyla kazansin sizden cok ben sevinirim ve tebrik ederim ama yaptigi yanlis seyleride hic birinizden korkmadan burada dile getiririm hiiiccc bosuna bana baski yapmaya kalkmayin yildiramassiniz ona gore ayrica dereyi gormeden pacalari sivamayin pacaniz elinizde kalir benden soylemesi

  15. alonso'nun tamamen masum olma ihtimali sıfırdır. ben inanmıyorum. fia aklar mı, aklar, lobisi kuvvetlidir bi şekilde çevirir. bu adam yüzünden biz mclaren olarak tarihin yüz karası sezonuyla 0 puanlık tecrübe yaşadık – birinci olacakken.. o yüzden nerde vukuat, orda alonso!

  16. yahu bu alonso taraftarlarına bir şey anlatmaya çalışmak kadar zor ne olabilir bu dünyada,sütten çıkmış ak kaşık mübarek.sütte leke var alonsoda yok.bu kadar melek bir adammı bu alonso.2007 macaristanda lolipop adam kalk işareti vermesine rağmen 10 saniye kalkmayarak fia tarafından cezalandırılan ve yinede ben hata yapmadım pitte bekleme zamanı ile alakalı bir kuralmı var diyen bu pilot değilmiydi?

  17. murat levent avatarı

    Kirve 12, sen nasıl suçludur söledir diyosan, tabiki başkasıda suçsuzdur diyebilmeli, yoksa ne anlamı kalır burda fikir beyan etmenin. Ne Alonso benim, nede Kimi, Massa, Hamilton sizin ekmeğinizi veriyor.

    Olayın açıklandığı günden bugüne Alonso dediniz başka bişey demediniz, kaldıki ne yabancı basında ne fia da ne de olayla ilgili taraflarda Alonso ile ilgili en ufak bi demeç veya yorum yokken. Ne yaptı bu Alonso size çözebilmiş değilim.

    Allahtan suçlu çıkmamış, sayenizde en hit site olurdu herhalde bugün burası. Hit olmasına lafım yok bu arada ama içeriği ile olmasını tercih ederim.

  18. planlamamış olabılır ama planı belki önce belkide sonra öğrenmiştir bunu savunuyoruz ki bunu düşünmek mantıklı yani yok alonso böyle birşey yapmaz kesinlikle demek ne kadar gerçekci,pat symonds böyle bırsey yaparmıydı???bugün kanıt yok temiz çıktı ama yarın bir kanıt çıkar yada biri çıkar konusursa alonsocular o zaman nıye söylememıstın dıye o şahıza kızacaklardır .ayrıca geçen sene singapur yarısından sonrakı haberlere göz gezdırmenızı tavsıye ederim ilginç oluyor:)

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso yarış sonrası planı mutlaka öğrenmiştir. Öğrenmemesi imkansız. Adam aptal değil. Ama planlayanların içinde olmadığı kesin. Zaten Alonso'ya ceza gelemezdi F1'in yıldız pilotlarından biri. Ayrıca kanıt yok. Suçlayamazlar. Bana göre Alonso SUÇSUZDUR ama planı daha SONRADAN öğrenmiştir.

  20. alonso fuji japonyayı kazandıgında bir röpartajı vardı.2008 de bu yıl en cok bu galibiyete sevindim .singapur birincili icime sinmemisti diye bir röpartajı vardı.bence takımdaki herkes gibi oda biliyordu ama sadece planlayanların icnde yoktu. ama kazanan kendisi oldu.

  21. murat levent avatarı

    vega_nitro; teşekkür ettim arkadaşım 😉

  22. murat levent, refresh'ten bende çok çekiyordum. eğer uzun yazacaksan word'de yazıp buraya kopyalayabilirsin. en basit ve risksiz yol bu. yorumu gördüm öneri vereyim dedim… 🙂

  23. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    2007 de hamilton konuşmayınca takıma bağlılık oluyorsa 2009 da
    nelson piguet konuşuyorsa (tekmeyi yedikten sonra)ş……lik oluyor demektir

  24. murat levent avatarı

    Bunu geçende yazıyodum sayfa refresh oldu yazdıklarım uctu bende yazmadım bidaha, Alonso Mclaren de ikende mahkemeye cıktığında evet bilgi alışverişi vardır demedimi fia ya, Delarosadan aldığı mailleri işaret ederek. Alonsoyu çok yanlış tanımışınız yada tanımak istemiyosunuz. O dönem Hamilton takımını korudu sustu, Alonso konuştu diye gıcık kaptınız biliyorum, ama burda da Alonsonun haberi olaydı kesinlikle Fia yı haberdar ederdi. Buna emin olun.

    Geçmiş olsun..

  25. Ahmet  Keleş avatarı

    sakın suyunu çıkarmadan bırakmayın he 😀

  26. zfr sen ferrariyi tutmıycaksın diye şimdi montezemelo açıklama yapmış zfr ferrariyi tutmuıycakmış alonso gelirse bende getirmiyorum diyomuş.çok büyük bir kayıp olmazsın ferrari için merak etme.burda yaptığın tekşey insanları tahrik etmek.
    alonso gelir ferraride şampiyon olursa sende burda ol bol bol gülücem sana…

  27. bunlar düzgün yorum yapsa adam sanarlar ya o zaman bunları.bırakın böyle devam etsinler.gerçi bu ve bunun gibilerine adamlığı….durmazya neyse.

  28. ohh be gerçekten şimdi çok mutlu oldum bekledigim bir haberdi kesinlikle ya zfr sen ne matrak birisin ya şu mübarek arife gününde insanlar bu habere seviniyor diye kına göndereceksin way be derler ya zorunamı gittii cicim olay buna döndü:)))

  29. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ayyy sen ferrariyi tutmıckmıs yazık ne oclak ferrarinin hali zfr bırakcak ferrariyi tühh :(( alonso gitme ferrariye zfr yazık 🙂 2007deki gibi olmaz o takımda ron dennis yok

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    zfr cocukca yorumlar yapam işin gücün etrafa sataşmak noldu zorunamı gitti gitcek tabi adam kariyerini düşüncek alla alla… merak etme ben beşiktaşlıyım kartal gibi ucarım ………….. :)))))

  31. mustafa ozca avatarı

    MASSATHEBEST İ sonuna kadar destekliyorum

  32. Ahmet  Keleş avatarı

    zafer mcLaren'ı tutsana hadi lan hacı 😀 belki rai gelir gene mclaren a ne güzel olur ya

  33. burak bocek avatarı

    Bak zfr,şu yorumlarına ve kulladnığın kelimelere dikkat et.İnsanları tahrik etme en azından isim verme.Ramazan bayramı öncesi kalp kırmaya gerek yok.Burada insanlar senden farklı düşünüyor olabilir.

  34. fernando ulas nuurr ve burak alonso ferrariye gelince sizde kina yakarsiniz artik simdiden hazirlayin kinalari yasarsak hepsini gorecegiz ve alonsonun her ferrari gununde ben ferraride tutmayacagim ama olurda bir sekilde ferrariden de mc laren gibi ayrilirsa ikinizide listenin tepesine yaziyorum kafanizda kartal gibi dolasirim haberiniz olsun

  35. kaan kaanhan avatarı

    alonsoyu 1. yapmak için takım patronları kurgu yapacaklar, nelson da başrollerde ama alonsonun haberi olmayacak ilginç. aklanması gerektiği için aklandı, F1 daha fazla kan kaybetmesin diye.

  36. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    alonso nun haberi olsaydı yarıştan sonra öyle sevinirmiydi,tarıştan sonraki zafer fotoğrafına bakın,haberi vardır diyenlere cevaptır.

  37. elif çivici avatarı

    bu haberi bekliyordum uzun zamandır.herkes bilip bilmeden zan altında bırakıyordu,tamam sevmeyebilisiniz ama kim olursa olsun netleşmemiş bi şey hakkında birini suçlayamazsınız evet şimdi alonso temize çıktı.ne olursa olsun komplo teorileri kurmaya gerek yok çünkü aklandı.

    ayrıca da alonso ya neden söylesin ki takım bunu?zaten ne yazıyor sözleşmede?alonso yarış kazanırsa gidemez gibilerinden bişey var.e yarış kazanması da zaten performansın iyi olmasına bağlı performans iyi olunca da gitmesine gerek yok.ama bu hileyle kazanılmış bi yarıştı ve aksine zaten alonso nun bilmemesi gerekiyordu.

  38. burak bocek avatarı

    Oh be sevindim!En azından hislerim bu sefer yanılmadı ve Alonso aklandı.Onur Aybars sana bravo keşke herkes senin gibi düşünebilse.Yorumundan ötürü tebrik ederi.Burada yok yere öküz altında buzağı arandı ama gerçekten suçlu olsaydı ortaya çıkardı.Fia ve F1 skandallarla dolup taşmaya başlarken Alonso kendisi ve geleceği için çok önemli bir olayı atlattı.Ben zaten suçsuz olduğuna inanıyordum.Artık bazı arkadaşlar kesin bilgi ve belgelere dayanmadan kehanette bulunmazlar umarım.He belki bir kesim insanlar bu karardan memnun olmadı yada farklı sonuç bekliyordu yada halen inanmıyorlar ama bu sonucu değiştirmyecek.Alonso artık kendi adını skandallardan,spor etiğine aykırı olan bütün olaylardan geride tutmalı.Son 2-3 yıldır bence karakter olarak olsun sürüş olarak olsun kendisini geliştirdi.Eminim geçmiş hatalarından ders çıkaracaktır.

  39. niye inanamadın söyliyim.çünkü alonsonun ferrariye gelip bazı pilotları rezil etmesinden korkuyorsun…

  40. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    Niye inanamadım ki ben bu temizleme olayına. akladılar alonso yu hadi bakalım… elbet bir gün çıkacak her şey meydana…

  41. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    fernando alonso o artık bi ferrari pilotu 🙂

  42. Reşat  Budak avatarı

    Alonso'nun haberi olmadığına inanmakla birlikte FIA'nın kararını biraz erken buldum. Özellikle de mahkemede kimin ne söyleyeceği veya nelerin netleşeceği belli olmadan. Alonso'ya karşı özel bir sempatim veya antipatim yok ama son yılların en büyük iki skandalının içinde bulunduğu takımlarda olması ilginç bir raslantı.

  43. E artık Ferrari pilotu böyle şeyler olması çok normal.

  44. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    alonso nun böyle bir zafere ihtiyacı yoktu vede olmazda.tıpkı f1 deki diğer iyi pilotlar gibi.

  45. Dava sonuçlansın bu konuda daha net bilgilerimiz olur inşallah. Alonso'da bu konuda çıkış konuşur o zaman. Oda sabırsızlıkla bekliyordur bence. Onun yerinde olmak da kolay değil. Sabır göstermek, davanın sonuçlanmasını beklemek konuşmak için sıkıcı birşey.
    Şayet konu havada kalırsa da şuan devam eden anket gelecek ile ilgili bir fikir verir sanırım. Bazı şeyleri açıklamalar netleştirmeli, yoksa anketteki sonuç tüm dünyanın olur.

  46. fia nin ve f1 in artik eskisi kadar guvenilirligi kalmadi ve ben artik kolay kolay da inanmam para ve guc bu sporu ne hale getirdi her gecen gunde yeni soklar yasiyoruz ve goruyoruz bu konuda da alonso gunun birinde yarislari birakinca vicdan azabi cekerse cikip aciklar haberim vardi falan filan david couldart gibi

  47. mert merter avatarı

    bazen verilen cürük raporlari sahte cikiyor bu raporda sahte olmasin :))

    yirtdin gene alonso hadi bakalim taraftarlarina hayirli olsun ne diyelim kutlarin sizi alonso tifosileri

  48. kesin taraf tutma var. en azından o yarışta aldığı puanlar silinmeli. bu sadece bir haber. netice belli değil. ne acıki bu kadar iyi diye söylenen pilotun bütün şaibeli olayların içinde olması çok manidar. güzel örnek oluyor yeni çaylak pilotlara…haritada deniz görmüş boğulmuş…dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş…

  49. tamamdır, sorun yok, anlaştık 🙂

  50. bu arada massathebest, son yorumunu görmeden yolladım yazdıklarımı, saniyelerle geçmişsin beni, yanlış anlaşılma olmasın 🙂

  51. Yalan yok, sevindim. Hem de çok sevindim. Alonso'yu bir daha izleyememekten korkuyordum, korkum boşa çıktı, o sebeple sevindim. Alonso'nun mücadelesi bana keyif veriyor. 1'incilik için de mücadele etse 14'üncülük için de mücadele etse bana keyif veriyor. Çünkü bazı pilotlar gibi pit-stop'u beklemiyor önündekini geçmek için, deniyor… 2005'in ikinci yarısındaki gibi değil en azından. (Aklıma özellikle '05 İngiltere, İtalya gibi yarışlar geldikçe gülüyorum 🙂 )

    Ancak; son yıllarda F1'de olan olaylar benim psikolojimi mi bozdu ne oldu bilemiyorum, o sebeple emin olamıyorum. Emin olmam için 2012 sezonuna kadar beklemem gerekecek. İnşallah o sezon aklıma gelen başıma gelmez.

  52. kirve12 nin dediği gibi, eğer o pompa takılı kalmasa ve sıradan ama yavaş bir pit stop yapılsa dahi Massa her türlü puan alacak bölümdeydi, hatta yarışı bile kazanabilirdi ama o pompa takılı kaldı, pitte hata yapıldı, ne yani bunun suçlusu Renault mu? Evet Renault'un sebep olduğu kazadan dolayı Sc girdi fakat gridin geri kalanı kazasız belasız pit stop yapmayı becerdi:) Suçu kendinizde arayın lütfen… Mesela Macaristan'da patlayan motorunuzda veya pilota pompa çıkmadan gitme emri veren pit ışıklandırma sisteminizde falan… Massa'nın Malezya'da attığı spine kadar gider bu olay, eğer 1 puanın seceresini çıkartacaksak

  53. kardeşim yazdıklarımı anlamak bu kadar güç mü? ısrarla tutturmuşsun bir suçu atmak gidiyorsun. suçlu demiyorum, ama bir şekilde sebep oldu diyorum. elbette bu bizimkilerin beceriksizliğidir, aksini mi söylüyorum? bu olay olmasa bizimkilerin beceriksizlik yapmasına meydan kalmadan geçecekti yarış. demek istediğim bu. sizin her tarafından pislik akan tezgah ile bizim pit ekibinin beceriksizliği üst üste gelince olan massa'ya oldu. suçlu pit ekibidir. istemeden de olsa dolaylı yoldan sebep olan SC olayının sebebi de planlı kazadır. anlaştık mı?

  54. massa ile hamilton her ikiside aynı turda 17. turda pite girmişlerdi,aynı zamanda raikkönende massanın hemen arkasındaydı ve massanın pittini bitirmesini bekliyordu.hamltonun yarışı 3. bitirdi,raikkönende normalden yanılmıyorsam 10-12 sanıye kadar fazladan pitte beklemek durumunda kalmasına rağmen puan alabılecek bir yerdeyken yarış dışı kaldı.sanırım 5. sıradaydı.

  55. buradan Massanın şampiyonluğunu bitiren olayın suçlusu olarak Piquet'in kazasını gösterenlere selam ederim:) Hamilton Massanın arkasında olmasına rağmen bu olaydan sonra, podyuma çıkarak 6 puan almayı başardı, eğer Massa Hamilton'ın önünde bitiremediyse yarışı, bunun sorumlusu Piquet veya Alonso değil, bizzat Ferrari pit ekibidir… Kendi hatanızı hafifletmek için başka şeyleri atmayın ortaya, pit hortumu planlı pit stop'ta da takılı kalabilirdi yerinde, sizin tabela sisteminiz ve pit takımınız düzgün çalışmıyorsa bundan başkalarını suçlamak saçmalık… Benzer hataları 2006-2009 Macaristan'da Alonso ile birlikte Renault'ta yaşadı, Sc girdi diye sc girmesine yol açan pilotları suçlamakta yeni moda olsa gerek…

    Piquet Alonso'nun haberi yoktur demiş zaten, eğer gerçekten böyle demişse(bu konularda resmi açıklamalar hariç birşeye inanmıyorum hala). Elinizde Alonso'yu suçlamak için hiç bir delil yokken, buna sebepte yokken bu öfke niye? Ayrıca sonradan haberi olduysa da bunu açıklama ihtimalini ben 0 olarak görüyorum, tüm takımı riske atacak bir olayı siz de o takımın üyesiyken çıkıp açıklayamazsınız, bakın Piquet 1 sene sonra kovulduktan sonra ancak açıkladı, üstelik yarışı kazanan değil, kaza yapan oydu…

  56. Hayir, FIA da Fernando'nun babasinin oglu sanki. "Ay yok pilota zaten ceza vermezler canim…" Niye vermesin ya? Cidden, babasinin oglu, kayincosu falan mi var FIA'da ki herseyden once Alonso'nun guzel hatrini dusunsunler? Yorumlarin bir kismi saka gibi. Ciddi olarak yazildiklarina inanmak guc.

  57. alonso sonun suçlu olduğuna dair herhangi bi kanıt bulunamadığına göre alonso SUÇSUZDUR. piquette gerekeni söylemiş zaten. tek bir an bile şüphe etmedim alonso dan. acaba yapmışmıdır demedim . onun singapur sevincini bizim gözümüzle görebilenler zaten asla şüphe edemezdi de. bu haberin kimilerine kapak olmasına gerek yok ama hala onu suçludur diye itam edenleri görmek hayli güldürüyo insanı.

  58. ayyyy şimdi çok ayıp oldu alonso'yyu karalayanlara:D sonunda geldi açıklamada birilerinn çenesi kapanabilir artık. karakter delikanlılık falan hepsi hikaye sonunda olan dereyi görmeden paçayı sıvayanlara oldu. rezil oldunuz ya çok üzüldüm size:D
    ''Piquet de FIA'ya yaptığı açıklamada takım arkadaşının bu konuyla alakası olmadığını söyledi.''

    arkadaşım alakası yok demiş okuma yazma zayıf sanırım biraz. bu adamın her sözüne inandınız bunada inanıverin artık:D

  59. ha ha evet evet delil yetersizliği 🙂 ne güzel kandırıyosunuz kendinizi siz öyle 🙂

  60. temyize gidicez 🙂 verin eksileri verin çoşkuyuuu

  61. ne kapağı bu gazoz kapağı olsa gerek herkes sallıyo ortaya 🙂 hayırlı olsun ne diyeyim,temiz raporu almış ama delil yetersizliğinden,tıpkı gecen sene baba nelsonun charlie whitinge böyle bir olay olduğunu belirtmesi onunda delil,kanıt olmassa birsey yapamam demesi gibi.ama bu sene delil çıktı.

  62. alonso'un haberi olmaması gibi bir ihtimal yok bence tabiki alonsoyu suçulu bulmayacak FIA nede olsa kendisinin bile haberi varmış kalkıp kendi hakkında da işlem soruşturma birşey başlatacak değil ya ..
    ve bu olay sonucunda da renault'un alacağı cezada asla gerçek anlamda yeterli olmayacak bana göre..merak ediyorum acaba piquet'in ölümüyle sonuçlanmış olasaydı bu kaza yada ciddi şekilde yaralanmasıyla o zamanda bu kadar hafife alınablir miydi sacede piquet değil tehlikeli bir spor sonuçta izleyicelerin başınada birşey gelmiş olablirdi..bu kadar büyük bir olaya nasıl cesaret edileblir ki kimin için ne için olursa olsun …

  63. Aman tanrim!! FIA cildirmis olmali! Doktor! Doktor, kosun!

    Tabi bu karari da saibeli bulup Alonso'nun karakteri uzerine konusmaya devam edecek olanlar olacaktir. Olsun…

  64. elbette olacak ve öleceğin önüne geçilemez, ben de inanırım buna. niyetim sizlerin sevincine gölge düşürmek değildi zaten, sevindim sizin adınıza (mlly-frn ve nur) ve bir parça da kendi adıma. hadi hayırlı olsun bakalım =)

  65. neyse, ben başında da demiştim, konuya dahil olmak istemediğimi. çünkü bu haber beni rahatsız etmekten çok mutlu etti bir parça. artık haberi olanların da olmayanların da vicdanlarındadır mesele ve temiz raporu çıktığına göre de uzatacak bir şey yok.

  66. massa'nın şampiyonluğu kaybettiği anda yaşadığım şoku ve oturup nasıl ağladığımı görseydin sende beni bunun için suçlamazdın… ama şu konuda sana hiç katılmıyorum : o kaza olmasa da bi şekilde massa o yarışı kazanamazdı buna ne dersen de olucak ve ölüceğin önüne geçilmez.. benim inancım bu,sana basit geliyosa,bilemiyorum inanç konusu işte.. işin içinde alonso olsa piquet bunu söylemekten asla çekinmezdi,buna inanıyorum…

  67. massa'nın şampiyonluğu kaybettiği anda yaşadığım şoku ve oturup nasıl ağladığımı görseydin sende beni bunun için suçlamazdın… ama şu konuda sana hiç katılmıyorum : o kaza olmasa da bi şekilde massa o yarışı kazanamazdı buna ne dersen de olucak ve ölüceğin önüne geçilmez.. benim inancım bu,sana basit geliyosa,bilemiyorum inanç konusu işte.. işin içinde alonso olsa piquet bunu söylemekten asla çekinmezdi,buna inanıyorum…

  68. ne kadar basit düşünüyorsun mlly-frn. her şeyden önce biz massa ve ferrari taraftarları olarak emin ol alonso'nun, renault'un, briatore'nin, symonds'ın ve pike jnr.ın suçsuz olmasını, kazanın yalnızca bir "kaza" olmasını, hiç bir plan ve hile olmamasını en fanatik renault taraftarlarından bile daha çok isterdik. siz bu galibiyetle belki 1 hafta sevindiniz, biz bu olay sonucundaki kayıpla 6 ay üzüldük. alonso'nun temiz çıkması beni ancak ve ancak mutlu eder, bir parça teselli bulmamı sağlar. dilerdim ki kimse suçlu olmasaydı. bizler yalnızca beceriksiz pit ekibimize bulsaydık tüm suçu..

  69. peki massathebest nelsonun alonsoyu bitirmemek için bir sebebi varmıydı? hayır.
    emin ol alonso biliyor olsaydı nelson bunca şeyi söylemişken onu da söylemekten hiç mi çekinmezdi.

  70. ya hala konuşabiliyosunuz ya bravo… ne nefretmiş kardeşim… orda plan kelimesi göremedim ben bidaha bak istersen sen,bu konuyla alakası yok diyor direk ayrıca briatoreyi bitiricem dedi de yarışı takım arkadaşı kazandı bütün kariyerini onun ardında ezilerek geçirdi ve son zamanlarında mızmızlandı ki bu da piquet nin oğlu ve neler konuştuğunu gördük,sen diyosunki alonso işin içinde olsa da söylemez buna sadece gülüyorum 😀

  71. Yanlış anlaşılmasın arkadaşlar,alonso'nun suçsuz bulunmasına bende sevindim ama Alonso'nun kesin suçsuz olduğunu asla bilemeyeceğiz o yüzden "kapak oldu" tarzı kelimeler kullanmak ne kadar doğru kararını siz verin.

  72. tabii ki yeterli değil nur.
    burada pike jnr. planlarda alonso'nun olmadığını söylemiş. haberi yoktu dememiş ki. bir planın içinde olmak vardır, planlamak vardır, uygulamak vardır.. bir de bu planların içerisinde olmayıp yalnızca haberi olanlar vardır.

    ikincisi, pike jnr.ın asıl hedefi briatore'yi bitirmekti. ve başardı da. alonso ile bir problemi olmadığı halde, neden ona karşı da bir cephe açsın ki?

  73. Nelson bugün böyle der yarın bana reno da koltuk garanti ettiler bende öyle söyledim der:D

  74. Kuyruk acısıyla öten Piquet de Fernando aşkından "takım arkadaşım suçsuz" demiş zaten dimi Massathebest ?

  75. Piquet de FIA'ya yaptığı açıklamada takım arkadaşının bu konuyla alakası olmadığını söyledi.

    bu yeterince açıklayıcı mı massathebest.

  76. konuya dahil olmak değil amacım ama, nasıl bir kapak olacak bu haber insanlara? fia yeterli kanıt elde edemediğinden temiz raporu vermiş. olay bu. her suça karışanın mutlaka bir şekilde delillere ulaşılıp cezalandırıldığı bir dünyada mı yaşıyoruz ki? nasıl ki ispatlanana kadar herkes masumdur, aynı şekilde yeterli delil olmaması da alonso hakkındaki şüpheleri ortadan kaldırmaz ve hiç bir zaman da kaldırmayacaktır.

  77. "Piquet de FIA'ya yaptığı açıklamada takım arkadaşının bu konuyla alakası olmadığını söyledi."
    Koca habere şu cümle bile yetermiş 😀 Söylemek için beklediğim çooook güzel sevdiğim bi kelime vardı bişeyi temsil eden ama merak edenler msn,facebook'ta fln görebilir burda yazmıcam,anlayan anlar 😀 genelde şişe,kavanoz,tencerelerde filan bulunuyo 😀

  78. Birkaç gündür Alonso yu ağızlarına sakız edenler demekki neymiş hiçbirşey için erken konuşulmaması gerekirmiş.

  79. serhat bulur avatarı

    işte buda size kapak olsun

  80. evet alonso düşmanları buyrun konuşun fia zaten yalancı dimi.alonso hala suçludur dimi. dersiniz bekliyoruz.ama bu da edilen laflara kapak olsun diyorum :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir