Lauda: “Alonso’nun Egoist, Karanlık Kişiliği Ferrari İçin Kötüydü!”

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Ferrari’de 5 sene geçiren Fernando Alonso’nun egoist ve eleştirici kişiliğinin Ferrari’de işe yaramadığını söyledi.

2010’da Ferrari’ye katılan ve 2 defa şampiyonluğu kılpayı kaçıran Alonso, geçen senenin sonunda takımdan ayrılarak McLaren’e geçti.

Ferrari ve Alonso geçen seneyi galibiyetsiz kapatırken Sebastian Vettel ile birleşen Ferrari bu sene 2. yarışta zafer kazandı.

Lauda “Alonso egoist, karanlık ve huysuz birisi. Ve aynı zamanda oldukça negatif. Geçen sene yarışların hemen ardından eleştirmeye başlıyordu: şu çalışmıyor, şurada sorun var ve işte bu yüzden kazanamıyoruz.”

“Sürücü kötü şeyler söylüyorsa takımın morali nasıl yüksek olur? Bunu herkes biliyor: İtalya için yarışıyorsanız bu yaklaşım işe yaramaz.”

“Belki başka yerde eleştiriler göz ardı edilebilir ancak Maranello ve çevresinde bu işe yaramaz. Vettel aydınlık, Alonso ise karanlık.”

“Yanlış karar verdi. Kendisini uçurumdan aşağı attı.” dedi.


Yorumlar

“Lauda: “Alonso’nun Egoist, Karanlık Kişiliği Ferrari İçin Kötüydü!”” için 49 yanıt

  1. Len 4 sene hızlı arabayla şampiyon olduktan sonra, geçen sene altına gelen ilk kötü araç hakkında durmadan olumsuz eleştiri yapan Vettel değil miydi. Senelerce Alonso takımı motive etmek için elinden geleni yaptı, adama huysuz diyosun ama Ferrari adamı bırakmıyordu, mühendisinden tut takım patronuna herkes kendisini tutmak için uğraştı, takımdan ayrılırken mühendisleri göz yaşları falan döküyordu, hala Ferrari’den arkadaşları var padokta. Şimdi bu adam bu kadar karanlıksa, Ferrari mazoşist miydi ? Alman kanallarında prim yapmak için bol bol Vettel’i övmeye devam et Lauda, da Alonso’yu niye gömüyorsun ?

  2. Mantıksızlıklarla dolu bir söylem. Yaşının durumuyla alakalı olmalı.

    Alonso’nun karakter yapısı sadece ayrılık dönemlerine doğru takımı olumsuz etkilemiştir.

    Başarısızlıkla bunu bağdaştırmak pek edil değil. Dün gibi hatırlıyoruz, Alonso takıma katıldığı ilk yıllar çocuklar gibi şendi. Hayatının en güzel dönemlerini yaşadığını vücut dilinden okuyorduk her gün. Böyle yapıda biri nasıl negatif olsun?

    Ortada takımın gelenekselleşmiş takım içi sistemi gibi büyük bir başarısızlık nedeni varken Alonso’ya yıkmak nedir anlamak zor. Israrcı İtalyan oluşumu + beceriksiz mühendisler + etkisiz niteliksiz yönetim = Başarısızlık. Ferrari’nin denklemi budur.

    Peki şimdi ne oldu? Ferrari yönetim yapısı değişti + kaliteli mühendisler takıma katıldı = İstikrarlı bir takım oluştu.

    Nitekim bu araç altında Malezya’yı Alonso’da kazanırdı.

  3. Alonso’nun karakteri kötü müdür, egoist midir bilemem ama 5 sene boyunca ferrari’de sabırla mükemmel iş çıkarmıştır. Takım tuttuğum için şuan nerede olduğu pek umurumda olmaz ama yaptıkları ortada..
    Hoş ne yaptı, şampiyon olamadı belki ama ben onun yerinde kim olsa bu kadar başarılı olabileceğini düşünmüyorum.
    ‘Benden bu kadar’ demesi de en doğal hakkıydı açıkçası.
    Tabi çok şansız dönemde ayrıldı takımdan o da ayrı bi ironi 🙂

  4. Kokana ve moron adamdan ne beklenirki

  5. alonso’nun suçu ferrari’nin redbull’dan yavaş aracıyla şampiyonluğa oynamasıdır. araç rb kadar iyi değil diye massa’nın civarında performans sergileseydi, son 5 yıl kimse alonso’yu suçlayamayacaktı.

    bu mantığa göre 2008 şampiyonluğunu kazanan mclaren içinde hamilton da karanlıktı. (ince) çünkü onlar da bir türlü şampiyonluğu alamadılar. saçma bir mantık kurularak üzerine pilot çıkarımı yapılmaya çalışılıyor. alonso yerine babası da gelse 2010-2013 arası 4 yılda redbull şampiyon olacaktı, çünkü legal veya illegal, araçları fazla iyiydi.

    ferrari şampiyonluğa yetemeyecek aracı 2009 ardından 2010’da da yaptı zaten. rai gitti alonso geldi herşey iyi oldu dedik mi? doğru o zaman da rai içe kapanık alonso daha iyi geliştirici demişlerdi. sonuç olarak pilotun araç gelişiminde takıma bu kadar yoğun etkisi yoktur. öyle olsa vettel 4 sene şampiyon olamazdı.

  6. bu seviyede yarışan pilotlar için kolay bir durum değil son 5 sezonda yaşadıkları,pilot kalitesi/aldığı araç oranına bakarsak en şanssız pilotların başında net olarak. İşler iyi gitmediğinde de bu adam motive ediyodu sürekli optimist açıklamalarla ama artık her sezon başı büyük umutlarla başlayıp sezon ilerledkçe fark yiyen veya sezona kötü başlayıp lider takımların gerisinde kalınca ki özellikle 2014 kuralları yepyeni bi fırsat olarak görülürken yine tutmayınca,kendisi yıllarca aracıla boğuşurken karşısındaki kılını kıpırdatmadan şampiyonluklar kazanınca eleştrilerin dozunu arttırdı tabi yani ben katılmıyorum yine abartmış Lauda gibi bu yaştaki insanlara mikrofon verince gaza gelip kendilerini kaybediyolar maalesef Lauda’yı da böyle seviyoruz diyelim

  7. Lauda çok ve boş konuşuyorsun sanki ferrarinin traktörden farksız aracını alonso yaptı yada bu seneki aracı vettel yaptı saçmalığın son noktası bu adam

  8. Alonso’nun Egoist, Karanlık Kişiliği’ni herkes biliyor, taraftarlarıda biliyor ama nedense kendilerini kandırma yolunu tercih ediyorlar, hayır kendi kendine yalan söyleyebilme nasıl bir yetenektir onu çözemedim ben bu yaşıma kadar 🙂

  9. Bi ayağı kokuyordu dememiş :))))

  10. Şimdi bu ortam tam bana göre çok güzel konuşurum ancak düşmüşe vurmak biz Kimi fanlarına yakışmaz.Ne olduysa oldu hatalar yanlışlar mutlaka her insanın hayatında oluyor.Alonso’da sıkıntılı günler geçirdi kaza vs toparlayıp eski günlerine dönecektir, F1 kariyeri başarılarla dolu bir pilotdur kalitesini Senna mezardan kalkıp gelse tartışamaz…

  11. Muammer UYAR avatarı

    Ya Lauda bi git hadi köşende yaşlan Rush ın hatrına bizde saygımızı duyalım hadi git

  12. HannibalBarca avatarı
    HannibalBarca

    alonso gittiği hiçbir takımda aracın teknik ilerlemesine katkısı olamamıştır..bakın mclaren ferrari reno vs..o minardi gibi takımlarda ancak sürer..yeniler bilmez..tipik heinz herald frentzen….30 yıldır sıkı f1 takipçisiyimdir..ama alonso öyle abarttığınız gibi süper yetenek değildir….

    1. kemakinen35 avatarı

      yeniler bilmez !!!! görende lauda´dan falan bahsediyorsun zannedecek !!!! alonso takima hicbir katki saglamaz diyorsun ? verileri sen mi tuttun ?? alonsonun sampiyon oldugu arac hazir arac miydi ? alonsonun sampiyon oldugu arac en hizli aracti diyebilirmisin( mclaren -ferari varken ) ? ama vettelin yada hamiltonun sampiyon oldugu araclar en hizli araclardi ? madem suc sadece alonso da idi demekki massa da cok kötü pilotmus !! onunda katkisi yok demekki ? yada hamiltonun ne katkisi var ,sampiyon oldugu arac schuminin hazirlayip gittigi arac mi diyelim !!!!!!! button ne hazirladi gp brawn ´da !!! raikkonen ne hazirladi feraride sampiyon odlugunda ? ya sonra daha da kötüye gitmedi mi ? he cikmis bir schumacher yari mühendisi gibi pilot ,her piolttan schumi olmasi bekleniyor !!!

  13. Niki dede 🙂 haddini çok aştı çok pervasızca konuşmuş ne olursa olsun birinin bu ihtiyara dur demesi lazım..!!

  14. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Lauda bayağı ağır konuşmuş ama söyledikleri doğru. Tek yanlışı bayağı ağır bir şekilde söylemesi.

    Birçok F1 takipçisi onu bu karakteriyle hatırlayacak ne yazık ki..

  15. Lauda’nın söylediği şeyler ağır evet. Şimdiye kadar biz de aynısını kibarca söylüyorduk, o yüzden ağır kalmış. Yoksa katılmadığımdan öte yanlış olan en ufak bir nokta yok. Alonso’yu da böyle kabul ediyoruz artık, atsan atılmaz, satsan satılmaz 😀

    Ferrari kötü olduğu için böyleydi diyecekler daha ilk sezonuna dönsünler. Sorunsuz ayrıldığı tek bir takım bile yok. Mclaren de ilk olmayacak.

  16. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Alonso hakaret davası açsa kazanır yemin ederim 😀

  17. Ali küçük avatarı

    ulan sorarlar adama Lauda sen kimsin ? Çapın ne ?

    1. 3 kez dünya şampiyonu olmuş F1 pilotu, F1 efsanelerinden biridir kendisi, şu an da da 2 senedir F1’i domine eden Mercedes’in eş takım patronu. Google’a yaz bak daha neler çıkıyor 😀

    2. OtonomAktor avatarı

      yaşayan bir efsane diye düşünebilirsin. 3 şampiyonluğu, james hunt ile filme konu olan rekabeti, 76 daki büyük kazası ve bunun neticesinde gösterdiği geri dönüş azmi ve ekstra olarak çok sivri dilli oluşu ile F1 camiasında saygı duyulan büyük bir efsanedir.

  18. Yıllardır Ferrariye atıp tuttu Alonso ve onun fanları sorun alonsodaydı takımı bölüyordu Ferrariyi takım olmaktan uzaklaştırıyordu.Simdi gördüğünüz gibi geçen sene sürünen Ferrari simdi nerelere geldi.Alonso olmadan Ferrari şampiyon olamaz,Ferrariyi ayakta tutan Alonsodur gibi laflar hep boş çıktı.Alonso yanındaki takım arkadaşını öldürüyordu resmen takım tek pilot yarışıyordu.

  19. Unstoppable avatarı

    Çok gereksiz açıklamalar bence durup dururken.
    Ne kadar dikkat etti arkadaşlar bilemiyorum ama mercedes yetkilileri kendileri için getirilecek kuralları gündemden uzaklaştırmak için habire bir ona bir buna laf saydırıyorlar sanki magazin evi mübarek 😀

  20. Formula 1 dünyasında çok da sevilmeyen adam Alonso. Bunda etkili olan en çok karakteri. Ama şöyle de bir durum var gibime geliyor (tabi bu sadece bir varsayım.) Bernie amca ve John Todt da dahil üst yönetimlerden pek fazla kimse Alonso’yu sevmiyor, ve sanki Alonso’nun şampiyon olmasını da istemiyorlar. Ferrari’nin 1 sene içinde bu kadar hızlanmasının da ardında takım çalışmasının dışında başka nedenler var diye düşünüyorum. Ama bu benim şahsi düşüncem komplo teorisi de diyebilirsiniz..

  21. Lauda delidir, ne dese yeridir.

  22. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    niki lauda yaşlı bunak hala konuşmaya devam ediyor… griddeki en iyi yarışçı dyeli 1 yıl olmamıştı. şimdi egoist diyor. gün gelecek alonso 3. şampiyonluğunu kazanacak ve o zaman hala aynı şeyleri söyleyecek misin?

  23. Şimdi ne oldu da Alonso hakkında, hem de adil olmadan, görüş beyan ediyor. Alonso’nun Ferrariye yönelik eleştirileri, Renault ve Mclarene yaptığı gibi değildi ve genel olarak da hep pozitif açıklamalar yapardı.
    Lauda burda haksızlık yapmış. Diğer taraftan bu kadar olmadığını kendisi de biliyorken ve bir kesimin antipatisini kazanma pahasına neden bu demeci verdi acaba?
    Biraz zorlama olacak ama sanıyorum Lauda nın Lewise yakınlığı ve Lewis in sözleşme sürecinin devam etmesi bu açıklamaya sebep olmuş olabilir. Toto Rosberge, Lauda Lewise yakın görünüyor. Mersedes Lewis ile pazarlık sırasında 2016 için Alonso isimini öne sürmüş ve Lauda da bu açıklamayı yapmış olabilir 🙂

  24. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Doğru söze ne hacet üstünü çiziyorum pilotluğunu kabiliyetini eleştirmiyorum ama burda Lauda az bile söylemiş ben tamamlicam eksikleri yorumum yayınlanmaz bence Lauda kibar bile konuşmuş söz konusu Alonso için

  25. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu konuda Lauda ya katılmıyorum kendisi poh kutusu diyordu Alonso böyle ağır şeyler söylemedi ayrıca son yarışta iki şampiyonluk kaçırdı eğer onları kazanmış olsaydı tanrı ilan edeceklerdi.

  26. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Olur da Hamilton ile anlaşma sağlanamaz ise kapısını ilk çalacağınız pilot Alonso olur.

    Bence büyük konuşmuşsun Niki Lauda…!

  27. Alonso kadar olmasada vetteldede benzer özellikler var geçen yılki durumu medyaya çok konuşmamasına rağmen alonsonun hali gibiydi

  28. bu tarz bir cümelyi kabul edemem alonso bu kadar senede bişey yapamadı vettel geldi kazandılar ne zaman araç sabit olur o zaman bu cümleyi kurarsın

  29. OtonomAktor avatarı

    lauda bugün herkese her konuya sallıyor vallahi. yavaştan uzaklaşalım alo cu arkadaşlar gelmeden çıkalım siper alın 😀

  30. Laudanin spor ve pilotlar hakkindaki yorumlarini begenmiyorum. Shimdi ne gereyi var boyle bir achiklamanin. Gecen yil da Hamilton-Rosberg ilishkisini kurcaliyordu.

  31. Hasan Akın avatarı

    Raikenen de geçen yıl çok eleştiriyordu.ilk ona zor giriyordu.Sorun araçta mı imiş neymiş?Boş laflar.

  32. Gerçek bir f1 efsanesinin sözleri dikkate alınmalı bence

    Söylediklerinde haklılık payı var. Takım değil daha çok ben merkezli biri

  33. ForzaFerrari avatarı

    Lauda yine milliyetçilik duyguları ile Alonsoyu kötuleyerek vettelı yukseltmeye çalışmış. Öncelikle şunu belirtmek lazım ki takım olarak kazanırsınız veya kaybedersiniz.4 yıldır alınamayan şampiyonluğu Alonsoya bağlayamazsınız. Evet Alonso ile geçinmek Vettelle geçinmekten biraz daha zor olabilir ama bu Alonsonun takıma kötü enerji verdiği veya profesyonel şekilde davranmadığı anlamına gelmez. 2014 ortalarında zaten hem Ferrari hem de Alonso belli ki ayrılığı kafalarına koymuşlardı. O tarihten itibaren Alonsonun söylediklerinde de doğruluk payı vardı. Ferrari Alonsoya bir türlü vaadettiği otomobili veremedi. Özellikle Alonsonun 2012 de o araca rağmen ne derece itici bir rol oynadığını biz çok iyi biliyoruz tifosiler olarak. Forumda kimse Şampiyonluğu aklına getirmezken Alonso sürekli gelişmeliyiz çalışmalıyız diyerek takıma destek veriyordu. 2 sene şampiyonluğu kıl payı kaçırdı. Eğer o yıllar şampiyon olsaydı LAuda bugun böyle konuşamazdı. Bir ferrari taraftarı olarak şu an Alonsoyu desteklemiyorum elbette başarılı olmasını dilerim ama onun bir fanı değilim yalnız onun da Ferrari için yaptıkları görmezden gelemem ve hakkını kimseye yedirtmem. Burada takımıma da eleştiri yapıyorum. Alonso da demişti ki her kış testi öncesi şampiyon olacağınızı söylerler ama temmuz ayı geldiğinde bişey olmayacağını görürsünüz diye. Çok doğru özellikle son 2 yılında Ferrari hiçbirşey yapmamıştır. Hele 2013 ü hatırlayacak olursanız Ferrari bu yılki gibi bir başlangıç yapmıştı çok iyiydi Çinde çok iyi hatırlıyorum Alonsoyla yapılan telsiz konuşmasını. Takım alonsoya lider giderken hızlı turlar atması sırasında zorlamana gerek yok demişti Alonso da cevap olarak zaten zorlamıyorum demişti işte öyle iyi bir başlangıç ve sonra rezalet bir sezon hiçbir gelişme olmadı ve redbullara bi daha hediye ettiler şampiyonluğu tüm bunları bir pilot olarak 4 yıl boyunca yaşamak kolay birşey değil.

    1. Yüksek ihtimal bu sayfadaki tek anlamlı yorum sizinki olacak söylediklerinize katılıyorum ve şunu bir da bir kez daha belirtmek isterim ki Alonso kazansaydı Ferraride kazanıcaktı Ferrari kazansaydı Alonsoda kazanıcaktı.

      1. ForzaFerrari avatarı

        Teşekkür ederim. Elbette iki taraf da kazanırdı. Ama gelmeyen şampiyonluktan sonra ister istemez bir pilot olarak Alonso da bazı yerlerde tepki gösterdi. Sonuçta bir insan ve duyguları var. Ayrıca şunu da hatırlatmak lazım Vettelle anlaşıldıktan sonra Matiaccinin de Alonso hakkında söylediklerini biliyoruz. Onun için Alonso yeterince motive olamıyor yaşlandı gibi şeyler söylemişti. Alonso da cevap olarak Matiaccinin bana attığı mailler hala duruyor demişti. (Kendisiyle 2015 te de yarışmak istediklerini belirten mail.) Kısacası Ferrari de son dönemde iyi yönetemedi işi. Alonso ile elbette devam etmek istiyordu ferrari ama Alonso anlaşmaya yanaşmayınca onun hakkında bile hem de takım patronu mevkisinde kişiler böyle açıklamalar yapmıştı. Ferrariye yapabileceğim en büyük eleştiri budur. Ne yazık ki Ferrari biraz bizim türk futbol takımlarına benziyor. Yeni transfer gelir birisi yeri göğü inletirler ayrılacakları zaman kuyruğuna teneke bağlayıp gönderirler. Bunu Schumachere bile yaptılar.

  34. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Bu Mersodakiler niye böyle “ayarsız” konuşuyorlar ki? Toto Wolf’da böyle 🙂 Olur da Hamilton’la anlaşamazsanız, aman soluğu yaninda alacaginiz ilk kişi Alonso olmasin…

  35. Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar avatarı
    Alonso.ElNano #LoMejorEstaPorLlegar

    Ya ne diyecekti ? 4 yıllık bekleyişten sonra, bana, gridin en dengesiz ve en kötü motorlu aracını verdiğiniz için her birinize teşekkür ederim mi diyecekti ?

  36. Ne diyor bu ihtiyar beyler. Alonso reise laf söylüyor. Alonso fanları öldürür bunu

  37. vettel alman diye onu destekliyonya moruk ama vettel redbull da da soylenıyordu unutmadık bu yuzden ayrıldı ordan yoksa turboyada gecınce en hızlı arac olsa nıye bıraksın kı

  38. galiba biraz ağır konuşmuş Lauda 🙂 sukuneti koruyalım lütfen. Lauda’ya uymayalım 🙂

  39. Alonso öcü deseydin Lauda.Azıcık sana karşı sempatim var onuda böyle konuşarak bitirme.

  40. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Alocular gelmeden okuyup gidin 🙂

    1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      +1 🙂

    2. Biraz fazla saçmalamış, ağır olmuş ama söyledikleri doğru. Ferrari de işini düzgün yapıp Alonso’ya laf vermeseydi. 😀 Kötü araca methiyeler dizecek hali yok adamın 😀

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Filmden hatırlıyorumda ferrariye pk gibi diyen sen değildin herhalde. Ne oldunuz be hepiniz Alonso’ya cephe aldınız bir anda. Daha geçen seneye kadar atıp tutuyordunuz Alonso şöyle böyle diye..

    Bir tutturmuşunuz henüz 2. yarışında 1. olan Vettel diye. Alo Ferrariye geldiğinde ilk yarışında kazanmıştı da bu kadar konuşmamıştı kimse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir