Kubica, Piquet'e Tanınan Af Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Singapur’da muhabirlere konuşan Robert Kubica: “Evet, normalde eğer polise gidip birini öldürdüğünüzü ama birisinin 3 kişiyi öldürdüğünü bildiğinizi söylerseniz yine de hapse girersiniz.”

“Belki %100 ceza almazsınız ama yine de ortada sorunlar vardır. Söylediğim gibi durum biraz karışık”

Eski Renault pilotu Piquet, Fernando Alonso’nun kazanması için 2008 Singapur GP’de yapılan kaza planında başrolde olmasına rağmen FIA tarafından cezalandırılmadı.

Takım patronu Flavio Briatore, süresiz olarak F1’den ihraç edilirken mühendislik sorumlusu Pat Symonds ise 5 yıllık bir uzaklaştırma aldı.

Kubica, Nelson Piquet’in Formula 1’e dönmesinde bir sakınca görmüyor.

Robert Kubica: “Neyse ne, onun ne babasıyım ne de patronu. Bu yüzden (F1’e) gelebilir, bir pilot olarak sorun yok. Ama bunu yapmanız için gerçekten çaresiz olmanız gerek.”

“Eğer herşey kasıtlı yapıldıysa, daha kalkış çizgisinde araban atlardım. Yarışmıyorum ya da onun yerine kendimi kötü hissediyorum derim. Şaşırdım. O, tecrübeli bir pilot, çok yarışa çıktı ve onun bu anlaşmayı yapmasına çok şaşırdım”

Gelecek sene Renault’a gitmesi gündemde olan Kubica, Briatore ve Symonds’un ayrılışlarının kendi kararında etkili olabileceğini kabul etti.

Kubica: “Şüphesiz FIA’nın kararı konusunda normalden daha ilgiliydim. Çünkü gelecek için seçeneklerimden biri de Renault ve şüphesiz (Briatore ve Symonds’un) kalmaları iyi olurdu”

“Tabii ki iki kilit ismi kaybetmek durumu bir parça değiştirecek ama bilemiyorum, göreceğiz.”

“Renault, seçeneklerden biri. Gelecekte yarışma imkânım olan başka takımlar da var. Göreceğiz”

Takımı gelecek sene gridde yerini alması konusunda henüz kesinlik olmayan Polonyalı pilot, kesinlikle ayrılacağım demiyor ama takımının gelecek planlarındaki belirsizliğin, işleri zorlaştırdığını kabul ediyor.

Kubica: “Sauber, seçeneklerden biri. Para orada. Bu yüzden üst mertebede olmak için herşey var. Ama diğer taraftan soru işareti de var. Çünkü eğer burada olmaya karar verirsem ve sonrasında Ocak ayında gridde olmadığımızı görürsem işler biraz zor olur”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    F1 de Tek sevmedigim bence itici bir tip ve itici bir pilot

    saskinmis :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir