2015 Çin GP 3. Antrenman – Sıralamalar Öncesi Hamilton Zirvede

2015 Formula 1 şampiyonasının 3. yarışı olan Çin GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Dünkü iki antrenman seansında da zirvede yer alan Hamilton, bugünkü son antrenman seansında 1.37.6 yaparak yine seansın en hızlı ismi oldu ve antrenmanlarda 3’te 3 yapmış oldu.

Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg seansı 0.2 sn geride 2. sırada tamamladı.

Mercedes pilotlarının arkasında en hızlı isimler Ferrari pilotları oldular. Sebastian Vettel 0.6 sn geride 3., Kimi Raikkonen ise 0.8 sn geride 4. oldu.

Ferrari pilotlarını Red Bull pilotları takip ettiler. Daniel Ricciardo 1.4 sn geride 5., Daniil Kvyat ise 6. oldu. Red Bull’daki frenlerdeki ısınma sorunu devam etti.

Toro Rosso’dan Carlos Sainz 7. hızlı isim olurken takım arkadaşı Max Verstappen 9. hızlı isim oldu. Toro Rosso pilotlarının arasında Williams’tan Valtteri Bottas yer alırken takım arkadaşı Felipe Massa 11. olarak ilk 10’un dışında kalmış oldu.

Lotus’tan Romain Grosjean ilk 10’u tamamlarken takım arkadaşı Pastor Maldonado 16. sırada kaldı.

Force India’dan Nico Hulkenberg’in 12. olduğu seansta Sauber pilotları Ericsson ve Nasr 13 ve 14. oldular.

McLaren’den Jenson Button 2 sn geride 15. oldu ancak 10. sıradaki isimden sadece 0.3 sn yavaş kalmaları nedeniyle McLaren sıralamalarda 3. seans için mücadele etmeyi umuyor. Takımın yeni pilotu Fernando Alonso ise seansın başında piste çıkış turunda yaşadığı motor sorunu nedeniyle seansı kaçırmış oldu.

2015_cin_fp3


Yorumlar

“2015 Çin GP 3. Antrenman – Sıralamalar Öncesi Hamilton Zirvede” için 18 yanıt

  1. evet..arkadaslar askerdeyım dıye takıp etmıyorum sanmayın..ferrarının bu sahlanısını takıp etmekteyım.
    Gecen sezon gonderılen sahısların ferrarıye zarar verdıgını soylemıstık, tasarımda olsun, motorda olsun, polıtıkada olsun degısımı goruyorsunuz..umarım boyle devam eder..ozetlerı ızlemeyı heyecanla beklıyorum 🙂 hepınız sımdılık saglıcakla kalın..

    1. hayırlı tezkereler dostum 😀

  2. Ferrariler Vet önde Rai arkada çıktıları sıralama simülasyonunda son sektörde zaman kaybettiler. Hatta softların tutuşu kaybettiği 4.turda gelen son sektör dereceleri hem Raikkonende hem de Vettel’de daha iyiydi. Vet telsizden önündeki Maldonado ve Button dan etkilenerek zaman kaybettiğini söyledi.
    Not : Medium lastiklerle Vet in yaptığı son sektör derecesi Hamiltondan 0.35 sn daha hızlıydı. Ancak softlarla bu kez Hamilton daha hızlı oldu.
    Demem o ki, Raikkonenin FP2 derecesi tesadüf değilmiş. Ferrari polü tabi ki alamayacak ama daha yakın olacak.

  3. Sevgili Admin; Tahmin oyunu Bahreyn’e atlamış, erken değil mi daha. Çin için tahmin yapamadım…

  4. Unstoppable avatarı

    Bence bugün ve yarın güzel anlar izleyeceğiz özellikle yarın ön grupta az da olsa beklediğim mercedes-ferrari kapışması tabi lastiğe bağlı olarak 😀
    Orta grup ise zaten geçen yarıştan sinyalini verdiği bol ataklı mücadeleler izletecek özellikle mclarenın geldiği nokta şu an için beni çok mutlu etti umarım yarın orta grup içinde olacaklardır.

  5. McLaren çok iyi gelişiyor. Ne olacağı belli:
    2 sezon içerisinde ön grubu yakalarlar, Alonso emekli olduğunda da şampiyon olurlar!
    Daha önce de yazmıştım bu adam gördüğüm en şanssız pilotlardan birisi. Bahtı kapalı yapacak birşey yok.

  6. kemakinen35 avatarı

    torro rossolar mediumla mi 1,49 fark ! ferrari ve mercedeslerden sonra diger gruba rest cekebilirler ,yarin rai -vettel duble olabilir lastik asinmasi devam ederse mercoda !!! uzun stinlerde ferrari daha iyi ..

  7. FP2 v FP3
    HAM 1:37.2 v 1:37.6
    ROS 1:38.3 v 1:37.8
    VET 1:38.3 v 1:38.3
    RAI 1:37.6 v 1:38.5

    Bu nasıl bir zaman Kimi!

    1. kullanilmis softlarla atti buyuk ihtimal.Cunku dun baya soft harcamisti

  8. valla görünen o ki Ferrari cidden çok büyük atılım yapmış bu sezon için. Mercedes normal bir gelişme kaydetmiş. Williams ise yan gelip yatmış ya da Mercedes motor vanasını kısmış… Orta grup cidden yakın. McLaren bu sefer gerçekten orta grupta yer alacak gibi

  9. Sevgili Adminim tahmin oyununda süre saat 9.00’a kadar mı yoksa 10.00’akadar mı? Daha yeni tahmin sayfasından çıkarken süre gözüme ilişti 40 dakika kaldı yazıyordu.

  10. 1-2 merc
    3-4 fer
    5-6 wil.

    felipe ilk 2 sektörü 1,1 sn. geride dönmesine rağmen viraj çıkışında aracını kaydırması sonucunda son sektörde 0,8 sn. vererek yaptı bu dereceyi. bottas da benzer bir 2. sektör derecesiyle geldi. 3. hızlı araç konusunda sorun yok zannımca, tabi hedef bu ise 🙂

  11. Hepsini gec Mclaren’in geldigi nokta sevindirici. Williams ile arada 0.4 sn var. Siralamada da en fazla 0.7 olur. Çin’deki uzun düzlüğü de hesaba katarsak iyi bir gelisim göstermişiz demektir.

  12. güzel sıralamalarda ferrari 3 ve 4. sırları aldımı yarış güzel olacak demektir orta sıralar birbirine yakın bol atak izleyeceğiz gibi duruyor 😀

  13. Napolyon1453 avatarı

    Redbull-Toro Rosso- Williams-Sauber-Lotus-McLaren-Force İndia 0.7 sn içerisinde gözüktüler yarın hem orta sıralar hem de önde heyecanlı bi yarış olacak gibi 🙂

    1. kemakinen35 avatarı

      torro rossolar mediumla mi 1,49 fark ! ferrari ve mercedeslerden sonra diger gruba rest cekebilirler ,yarin rai -vettel duble olabilir lastik asinmasi devam ederse mercoda !!! uzun stinlerde ferrari daha iyi ..

      1. Toro Rossolar herkes gibi softla hızlı tur attı. Ama son lastikleri mediumdu. Softla zannedersem 2 tur içinde hızlı tur atıp pite döndüler. Mediumu takıp son 10 dakika lastik aşınım verisi almak istediler. Aynı şekilde zaman ekranlarına Hulkenbergte Medium şeklinde yansıdı ama softla tur atmıştı. Bu şekilde bazen hatalar oluyor ama neredeyse hızlı tur atan herkes softla tur attı.

        Sadece Merhiden emin değilim? Neden emin değilim? çünkü adam takım arkadaşından 2 saniye fark yemiş. Eğer aynı lastikle bu farkı yediyse rezalet ötesi bir derece ve Formula 1’e gram yakışmayan bir pilot.

        1. thekingofspa avatarı

          Grosjean’da da aynı sorun var geçen yarıştan beri adam hard taksada medium diye gösteriyorlar. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir