2015 Çin GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Hamilton’un!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 3. yarışı olan Çin GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Hamilton son seansta attığı 1.35.782’lik derecesiyle hafta sonunun en hızlı turunu kaydetti ve pole pozisyonunun sahibi oldu.

Hamilton son seanstaki ikinci hızlı tur denemesinde derecesini geliştiremese de yerini korudu. Böylece Hamilton bu sene art arda 3., aynı şekilde Çin’de de art arda 3. polünü kazanmış oldu.

Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg, son seanstaki son hızlı turunda iyi gelişme kaydetse de derecesi az farkla da olsa Lewis Hamilton’un derecesinin gerisinde kaldı. Rosberg yarışa 2. sıradan başlayacak.

Son yarışın galibi Ferrari pilotu Sebastian Vettel, son anda attığı hızlı turla 3. sıraya yükselmeyi başardı. Ancak Vettel’in derecesi pole pozisyonundan 0.9 sn daha yavaştı.

Son seansın Mercedes dışında en hızlı isimlerinden olan Williams pilotu Felipe Massa 3. olacak gibi görünüyordu ancak Vettel’in son hızlı turuyla 4. sıraya geriledi. Takım arkadaşı Valtteri Bottas ondan 0.2 sn yavaş kaldı ve hemen arkasında yer alıyor.

Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen ise derecesini takım arkadaşı gibi geliştiremedi ve 6. sırada kaldı.

Red Bull ile son seansa kalmayı başaran tek isim olan Daniel Ricciardo 7. olurken onu Lotus’tan Romain Grosjean takip etti.

Son seansa iki pilotuyla birlikte kalmayı başaran Sauber, yarışa 9 ve 10. sıralardan başlayacak.

Lotus ile Pastor Maldonado 11. sırada kaldı ve sıralamalarda son seansı kıl payı kaçıran isim oldu. Onu Red Bull’dan Daniil Kvyat takip ederken Toro Rosso’nun çaylak isimleri Verstappen ve Sainz 13 ve 14. hızlı zamanları elde ettiler.

Force India’da ilk seansı geçmeyi başaran Sergio Perez ikinci seansın en yavaş ismiydi ve 15. sırada kaldı. Onun hemen arkasında ilk seansta elenen takım arkadaşı Nico Hulkenberg yer alıyor.

Antrenmanlardaki ümit verici başlangıcın ardından sıralamalarda ilk seansı geçmeyi hedefleyen McLaren sürücüleri hedeflerine ulaşamadılar. Jenson Button 17. olurken Fernando Alonso 18. sırada kaldı. Ancak McLaren sürücüleri ikinci seansı 0.2 sn ile kaçırırken o seanstaki en iyi dereceden 1.7 sn yavaş kaldılar.

Yarışa son sıradan başlayacak isimler Manor pilotları olacak.

Sezonun 3. yarışı olan Çin GP yarın sabah 09:00’da başlayacak.2015-cin-siralama

 

 


Yorumlar

“2015 Çin GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Hamilton’un!” için 154 yanıt

  1. kimi sıralamada hata yapmasa bile vetteli geçemezdi çünkü vettel kimi den 1 dakika sonra hızlı turunu tamamlamış yani pistin raikkonene göre çok daha fazla yol tutuşu olduğu zamanda turunu atmış.kafadan zaten kimi de sıralama turuna başlama zamanlaması hatası var.

  2. amma taktınız adamın sıralama turuna 🙂 ilk yarışta takım hatası oldu 4 . lük gitti ,ikinci yarışta zamansız sıralama turuna çıktı, yarışta da lastik patlamasına rağmen 4. oldu, bu yarışta temas olmazsa podyumda olur sıralama olayı lotus dönemi gibi hatta aynısı, lastikleri koruyan ve güzel bir araç var altında, sıralama turu hatalarının bence en büyük sebebi lastik koruyan aracın 1.2 turda yeterince lastik ısıtılamaması mevzusu , başka sebep aramaya gerek yok ,kimi ye 2. pilotluk biçilmez se ve başına başka bir iş gelmezse ,bu sezon görürsünüz 😀

  3. daha önce de söylediğim gibi kimi’ye tork yine fazla geldi. turbo döneminden çıkılması lazım ki gazladığın anda yere basan araçlarla daha rahat sürebilir. yine vettel’in gerisinde kalır ayrı konu.

    şu vettel 2014 testlerinde az tur attı palavrasını da artık bitirmek istiyorum. 28 ocakta başlayıp sezonun ilk yarışından önceki – 2 marta kadarki son teste kadar, toplam 12 test gününde, ricciardo ve vettel ikisi de 158’er tur atmıştır. umarım artık bu göz boyama çalışmaları biter. ricciardo’nun vettel’i yenmesinin nedeni ondan iyi olmasıdır. vettel şuan ferrari’de istediği kadar geçsin, ricciardo ile aynı araca otursalar sonucun ne olacağını biliyoruz.

    hamilton’ın ilk turu çok iyiydi. 2. pilot mevzusu açılmış ama hamilton takım emri istemez diye düşünüyorum.

    button alonso’yu geride bırakmış, ilginç.

    williamslar çok daha iyi görünüyor. bottas massa’ya karşı pek de iyi iş çıkaramıyor. bu büyük takımların gözünden kaçmaz listeden silerler.

    sıralamanın bana göre özeti bu.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      at yarışı izle sen kardeş

    2. forzaferrarri avatarı
      forzaferrarri

      Ric vetten iyi dedin gece gece güldürdün f1 i tarih gibi o zaman ki şartlara göre değerlendir vet 2014 ün başında aracı sevmediğini söyledi kaldı ki her pilotun kötü dönemleri olur şasi ile uyuşmaz vs. [VET^01] güzel demiş sen git at yarışı izle kardeş

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ah Kimi ah ! Kendi fanların bile neler söylemiş senin için.Hep aynı senaryoyu izliyoruz.Cuma çok güzel,umut veren açklamalar ve sıralamada batırışın hikayesi…

    Dostum senden ricam; ne olur umut veren açıklamalar yapma ve bir şekilde şu hatalarından ders çıkar.Bir pilot derecesini geliştirmeli en azından kendi geliştirip aynı hatayı sürekli yapmamalı.Şimdi araya Williamsları sokmak tehlikeli oldu.Gadi yarışta daha hızlı olsak bile startta öne fırlamayacakları ne malum?Kazaya sebebibyet olmayacağı ve arkadan start alarak podyumdan uzaklaşılmayacağı ne malum?

    Neyse,artık bir şekilde buna çözüm bul.Seni sadece yarışlardaki deli performans ile hatırlamak istemiyoruz.Tüm haftasonunu güçlü geçirmeni istiyoruz.Yine şükürler olsun ki aracımız iyi ve arkada ciddi bir tehdit yok.Umarım yarın podyumu zorlarsın.

    Mercedes pilotaj hatalarımıza rağmen çok anormal bir farkla önde değil.Üstelik pist ve hava koşulları sürekli söylenip durdu.Bence biraz daha iyi olabilirdik 0.7-0.8sn gbi bir fark olabilirdi.Her şeye rağmen yarışta daha güçlü ve daha yakın olacağımıza inanıyırum.

    McLaren hayalkırıklığı diyeceğim ama zaten burdalardı tek sorun herkes 2.seansa kalıp puan mücadelesi bekliyordu.

    Son kez Kimiye gelelim.Dostum,bak patron seni vurur ha demedi deme 😀 hadi yarın bol şans dondurma yiyen adam 😀

  5. Sıkıcı bir sıralama olmuştu. Yarış da böyle olacağa benzer.

    Raikkonen taraftarı arkadaşlar illaki benden daha iyi takip etmişlerdir, ben film izler gibi izliyorum genelde. Bu adamın başına ne geldi? Başka bir pilotun arkasında mı kaldı? Takım mı hata yaptı? Kendinden kaynaklı şeyleri sormuyorum. Vettel oradayken Raikkonen’in geride kalmasının sebebi nedir? Bizzat takip edip eleştirebilecekler yazarsa sevinirim.

    Benim başından bu yana farkettiğim ve 2007 ve 2008’de emin olduğum şey Raikkonen’in süper istikrarlı, doğru kararları veren ve işini kaliteli yapan, ancak saf hız anlamında en az yarım saniye, bazen de (mesela yağmur) çok daha yavaş olduğu. Bütün Finliler böyle heralde. Zamanında taraftarı olduğum Hakkinen de birebir aynısıydı, şimdi Bottas da öyle görünüyor. Mesela o da Massa’ya bir üstünlük kuramadı. Özetle takip edenlerden öğrenmek istediğim, ben mi bir şeyi kaçırdım, yoksa Raikkonen sıradan turlarından birini mi attı?

    Bir de Ferrari takipçilerinden kulağı delik olanlar varsa yeni nelerin olduğunu yazsalar harika olurdu. @bocek?

    Bu arada Marussia’lar %107’nin dışında kalmışlar, yarışmalarına izin verilecek mi acep?

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      berbat adam berbat kısaca ve tek kelimeyle anlatacak birşey yok ben yorum yapmıştım yorumumu oku anlarsın ilk sayfada yorumum ve son bir aydır felaket haklı bir şekilde eleştiriyorum zaten bıktım yeter aç bak bütün Kimi ve Kimi ile ilgili Ferrari haberlerine ben ne eleştiriler yapmışım daha yoruldum yazamicam şu an neden mi çünkü yazsam sayfa site çöker bir Roman’dan daha uzun olur çünkü

    2. @xtrabit-racing raikkonen ilk virajın çıkışında ciddi arkadan kayma ve kontra yaşadı zaman kaybetti sonrasında toparlasa da 2 ferrari arasına 2 williams girmiş oldu olay bundan ibaret 😀

    3. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      ben işteydim.yarın yarışı da izleyemiyorum.vardiya çok kötü oldu sabitten sonra 🙁 bugün neler oldu siteden ve arkadaşlardan öğrendim.ama kimi hata yapmış yine 🙁

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        bişey kaçırmadın..arabası iyi olan götürüyor..korkak rosberg hamiltonu kahraman yapmaya devam ediyor

    4. 4 -5 sn fark var,nasıl % 107’nin dışında olabiliyorlar ? 🙂

  6. Ferrari yarın S-M-S yapıcak büyük ihtimalle lastiklerde

    Mercedes ise S-M-M yada S-M-M-S yapıcak gibi duruyor.

    Vettel kopmadan gidebilirse şansı azımsanmayacak şekilde var Ferrarinin ama bana Hamiltonın stintleri 0.5 sn daha hızlı gibi geldi.İlk pitstopa kadar 7-8 sn fark açarsa Hamilton alır yarışı yoksa ortada herşey olabilir

  7. HannibalBarca avatarı
    HannibalBarca

    şuanki pilotların tamamı süt oğlan..hepside f1 in güvenli olmasını istemişlerdi.sıkı güvenlik tedbirleri getirilsin can güvenliğimiz yok vs partavalarıyla nasıl korkak olduklarını göstererek bu zevkli sporu dümdüz hale getirdiler..gerçek kahraman ve korkusuzlar kim mi dersiniz???rossi simoncelli(rahmetli) lorenzo casey stoner jorge lorenze marc marquez gibi motogp yarışçılaın izleyin

    1. Git korkusuzları izle o zaman, zorla izlettiren yok.

  8. HannibalBarca avatarı
    HannibalBarca

    ben damon hillleri olive panisleri ayrton sennaları mika hakkinenleri michael schuameri juan pablo montoyaları heinz herald frentzenleri vs izledim..o zamanın harika otomobillerini ve korkusuz pilotlarını….formula1 son 10 yıldır can çekişmekte..fazla kuralcı..cok sıkıcı…hele 2 yıldır su motorlu f1 araclarının motor sesini duydukca(duymak dahi istemiyorum) kahroluyorum…eskiden çin gp antreman turlarında dahi tribünler dolu olurdu..çinde bile boştu tribünler..yazıklar olsun fia yönetimine ve paragöz bernie ecclestona

  9. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Kimi son turunda bolca hata vardı. İlk sektördeki zaman kaybının ardından biraz zorlamaya başladı ve bir iki virajda daha zaman kaybetti. Vettel de aynı şekilde kusursuz bir tur atamamasına rağmen olabilecek en iyi noktadan başlayacak. Yarış hızımız çok daha iyi. Avustralya’da sıralama performansı ile yarış performansı farkının burada da olmasını umuyorum. Sorun olmadığı şekilde en kötü 3-4 bitiririz, ama umarım Mercedes’lerden kopmayarak gidebiliriz.

    Tabi lastik kullanımı nasıl olacak ona da bakmamız gerek. Yarın piltolarımızdan tek pit görebiliriz.

    Massa bir kez daha iyi bir tur attı. Umarım kendi start standartlarında olmaz, kendi sırasını koruyup kalkarsa iyi olur.

  10. Kimi artık emekli olman hem senin açından hem biz izleyenler açısından daha iyi olacaktır. Ha ”yok kardeş ben biraz daha sürmek istiyom” diyorsan da adam akıllı sür.
    Böyle hatırlamak istemiyorum seni.

  11. Malum baba olan F1 pilotları yavaşlarmış derler Kimi de bundan etkilenmiştir belki 🙂 şaka bi yana herkes umutsuz konuşmuş Kimi ile ilgili ama daha henüz sezonun üçüncü yarışındayız mutlaka ki performansı yükselecektir, yarış performansı iyiydi bence geçen iki yarışta, Ferrari nin bugün maksimum yapabileceği 3-4. cepleri almaktı biz 3-6. cepleri aldık gayet makul bi sıralama bence, Ben yarın Mercedeslerle pek mücadele beklemiyorum açıkcası buraya yeni güncellemeler getirdi adamlar benim gördüğüm yeni bi ön kanat ve arka kanat vardı arabadaı zaten hızlılardı dahada hızlanmaları normaldir. Ferrari de yoktu mesela benim gördüğüm bi güncelleme bi tek egzoz çıkışının üstündeki hava çıkışını ufaltmışlar o da ne kadar güncelleme sayılırsa işte bide bu sıralamada arabanın arkası çok kaydı viraj çıkışlarında , avrupa sezonu başlayana dek savunmada kalmamız normal bence hatta ben yarın Williams lara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum Mercedesler kendi aralarında kapışıcaklar gibi inşallah iyi bi start alırız Kimi için özellikle start kritik yarın iki pit stop ideal gibi ama üçü deneyenlerde olucaktır zevkli bi yarış olur umarım…

  12. Yusuf Hitay avatarı

    vay be uzun zaman sonra neredeyse bir seans kaçırmış oldum. son on dakikasına şans eseri uyanıp yetiştim, bir şey de kaçırmamışım.

    tribünlerdeki boşluklar gözüme çarptı yine. formula 1 ciddi kan kaybına devam ediyor.

  13. denizci1903 avatarı

    skysport kanalında q3 ün sonlarına doğru spiker şöyle dedi. rosberg, hamiltona karşı yarışıyor. rai, vettele karşı yarışıyor. bottas da massaya karşı yarışıyor. takım içi yarışma var. takımlar arası yok. ilk altı belli dedi. 1.mercedes 2ferrari 3 williams. f1 in geldiği nokta budur. zaten yorumlarımızda öyle. rai vettel karşılaştırmaları falan. bu teknoloji ve elektronik yardımcı sistemlerden kaynaklanıyor. kimin aracı bu sistemlerde en iyi uyumu yakalarsa o takım şampiyon olur. sürücü faktörü çok çok az. psikolojisi bi sağlam pilot bul yeter. araçların daha mekanik olması gerek. eskiden her takım aracının ayrı bir karakteri vardı. sürücüler araçlada mücadele ediyordu. pist yapılarıda etkiliydi. şimdi bu etkilerin bir çoğu devre dışı. bide üstüne sınırlamalar var. yarınki yarıştada takım içi yarışmaları seyretmek için 9 da ekran başında olacaz. geçen yarıştaki gibi olağanüstü şeyler olmazsa skysport spikerinin dediği gibi 1.ham 2.ros 3.vet 4.rai 5.mas 6.bot

  14. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    kimi kendisine strateji yapıldığında iyi bir pilot.en azından iyi bir performans sergiliyor.ama sarf hız, en iyi kategorilerinde kendimizi kandırmayalım-ki mevcut pilotlar arasında kim iyi kim kötü bilemeyiz.bunu tartışmak çok saçma.ha, arabaların eşit olduğu bir yarışta kim iyi kim kötü ortaya çıkacaktır.tabi örneğin mercedes’in iki aracı da aynı değil.bunun içinde ayarlamalar girince performans da değişiyor. bu sporda aracı iyi olan ve arabaya uygun olan pilot en iyi/ en iyiler arasında yer alır.arada sürprizler çıkabilir fakat kaide değişmez.

    kimi’nin önündeki engel şansızlık olsa da diyelim ki 1 değil de şuana kadar 4-5 şampiyonluk yaşadı ve geçen senenin aynısı oldu, peki geçen seneki eleştiriler yine olmayacak mıydı? yaşadığı şansızlık cart curt’lar yine tekrarlanmayacak mıydı? demek ki mesele şampiyonluk değil, göze çarpan başarılar değil mesele potansiyel.kimi böyle biri fakat artık o potansiyel kalmadı.ilerlemesi söz konusu değil mevcut performansıyla da şampiyonluk yaşayamaz.çünkü hem yaşlandı hem de daha önce olan mercedes var.

  15. vettel yarın yarışı alıcak.mercedeslere 0.9 saniye fark yetmiycek.iki Ferrari pilotuda sıralama turlarında hata yaptı araçta sıkıntı yoktu zaten vettel açık bi şekilde hata yaptığını skysporta söyledi.kimiye söylenecek bir sey yok kendi kendini harcıyor insan olarak cok sempatik ve klas ama pilot olarak amatörce hatalar yapıyor.vettel startta yada pit sırasında 1ciliği alıcak pazar sabahı 09.00 izleyip görücez.

    1. vettel.1 adamım gene çok doğru tespitler yapmışsın ferrari yarışa dönük ayarla yaptı yarın iyi bi startla önce rosbergi sonra hamiltonu geçeceğiz

      yarın mührü basacağız

      yarınki yarış tahminim

      1 Vettel

      2 Rosberg

      3 Kimi

      4 Bottas

      5 Massa

      6 Ricciardo

      lewis hamilton yarış dışı banko

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        hamilton yarış dışı çok acımasız olmuş 🙂 Ben maldonadonun kimi biçiceğini düşünmeye başladım :))

      2. Mercedes pilot ve takım patronlarının yorumlarıyla itici olma yolunda hızla ilerliyor.

      3. ooo bahisler açılmış 😀

        1. OtonomAktor avatarı

          geçen hafta tutturdu valla rambo oynasak mı 😀

          1. bu yarışta geçsin bu da tutarsa bir sonraki yarışta oynayalım 😀

  16. Kimi’de 2007 yılından beri sıralama sendromu var, veya bu stilinden kaynaklanıyor.Çok şey kaybetti sıralama performansından ve kaybetmeyede devam ediyor.Gerçekten berbat bir ilk sektör attı.İkinci viraj girişi çok kötüydü hafta boyu bence giriş ve çıkış çizgisini daha stabil bir şekilde en azından sıralamada değiştirebilirdi.Orası çok riskli bir çıkış hem hızlanıp hem dönmeye devam ediyorsun.Bir yarışı daha heba etti.Herşey melbourne q3 ünde 3 virajda başladı o virajda hata yapmasaydı şuanda manşetler çok farklı olabilirdi.Bu pilotların hepsi yetenekli ancak psikoloji çok önemli.Kimi şuanda Vettel’den daha çok baskı yiyor ve bu sıralamada daha çok öne çıkıyor.Vettel’in sıralamada Kimi’ye oranla daha rahat olması Vettel’ede bir artı katıyor.Ama bu durum dediğim gibi düzelmez çunkü karşısında yarıştığı pilotda en az kendisi kadar iyi.Sen en iyi gününde olsanda rakibin seni geçme şansı var.Her sene sıralama performansın daha da kötüye gidiyor Button bile kendini geliştirdi, biz geriliyoruz.

    Bunun dışında yarışa gelirsek Vettel büyük tehdit birinci olursa kimse şaşırmasın, bu fark yarışta Mercedese yetmeyebilir.

    Ek olarak Massa ve Grosjean sıralamada aracın üstüne çıktılar onlarada tebrikler….

    1. Kiminin saf hızına ne oldu yav 🙂

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        adam kabul etmiş performansı düştü demiş. hala neyi deşiyorsunuz anlamış değilim. ?

        1. Suküderya’yı deşiyoruz. 😉

          1. SCUDERlA FERRARI avatarı
            SCUDERlA FERRARI

            sen git yarın maklerın’ın manorla nasıl bir mücadeleye gireceğinihesapla.

        2. dün yazdığı yorumlarıda biliyoruz fanatiklik içinize işlemiş sizin

          1. SCUDERlA FERRARI avatarı
            SCUDERlA FERRARI

            ( FARK BUKADAR OLURSA ) demiş eren kardeşimiz. ee fark bukadar olmadığına göre yazdığı kelimelerden dolayı eleştiremezsin. yürü başka kapıya.

            1. her lafa atlayan sensin sen yürü sukuderyacığım 😉

          2. ‘Eğer fark bu kadar olursa’ Dediğim cümleden bunu çıkarırsan dediğin doğru ancak bu yazılı olduğu sürece senin daha saplantılı olduğun ortaya çıkıyor.

            1. benim demek istediğim senin yazdığından ornekle sukuderyacı arkadasa körü körüne taraftarlık yapmamak hele bi yarış sonuçlarını görelim yarın Kimi 1. olsun bende burdan TEBRİKLER diye aynen yazarım yani benimki sadece bi örnekti bu konuda senin yorumların akılda kalıcı olduğu için aldım yoksa yorumların takdire şayan saygılar seni Sukuderya cı arkadasla bir tutmam asla 🙂

              1. SCUDERlA FERRARI avatarı
                SCUDERlA FERRARI

                ne dönüşü deniyor bu duruma arkadaşlar 180 derecemiydi yoksa u dönüşümüydü neydi biri söyleyi versin

              2. Burda fanatiklik yapan biz değil sizlersiniz.Kendi pilotumuzun sıralama performansını herkesden önce zaten biz eleştiriyoruz hala fanatiksiniz diyorsun.Arkadaş bu site gittikce çoluk çocuk dolmaya başladı adminler bi el atsada temizleseler su ortalığı bulandıran adamları.

      2. Sıralamada bir pilotun hızını tartamazsın.Kötü bir pilot mükemmel sıralama atar bu onu mükemmel bir pilot yaparmı.Yarışta görecektik saf hızı ama göremiyoruz sizede hak veriyorum.Başladı yer yine kirli çizgi yani b.k gibi bir yer startı temiz olmayacaktır yer kaybetmeside muhtemel daha önceki senaryolardan biliyoruz.

    2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Bu algıyı yaratan biraz da basın yani ferrari pilotusun ve sürekli basın arayı karıştırıyor.Ve bu da pilotlara pisokolojik ek baskı yaratma gibi bir durum yaratıyor olabilir ama ben kiminin bunları takcağını sanmıyorum.Dediğin gibi tek turda geriye gidiyoruz kimi adına.Belkii vettel bu baskıdan fazla etkilenmiyebilir 4 sene sayısızca pole turu attı redbul da ve çok aşır neşir tek tur performansına.Bu da artı katabiliyor olabilir ve yine dediğin gibi stil ile alakalı.Vettel kendine böyle bir tek tur stili yaratmış gibi gözüküyor.

      1. Baskı çok önemli, Vettel normalde hata yapan bir pilot değil, geçen sene Ric’den baskı yiyince Spa da ve Singapurda hata yaptığını gördük, dediğim gibi psikoloji çok önemli, takım desteğini arkana alman kendine güven aşırı etkileyici bir faktör.Tabi yaşda artık bir etkilemeye başladı.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Abi vettelin yediği baskı kimse de yoktu.4 sene şampiyon olmuşsun ve çaylak bir pilota o sene boyunca kötü gidişatta geçiliodun.Ve bu algıyı medya ile insanlar çok iyi kullandı.İnşalalh raikonene böyle baskı kurulup psikolojik olarak çökertmeye başlamazlar.Bence kiminin sorunu ara verdi F1’e ve sonrası çok da iyi olmadı.Raikonene böyle bir algı yaratıp yorum atan arkadaşlara acıyorum.İnsanların bazı şeyleri böyle kullanılmaması gerekir.

  17. tek turda kim en iyi diye bir sohbet geçmiş, vet’i ric ‘in önüne koymuşlar çoğu arkadaşlar. geçen sene 19 yarışta sıralamalarda Ric-Vet: 12-7 idi hatırlatırım. Bu mu sıralamadaki iyi pilot? Senna ‘yı hatırlayın yaşlarınız yeterse. 19 yarış olsa 15 ‘inde pole alırdı. İyi sıralamacı dediğin böyle olur. Takım arkadaşına 7-12 yenilen biri iyi sıralamacı filan değildir. Aynı şekilde geçen sene de Hamilton Rosberg’e sıralamada yenildi. Raikkonen’e de çok eleştiri geliyor ama unutmayın ki Schumacher yaşlandıktan sonra Rosberg’e geçilmişti. Şimdi Hamilton da Rosberg’i kolayca yeniyor. Bu mantıkla gidersek Hamilton Schumacher’den iyi pilot mu diyeceğiz? F1 izleyen herkes Schumacher’i sevsin sevmesin çok çok iyi bir pilot olduğunu ve belki de Senna ile birlikte herkesten daha iyi olduğunu kabul eder. Bu tarz sıralamar heyecan verici ama bence gerçeği yansıtmıyor. Günümüzde pilotlar arasında öyle bariz farklar yok, ön plana çıkan bir “uçan adam” yok. Diğerlerinde nazaran daha gözü kara ve hursla, tutkuyla sürenler Alonso, Hamilton , bence biraz da Ricciardo. Diğerleri profesyonel ve işini iyi yapan yarışçılar. Süper pilot kimdir , iyi pilot kimdir diye merak edenler kötü araçla da yarış kazanabilenlere baksın. Altında iyi araç olunca şampiyon olmak saygı getirmiyor (bkz. Vet) . Her şartta kötü araçla zorlayabilen ve yarış kazanabilenler : Senna , Schumacher, Alonso, Hamilton. Ha bana sporu sevdiren isim Hakkinen idi ve kendisini halen çok severim ama altında kötü araç varken maalesef ortalarda görünmezdi. Spor bu tiplerle güzel. Kişiliğini sevmesem de halen bazen açıp Schumacher’in insan üstü sürüşlerini izleyip limitlerde zevk alırım.

    1. Onur Ergüvan avatarı
      Onur Ergüvan

      Kendi içinde çelişmişsin.

      Geçen seneki durumda adam aracı anlayana kadar deve ile hendek atlatılmıştı.

      Ne testlerde adam akıllı tur atabildi vettel ne yarışlarda % sel olarak arızalardan kendini verebildi.

      Şu an Ric i Vettel eziyormu eziyor bak testlerde geçen seneden farklı olarak aracı ile bol bol sürüş yaptı görüyorsun Vettel ile Ric i karşılaştırman bile hata 🙂

      Kaldıki Ric kötü pilot değil ama şu an Mercedeslerle baş eden Vettel sahnede Ric değil 🙂

      Massanında parlayan bir sezonu oldu her pilotun parlayan bir sezonu olur oda Vettel ile takım arkadaşı olduğunda parlak sezonu oldu 🙂

      Siz önce düz yolda gitmeyi becerin sonra Vettele laf atarsınız 🙂

      1. OtonomAktor avatarı

        ric hala iyi aracı pek iyi değil ne yazık ki. vettel eziyor şu an derken karşılaştırmalar aynı araçta iken yapılır yani takım arkadaşı olmaları gerek ki bu geçen sezon oldu; ricciardo vetteli yendi. vettelle şu an takım arkadaşı olsa yine vetteli yenecektir. ricciardo geçen sene o redbulla 3 yarış kazandı. geçen senenin redbulu bu seneki ferrarinin aracından iyi değildi o rezil düzlük hızlarına rağmen 3 yarış kazanmak gerçekten büyük başarıydı. kısaca ric kalitesini herkese ispat etti vettelden daha iyi olduğunu da gösterdi..

        1. Ahmet Gülen avatarı

          Karşılaştırmalar aynı araçta yapılırken 2014 test turlarınıda bir karşılaştıralım istersen 🙂
          Veya onu bıraktım 2014 te araç arızası ve yolda kalma bakımından riccardomu yoksa vettelmi daha fazla arıza yaşadı onlarada bakabiliriz 🙂

          Yani iyi pilot aynı takımda takım arkadaşını geçincemi oluyor başkta takımdaki performansı buna eklenmiyormu ?

          Massa Kimiyi geçince Massa Kimiden dahamı iyi oluyor 🙂

          Hamilton Alonsoyu gecince Hamilton dahamı iyi pilot oluyor 🙂

          Ki bunlar arasındaki rekabetlerde araçlar Ric-vettel gibi sorunlu değildi 🙂

          Kabul et bozuk argumanlar sunuyorsun

          1. OtonomAktor avatarı

            geçen sene vettel kendi yenildiğini kabul etmişti. ayrıca daha geçen geçen sene benim için iyi değildi takım arkadaşım benden daha iyiydi daha hızlı alıştı yeni f1 e bu yüzden geçildim tarzı bir açıklama yaptı. sen kabul etmesen de vettel kabul ediyor geçen sene ricciardoya yenildiğini.

            senin argümanına gelince. pilotlar ilk önce takım arkadaşlarıyla yarışır bildiğin üzere. alonso şu an McLaren de arka grupta kalıyor. liderler 2-3 tur bindiriyor ama hepimiz biliyoruz ki alonso şu pistteki en iyi 2 pilottan biri. ham ve vettel mercedes ve ferrari le onu geçti diye “ezilmiş” oluyor senin argümana göre. takım arkadaşı pilot için esas kriterdir. evet, 2008 de massa kimiden iyiydi. ham le alo da 2007 de aynı araçta eşit puanda bitirdiler. o yüzden şu daha iyidir diyemiyorum.

            1. OtonomAktor avatarı

              ayrıca evet vettel geçen sene arıza problem daha çok yaşadı eyv. ama ric vetteli arıza yaşamadığı yarışlarda da pist üzerinde geçti ve yendi. o nasıl olacak? kabul et vettelin yenilişine kulp bulmaya çalışıyorsun. bırak bunu uğraşma diyorum; vettel bile kendi gurur yapmadan geçen sene takım arkadaşıma geçildim diyebiliyor. umarım vettel gibi sizde bunu aşabilirsiniz.

              1. Onur Ergüvan avatarı
                Onur Ergüvan

                İyide arkadaş yine mantık dışındasın pilotlar araçlarında sıkıntılara göre gerekli ayarları zamanında tutturamıyorsa biri tutturuyorsa o iyi pilotmu oluyor.

                Her pilot yenilebilir Schumide Rosberge yenildi yaş veya başka şeylerde etkendir ama araç diğer araçtan kötü ise pilot alışamadı ise yapıcak bir şey yok 😉

                Vettel 2014 araçlarına alışamadı kaldıki Riccardo Vettelin gerçekten çok i,yi pilot olduğunu ve araçla ilgili sıkıntısı olmasa oldukça rekabetçi olacağını söylerken yanında yarışan adamdan daha iyi bilip yorum atmak biraz komik kaçmıyormu …)

              2. OtonomAktor avatarı

                tamam arkadaş sen ne dediğimi anladın. geçen sene vettel ric e yenildi. yine takım arkadaşı olsalar yine yenileceğini düşünüyorum ben kendi şahsi fikrimce. hayırlı akşamlar. bitti.

              3. Onur Ergüvan avatarı
                Onur Ergüvan

                Hah şöyle yola gel kendi fikrim de canımı ye 🙂

                Bende öyle olacağını düşünmüyorum bitti konu kapandı 🙂

  18. Mercedes yarın strateji katliamı yapmazsa ham 1 ros 2 olacaktır podyumun 3. Basamağıda vet in

  19. 2 pitstopla vettel ve rai podyuma çıkar merselor 3 pitstop yapacak

  20. Turbo Vettel gene maksimum performans çıkardı mercedese tek turda git gide yaklaşıyoruz fark an itibari ile 0.9 yarın yarışta enselerinde olacağız bizim ayarlar yarışa yönelik

    bakın yarın vettel startta rosbergi geçecek sonra uzun düzlükte hamidonun hava koridoruna girip onuda geçecek sonrası malum izleyip göreceğiz

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Adamsın rambo f1 in dahi çocuğusun analizlerin sayesinde iddaa da köşe olduk

    2. OOOOW 🙂 Hoşgeldin ağam. Tahmin oyunundan önce gelip yazmıyorsun biz de hep yanlış pilota oynuyoruz . Ama geçen yarış sen de Hamiltona oynamışsın ağam. :D. Bizi kandırma gariban umut tacirleriyiz ağam.

      1. Yavuzhan bende hamiltona oynadım ama sonra değiştircektim ama süre geçti

        sen benim soruma cevap ver eski nikin memo ferrarioğluydu neden değiştirdin.

    3. sonra zil çalar rambo riyadan uyanır 😀

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        ölü taklidi yapın gider gençler
        😀

  21. yav su erendost nerde Kiminin saf hızı diye başlar yine 😀

    1. bende onu bekliyorum 😀

      1. geldi geldi 😀

  22. lewis’e tebrikler…

    mercedes yarın yarışı rahat alır gibi görünüyor.tek turda yeterince hızlılar yarış temposunda yine yeterince hızlı olacaklarını düşünüyorum geçen yarış ile kıyaslamamak lazım ama ferrari net bi şekilde çağ atlamış çok güzel iş çıkarmışlar ve çıkarmaya devam ediyorlar yeni güncel motorla ispanyadan sonra alışımışın dışında yarışlar görebiliriz

  23. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi podyumu zora soktu fakat podyum kendi elinde isterse podyuma çıkacaktır.

  24. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    Vettel’e tebrikler. Kimi kendine çeki düzen vermesi gerekiyor, lakin gidişat pek iyi değil. yarın hava sıcak olursa vettel iki mersoyuda harcar diğer olasılıkta 2. olmasını bekliyorum. maklerına gelince manorla iyi çekişmeler diliyorum. şu avrupa yarışları gelsede yeni güncellemelerle biraz daha yaklaşma şansımız olucağını düşünüyorum.
    FORZA FERRARI

  25. Twitterda vs bazı yorumlar görüyorum Raikkonen sanırım kilit pozisyonda olmuş şuan Alo-Vet kıyaslaması yapmak isteyenler için 😀 Ama şu var ki Vettel tek turda büyük farklarla olmasa da takım arkadaşlarına sıralamalarda kolay geçilecek bir pilot değil her sene üstüne koyuyor şampiyon olduğu yıllardan iyi durumda orası gerçek.Raikkonen bir türlü gösteremedi sorunsuz yarış ve sıralama performansını bu sezon, bu yüzden de Vettel sadece sonuca bakanlar doğal olarak biraz çabuk yaklaştırmış Alonso seviyesine(!) 🙂

    Rosberg’i çok eleştirmemek lazım gridin en iyi pilotlarından birine karşı kendi yeteneklerine göre harika bir sezon geçirdi çok yaklaştı ne şekilde olursa olsun şampiyonluğa.2010da Webber daha yakınken şampiyonluğu kaybedince tamamen düştü 2.pilotluğa mental olarak da,umarım Rosberg o duruma düşmez de çalışkanlığıyla başa baş mücadele edebilir.
    Verstappen’in sürüşünü çok beğeniyorum yine söyliyim aferin çocuk 🙂

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Geçen sene Kimi de pek temiz yarış geçirmedi. Birçok Kimi taraftarı stratejilerden,kayırılmalardan ve hatalardan dem vuruyordu hatırlıyorum yarış sonrası yorumlarından. Hatta gelsinler onlar daha iyi örneklendirirler.Ben de bazı durumları hatırlıyorum ama örnek verebilecek kadar detaylı değil.

      Kıssadan hisse : Alonso’yu gözünde ilahlaştırma(bu söz mecaz anlamda kullanıldı..). Sözüm ona Vettel Raikkonen’e 150 puan fark yapsa(yapacağını sanmıyorum) sen ona da bir kılıf uydurur Alonso’yu yüceltirsin 😀

      1. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
        Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

        Pit stop’u 3.5 saniye sürdüğü için suçu(ortada bir suç varsa tabi) Alonso ve Santander’e atan, Santander reklamı kapanmasın, daha net görülebilsin diye arka kanada güncelleme yapılmadığını iddia eden bir fan kitlesinden bahsediyorsun…

      2. Ah be kardeşim ne talihsiz bir yorum olmuş ne zaman gördün Alonso lehine subjektif yorum yaptığımı,herkesin tuttuğu bir pilot veya takım vardır ama benim profil resmimde Alonso olmasa eminim bunu kimsenin anlayamayacağı şekilde yorumlar yapıyorum buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.

        E ona karşı yapılan haksız veya bilmeden yanlış eleştrileri görünce de koruma içgüdüsü oluyor o da olsun okadar,sonuçta taraftarı olduğumuz pilot Ericsson değil 🙂

  26. BurakBilgin avatarı

    Kimi kendini bitiriyor. Bütün haftasonu iyiyken sıralamada, o en önemli herşeyin belirlendiği tek turda herzaman ufak hatalarla batırıyor. Bakın herzaman diyorum. Böyle yaparsan kardeşim farkı da yersin. Bunu yapan başka şampiyon görüyor musunuz? Ben zamanında Button un diğerlerinden eksiği yok fazlası var dediğimde gülenler vardı. Bakın tabloya? Aynı araçla Alonso nun herzaman ensesinde adam hatta geçiyor bile.

    Kısacası Kimi benim sinir sağlığım açısından bu sene bıraksa iyi olur. Ama Button bırakmasın bu adam lazım.

    1. Kimi yi Federere çok benzetiyorum malesef yaşlandı Federer de en kötü yarı final yapıyor Nadal-Djokovıc ikilisi karşısına çıkınca fiziksel durum ortaya çıkıyor.

  27. Kimi_in_Rai avatarı

    Arkadaşlar ben bildiğim pilotlar q2 göstericilerini q3 dahada geliştiriyorlar zira öyle genel olarak.Yahu bizim kimi q3 2 defe denemesine rağmen q2 göstericisini yenilemedi hatta yenildi.doğru son denemesinde hata yapmışdi neyse tapma sende Kimi.noluyoruz Kimi ben anlamadım

    1. ilk denemede kullanılmış lastik vardı keşke yeni setle deneseydiler ama son denemede sıfır setle ilk viraj çıkışında resmen içine etti zorlayım derken neyse olsun … bakalım yarış ne olacak …

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        Yarın bakalım neler yapacak bizim bu KİMİ

  28. bu arada ilk 3 pilotu da tebrik etmeden geçmeyeyim. ancak bunların içinde hamilton ve vettel, açıkça takım arkadaşlarına karşı “psikolojik” üstünlüğü ele geçirmiş gibiler artık. eğer rosberg ve rai, daha turlara başlamadan bile içlerinde bu endişeyi taşıma pozisyonuna gelirlerse işler bu pilotlar için daha kötü bir hal alabilir, sıralama seanslarına daha fazla asılmaları gerek gibi duruyor.

    hadi bir tebrik de kırmızı takımımız ferrari’nin motor departmanına gitsin.
    ölmüş eşekten hallice duran sauber’i öyle bir hale getirdi ki, bugün ilk 10’da ericson gibi bir kazmayı bile görebildik sayesinde.

    red bull’lar kayıp, toro rosso antrenman tavşanı, f.india arka süpürücü. grosjean son zamanlarda törpülediği vahşiliğindn sonra ortaya çıkan saf hızı sayesinde lotus’u sırtlıyor, button belki de kariyerinin en iyi sıralama performanslarını çıkarmaya devam ediyor. ama ilave edelim, mclaren büyük bir hızla geliyor. yakında ön gruplarda göreceğiz sanırım, tabi motor cezalarını saymazsak.

    güzel bir yarış dilerim herkese.
    bir de serhan acar’a teşekkür etmek isterim.
    adam abimiz kardeşimiz gibi oldu artık, onsuz bir f1 düşünemiyorum.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Vettel ile raikonenin arasında psikolojik bir üstünlük görmüyorum.Kimi’yi bilmiyormusun hiç umrunda olmaz böyle şeyler.Kendi ile alakalı bazı şeyler, Vet zaten redbul ile 4 sene boyunca epeyce pol turu atmaya çok tecrubeli sayısızca pol aldı, o yüzden vettelin raiden sıralamalarda iyi olması normal.Katılmıyorum bu yorumuna.

      1. işin 2 tarafı var bence, bunu kastederek söylemiştim.
        vet ve ham bu psikolojik üstünlüğüne sahip olduklarını düşünmeye başlamış olabilirler kendi içlerinde.
        ama henüz durum rai ve ros için “endişe” oluşturacak boyutta değil, şimdilik. demek istediğim, bu pilotlar bu konuma gelmeden önce bir şeyler yapıp durumu dengelemeliler bir şekilde. sonuçta gridin en iyi 2 sıralama pilotu (ham-vet) ile takım arkadaşlığı yapıyorlar.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Şimdi oldu zaten yakında pilotlara bu tür soruların sorulması sıklaşıcak.Medya zaten vettelin psikolojik üstünlüğü kurmuş gibi bir algı yarattığı için kiminin menejeri felan açıklama yapmıştı.Bu böyle gider bakalım ne olucak sonraları.Umarım iki arkadaşın arası bozulmaz.

  29. arkadaşlar bi karar verin. sonuçta zorluyor olmasa o hatayı yapmazdı rai. hem diyorsunuz biraz agresif ol artık kimi diye oluncada yerden yere vuruyrsunuz. şunu unutmayın siz belki 4. lük için sevinebilirsiniz ama raikkonen onunla mutlu olacak bir pilot değil. kendisi söylemişti hatırlarsanız şampiyon olamadıktan sonra 2. veya 3. olmanın bi anlamı yok diye. o yüzden bırakın polü alamayacaksa bırakın zorlasında geride kalsın. muhtemelen seneye rai f1 i bırakır o yüzden bence keyfini çkarın derim bu adamı bi daha izleme fırsatı bulamayabiliriz. tarihe tanıklık ediyoruz saygılar…

    1. Ne tarih ne tarih aynen Alonsodan sonra Vettelde 19-0 yapabilir tarihe tanıklık etmiş oluruz bir kez daha

      1. 🙂 dostum bak alonso iyi pilot lafım yok hatta raiden şuan daha formda da olabilir doğrudur. ama 4 4 lük ne insan var ne pilot. her pilot farklı özelliklere sahip. sen şimdi 19 0 fln dersen yanılırsın. bence sorun aşırı fanatiklik. bende raiciyim ama alonso kötü pilot demiyorum şuanki performansını değerlendirmyorum. senelerdir izliyoruz bu pilotları kimse ne alonsoya ne raiye ne vettele nede hamiltona kötü diyemez. bizler sadece bize yakın olan pilotu destekliyoruz. olay budur birakın artık 3 5 hesabı yapmaya 🙂

    2. Haklısın ama Kimi gibi pilottan daha iyisini istemek son derece doğal geçmişte tonla örneği mevcut.Mesala kimse rosbergden daha fazlasını beklemiyor en üst noktası bu.

      1. kesinlikle katılıyorum dostum.ama biz iyisiyle de kötüsüyle de destekleyelim diyorum. bende çok istiyorum artık yarış kazanmasını şampiyon olmasını ama şimdilik durum bu 🙂 motor sporları her an herşey olabilir 🙂

  30. İroni ye bak bazı Alonso cu arkadaşlar Ferrari nin Mercedes ten fark yemesine seviniyor. Keşke Mclaren ve RBR da en azından Ferrari gibi mücadelede olabilse yada bir Alonso ve Button da önlerde olsa daha çekişmeli bir sezon izlesek.

  31. Türkiyef1 sitesi sıralama ve yaışları türkçe yayın olarak yapabiliyo onlar farklı bişeymi yapıyorlar ?

  32. Çin’e cemre düşmemiş heralde

  33. Hatta ve hatta Kimi bitmiş. 35-36 yaşındaki adam bir çaylak gibi sıralama heyecanına kapılır mı yahu? Sağlık olsun diyecek bir şey yok ama araya iki tane Williamsı sokuyorsunuz. Vettelde hata yaptı ama daha ilk sektörden hata yapmadı.

    Ferrarinin tek tur performansı zaten son 7-8 sezondur çok iyi değil. Ama Vettel en azından 3.lüğe çıkartmayı başardı. Bu adamı zamanında küçümsediğim için utanıyorum. Gerçekten Basın toplantılarında kırmızı tulum görmek mutluluk verici.

    Ferrari adına ne yanlıştı? Strateji biraz yanlıştı. Ferrari ilk tur atanlar pite geldikten sonra çıkıp temiz bir tur atmak istediler. Önleri açık olduğu için biraz deli cesaretiyle hareket ettiler. Kullanılmış lastikler yeterli performansı yakalayamadı. Sonra aceleyle temiz lastikler hazırlandı ama trafik artmıştı. Raikkonen çok garip bir hata yaptı. Yine de iyi toparladı tüm tur gidip 10. başlamakta vardı.

    Vettel uzun düzlüğe çıkmadan hatalar yapmış. Ufak hatalar ama zorlasa zorlasa en fazla 0.3 saniye daha yaklaşırdı. Massayla Vettelin arası 0.2 saniye o aradaki 0.1 saniyeye Raikkonenin gelmesi gerekiyor. Vettel tabii ki tek turda en iddialı pilotlardan birisi. Hatta Hamiltonla beraber en iyisi. Vettel kadar sıralama performansı olmasını kimse beklemiyor lakin bu kadar da geride kalmamalı.

    Yarış performansı tabiiki Williamslardan iyi yarın Raikkonen 2 Williamsı geçecektir. Ama ben bu haftasonu en azından Rosbergi 2 Ferrarinin mağlup edip Hamiltonun ardından 2-3 olmayı bekliyordum. Yine 3-4 olacağız veya Vettel Rosbergi geçecek en fazla. Bu da iyidir. Podyum da başarıdır. Geçen sene podyuma çıkmak için debelenirdik bu sene 3’te 3 podyum olunca hemen şişmeyelim. Herşeye rağmen ikisine de tebrikler.

    1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
      [VET^01] #ForzaFERRARİ

      Kötü oldu ya ilk iki çizgiyi almamız gerekiyordu.Williams ile Merco zaten bu pistte iyi.Vettel şimdi arkadan mı atak gözetsin önemi atak yapsın sıkıntı.İlk virajda enazından rosberge atak yapıp geçmemiz gerekiyor.Yarış için iyimserim bakalım neler olucak..

      1. Massa iyi start alan bir pilot ama kirli tarafta bu avantajı ortadan kalkar. Bottas Massa kadar iyi start alamıyor. Geçen yarış arkalardan start alan Maldonado Bottası geçmişti. Vettel’in startları da biraz kötü ama en azından Temiz tarafta yerini korur.

        Rosberg can havliyle Hamiltonu geçeyim diye geç fren yaparsa o karmaşada Vettel 2.liği startta alır. Hamiltonun temposu yakalanmayacak kadar uçuk olursa 2.liğe razı olur. Ama tabii yarışılmadan bilinmez. Rosberg hata yapar deriz, Vettel yapar, Massa iyi start alır deriz Bottas alır izlemeden bilemeyiz.

        1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
          [VET^01] #ForzaFERRARİ

          Vet’in o kadar da kötü değil ya startı.Ama dediğin gibi izlemeden bilemeyiz.Belki startta pati yapıcak bilemeyiz.Aama temennim startta rosbergi geçmesi ondan sonra hamiltona yakın kalması zaten mercedes burada kaç senedir iyi şaşırmayız aksi bir şey olursa :))

  34. Kimi bitmiş

  35. Mclaren olarak yine son sıralara kaldık :S Raikkonen ilk sektörde amatörce hata yapmasaydı belkide vettelin önünde olacaktı. Her yarışta bir sorun çıkarıyor adam. Rosberg’e de yazık oldu 0.042 sn ile polü kaçırdı.

  36. Kimiye kızmakta azda olsa haklı olsakta , kavrama sorunu yaşamış. İlk virajda neden bu kadar yavaşım demis , arkadan kayma yaşamış. Ama genel olarak iyiydi son seansta böyle olması olmadı. Bariz hızlı williamstan ferrari , tam düzgün bi tur atamadılar. Mercedes 0.6 07 sn hızlı ferrariden Vettelde tam olarak turundan memnun degilmis , daha iyisi olabilrdi , bir kac hata yaptım demis. Yarıs böyle gecmez rosbergi gecebilirmiyiz mümkün bakalım hamilton uzar gider 🙂

  37. aeroformula avatarı

    Kimi’nin lastik ısıtması içler acısı daha turun başında 0.6 0.7 sn zaman yedi yol tutuşundan dolayı sanırım Alonso’dan yediği farkı Vettel’den de yiyecek.

  38. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Vettel 0.3- 0.4 daha iyi yapabilirdim diyo 9.virajdan sonraki virajlarda ekstra birşey çıkaramamıs buda demek 0.5-0.6 sn fark çin gp de zaten hafta sonu genel olarak 0.6 civarındaydı aralarındaki kesin fark.Yarışda neler yapabileceklerini görücez.Startta düzlükte atak yapabilirse mercedeslere ferrariyi yarışta geçmez zor olucaktır eminim.İnşallah yağmur yağar :)))

    1. +1 katılıyorum

    2. Napolyon1453 avatarı

      Vettelin ekstraları mı farkı belirliyor :)) Hamilton ekstra çıkarsa fark 1.2 sn idi 🙂

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Pole almak için son tur zaten ekstraların öne çıktığı tur değil mi ? Neden vettelin ekstraları gözüne battı acaba ? Hamilton bırakta yapsın yani o araçla nasıl biz ve sizler redbulda iken vettele bırakta yapsın o araçla diyordunuz aynı şey..

    3. Bence hamilton da 0.2sn fln daha fazla yapabilirdi

  39. sabah antrenmanlarının ardından 1-2 mer, 3-4 fer, 5-6 wil sıralaması geleceğini söylemiştim, diğerlerinin antrenman tavşanı olduğuna kanaat getirerek.

    totalde 3 takım ilk 6’yı kapattı. amma velakin felipe “eski ön kanat” massa “başlarım yeni kanadınızdan, bana eskisi de yeter” diyerek bir kaymaklı tur attı ki williams’ı tekrar vettel’in ferrari’sine yaklaştırdı bugün.

    takıma da selamlar,
    3 yarış haftasonundan 2’sinin 2. antrenmanlarının araçta oluşan arızalar nedeniyle felipe için pitte oturarak çöp haline gelmesine ve bottas’ın “güncellemeler iyi çalışıyor, virajlarda daha hızlı gidebiliyoruz” dediği yeni ön kanat olmamasına rağmen felipe işini tıkır tıkır yapıyor, inşallah siz de aynı hassasiyeti ve özeni gösterirsiniz.
    sıralama turları çekişmesi de 3-0 aldı başını gidiyor onca olaya rağmen, tekrar selamlar williams ve golden boy 😉

    tebrikler massa. yarışta da eline ayağına kuvvet.

    1. Massa yeni ön kanatla yarıştı yalnız. Kırılan kanadı tamir edip yeniden taktılar.

      1. seans başlamadan williams öyle bir tweet attı, tamir ettik hasarı diye.
        tweet’i görünce ben de başta öyle ümitlenmiştim sıralamaya girerken.
        ancak dikkat ettiysen takım o tweet’i 8-10 dakika içinde sildi.
        autosport’un ve f1.com’un sitelerinde de felipe’nin sıralamalara eski kanatla katıldığı haber edildi.
        zaten aklım yatmamıştı, parça parça kırılan karbon fiber mamülü ön kanadı nasıl birleştirecekler ki bir daha dağılmayacak şekilde, saçmalık.

  40. Hamilton’a tebrikler. Vettel yapabileceğinin en iyisini yaptı bana göre. Yarın güzel bir galibiyet savaşı ve orta grup mücadelesi bekliyorum. Birbirlerine çok yakınlar.

  41. kimi hayal kırıklığı. q2’deki derecesini yapsa 5. oluyo. temiz taraftan da start alamayacak.

    vettelle yarım saniyeden fazla fark var. yarış temposu iyi ama yetmiyor, yetmez de. korkarım bu sene kiminin son senesi olacak!

  42. Tutturmuşsunuz yok Rainin sıralama performansı yok yarış performansı vettelden daha iyi diye.. Hayal dünyasında mı yaşıyorsunuz gerçek dışı bu söylemi deyip duruyorsunuz.. Alonso ile massa arasında ne kadar fark varsa vettel ile rai arasında o kadar fark var. Rai artık bırakmalı f1 ona göre değil. Şamar oğlanı resmen..

    1. Yarış performansıda biryere kadar. Sıralamalarda böyle kötü olursa zaten direk 2.pilot muamelesi görür.

  43. arkadaşlar ilginç bir sorum olacak aynı araçla pol pozisyonu olsa sıralama nasıl olur sizce.
    ham,vet,ric,ala,jen,kim.gro,bot

    1. Hamilton yine 1.olur ne olacak.

    2. Ham, Alo, Vet, Bot, But, Ric, Rai, Gro gibi 😀

      1. alo tek turda 2.en iyi pilotmu simdi 😀 bu kadarda fanatik olmayın.

        1. En iyi olmadığı için 2.sıraya koydum. Diğerlerini geçer.

          1. Siz nerenizle izliyorsunuz formula 1’i anlamıyorum biraz gerçekci olun tek turda ham ve vettelden daha iyi pilot yoktur.

            1. ric geçen sene vet. polerde geçti. but. da yanlış hatırlamıyorsa ham.yi geçti

    3. OtonomAktor avatarı

      vet ham alo bot kim jen ric gro. alo button kimi ve ricciardo sıralamalarda iyi değiller o yüzden böyle olurdu sanıyorum. bunların genel olarak sıralaması da bana göre; alo ham ric vet button kimi bot.

    4. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      1. Ham 2. Ric 3. But

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Taraftarları birbirine sokmak için güzel bir arayı karıştırıcı soru oyuna gelmeyin arkadaşlar..

  44. bu yarış yarın vettelin yine . mercedes tek turluk olmuş yine

  45. ForzaFerrari avatarı

    Raikkonen geldiği günden beri hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Bu aracın çok rahat 2. çizgide olması gerekirdi. İlk sektördeki hataları neydi öyle. 1. viraj girişi dışında 2. sektör bitimine kadar apexleri kaçırıp durdu ona rağmen nerdeyse 2. çizgiyi alacaktı. Demekki araç çok kötü değil kimide problem var. Rosberg son turda almak üzereydi polü ama olmadı. Rosbergin gözleri sanırım uykusuzluktan kanlanmıs. Rosbergin bu kadar yavaş olması da spor açısından iyi değil. Umarım yarın Hamiltona rahat bir yarış kazandırmaz. Williamslar geçen seneki gibi yumuşak hamurlarda iyiler yarın medyum lastiklere geçtikten sonra dikkat edin baya tempo kaybedicekler o yüzden bi kaza vs olmazsa Ferrarinin 3-4 olması garanti.

  46. 41.pole Tebrikler Lewis !

  47. Adamlar başka boyuttaydı bugün. Yarış yakın geçsede alırlar 1-2 yi. Bizde ki fren sorunları özellikle kvayt da devam ediyor. Kimi yine hata yaptı son turunda şimdi önlerinde Williams lar var onlarla vakit harcar. Williams ları iyi gördüm hatta fazla iyi. Vettel yine sıralama klasını gösteriyor. Sıralamalarda Kimi den iyi olmasını bekliyordum ama fark çok fazla oda Kimi de kaynaklanıyor.

    1. yarın burda ol birader

      1. ben hep burdayım sıkıntı yok. mercedes dışında herhangi bir takımın kazanmasını daha çok isterim. vettel startta rosbergi avlarsa işler değişir ama hamilton aksilik yaşamazsa alır çok rahat

  48. CetinKUPUCU avatarı

    Gine Mercedes, Gine Hamiton… TEBRİKLER.

    1. SCUDERlA FERRARI avatarı
      SCUDERlA FERRARI

      Yine olmasın o ?

      1. Diyene bak. 🙂

        1. SCUDERlA FERRARI avatarı
          SCUDERlA FERRARI

          çaktırma 😀

        2. Türkçeyi düzgün kullanmayı bilmeyen başkasına öğretmeye kalkıyor. 😀

          1. SCUDERlA FERRARI avatarı
            SCUDERlA FERRARI

            Ee tabi takımınız ve pilotunuzun konuşulacak bir pozisyonu olmadığından millete salça oluyosunuz.

  49. Bottas seneye Ferrari’de diyebiliriz.

  50. Raikkonenin acilen tek tur performansını geliştirmesi lazım bi sıralama turundada iyi attığı bi tur görelim.Yarış performansı Vettelden iyi olabilir ama tek turda böyle geride kalarak belaya yaklaşıyor ve ön gruptan uzaklaşıyor.

    1. yarış performansı vetelden iyimi şakamı ediyorsun

      1. Yaş kaç bilmiyorum ama tuttuğun pilotun önceki yarışlarınıda izle belliki izlememişsin vettelin sıralama performansı yarış temposu gibi iyi değil baskı olduğu zaman çok cabuk hata yapıyor.Canada 2011 örnek.

    2. Bırakın artık şu zırvalıkları. Yarış performansında Vettel’den iyiymiş de şuymuş da buymuş da. Kabullenin artık Raikkonen hangi şampiyonun karşısına çıkarsa çıksın yenilmeye mahkum bir pilottur. Ötesi yok.

      1. he he.Senin alonsoyuda görüyorduk ferraride adeta tanrı ilan edilmişti demekki sorun ferraride değil alonsodaymış simdi arkada tur yesin dursun.

        1. Üstte bana demişsin bu kadar fanatik olma diye. Kişi kendinden bilir işi.

      2. ee alonso da buttona geçiliyor ne diyelim şimdi 😀

    3. 4. olması gerekti yani Vettel le 0.2 0.3 sn olabilir vettel sıralamada daha iyi ama sen önüne birkaç kişi koyarsan vettel de alır başını gider. sen onları geçene kadar atı alan üsküdarı geçer. kredisini bitiriyor böyle hatalarla yazık ediyor kendine. Bütün hafta sonu bukadar iyiyken nasıl batırılır çok güzel örneğini sunuyor.

  51. Raikkonen araç üstü görüntüde ilk sektörde batırdı yazık oldu yine uzak başlayacak olmayacak ufak hatalardan dolayı Vet’den.Startta bi karmaşa olabilir yarın

  52. ulan kimi ulan kimi 😀 o ilk virajda neydi öyle kontra orayı görünce dedim gitti tur ki öyle de oldu sen buraya kadar iyi gel sıralamada batır ….. neyse yarış iyi olsun bari …. son tur iyi değildi vettel yine iyi herzamanki gibi sıralamalarda …

  53. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Kimi çok şansızdı ya yağmur bir yandan lastik bir yandan iyi takılmadı iyi çalışmadısı bir yandan çaylaklar önünü kapattı son hızlı turunu mahvettiler bir yandan hava güsel diildi bir yandan ne olacak bu şansızlık ya bir Allah kulu çıkıp desinki bu dakkadan sonra Kimi, Ferrari’nin ikinci pilotu dilldir diye aaaa pardon durun unuttum aslında çok iyiydi bugün dee çok kontra vardı heralde bugünde bundan dolayı geri kaldı hiç denge yoktu arabada ama bizimkisi hiç dengesiz diil

  54. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    merso garajı zoru başarmış gibi gülüp kucaklaşıyolar. neyin kafasını yaşıyosunuz zaten bu araçla pol alamazsan adamı yerin dibine sokarlar. heralde iticilikte redbull u geçmeye adaylar.

    1. ne oldu ya senin sukuderya mührü basamadımı 😀

      1. Muhur diilde âta sicak damgayi basti Mercedes.

      2. OtonomAktor avatarı

        hehe “sukuderya” iyiymiş. kullanırım bunu dostum 😀 (sadece McLaren in adını adabıyla söylemeyenlere karşı)

        1. herkesle her dilden konuşmak gerekiyor bazen dostum Ferrarici arkadaşlara saygım sonsuz 🙂

    2. Noldu geçen haftadan sonra herhalde ciddi ciddi umutlanmıştınız Ferrari fanları olarak ama burda yine 1 saniye fark yiyince içinize oturdu sanırım ?
      Her zaman ne olursa olsun Mercedes pitte küçük bi kutlama yapıyor alınan pole’lerden ve galibiyetlerden sonra. Ne de olsa kendi emekleri yani, pole’ü almaları yüksek ihtimal olsa bile aldıkları zaman seviniyorlar ister istemez. Yeni mi çekti dikkatinizi birden geçen yarıştan sonra ?

      1. SCUDERlA FERRARI avatarı
        SCUDERlA FERRARI

        öyle bir sevinme şekli yok. saki sanırsın manor almış polu.

  55. sıralama sonu diğer takımlar 😀

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Kimi bu sıralama performansıyla yarışta kendini yırtsa da çok bir şey yapamaz bundan sonraki yarışlarda da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir