Vettel: “Mercedes’e Daha Yakın Olmayı İsterdim”

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, Çin GP sıralama seansında pole pozisyonunu kazanan Mercedes’e daha yakın olmayı umduğunu söyledi.

Vettel, bir kez daha Mercedes pilotlarının arkasında en hızlı isim oldu ve 3. sırayı ele geçirdi ancak pole pozisyonundan 0.9 sn yavaş kaldı.

Vettel “Biraz daha yakın olmayı isterdim ancak gerçekçi olmamız lazım. Her ikisi de iyi iş çıkardı ancak biz de oldukça mutlu olabiliriz. Nereden geldiğimizi hatırlamamız lazım. Tekrar burada olmak ve performansımızın şans eseri olmadığını göstermek iyi bir şey.”

“Yarışta sıralamalara göre biraz daha yakın olmayı umuyoruz ancak antrenmanlarda da fark vardı. Yarış için favoriler ancak belki genel olarak biraz daha yakın olabiliriz.”

“Bir set yumuşak lastik saklamayı başardık. Belki bu yarın yardımcı olur. Öncelikle arkamızdaki araçların önünde kalmamızı garantilemeliyiz. Bunu yaparsak ve mümkün olursa onlarla mücadele etmek isterim.” dedi.

İlk pitlere daha geç girme şanslarının sorulması üzerine Vettel “Bu stratejiye ve yardımcı olup olmayacağına bağlı. Pistte kalmaya devam ederseniz kullanılmış lastiklerle genelde yeni set olanlardan hızlı olamazsınız. Çin lastikler üzerinde çok zorlayıcı olmadığı için strateji herkes için biraz daha düz olacak.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: “Mercedes’e Daha Yakın Olmayı İsterdim”” için 11 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Ferarri’nin lastik kullanımı ile Mercedes’in ayni değil bu yüzden stratejiler yarın önem kazanıyor. Yarışın başllagıcı da her şeyi belirleyebilir. Rosberg Hamilton’u geçebilir. Vettel Rosberg’i geçebilir. Massa Vettel’i geçebilir. Bottas Massa ile Vettel çekişirken aradan sıyrılabilir. Birçok şey olabilir. Güzel ve keyifli bir yarış seyretmemizi dilerim.

  2. İlk viraja kadar fazla mesafe yok yerlerin değişmeyeceğini düşünüyorum. İyi lastik kullanımıyla Rosberg’i geçip 2. bitirmemiz kafi..

  3. S-M-S bekliyorum Ferrariden strateji çalışırsa Rosbergin önünde bitirebilir Vettel

    1. Ben de kısa mesaj anlıyorum. Jeton geç düştü 🙂

  4. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Sert lastik sakladık diyor bu da demek oluyor ki startta sert ile başlıcaklar sona doğru yumuşak takıcaklar yanlışmı anladm ?

    1. Yanlış anlamışsınız 🙂 Bir set yumuşak lastik saklamışlar.

    2. ForzaFerrari avatarı

      İlk 10 daki pilotlar q3 te tur attıkları lastiklerle yarışa başlarlar. Yani Vettel yumuşak lastiklerle başlayacak. Burada yarış temposunda yumuşak lastikler çok ideal olmayabilir ama yumuşak ve medyum lastikleri arasında ciddi performans farkı var. Ferrari Mercedesten daha iyi lastik kullandığı için yarın yeni bir yumuşak lastikle uzun bir stint deneyip 2 pit yapabilirler. Mercedeslerin ise bunu denemesi zor olabilir çünkü lastiği çabuk bitiriyorlar. Mercedes yeni bir yumuşak lastiğe 3 pit stratejisi uygulayarak geçebilir 2 pit stratejisinde Ferrari kadar rahat kullanamazlar bu seti.

      1. o kural değişti. ilk 10 Q2 de kullandıkları lastiklerle yarışa başlıyorlar.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Startta Rosbergi avlarsa belki yarışı kazanmak için umut olabilir ama ikincilikte güzel olur.

    1. Mehmet bende vettelin startta rosbergi geçeceğinin düşünüyorum ondan sonra orda uzun bi düzlük var orda da hamiltonu geçer sonra sert savunma yapar güvenlik aracı strateji felan kazanabiliriz

      1. Ya da start uzmanı Massa Vettel’i daha ilk virajda geçer, Mercedes’ler temiz bir startla birlikte üçüncü sektöre 2,5 saniye farkla lider girer 😀 Hangimizinki daha olası sence? Ayrıca “ondan sonra orada uzun bir düzlük var” ne demektir ya 😀 Vettel’i ben de destekliyorum ama şu dediğin çok olası değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir