Formula 1 Dünyasından Renault Cezaları Üzerine Yorumlar

yazar:

kategori:

Times’a göre verilen ceza oldukça hafif. Mahkemenin kararını 2007’deki Mclaren’in casusluk skandalı sonucunda verdiği ceza ile karşılaştıran Times “FIA iki farklı yönden gidemez.”

“Araştırmaların tutarı 1.6 milyon dolar civarında ve Renault cezasını 98.4 milyon dolar daha ucuz yapıyor.” dedi.

El Mundo da Renault’nun bu skandaldan neredeyse ceza almadan kurtulduğunu iddia etti.

Daily Mail ise Renault’un skandaldan kurtuluşunu “Büyük Kaçış”a benzetti ve Fransız takımın sadece ertelemeli ceza almamasını, aynı zamanda ciddi suç işlediği gerekçesiyle yargılanması gerektiğini söyledi.

Singapur’un The Strait Times gazetesi ise Renault’nun çok ucuza kurtulduğunu ve FIA’nın pist çalışanlarına ve yarış hakemlerine canlarının bir üreticinin desteğinden daha önemsiz olduğunu söylediğini belirtti.


Yorumlar

  1. mustafa ozca avatarı

    f1 e böyle kara bi leke sürmenin cezası bu olmamalıydıı ….

  2. Fuad beye katılıyorum. Bu yönde acaba kim yorum getirecek diye düşünüyordum. Malum gazete düşünmüş, yayınlamış.
    Senna, ölen çocuk ve Massa kazalarında ki gibi konuşamaz sanırım artık kimse. FIA bundan sonra da bu yönde bık bık bık konuşabilecek mi acaba!

  3. Ahmet Bey sizce sezon boyunca her hangi bi teknik sorunla karşılaşmamış bi takımın aracından fırlayan parçanın Massa nın tam da başına isabet etmesi ne kadar normal?? kendinizle çelişiyosunuz bence yanlış düşüncedesiniz. Motorsporlarında olmaz diye bişey yoktur…

  4. Bende mahkemeden once Renault`a para cezasi verilmesi gerektigini dusunuyordum hala da oyle dusunuyorum, Cunku verilen ceza %99 uygulanamayacak. Bunun yaninda bu kazada birileri yaralansaydi, olseydi gibi cumleler kusura bakmayin bana biraz komik geliyor. Son yillarda 100 lerce kaza oldu, Massa`ya denk gelen parca disinda ciddi bisey oldumu? Kaza yapilan yere bir bakin, kimse yok orda, tel orgulerle kapali heryer, Piquet dahil kimseye bisey olmadi kolay kolay olmazdi da..

  5. "Singapur'un The Strait Times gazetesi ise Renault'nun çok ucuza kurtulduğunu ve FIA'nın pist çalışanlarına ve yarış hakemlerine canlarının bir üreticinin desteğinden daha önemsiz olduğunu söylediğini belirtti." harika bir yorum..realist bir yaklaşım.."renonun cezası yeterli..yok f1 den çekilmesi daha mı iyi olurdu, f1 in devam etmesi için her yol mübah..cart curt" türü yaklaşımda bulunanlara bir soru sormak istiyorum.Allah korusun, siz, ya da bir yakınınız singapurdaki yarışta pist görevlisi olsaydınız, ve o kaza sonucu bi şekilde yaralansaydınız, ya da yakınınız..yine de, renonun cezası yeterli, f1 in devamı için renoya böyle bir ceza verildi, bu çok uygun..bik bik bik, der miydiniz?

  6. halen aynı seyi tekrarlayanlar var.mclaren ferrarının bilgilerini aracında yada aracın herhangi bir parçasında kullanmadı.mclaren aracı fia tarafından incelendi ama hiç bir delil bulunamadı.kullanma ıhtımalı vardı dıye ceza yedi mclaren.renaultsa hile,şike yaptı yarışda ve bu kanıtlandı.bu ıkısı aynı şey olabılırmı.

  7. İki olay nasıl aynı olabilir?mc laren çaldığı bilgilerle hem ferranin yılardır yaptığı arge çalışmalarını öğrenmiş oldu,hem sezon boyunca fayda sağlamış oldu ki halen onun meyvelerini topluyor,renault ise sadece bir yarış avantaş sağladı,buna rağmen nasıl iki olay aynı oluyor,değerli seçkin üyeler!

  8. tamam ceza az veya cok ama mclarene 2007 de verilenle kıyasladığımızda az.takımın puanları silindi ve cok büyük para cezası verildi.renaultun cezası ise briatore ve pat symonds dışında yok gibi.takım 2 yıl men aldı ama bu tekrarı durumunda yani ceza filan yok.olan renault ismine oldu tabi.baya bi lekelendi.

  9. Haber dediğim, ana sayfadaki "ceza kararı haberidir"…

  10. mert merter avatarı

    McLaren de de isi yapanlar uzakjlastirildi ama 100 milyon dolar gibi agir bir ceza fazla idi hatda bitirici idi ama McLaren madi yönden saglam oldugu icin ayakta kaldi Ferrai ve McLaren disinda bu ceza kesilseydi su an F1 de o takim yoktu iste size cifte sitandart

  11. Bu cezaya hafif diyenler,Renault bence F1de kalmaya pek te hevesli değil zaten men edilince f1 çok mu izlenecek,renault f1 team yarışlardan çekildiği günün ertesi toyota da elveda diyecektir.Cezayı az bulanlar garaj takımlarını seyreder,keyif alırlar umarım.Fabrika takımları ayrı bir seri kurup yeni bir organizasyon bence düşünülmeli.

  12. Evet, haberdeki yorumlar ile basındaki yorumlar paralellik gösteriyor…

  13. internet camiasının en önde gelen sitelerinden trf1 in seçkin bir üyesi ve yorumcusu olarak şunları yazmak istiyorum. bu ceza suç kadar ayıp bir karar oldu. trf1 yorumucuları adına kararı kınıyorum.

  14. Takım patronu ile teknik patronu'nu kaybetti daha doğrusu takım bu olay sonunda itibarını kaybetti.Daha büyük bir ceza olamaz zaten ille herşey men veya para cezası değil sonuçta..Zaten suçu işleyenler cezalarını fazlasıyla çekecekler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir