Mateschitz: Rekabetçi Bir Takımımız Varsa Formula 1’de Kalırız

yazar:

kategori:

Red Bull patronu Dietrich Mateschitz, şampiyonluk savaşı verememeleri halinde Formula 1’den ayrılabileceklerini açıkladı.

Red Bull’dan Helmut Marko, mevcut kuralların Mercedes ile yarışmalarını engellediğini söyleyerek FIA’yı değişiklik yapmaya çağırdı.

Bununla birlikte APA haber ajansına konuşan Mateschitz “Helmut temelde kesinlikle doğru olanı söylediği. Eğer rekabetçi bir ekibimiz varsa Formula 1’de kalırız. Bunun için güçlü bir güç ünitesi gerekiyor”

“Bunu yapmazsanız, en iyi araca ve en iyi sürücüye de sahip olsanız kazanmak için şansınız olamaz”

“Asıl sorun bu alanda bir denetim olmaması. Biz kendi motorumuzu geliştiremeyiz. Çünkü biz otomobil üreticisi değiliz”

“Müşteri motoruna sahip olsanız da bu bir çözüm olamaz. Bu yüzden Mercedes ve Ferrari’yi yakalamak adına Renault’ya yönelmeliyiz” dedi.


Yorumlar

“Mateschitz: Rekabetçi Bir Takımımız Varsa Formula 1’de Kalırız” için bir yanıt

  1. CetinKUPUCU avatarı

    RENAULT’ a yönelmek doğru bir karar olur. Diğer sözlerini söyleyen Ferrari olsaydı, kurallar da değişiklik yapılması kaçınılmaz olurdu. Formula1 neyse Ferrari’de odur çünkü. Ferrari’nin spordan çıkması seriyi bitme noktasına getirebilir. Diğer hiçbir takım benzer etki yapamaz. Dolayısı ile başarısızlık durumunda RedBull’ un çekilmesi bir seçenek tabiki. Seyir zevki, sporun gidişatı açısından kalıcı bir hasar olmayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir