Mercedes W05

Mercedes tarihinde üretilen 7. araç olan W05, 2014 yılında Aldo Costa tarafından tasarlandı. Aracın teknik direktörü Paddy Lowe, aerodinamik sorumlusu ise Mike Elliot’du.

Yakıt ve yağ olarak Petronas’ı kullanan Mercedes, kendi ürettiği PU106A model V6 turbo motora sahipti.

Lewis Hamilton ve Nico Rosberg’in kullandığı araç sezon içerisinde 5 kez yarış dışı kaldı. Bunlardan 1’i motor, 1’i elektronik, 1’i yarışı bırakma, 1’i vites kutusu ve 1 tanesi ise fren problemiydi.

W05, 19 yarışlık macerasında 18 pole pozisyonu, 16 galibiyet ve 31 podyum elde etti.


Yorumlar

“Mercedes W05” için 7 yanıt

  1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Hem Hamilton hem Rosberg hemde Mercedes yönetimine, geçen sezon bizlere güzel bir takım içi savaş izlettikleri için tekrardan teşekkür etmek lazım.

  2. Bilocan kardeşim bırak bu ayakları yıllardır ferrarinin nasıl kayrıldığını hepimiz biliyoruz bizim bir 1000 km lik testmi sorun oldu redbul 4 sene şampiyon olurken her şey süt kadar temizdi

  3. Tarihin efsane aracı 1988 Mclaren mp4/4 ‘ü ile en iyi araç olma ünvanını taşıyan bir araç. Motor Sorunları ve Rosberg’in kaprisleri olmasaydı tüm yarışlarıda kazanırdı.

    1. 1000 km illegal lastik kullanan araç ve bernie ecclestone açıklamasını unutmadık(motor)

      1. Bernie’nin yaptığı her açıklamayı kaale alsak F1’de herkes çamur bir kendisi ak 🙂

      2. Dogrular
        1.Mercedes 2013te lastik testi yapmis ve ceza.almistir.Yanlis hatirlamiyorsam bu testten sonra hamurlar degistirilip Red Bullun sampiyon olmasi saglanmisti.2013 motoru 300 newtonmetre tork uretiyor.2014 motoru Ers haric 600 newtonmetre uretiyor.Bu fark ve 2013 araci nedeniyle elde edeceginiz veriler isinize yaramaz.O test Fianin once onaylayip sonra kivirmasi nedeniyle yapildi.
        Ikinci nokta Mercedes motor konusunda ya en onde yada on grupta yer aldi.Fianin motor.konusunda bir suru yasagi(egzotik materyalden basliyor.Iki zamanli motora kadar gidiyor.) var.O nedenle uretilirken danismalarindan daha dogal bir sey olamaz.Bernie bir cok sey soyliyor.Dunde Mercedes herkese motor versim demis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir