Alonso ve Piquet'nin Renault Duruşmasına Katıldıkları Doğrulandı

yazar:

kategori:

FIA’nın araştırmaları Fernando Alonso’nun yarışı manipüle etmek adına düzenlenmiş bu oyundan haberdar olduğuna dair herhangi bir sonuç ortaya çıkarmış olmasa da yarışı kazanarak büyük fayda sağladığını düşünüldüğünden İspanyol pilotun görüşlerinden de olaya ışık tutmak adına faydalanılacak.

Ayrıca Nelson Piquet jr’ın da Paris’e toplantıya katılmak için geldiği biliniyor.

Renault yöneticilerinden de Başkan Bernard Rey ve İletişim sorumlusu Jean-Francois Caubet duruşmada hazır bulunuyor.

Renault olası cezayı hafifletmek adına suçlamalara itiraz etmeyeceğini daha önce açıklamıştı ama yine de etkili bir ceza ve geçen seneki şampiyona puanlarının silinmesi durumuyla karşı karşıya kalablirler.

Bernie Ecclestone, medyaya yaptığı açıklamalarda FIA’nın dengeli davranması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor. 

“Dengeli olmak gerektiğini düşünüyorum. Yaptıkları şey çok ciddiydi. Bir bahaneleri olamaz ama suçlulardan kurtulma konusunda çok hızlı davrandılar ve akılda tutulmalı.”

Red Bull patronu Christian Horner ise, “F1 için bir takımı kaybetmek felaket olur. Biz de motor tedarikçimizi kaybetmiş oluruz bu durumda. FIA’nın elinde tüm bilgiler mevcut ve eminim ki sorumlu bir şekilde davranacaklardır.” diyor.


Yorumlar

  1. alonso dan galibiyetin rosberg e teslim edilmesi gerektiği hakkında hiç yorum okuyan oldu mu?

  2. Grosjean teşekkürler fotolar için.

  3. fotoğraf 2008 japonyadan. alonso 1. olurken nelson da 4. olarak sezonun en iyi puanlarını çıkarmışladı renault adına.bu sevinç ve birbirlerini kutlama bundan yani

  4. Karar ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı??

  5. Aydın Kaleli avatarı
    Aydın Kaleli

    Red Bull patronu üzülüyor motor tedarikçimizi kaybederiz diye..Ne kadar maddi,tabiki düşünmesi gerekir para kazanıyor sonuçta bu işten ama yinede bu skandal bence McLaren olayından çok daha büyük bir olay,McLaren'a ceza verildiği için çoğu takım ne kadar mutluydu,hatta eminimki McLaren'in şampiyonadan atılması süper olucaktı onlar için.Buda spor sevgisi açısından bir bakış açısı,sadece motor veremiyeceğiz diye üzülüyorlar bak sen..Bence Renault hakettiği cezayı almalı bu ceza da çok ağır olmalı,eğer uzun süredir takip ediyorsanız F1'i Flavio nun temiz bi adam olmadığınıda bilirsiniz.TAmamen onun şeytanlığı olan bu işten REnault ceza alıcak buda kötü tabii,ama haberleri olmadıysa gerçekten üst düzey insanların kötü,eğer haberleri oldu ve onlarda bunu saklamaya çalıştıysa da gelsin cezalar gelsiin..

  6. Singapur ardından olamaz. Piquet yarış dışı kaldı pit duvarında oturuyordu. Alonso kapalı parka gelince Piquet üstünü giyinip gelmemiştir herhalde 😀

  7. singapır yarışından sonra çekilmiş :D…

    takım çalışması diye buna denir beaaa….:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir