Massa’nın Kazasına Yeni Arka Kanat Sebep Olmuş

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Çin GP 2. antrenman seansında yaptığı kazanın Williams’ın yeni arka kanadının takılı kalması nedeniyle gerçekleştiğini söyledi.

Brezilyalı sürücü bugünkü 2. antrenman seansında U viraja gelirken frenleme anında aracının kontrolünü kaybetti ve bariyerlere vurarak kaçış alanına kadar gitti.

Yapılan incelemelerin ardından DRS’nin pasif hale geçmesinin ardından kapanmadığı anlaşıldı.

Massa “Pite geldim ve frenleme anında arka kanadın takılı kaldığını gördüler. Bu yüzden frenleme anında downforce kaybettim.”

“Ardından aracın arkasını tamamen kaybettim. Çok tuhaftı.”

“Bu kötü oldu çünkü 2. seansın 2. yarısını kaybetmiş olduk. Uzun sürüş yapamadım.”

“Yeni olan ön kanadı da vurdum. Bu yüzden belki de hafta sonunun geri kalanında yeni ön kanat olmayacak. Olanlar kesinlikle pozitif değildi.” dedi.


Yorumlar

“Massa’nın Kazasına Yeni Arka Kanat Sebep Olmuş” için 2 yanıt

  1. o noktada ilk frenaja başladığında aracın hızı 330+ civarında. Allah korusun çok yaralayıcı bir kaza olabilirdi, en azından araç parça pinçik pozisyona da gelebilirdi. felipe tecrübesiyle doğru manevraları yapmış ki araç yalnızca ön kanatla bu kazadan kurtulabilmiş. tabi ön kanadın yedeğinin olmaması ve güncellemeden faydalanamamak apayrı bir sorun. yine uzun sürüş ve ardından opsiyon lastikleriyle sürüş yapma imkanı bulamaması da cabası. lastik ve araç ayarlarının yapıldığı çok verimli olan koca 1,5 saatte atılan tur sayısı 7.

    ilk 3 yarışın 2’sinin 2. antrenmanları arıza nedeniyle çöp. takımın gösterdiği “özen, dikkat, itina” için tebrikler.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Massaya geçmiş olsun.Rüyamda bir kaza olmuştu ve araç Ferrariydi ancak pilot Massaydı.Umarım yarın ne bizden ne de farklı takımdan kimse yapmaz yada en azından rekabete etki edecek bir kaza olmaz.Massa adına da iyi puanlar alacağı bir yarış olur umarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir