Resmi: Tivibu 2015 Yayın Haklarını Alamadı

yazar:

kategori:

Türkiye’deki Formula 1 severler için kötü haber. 2015 Formula 1 sezonunun ilk 2 yarışını yayınlayan Tivibu sezonun 3. yarışını yayınlamayacak.

D-Smart’ın Formula 1 yayınlarıyla ilgili anlaşmasının bitmesinin ardından yayın haklarını elinde bulunduran Saran Holding istekli kuruluşlarla görüşmeye başladı.

Sezonun ilk yarışı Avustralya ve ikinci yarışı Malezya GP, tek seferlik anlaşmalarla TivibuSpor üzerinden yayınlanmış ve yarışı Serhan Acar sunmuştu.

Ancak Serhan Acar bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Tivibu’nun yayın haklarını alamadığını ve artık vazgeçtiğini duyurdu.

1995’ten beri Türkiye’de yayınlanan Formula 1 şampiyonası ilk defa Çin GP’de yayınlanmayacak gibi görünüyor. Sezonun kalan bölümü için bir anlaşma olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.


Yorumlar

“Resmi: Tivibu 2015 Yayın Haklarını Alamadı” için 81 yanıt

  1. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    ona ahmet çakar bakıyor.kendisine güvenim sıfır olsa da görünen o ki beşiktaş değil fenerbahçe şampiyon olacak.tabi bir beşiktaş taraftarı olarak beşiktaş’ın şampiyon olmasını isterim

    fuatavni’lik bir durum yok.ferrari formula 1 den geçilmek zorunda kalacaktı ama fia olaya el attı. yönetim değişti bu yüzden.mercedes de mecburen buna uymak zorunda kaldı çünkü kazanmalarına rağmen zarar etme durumuna düşme ihtimalleri var..formula 1 gerçekten batabilir.ilk amaç formula 1 için ferrari’yi güçlendirmekti. çünkü ferrari demek yayın geliri, izleyici sayısı demek.bu, bu sene için halledilmiş durumda.seneye ve 2020 planları yapılıyor.yeni takımların katılacağı bir f1 yahut 3 arabalı az takımlı bir f1 göreceğiz.ancak ticari kaygıyı giderebilmek, izleyici sayısını, reklam gelirlerinin düzeltilmesi için daha radikal kararlar alınacak.ben hafta içinde bunlara değineceğim.

  2. iptal ettirmiştim,ay sonuna kadar bendeydi ama izleyecek olmam Tivibu’ya olan sinirimi geçiremez…

    insanlarla alay eder gibi verilen mesajlara ” hayır,yayınlamayacağız ” deyip birkaç saat sonra ” yayın şu saatte Tivibuspor’da ” şeklinde tweetler atarak platform yürümez,bakkal mantığıyla iş yapıyorlar.Sonra da istenilen ilgi yok,sen adam gibi yayın anlaşması yapta izlensin.

    Çok sinirlendim akşam akşam,kutulu bir yayınım olsa ve iptal ettirsem yarış kaçıyordu.

    1. haklısın hocam ama sorun sadece tivibudan kaynaklanmıyor olabilir saran medya da uçuk fiyat istiyor olabilir anlaşılan bunlar böyle tek tek gidecekler … ancak sonuna kadar haklısın her iki kurum da hatalı bu konuda olan bizlere oluyor …

      1. Eğer ortada bir belirsizlik varsa atılan e-postalara olumsuz yanıt vermezsin,burada veya başka bir sitede gördüm 2015 sezonunun kalan yarışları yayınlanmayacaktır,gelecek sezonlar belli değil diye.

        üye olmak zor değil webden ama kutulu bir şekilde TV’den izlemek isteyenler bu davranışlar yüzünden alamıyorlar.

        1. haklısın o yüzden en mantıklısı şu durumda go maxi paketi gibi duruyor …

  3. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    dün ”düzeltme” adıyla yazdığım yazıda belirtmiştim.”merak etmeyin yayınlayacaklar..” diye..dediğim çıktı. ancak fia mercedes ve ferrari anlaşmasından bahsettiğin gibi yakında bir olaydan daha bahsedeceğim.5 senelik bir geçiş süreci var.bu geçiş sürecinin ayrıntılarını hafta içinde yazacağım.

    1. Beşiktaş şampiyon olacak mı ?

    2. Formula 1’in Fuat Avnisi ortaya çıktı. FuatavniF1 nickiyle yazında heyecanlı olsun .D

  4. Evet haber geldi. Anlaşma yok hala. Ama bu hafta sonu Çin GP Tivispor’da.

    Arkadaşlar ben geçen hafta Tivibuspor’da izledim. Hatta sıralamaları cep telefonumdan izledim. Bunun için aylık ödeyeceğim miktar 4,99TL

    Herkes yönelirse belki uzun bir anlaşma gelebilir. Yayın kalitesinde sorun yok. Bence alınmalı.

    Bu arada TTnetli olmayanlara 7,99 TL sanırım.

  5. AKLIMA GELDİ VE İPTAL ETMEDİM OLEY BE OLEY GO KİMİ GOOO 😀

  6. SON DAKİKA SERHAN ACAR !!!!!

    İyi haber: Galiba siz F1 fanlarının baskısı işe yaradı. Ortada hala bir anlaşma yok, ama @tivibuspor Çin GP sıralama ve yarışı yayınlıyor =)

    1. @kimilanso Dalga geçiyor bunlar bizimle 😀 Neyse yarışları yayınlasınlarda tüm sezon aldık diye açıklama yapmasalarda olur.

      1. @didem

        bugün bu haberin diğer sayfasında yavuzhanın yorumuna yazdım bunu içiden geçen çıktı 😀 valla sevindim serhan acar izleyeceğimze allahtan iptal etmedim anlaşmayı 😀

  7. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Tivibu’dan son dakika golü geldi. Çingp tivisporda. Kaynak Serhan Acar 🙂

  8. Ttnet’e dün bir iletişim formu göndermiştim. Bugün cevap atmışlar. Ne yazık ki 2015’te en azından Tivibuda Formula 1 yayını yok.

    1. bende saran medyaya mail atmıştım ama geri dönmediler … hala bir umudum var akşam serhan acar şu kanalda yarın sabah sıralamalar olacak ben anlatacağım diyecek diye bekliyorum artık 🙂

      1. ;stekli olacaklarını bilsem A Spor’a mail atarım ama onlar da isteksiz. Sports Tv belki bir umut olabilirdi ne yazık ki bu saatten sonra onlardan da umut yok. D Smart zaten Aydın Doğanı karalama kampanyasından sonra iyice el etek çekti. Şampiyonlar Ligi yayınlarını bile kaçırdılar.

        Digitürk deseniz herhalde tekrar Tmsf’nin eline düştü. Tmsf daha milli maç yayınlarına borç yüzünden izin vermiyor değil ki Formula 1? Yani bu sene Türkçe yayın artık hayâl. Dolar Kuru tekrar 2.63-2.64’ü test ediyorken umutlarda tükendi. Saran Holding elinde patlatacağına yarış yarış NtvSporda yayınlatsın. Son umut onlar kaldı. Ntvspor’a mail atalım 😀

        1. @f1-racing
          serhan acara gelmiş haber
          İyi haber: Galiba siz F1 fanlarının baskısı işe yaradı. Ortada hala bir anlaşma yok, ama @tivibuspor Çin GP sıralama ve yarışı yayınlıyor =)

          1. Ramboyla sen kahin gibi adamsınız ha 😀 Yarın sıralama sonuçları nasıl olacak bir yazıverin pazar günü hakkında da tüyo verin. 🙂

            1. 😀 rambo kadar değilim ben ya adam vettel gelecek dertelrbitecek mühür felan dedi hepsi çıktı 😀

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu gidişle Türkçe yayın falan olmaz. Kimse kendini kandırmasın. Tivibu’da RTL var oradan devam ederiz artık.

    1. Krombacher nedir bilir misiniz? 🙂

      1. Arkadaş ne reklamdır o her seferinde canım çekiyor. 🙂 Sonra Efes ile yolumuzu buluyoruz. 🙂

  10. Kesin parası fazla geldi. Benim anlamadığım Dsmart tekrar neden anlaşma imzalamıyor o kadar müşterisi varken anlamış değilim.. Aslında hepimiz bir olup dsmartı bu konuda ikna etmemiz lazım.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Nasıl bir ülkeyiz arkadaş ya.

    Tivibu çıktığı zaman üye olmuştum hemen, 1 TL idi aylık. Sonra yavaş yavaş kazıklar gelmeye başladı, fiyatler arttı, kanallar azaldı, başka paketlere kaydı. RTL den izliyordum, tam yarış saati RTL yayınını kesmeler başladı vs.vs.. Başlarım tivibusuna diyip iptal ettirdim.

    İnternetten izliyorum, varsın SA olmasın, ne yapayım yani göbeğimiz bir mi kesildi adamlan.

  12. Sky Sports F1 akar bu gidişle. TTNET’e verdiğim 7 TL haram zıkkım olsun. Millette sırf F1 için 1 aylık paket sattıysan 1 ay yayınla bir zahmet.

    1. tamam kardeş, çok sağol… yardımını bekliyoruz…

      1. Estağfurullah siz sağolun.

        1. Kusura bakma yanlış kısma yazmışım.. Yine de sağolasın 🙂

  13. Kimi_in_Rai avatarı

    Samsung Smart TV olanlar iptv aracılığıyla bedava dünya kanallarını(spor kanalları dahil.futbol f1 ve s) izliyorlar. samsung smart olubda yapamıyanlara yardım ederim.

    1. Bende var kardes nasıl yapiyorsun iptv ne demek aydınlatırmısın

    2. Murat Aksoy avatarı

      Bende de samsung smart tv var. Nasıl yapılıyor açıklarsan çok sevinirim.

    3. Olur, bana yardımcı olabilirsin mesela kardeş, benim tv de Samsung Smart

    4. Kimi_in_Rai avatarı

      Arkadaşlar belirtmek istiyorum ben kendim genel olarak kablodan tv bakıyorum.kablodan F1 ve s bakıyorum bende bir çok spor kanalı var kablomda 2 tane tv varki F1 veriyorlar.yani ben f1 için iptv ihtiyac duymuyorum.iptv gelince iptv yani İNTERNET TV.Dünya kanallarına çok zevkle baka bilirsiniz kesintide yok durumunda(internet suratine bağlı). zira çoğu insanlar gunlanıyor anlatmadan not söyleyim
      Note:
      Öncelikle belirtmek isterim ki aşağıdaki anlatımda yapılan işlemleri yapmış olmanız durumunda:

      1. Televizyonunuz garanti dışı kalmış olacaktır,
      2. Daha önceden yüklemiş olduğunuz tüm eklentiler (uygulamalar) silinecektir,
      3. Şu ana kadar kimse karşılaşmamış olsa da tv nizin hiç açılmamasına kadar varabilecek sorunlarla dahi karşılaşabilisiniz.
      Kendinize(TV) güveniyorsaniz iptv smarta nasil indireceğinizi anlatacam yoksa gerek yok zaten.

  14. Kimi_in_Rai avatarı

    Yalan başkası yalan, İDMAN TV’DEN başkası yalan! 🙂

  15. Web paketini iptal etmek isteyenler ; IPTAL 241 yazıp 7979’a yollayın

    kod yanlış diyebilir,herkese farklı kod veriyor galiba,bir sonraki mesajda hangi kodu kullanacağınızı söyleyecek.

    Ay sonuna kadar da izlemeye devam edebileceksiniz

  16. tek dert serhanın sesi yoksa bikaç tane bissli hd kanal alternatifim var. hatta spikersiz hd bile :))))

  17. Acunn alsın yayın haklarını. Survivor gibi parmak arası terlikle izlerim yarışları 🙂

  18. Ben bir tivibuya mail atayım bakalım ne dönüş yapacaklar? En olmadı ttnete mail atayım. 15-20 kişi daha aynı anda atarsa belki bir etkisi olur.

    1. ben saran medyaya attım valla dönüş yaparlar mı bilmem 🙂

      1. Bende Tivibu ya baya giydirdim. 😀

  19. sadece tepki ölçümü yapıyorlar çünkü riske girdiler.talep de azdı.eğer tepki gösterenler çok olursa anlaştıklarını duyuracaklar. yarın ya da öbür gün anlaşmaya vardıklarını beyan edecekler.merak etmeyin.tepkinizi gösterin ve duyuruyu bekleyin.

  20. Sırf F1 için Tivibu alanlara kazık girdi. İlk 2 yarışın yayın haklarını alma amaçları buymuş herhalde.

  21. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    En büyük korkum bide Allah muhafaza yarın öbür gün demesinler Digiturk’te yayınlar orasıyla anlaştık yıkılırım valla daha nereye para yetiştireceğiz anlamadım gitti gari

  22. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    bende evde sınırsız TTNET kullandığım için alık 4,99 tl almıştım Go Maxi taahüdüm yok vede ucuzda ama parasında diilim keşke 3 senelik almış olsalardı bu belirsizlik olmasaydı kesin açıklamayı bekliyodum Tivibu ev alcaktım ücreti ne olursa olsun ama kesin açıklamayı bekliyodum ama şimdiki durum kısacası RE–ZA–LEEET

  23. umarım kimse almazda SARAN holding kendi kendine izler, bi daha da anlamadıkları işe bulaşmazlar saran holding turizm inşaat manav tv bla bla klasik türk insanı yatırım örneği anlamadığın işe atlamazsan olmaz

    1. harika yorum 😀 saran holding ne halt yemeye aldı yayın haklarını anlamış değilim. bu ne saçma bir durum. adamın tv kanalı yok gitmiş yayın hakları almış

  24. Tivibu,böyle yaparak tahattüte sokup milletten para kazanmaya çalışmış anlaşılan.Tivibuya üye olmayı düşünüyordum ama artık bir gereği kalmadı tivibunun.Günümüz şartlarında piyasada firmalar böyle üç kağıtçı. Aşağıdaki gibi mesajlar göndererek milleti kandırıp parasına göz dikiyorlar.

  25. Şİmdi Saran Holding yayın haklarını aldığı için belli miktar para ödemedi mi Fia ya yada her nereye ise?
    Ellerinde patlamasını istemezler herhalde. Birde belli bir yaptırım yok mu yayın haklarının alınıpta yayınlanmamasına? İlerleyen zamanlarda illaki birileriyle anlaşcaklar. Galiba D smart ta çekildi. Geriye kim kaldı o zaman?

  26. yarın aksam bir hayırsever şifresiz kanal haberi görürüz belki,çok zor ihtimal olsa da 🙁

    NTV Spor birseyler yayinliyor,Sports TV ve A Spor toplu sporlar dışında birşeyler yayinlasinlar.Sporun futbol olmadığını anlamalarını ümit ediyoruz yıllardır…

    1. olabilir mutlaka birisi yayınlayacak bu yayınları saran medya yayınlamak zorunda yayın hakkını alıp elinde niye tutsun … çin gp olmasada diğerleri olacakı dsmart alabilir tekrar …

      1. Dsmart imkansız gibi birsey.Az para vermek icin MotoGP yi sadece 1 sene uzattilar,NBA playofflarini zar zor aldılar.Dsmart in amacı olası bir Süper Lig alt lisanslamasina parayı yatırmak.Bu nedenle spor yatırımları neredeyse durdu.

        Umarım bu hafta yarışı izleyebiliriz.Tivibu’nun 12 saatten az kala alması umutlarımızı canlı tutmamız için yeterli bir sebep…

    2. CetinKUPUCU avatarı

      Üstat Futbol’u spor olmaktan çıkaran seviyesiz taraftar kitlesi sadece. Ne yazık ki futbol klüpleri de bunu destekleyerek karmaşa dan çıkar sağlamaya çalışıyorlar daima. Bu iki argüman bir araya gelince, gerisini sahalarda ve çevresinde yaşıyoruz zaten.

  27. ulan yapacagınız işe de cok kazanmak için cok para istedilerse uzun vadeli vermediler sanırsam tivibuya

  28. Arkadaşlar tivibuyu niye yıllık hemen aldınızki taadütlü ? bende aldım ama taadütsüz 1 aylık aldım 7 tlye.

  29. İyi düşünelim belki avrupa yarışlarını yine teker teker alırlar çin uzak geldiyse demek :p

  30. 80 milyon insandan FATURALARDAN TRT katkı payı alan devlet milletin sevdiği izlediği sporu yayınlamıyor bu kimin devleti .. nerdeyse millete trt kanallarını şifreli izlettirecekler ne diyelim hakediyoruz bunları biz

    1. Ne milletin izlemesi. Millet izleseydi bu ülkede F1 yarışı yapılıyordu hala.

  31. Tivibu’yu yayınlardan çok önce satın almış ve kullanıyorum. Benim için değişen bir şey olmasa da yeni nesil potansiyel taraftarlar için üzüldüm. Bir yerlerde yayınlanmasaydı ben 9 yaşımdayken nasıl denk gelebilirdim ki F1’e?

  32. ForzaFerrari avatarı

    Beyler idmanın biss şifresi mi değişti son 1 haftadır sinyal yok diyor

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      29 Mart’ta frekans değiştirecekti o yüzden olabilir.

  33. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bravo ! Bizim yapacağımız iş bu kadar olur.İyi ki almamışım.

  34. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Tivibu alanlar rtl den izleyebilir fakat rtl den izleyecekler f1 den soğur 1.5 saatlık yarışın 1 saati reklam (en az ) böyle bir kanal rtl tivibunun almaması çok kötü oldu ya 🙁

  35. cobriatti44 avatarı

    tivibu alanlar patladı heheheh 😀

    1. Yoo niye patlayalım? 😀 Siz yayın diye kıvranırken biz RTL’den rahatça izleyebileceğiz 😀

      1. İnternette yayın çok, Sky Sports F1’den izlerim. Mesele Türkçe izleyebilmekte.

        1. mesele serhan acarın anlatımını dinlemekte.

    2. sevdigimiz sporu normal yoldan izlemek istedik,bunun nesi komikse…

      1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
        srknmsr14 #ForzaMichael

        +1

  36. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    burası türkiye ne denir ki
    en iyi kalite için
    sky sport f1 kanalı
    önce bu linkten “goo.gl/0e1Qrs” Ace Stream programını indirin ve kurun. Sonra şu linkten “bit.ly/FormuLa1″ playlist`i indirin ve Ace Player ile açın

    1. Güzel, köşede dursun.

    2. melih bulent akgok avatarı
      melih bulent akgok

      “bit.ly/FormuLa1″ bu link çalışmıyor üstadım

      1. ReyizHamilton avatarı
        ReyizHamilton

        çalışıyor şimdi denedim tırnak içindeki linki kopyalayın tırnakları almayın

  37. tek kelimeyle REZALET …

    1. birde bu mesajı göndermişler üyelere … hakkaten yazık belkide saran holding bir uyanıklık yapmaya çalışmıştır …

      1. Aynı mesajı ben de almıştım. Niye böyle oldu anlayamadım.

        1. bu mesjı ben nette buldum ben go maxi paketini almıştım bu mesajı görmedim tivibu ev üyelerine gelmiş bu galiba canım sıkıldı bu akşam yaa

          1. Bu fotoğrafı koz olarak kullanmak lazım ne bu dalga geçer gibi,parasında değiliz de 3 senelik aldık diyip vazgeçiliyosa ayıptır

          2. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
            srknmsr14 #ForzaMichael

            Fotoğraf bana ait. Ama bir şey çıkmaz arkadaşım. Şuan msj kutusundan kaldırmışlar.Diğer bir konu medyada yada satış esnasında 3 yıllık anlaşma yapıldığına dair bilgi verilmiyor. Bu msj sadece mevcut üyelere gönderilmiş. Yapacak bir şey yok, Sky F1 müracaat 🙂

      2. yerinizde olsam dava açardım kanıt ortada.

        1. dediğim gibi ben de aylık aldım tahhütüm yok ama yıllık alanalr dava açabilir tabiiki ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir