Vatanen: "Renault Şampiyonadan İhraç Edilmemeli"

yazar:

kategori:

Renault takımının akıbetine yarın yapılacak Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında karar verilecek ve takım, Nelson Piquet jr tarafından yapılan suçlamalara itiraz etmeyeceğini açıklamıştı. Renault takımından kimlerin toplantıya katılacağı henüz duyurulmamış olsa da basında Fernando Alonso ve Flavio Briatore’nin toplantıda yer alacağı haberleri yer alıyor.

Vatanen, Renault’nun spordan ihracı yönünde verilecek bir cezanın oransız olacağını düşünüyor.

“Renault imaj açısında kendi cezasını zaten çekti ve iki önemli yöneticisini kaybetti. Sadece bu olaya odaklanıp FIA hakkında ve spor hakkında neler düşünebiliriz dememek lazım. Eğer Renault ihraç edilirse bu bağımsız bir adaletin sonucu olmaz. Bunu anlamamız gerek. Aksi takdirde bağımsız bir adalet sisteminde insanların kafasında daima soru işaretleri oluşur. Bunun arkasında ne vardı?”

Vatanen, Nelson Piquet jr’ın dokunulmaz ve masum olarak nitelendirilmesine de değindi.

“Dokunulmazlık sistemi oldukça tehlikeli. Bence herkes yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşmeli. Yapmak ve yapmamak konusunda son karar onundu ve sorumluluktan kaçamaz. bunu takımdan kovuşdutan sonra yaptığı unutmamalıyız. Son on yıldır pilotların bilerek yaptığı benzer şeyler var. Onlara verilen cezalar da eşit seviyede olmalı.

“Çok fazla kişisel güç savaşı ve öc alma isteği var. Buna karşılık çeşitli adalet anlayışları var ve bu da bir güven ortamı yaratmıyor. Renault hikayesi de kişisel savaşın farklı bir örneği.”

“Bu olay buzdağının sadece görünen kısmı. Biri bitiyor diğeri başlıyor;  casusluk skandalı, kaza skandalı ve diğer bir çok şey… FIA’nın ve sporun imajı lekeleniyor. Bu idare altında daha fazla devam edemeyiz. Dünya çapında milyonlarca taraftarımız ve Formula 1’deki büyük oyuncularımız var. Onları sporda tutmak için güven veren bir idare sahip olmalıyız ancak şuan da durum öyle değil.”


Yorumlar

  1. Bu adamı yarışırkende çok severdim,başkan olmayı hak eden biri ve saygı uyandıran bir duruşu var.

  2. kesinlikle tam başkan olacak adam

  3. mert merter avatarı

    bu adami bende destekliyorum insallah olur FIA baskani

  4. FIA'nın iyi işler yapması, güçlenmesi tarafsız olması için Vatanen'e ihtiyaç var. Gerçekten açıklamasını çok mantıklı buldum. Bence eğer yönetime gelirse nasıl bir çizgide olacağının ipuçlarını vermiş.

  5. vattanen baskan olmalı 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir