Superstock 600 Aragon: Razgatlıoğlu Sezona Zaferle Başladı!

2015 Avrupa Superstock Şampiyonası’nın Aragon’da gerçekleştirilen ilk yarışını Türk motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu kazandı!!!

Yarışa 5. sıradan başlayan genç sürücü, başından itibaren galibiyet mücadelesi verdiği yarışta son turun son virajında yaptığı harika atakla liderliği ele geçirerek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Bu serinin geçen sene son yarışına katılan ve kazanmayı başaran Razgatlıoğlu, Aragon’daki sezonun açılış yarışının da favorilerinden birisiydi. Sıralamalarda 5. sırada kalan Razgatlıoğlu, ilk turdan itibaren agresif bir yarış çıkardı.

Yarışın başından sonuna kadar Rinaldi ile galibiyet mücadelesi veren Razgatlıoğlu, son turlarda ikinci sırada olsa da damalı bayrağa son bir viraj kala yaptığı muhteşem atakla yarışı kazanmayı başardı.

kenan-toprak

Pos Dorsal Name Best Lap Last Lap Gap First Last Speed
1 54 T. RAZGATIOGLU 1’56.794 1’56.794 263,4
2 21 R. RINALDI 1’56.760 1’57.183 0.060 254,7
3 64 F. CARICASULO 1’56.847 1’57.993 2.647 250,6
4 52 G. DUWELZ 1’57.046 1’57.754 3.538 254,1
5 18 N. TUULI 1’56.941 1’58.019 4.781 251,7
6 26 G. ANTIGA 1’57.089 1’58.589 5.065 256,5
7 11 H. CLERE 1’56.835 1’57.442 5.216 259,0
8 34 K. MANFREDI 1’56.922 1’59.904 10.602 250,0
9 37 A. FERNANDEZ 1’56.853 1’58.088 12.147 251,7
10 19 J. PUFFE 1’57.584 1’58.480 13.390 255,9

Yorumlar

“Superstock 600 Aragon: Razgatlıoğlu Sezona Zaferle Başladı!” için 26 yanıt

  1. tebrikler toprak.
    ayrıca biraz edep yahu. kenan sayesinde motorsporlarının adı geçiyor ülkemizde, yokluklar için bu sporu buraya taşıyan kenan, şuan tebrik ettiğiniz toprağı da yetiştiren kenan, keşke kenanı daha yakından tanısaydın böyle konuşmazdın, bir adapazarlı olarak kendini çok iyi tanıyor ve her yönüyle destekliyoruz, kenan kadar olsanız keşke, komik gerçekten çok komik…

  2. parayı bulunca şımardı dediği adam 800 bin tl iddia isim hakkı parasını haram diyerek elinin tersiyle itmiştir. parası yıllardır var zaten.

    balon mevzusuna gelirsek, başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış lafı vardır, ona benziyor. kenana balon diyen biri gayet ciddi ciddi aynı şartlarda yetiştiği taktirde onun kadar hızlı olabileceğini düşünebilir. ben uyarayım, o adamla aynı motora bin, attığı turu görünce, ağbi hakkaten attı mı bunu ya? diye oturup ağlar, hayatını gözden geçirirsin. o kadar iyiler yani, şaka değil. beyaz ferrari f458’iyle balon olduğu için gezmiyor.

    arada pistine gelip yarışıyor, diğer konularda olsa da o konuda hiç de mütevazi değil, kaskı takınca bir havaya giren herkese fark atıyor, hem de öyle böyle bir fark değil. git dene kendini balona karşı da kim sönüyor görelim 🙂

  3. toprağı 2 kere canlı seyretme fırsatı buldum türkiyede gerçekleştirilen yarışlarda. Gerçekten maşallah denilecek bir performansı var izlediğim yarışlarda 600a klasmanında bilerek birincilikten 3. Olup yarış sonunda tekrar 1. Olup damalı bayragı gören birisi. Canlı izlediğim için söylüyorum ben izlediğimde ona kimse rakip olamadı gerek pist içinde gerek pist dışında herkese seyir zevki sunuyor. Frenlemesi ve viraj çıkış hızı gerçekten muazzam. Topragın pist dışında motorla dans edişini izlemenizi tavsiye ederim özelliklede canlı bir şekilde 🙂

  4. HannibalBarca avatarı
    HannibalBarca

    kenan sofuoğlu bir balondu.söndü..parayı bulunca….razgat gerçek profesyonel..bu çocuk çok iş yapcak..helal olsun sana…

    1. Balondu? Öyle ya da böyle bu adam olduğu seride 3 defa şampiyon oldu. Parayla pulla bir alakasının olduğunu düşünmüyorum. Facebooktan gördüğüm kadarıyla oldukça mütevazi bir kişilik.

      Tabi ki gönül SBK’da ya da MotoGP’de mücadele etmesini ve başarılı olmasını isterdi ama olmadı. Yine de bizi bir çok kez gururlandırdı.

      Toprak da çok başarılı olacak gibi görünüyor. İnşallah devamı gelir. Toprak kardeşimizin bugün geldiği noktada sevsek de sevmesek de Kenan Sofuoğlu’nun parmağı olduğu açık. O yüzden Toprak için dahi ona teşekkür etmek gerek diye düşünüyorum. İnşallah Toprağa daha fazla destek buluruz ve daha üst serilere kadar yükselmesini sağlayabiliriz.

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        kenan nezamnki yarış sırasında rakibine tekme attı veya yarış sonrası kafa atmaya çalıştı orda benim gözümde bitti..motosiklet yarışcıları hızlıdır korkusuzdur cesurdur..ama rakbine saygı duyarlar..nezamanki kenan bu sportmenlik dışı hareketleri yaptı benim gözümde bitti…bir zamanlar marquezle aynı kulvarda yarışırlardı..şuan marquez motogp nin yeni kralı kenan ise diplerde..neden?çünkü profesyonel değil kenan..yeteneğine sözüm yok..ama profosyonel değilsen sönüp gidersin bu alemde..haksızmıyım?

        1. Muammer UYAR avatarı

          Ne kadar boş konuyosun dayanamadım kusura bakma…. bide başka haberde çok çok uzun zamandır f1 izliyorum falan yazmışsın. kenan ı gerçek hayatta tanısaydın aile hayatını görseydin parayı bulunca…. diye konuşmazdın. İkincisi o kafa olayının daha sonra yayınlanan ve açıklanan görüntülerini izleyip takip etseydin kafa atmadığını aslında niye kafasını SALLADIĞINI anlardın ama işte………

          1. HannibalBarca avatarı
            HannibalBarca

            sportif ahlaktan bahsedioz muammer..aileyi karıştırmanın manası nedir?..rossi efsanedir..ben ona bakarım..ailesinidemi incelmem lazım rossi için?..boş yorum..populist tatava bir yorum seninkisi

            1. Muammer UYAR avatarı

              O zaman niye parayı bulunca ….. kısımlarına giriyorsun? kenan beni hayal kırıklığına uğrattı de, nefesi üst serilere yetmedi de ama anlamsız yerlere girmişsin. kenan ı çok yakından takip ederim yıllardır, ne gördün sportif ahlakında? kafa olayı çarpıtıldı tamamen batı basınında.

              1. kafa olayını defalarca anlattı. kendisinden dinlemeyip basında duyduğuna inanlar böyle oluyor işte. kenan o yukarıda saydıkların kadar sportmen en az

        2. kenanında bi tarafındaydı zaten senin gözünde bitmesi. bu ülke kenan gibi bir yarışçı çıkarmış sen hala osu busu laf ediyorsun. yazıklar olsun bize be

    2. yapma be arkadaşım be yapma be kaç tane yarışçımız var da sen içinden kategorisinde şampiyon olan Kenanı beğenmiyorsun ? balon diyorsun ! Abdullah Çelik de bahsetmiş toprağın gelişmesinde Kenanın payı büyüktür inkar edilemez … bu adamları böyle harcarsak sonra da oturup niye bizden yarışçı çıkmıyor niye olmuyor deriz …. bu zihniyetle gidersek yarın Toprak bir pilota geçildi mi veya yarış kazanamadı mı yerden yere vurup balon deriz yazık gerçekten yazık ..

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        kenandan motogp sampiyonluğu dahi beklentisindeydik..ben keanın böyle top clas olamamasının eleştirisndeyim…30 yıldır motosiklet yarışları ve f1 seyrediyorum..hiçbir pilotun rakibine kafa attığını veya yarış sırasında düşürmek için rakibine tekme attığınıda görmedim..bu yüzden kenanı hiçbir zaman affetmeyeceğim….umarım toprağa sportif ahlak konusunda iyi şeyler öğretir..toprak fiziki yapı olarak kusursuz bir motosiklet yarışcısı ..umarım mental olarakda hep iyi olur..zira sürüş yeteneği cok iyi..ve dahada geliştirecektir…

    3. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
      srknmsr14 #ForzaMichael

      Ya arkadaşım bu cümleyi kurduğun için o ”balon” diye tabir ettiğin Kenan Sofuoğlu’na teşekkür etmen gerekir. Toprak burada yarışabilecek takım bulabiliyorsa bu Kenan sayesindedir. 30 yıldır yarış izlemek var, birde boş boş izlediğini sanıp kahvehane muhabbeti yapmak var. Şahsen kendisini tanır mısın? Yoksa takım arkadaşın mı? Yoksa banka hesaplarına sen mi bakıyorsun?

      İnsaf 3 kez şampiyon olmuş bir insana bu kelimeler kullanılmaz!!!

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        kenan nerde antreman yapıyor?bu sorumu cevapla ozaman..kenan amatör ruhluyken başarılı idi..ve allah vergisi muazzam yeteneği vardı..nezamanki medyatik oldu..sınıf atlayamadı…birisi sana yarış sırasında tekme atsa naparsın???yada hiç motosiklet kullandın mı?

        1. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
          srknmsr14 #ForzaMichael

          Sen yanlış gelmişsin bayım. Sen dön geldiğin yere.30 yıldır yarış seyrediyor muşsun emeklerin boşa gitmesin! Şuan yorumlarına bile cevap verdiğim için kendi adıma üzülüyorum. Vakit kaybı. Arkadaş paylaşmış video izle ufkun açılsın!!!

    4. Ne saçmalıyorsun Allah aşkına sanki ülkemizde Valentino Rossiler havalarda uçuşuyor.F1 pistinde fındık kurutulan bir ülkede imkansızlıklar içinde yükselerek bir noktaya gelmiş ender bireysel sporcularımızdan biri Kenan sofuoğlu desteklemek yerine balondu söndü gibi kafa yapısı oldukça biz daha çok bir Rossi,Marquez gibi yarışçıların arkasından bakar dururuz.

      Spor bilincinin – lerde olduğu bu ülkede uluslararası alanda bir takım dereceler yapan her sporcu bizim için gurur kaynağı olmaldır

      1. HannibalBarca avatarı
        HannibalBarca

        kenan nerde antreman yapıyor?bu sorumu cevapla ozaman..kenan amatör ruhluyken başarılı idi..ve allah vergisi muazzam yeteneği vardı..nezamanki medyatik oldu..sınıf atlayamadı…birisi sana yarış sırasında tekme atsa naparsın???yada hiç motosiklet kullandın mı?

        1. kenan kendi pistinde antrenman yapıyor. ne bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyorsun kafa tekme diye. gereksiz mutabbetler yazıp milleti zıvanadan çıkarma yürü git işine

    5. F-one-Driver avatarı

      Sen ne diyosun ya, ne balonu, dalga mı geçiyorsun, bu işleri kolay mı zannediyorsun, kenan aynı zamanda toprak içinde çırpınıyor, başta redbull ile toğrağın sponsorluk anlaşmasının baş aktörü kenandır, toprak her seferinde bunu dile getirmiştir, kenan kendi karşılaştığı ve kimi zaman aşamadığı engellerde toprağa aşması için yardımcı oluyor, bunu kim kime yapar?!!
      Senin balon dediğin adam arkasında bu ülkenin bayrağını kendisinden sonra temsil edecek insan bırakma gayretinde, bence çok ayıp ettin…

  5. baştan sona izledim her turu süperdi Topragın.. Kenan Sofuoglununda yanında olması ayrı bir güzellikti..

  6. Böyle giderse sezon ortasında Supersport’a yetiştirmeliler bu çocuğu. Kenan’ı aşabilir umarım. Helal olsun. Superbike’a kadar yükselse bari.

  7. son 2 turuna yetişebildim 2. sıradaydı harika bir geçiş yaptı son turda inanılmaz sevindim helal olsun Toprak …

  8. valla süper yarıştı Toprak. Kesinlikle gelecekten umutluyum. Çok beğendim. Hem hızlı, hem agresif, hem stratejik hem de frenlemesi sağlam. Bravo diyorum.

    Kenan Sofuoğlu yarın öbür gün bıraktığında gözü arkada kalmayacak kesinlikle. Umarım daha büyük destek bulup daha üst serilerde yarışmasını sağlarız Toprak kardeşimizin.

  9. Son geçişi dillere destan oldu. helal olsun bir tebrikte kenan sofuoğluna tekel olduğu bir ülkede belkide kendini ileride geçecek birine destek oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir