Allison: Mercedes’te Daha Fazla Downforce ve Beygir Gücü Var

yazar:

kategori:

Ferrari’nin teknik patronu James Allison, İtalyan takımın belli alanlarda Mercedes’in gerisinde olduğunu itiraf etti.

Sebastian Vettel Malezya GP’sini kazanırken, Raikkonen Çin’de cuma gününün en hızlı ikinci ismi oldu.

1997 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve Sky Italia’ya verdiği demeçte “Bu çok şaşırtıcı oldu. Ferrari ısı olmamasına rağmen, Çin’de bıraktığı yerden devam ediyor” dedi.

Ama takımın teknik patronu James Allison, beklentileri düşük tutuyor. Allison “Mercedes ve diğer araçlar ile karşı karşıyayız. Güçlü bir rekabet var. Ama özellikle Mercedes, biraz daha beygir gücü ve downforce’a sahip. Bu iki farkı kapatana kadar şampiyonluk mücadelesi hakkında konuşmak gerçekçi olmaz”

“Hedefimiz sezon öncesinde belirlediğimiz gibi puan almak ve mümkünse yarış kazanmak. Tabi ki yolumuza çıkan her fırsatı değerlendireceğiz” dedi.

Öte yandan Malezya’da Ferrari’ye turbo dönemindeki ilk galibiyetini getiren Vettel ise “Henüz üçüncü yarıştayız. Sabırlı olalım. Hedefimiz Mercedes’ten sonraki ilk takım olmak. Durum cuma günü buydu” dedi.


Yorumlar

“Allison: Mercedes’te Daha Fazla Downforce ve Beygir Gücü Var” için 9 yanıt

  1. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    adamlar 7 flap ön kanat yapıyor siz hala 4 flap takılıyorsunuz bunlarıdamı ben söylüyüm. sonra downforce yok diye ağlar sızlarsın.

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    “Ferrari, Mercedes’in motor bölümünden Wolf Zimmermann ve Cedric Carnebois transfer etti. ”

    2015 yılındaki gelişmenin sebebi. değilse yine kendilerini becerdiği birşeyden değil. ancak hala gerideler. bu adamlar gelmese durum 2014’ten faklı olmayacaktı. eskiden olduğu gibi birazda Fia iteklerse “belki” Mercedes seviyesine gelirler.

  3. Acaba Beygir Gücü mü demek istedi? Yoksa Ers Verimliliği mi demek istedi? Bugün speed trapta Vettel 334’le yine ilk sıradaydı. Bu durum kanat ayarlarıyla ilgili olabilir ama Mercedesin Downforce’u fazlaysa onlar bu duruma güvenerek daha yüksek süratlere çıkmak isteyebilmeliler. Kanattan ziyade vites aralıkları galiba bu durumda etken.

    Benim tahminim beygir gücü olarak 20 Beygir belki Mercedesin üstünlüğü olabilir lakin bu fark daha çok Ers ünitesinde hissedilen bir güç. Mgu-Heat ve Mgu-Kinetic ünitelerinin birinde Mercedes fark yaratıyor. Belki de 2’sinde de.

    20 beygir 0.300 saniye yapar, 0.3’te downforcetan kaybetseler tek turda 0.6 saniye. Kabul edilebilir bir fark. Motor vites oranlarıyla maksimum hızda en yükseklere çıksa da genel devirde Mercedesin gerisinde. Bunu kapattıkları anda at kişnemeye başlayacaktır. Umarız evdeki hesap çarşıya uyar. Hatta 5-10 beygir Mercedesin önüne geçsek tadından yenmez.

    1. horsepower denilmişti çeviri yaptığımız kaynakta. Birkaç farklı kaynağa daha baktım siz dedikten sonra ve durum aynı. Beygir gücün kastediyor gibi görünüyor

      1. Çeviride sorun olduğunu kastetmiyorum ama bazen klasik teknik kelimelerle Beygire ait diğer sistemleri de kastedebiliyorlar o açıdan bir varsayım kusura bakmayın.. Yoksa çeviriler falan gayet kaliteli, gayet anlaşılır o konuda ben zaten sizi eleştirecek pozisyonda değilim. Çünkü sizlerden daha iyi bir ingilizce bilmediğim için herhangi bir çeviriyi eleştirecek yeterlilikte de değilim.

        1. Estafurullah, yazım hatası olabilir diye tekrardan kontrol edeyim dedim. İngilizcede dediğiniz gibi bir kelime pek çok anlama çıkabiliyor. Elbette bu açıklamayı yeniden söyleyeceklerdir, o zaman tekrardan bakarız bakalım gerçekten neyi kastediyor 🙂

  4. Unstoppable avatarı

    Bence uzun yıllardan sonra ferrari ilk defa eskiden yaptığı beklentileri yüksek tutma politikasını akıllıca olacak bir şekilde değiştirmiş en azından artık laf yok icraat var 😀

  5. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    başka foto bulamadıysanız ben size yollayabilirim ?

  6. Abi resime bak ya 🙂 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir