Honda Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Honda, sezonun 3. yarışı Çin GP öncesinde sıralamalarda yine en geride kalmaları nedeniyle hayal kırıklığı yaşıyor.

Honda motoruna geçtiğinden beri McLaren çıktığı sıralamalarda 17.likten öteye gidemedi. Öndeki takımlarla fark kapansa da henüz daha iyi bir başarı gelmedi.

Yasuhisa Arai “Düne kadar performans çok iyiydi. Daha şimdiden çok agresif motor haritası ve motor verisi kullandık. Bu yüzden dün o kadar iyiydi.”

“Yarınki yarışta iyi bir performansımız olacağını umuyorum. İyi bir strateji ile iyi puanlar alabiliriz.”

“Avustralya’dan beri çok hızlı bir gelişim olduğunu hissediyorum. Ne yazık ki düne kadar performans çok iyiydi bu yüzden bugünkü sonuç nedeniyle biraz hayal kırıklığı yaşıyoruz. Şu anda Avustralya’ya göre çok daha iyiyiz ve zaman farkı öndekilere kıyasla 2 saniyenin altında. Bu yüzden gelişimden eminiz.” dedi.


Yorumlar

“Honda Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 38 yanıt

  1. anlaşılan honda’nın patronu, dünkü antrenmanlarda diğer takımların lastik denemesi set-up çalışması vb. işlerle uğraşırken yaptığı derecelerin hızlı tur denemeleri olduğunu sanmış (sanmış demeyelim bu seviyedeki bir teknik adama, var saymış diyelim); kıyas aldığı nokta daha baştan yanlış olmuş. iş tepe ve orta sıra takımlarının hızlı turları ortaya dökmesine gelince, düne göre oldukça iyi gözüken 1mclaren’in 1,39,x’li turlar, bugün doğal olarak işe yaramamış.

    bir de bu honda motorunun viraj giriş ve çıkışlarında acayip tuhaf ve kesinlikle diğer motorlara benzemeyen itici bir sesi var. v8’li atmosferik motorların tam da patlamaya yakın son nefesini vermeden hemen önce çıkardığı sese benzeyen bir ses.

  2. Durun daha iki yarış yapıldı. Heyecan yapmaya gerek yok. Avrupa’ya dönelim,şasi ve motor güncellemeleri gelsin,olmaz ise eleştiririz.

    McLarenin sonda olması bizleri üzüyor ama uzun bir yola çıktı takım. Kimse emeklemeden yürümedi. Biraz sabır.

  3. HannibalBarca avatarı
    HannibalBarca

    ben hondacıyımdır..arabamda honda rs..hani şu bmw katili lakaplı..ben ne deyim sana honda…alonso ve button gibi aracları geliştrmede başarısız olan 2 pilotu aldın..bu kumarı daha kartlar dağıtılmadan kaybettin..onlar as felan değil..biri sinek 2li diğeri karo 3 lüdür pokerdeki değerleri

    1. Turbo motor üretmek Honda’ya göre değil. Pilotlar elinden geleni yapıyor zaten. Daha üçüncü yarıştayız. Bekleyip göreceğiz, Mclaren uzun vadeli bir hamle yaptı.

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        80li yıllarda ilk turbo motorları döneminde en iyi turbo motor üreten honda idi dostum…

    2. Yoruma şöyle başlayım öncelikle 80lerdeki turbo ile günümüz turbolarının arasında dağ değil kıta farkı var birkaç haberde hannibalbarca arkdasın yorumlarını okudum şuan griddeki en iyi ve en başarılı 3 pilottan 2sine giydirmiş biri araç geliştirmeden anlamazmış diğeri yıllık 20milyon haketmezmiş merak ettim hangi pilot iyiydi ya da iyi şuan

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        dostum 80li yıllardaki turbo devrim niteliğindeydi…o yıl ile bu yılı yada dönemi kıyaslama..30 yıl sonra suanki teknolojide basit kalacaktır..unutma 80li yılların ortasında sega oyunlar şimdikinin ps4 ü gibiydi..neyse bu konuyu gecelim…aynen öyle aloda buttonda first class değil..arabayı geliştirme konusunda son derece basarısız..2005 ve 2006da alo ya verilen reno harikaydı..ama geliştirtemedi teknik veri olarak ekibe iyi data veremedi…zaten 2006da schuamere son yarışta kaptırıyordu sampiyonluğu…sonra mclarene gitti hamın gölgesinde kaldı…sonra reno ferrari vs..bak suan ferrari şaha kalktı…2008de mclarenin şaha kalktığı gibi..button ise ancak soft sürüşüyle ünlüdür..lastik koruyucu…o muhteşem virgin arabası ile 2009da sampiyon oldu..sonrası hayal kırıklığı…benim favori pilotumu sormuşssun..vettel..komple bir pilot..aracın teknik datalarını mekanikerlere cok iyi aktarabiliyor..vettelden sonra bottas…30 yıllık f1 seyircisi gözü ile yorumum budur

        1. Sega yorumun iyi olmakla beraber seni sitenin bir başka yorumcusuna pek benzettim isim değişikliği olabilir mi

        2. Ayrıca bende vettelin en iyi 3 pilottan 1i olarak görüyorum ayrıca senin geçen yılkı ric mağlubiyeti yorumunu da merak ediyorum

  4. Aras Tekiner avatarı

    Sizin yapacaginiz motoru gondiklesinler 😀 Renault motorlu Redbull bile gecen sezon testlerde sizden az tur atmasina ragmen ilk yarista kil payi pole’ü kacirmisti sizde Manor’la backmarker lik mücadelesi veriyorsunuz. Kimse bu takimin sezon sonuna dogru galibiyet, podyum falan alacagini düsünmesin puan mücadelesi gercekci hedef olur.

  5. Arai harakiri yapacakmış, Honda da başka yıldız pilotlar arayışındaymış. Malum şimdikiler aracı geliştiremiyormuş. 😛

    Adamlar hiç gelişememişler. Muhtemelen büyük bir güncelleme paketini Avrupa yarışlarına hazırlıyorlar. Button Alonso’yu geçmiş. Garip, saçma.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      ben geçenlerde yazdıydım bu harakiri meselesini.ypar mı yapar 😀

  6. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    McLaren adına üzgünüm,sorunlarını çözmelerini diliyorum.Dünkü antreman bize yanıltıcı bilgiler vermiş en azından onlar adına.Burada saçma sapan 0-8 yaş tartışmaları yapılıyor.Herşeyden evvel sapla samanı ayırmak lazım.Kim gerçekler McLaren fanı, kim ise gerçek Ferrari fanı herkes biliyor.Fanboylar yada pilot fanlarının bir kısmının çıkardıkları anlamsız tartışmaları genelleyerek bir takıma yakıştırmamamız lazım.Umarım bu saçma sapan tartışmalar biter.Gerçekten komik

  7. Unstoppable avatarı

    Haberlerle ilgili olaraksa bence durum çok ta umutsuz değil bu şekilde sorunsuz geçirecekleri birkaç yarışla beraber mclaren eski yerine o özlediğimiz günlerine dönecektir aklıma mika ile schuminin dönemleri gelir hep ne izlerdik bea 😀

  8. Unstoppable avatarı

    Belli bir yorumun altına yazmak istemedim kimse rencide olmasın diye ama arkadaşlar gerçekten çok utanç verici diyaloglar geçiyor yazıktır ya
    Yok o ona “sukuderya” dedi yok o ona “maklerın” dedi bu ne böyle ya 1.sınıftaki çocukların birbirlerinin ismiyle dalga geçmesi gibi 😀 lütfen biraz daha seviyeli yorumlar yapalım üç günlük dünya tanımadığınız admlarla dolu bir organizasyon için birbirinizi kırmaya değmez sizi onlar beslemiyor bu kadar agresifliğe ne gerek var ?

  9. Şu anda her Mclaren haberinde biten sukuderiyacılar, Mclaren hızlandığında ve Alonso enselerine geldiğinde neler söyleyecekler? Bunu çok merak ediyorum. Az kaldı, sabredin. Şimdi bu yazdığıma da güleceksiniz ama son gülen iyi güler.

    1. Mclaren ferrarinin ensesine mi gelecek ? çok komiksin yahu

    2. Geçen sene Mclaren taraftarları Ferrari’ye laf atıyordu, şimdi tam tersi oluyor. Demek ki sorun başka yerde 🙂

      1. Alonso o kadar büyük bir pilottur ki, her gittiği yerde ona düşman oluyor rakip takım taraftarları 😀

  10. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    3 aydır şasiyi övmekten başka bir şey yapmıyorlar.

    Motorun gelecek vadettiğini şu şekilde anlayabiliriz motor ya en hızlıdır ya da motor en dayanıklıdır ona göre zayıf kısımlar geliştirilmeye çalışılır.

    Honda da hem güçsüz hemde zayıf motor İşleri çok zor.

    Ve böyle devam ettikleri sürece piyasa da değer kaybeder bu da F1’in kötü huyu.

  11. FerrariFanTR avatarı

    dün ve bugun burda kendi takımlarının ve pilotlarının hallerine bakmadan Ferrari, Mercedes’e beklenildiği kadar yaklaşamadı diye takımım Ferrari’ye sukuderya yazarak kendilerince alay edenler küçük görenler vardı. Umarım son sıralardan hiç kurtulmazsınız yıl boyunca böyle boş umutlarla haber okursunuz.

    1. iyi hoş da bir kaç kişi için mclarenin ne suçu var ? üstelik bu konuyu başlatan da bir ferrari fanı yorumlarında “maklerın” yazdığı için oldu yani yanlış yptılar tamam ama mclaren son sırada olsun ağır olmuş hocam …

    2. Sukuderya için sitem edeceğine takımdaşına karşı çıkıp McLareni maklerin yazması konusuda uyarsaydın ya.Neyse Allah kalbine göre versin.

      1. 2009 da da böyle diyorlardı sezon bitmeden yarış ve pole kazanan bir aracımız olmuştu yakında tükenir bunlar gibilerin nesli dido 😉

  12. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Honda tam bir hayal kırıklığı siz gidin kumdan motor yapın.Mclareni ne hallere düşürdünüz hala konuşuyonuz.

  13. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Vettel’le Alonso’nun turlarını kıyas alırsak, 1.7 saniyelik fark fena değil gibi.

    1. Hangi turları kıyas aldın ? sıralamalardaki en iyi turların arasında 2.5 saniye var.

      1. Arkadaş eşit faktörlerde yapılan zamanı ele almış olması gerektiği gibi.Vettelin sıralamadaki en iyi turu pistin en yüksek yol tutuşuna sahip olduğu anda geldi.O yüzden Q1 derecelerini karşılaştırmak daha mantıklı.

        1. Aynı seans içinde atılmış olsaydı bile her an yol tutuşu artacağı için öyle bir kıyaslama yapmak yanlış olur o artık pilotun şansına kalmış bir şey. Tabiki biraz daha yol tutuşu yüksek anda atılmış bir tur ama bunun 0.5 saniye fark yapacağını sanmıyorum. Ayrıca aynı seans için alınan turlarda Mclaren yapabileceğinin en iyisini yaptı Ferrari’nin o kadar zorladığını düşünmüyorum.
          Dün P2 de Jenson’nun attığı en iyi tur bugün atılan turdan 0.001 saniye daha iyi. P2 deki yol tutuşu olayına girmeyeceğim şimdi saçmalık olur. Vettel’in en iyi turuyla Alonso’nun en iyi turu arasında 2,593 saniye fark var işte o 0,093 saniyeyi de yol tutuşuna sayın o zaman.
          Yani kısaca Q1 de Ferrari zorlamadan seansı geçmeye baktı ama Mclaren en iyi turunu attı o yüzden Q1’deki turları karşılaştırmak saçmalık.

      2. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
        Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

        Q1 turlarını kıyas aldım. Aslında Mercedes’i kıyas alıcaktım ama soft’larla turlamamışlar. O yüzden Vettel’in soft lastiklerle attığı turu kıyas aldım.

        1. Yukarıda da yazdım. Toparlamak gerekirse Q1 de atılan turlar bu iki takımın net farkını ortaya koymaz. O yüzden 1.7 saniye çok gerçekçi bir sonuç değil.

          1. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
            Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

            Olabilir. Ben sadece sektör sonuçlarından yola çıkarak böyle bir değerlendirme de bulundum.

  14. Ilk seansta her seyinizi ortaya koydunuz.Digerleri icin bu soz konusu degil.Sanki son seansa kalsaydiniz iki saniye daha hizlanacaktiniz.Dolayisi ile gercek fark yaklasik dort saniye.

    1. usta, fark tamam 1,7 değildir de 2.5 dur.. onlarda aynı lastik vardı.. o kadar da fark olmaz

  15. aeroformula avatarı

    Arai denen adam milletin agzina bal calmaktan baska bisey yapmiyor. honda bitmis yazik mclarene. sampiyon 2 tane pilot sonlarda sürünüyor. kimin taraftari olursaniz olun bu spor icin bir utanctir bu

    1. yakındır bu boullier ve arai dömenicalliyi geçecekler 🙂

  16. Ben dünkü sonuçların iyi olduğunu düşünmüyorum. Takımlar cuma gününden itibaren ayarları ve parçaları denerler ve yavaş yavaş hızlanırlar sizin dün direk en iyi performansınızı ortaya koyduğunu düşünüyorum o yüzden biraz ön sıralarda gözüktünüz. Bilmiyorum belkide onlarda her zamanki bir hafta sonu çalışması yapmıştır ama bu tablo ortaya çıkınca aklıma bu geliyor çünkü 2. antrenmandan itibaren 1.39 larda turlar attılar hep.
    Ciddi anlamda Mclaren için hayal kırıklığı var ama Honda’nın yorum yapmaktan kaçınması ve sadece şu işin için nasıl çıkacaklarını bulmaları gerekiyor. Onlar yorum yaptıkça insanlar artık inancını kaybedecek sadece işlerini yapsınlar yorum yapmaktan kaçınsınlar.
    Yarına gelince puan için çok şanslı olmaları gerekiyor yoksa çok zor bu araçla.

  17. Hadi çocuklar yapın birşeyler artık 😀 orta sıraları görmek istiyoruz artık. Puan görmek istiyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir