Vettel Motor Yüzünden Ceza Almamayı Umuyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in resmi sitesine yaptığı açıklamalarda Vettel, “Son iki yarışta cuma günleri benim için oldukça kısıtlı tur atma imkanı vardı ve kesinlikle artık bir arıza daha olmamalı. Eğer olursa, ekstra bir motor kullanarak cezayı kabul etmek zorundayız. İstediğimiz şey bu değil. Bu yüzden şu andaki planımız cuma günleri az tur atarak cezadan kaçınmak.” diyor.

Red Bull’un patronu  Dietrich Mateschitz geçtğimiz günlerde Renault motorunun güç eksikliği olması ve dayanıksız olması nedeniyle takımın son yarışlarda kötü performans sergilediğini söylemişti ancak Vettel İtalya’da alınan kötü sonucun sadece motora bağlanamayacağını söylüyor.

“Monza’daki performansımız motor sorunu nedeniyle değildi ama Mercedes motorunun çok güçlü olduğu gereğin de saklayamam. Ama ortağımız Renault’ya karşı adil olmalıyız. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar, bu yüzden Monza’da motor sorunları nedeniyle kaybettiğimizi düşünmüyorum.”

Vettel’in Monza’da sadece bir puan alması ve Brawnlar’ın da duble yapmasıyla şampiyonada Button ile Vettel arasındaki fark 26’ya çıktı. Ancak Vettel henüz vazgeçmediğini tekrarlıyor.

“Son nefesime ve son dakikaya kadar mücadeleye devam edeceğim. Artık hedefimiz yarış kazanmak olmalı. Her yarışa farklı bir şekilde bakacağız ve sonunda aldığımız puanları değerlendirip bunların yeterli olup olmayacağını göreceğiz. Farkın biraz fazla olduğu doğru, 26 puan, ve onları yakalamak zor olacak ama deneyeceğimizden emin olabilirsiniz.”


Yorumlar

  1. kimi iceman avatarı

    ıns alırsın schumunın gelecegı dedıler ama olmuyo vettel mutlaka 1 tane daha motor kullanıp ceza alıcaksın f1 dekı en dayanıklı arama mclarende

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir