Heidfeld Yeni Aero Paketinden Ümitli

yazar:

kategori:

Takımın uzun süredir beklediği yeni kapsamlı aero paketi, Singapur yarışı için F1.09 üzerinde kullanılacak. Heidfeld bu değişikliğin kendilerine önemli ölçüde kazanç getireceğine inanıyor.

Bugün verdiği röportajda Heidfeld, şu ana kadar gördüğü sonuçlardan oldukça memnun olduğunu dile getirdi. “Sayılar iyi görünüyor. Singapur’a büyük değişikliklerle geleceğimizi 2 aydır söylüyordum. Sonucun beklediğim gibi çıkmasından memnunum.” dedi.

“Tabi ki bu, aracın pistte mükemmel olacağı anlamına gelmiyor –bu, sonucunu hafta sonu göreceğimiz bir durum.”

Takımın getirdiği gelişim paketini açıklayan Heidfeld: “Tüm değişiklikler aerodimamik konularda” dedi.

“Sezon başında süspansiyon gibi diğer bazı mekanik değişiklikler üzerine de çalışmıştık.”

“Şu an yeni bir vites kutumuz var. Özellikle arka kısımda daha fazla boşluk bırakarak aerodinamik verimi artırmamıza yarayacak şekilde dizayn edildi”

“Elde ettiğimiz sonuçlar her konuda daha iyi. Toplam yere basma gücümüzün ve dönüş kabiliyetimizin gelişmiş olduğunu düşünüyoruz, ancak bunu simülatörde anlamak güç.” dedi.

BMW takımı rekabetçiliğini artıyor olmasına rağmen dayanıklılık konusunda problem yaşıyor. Monza’da sıralama turlarında Heidfeld ve takım arkadaşı Kubica motor problemleri yaşamıştı.

Kurallar gereği ceza almadan kullanabileceği 8 motordan 7’sini kullanan Heidfeld, bu konuda endişeli olmadığını söylüyor. 9. motoru kullanmasına gerek kalmayacağını düşünüyor.

“Bu konuda çok endişeli değilim, iyi olacağına inanıyorum. Sezonun sonunda kadar (motor değiştirme nedeniyle) ceza alacağımı sanmıyorum.”

“Şu an kullanılmamış olan bir motorum var. Ayrıca Spa ve Monza’da kullandığım motor sadece 2 yarış tamamladı. İyi olacağını ümit ediyorum.” dedi.

Heidfeld, Singapur’da cuma antrenmanları sırasında eski motorlardan birini kullanmayı düşündüklerini, ancak bu konuda henüz karar vermediklerini belirtti.

“Bir yeni, bir de 2 yarış görmüş motorum var, diğer motorlar oldukça fazla km yaptı, onları kullanmayı düşünmüyoruz. Ancak yine de cuma günü onlardan birini kullanmayı düşünebiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. Sağlam simülasyondur aracı kolay kontrol edersin ama virajlarda F1 gibi dönmez 🙂
    Hele G25'le tadından yenmiyor 🙂

  2. Sağlam simülasyondur aracı kolay kontrol edersin ama virajlarda F1 gibi dönmez 🙂
    Hele G25'le tadından yenmiyor 🙂

  3. Tamam kızmayın, dediğim gibi ben yurtdışından kabaca baktım sadece o yüzden görmedim. O yüzden arka kanata bile şaşırmıştım. Şimdi çalışmayı öğrenmiş olduk. Fakat yinede singapur için BMW ile ilgili şüphe var içimde. Pazar günü yanılmak isterim.

    Kızmayın bu acize 😛 bende binek otomobiller de bmw hastasıyım ama f1 'de malesef.
    F1 'de başarılı olmalarını hep istemişimdir ama olmadı. F1 de olmadı ama bmw markasına hayranlığımız devam ediyor. M6 power'a değil ama M3 'e 😀
    Hatta şu M3 Challenge 'da pist rekorunu kıramadım ya ona yanarım :P. Gerçi en zor seviyede 1 nciliği zor alıyoruz daha 🙂

  4. Michael
    Dostum ( Dostum dememden rahatsız oluyorsan demeyebilirim )
    Bu bir pist güncellemesi değil öyle olsa BMW 3 küsür aydan beri bunun üzerinde olmazdı… umarım gitmeden ki özellikle SPA'dan sonra favorim olan Suzuka'da bir yarış kazanırız… Hayırlısı 🙂

  5. İşte bu güzel bir bilgi, teşekkürler.
    Başarılı olur inşallah.

  6. ingilizcen varsa attigim linke bak derim michael. adamlar 3.5 aydir bunun ustunde calisiyorlarmis, haber bmwden yeni arac diye veriliyor.

    http://tinyurl.com/create.php

  7. Ben o yorumu yazdığımda internet de yeni bir difüzör olduğuna dair birşey görmedim. Yine yukarda da böyle birşey yazmıyor?
    Bu güncellemeler zaten pist başına yapılan güncellemeler. Vites kutusu harici büyük bir gelişim ben göremedim.
    C.tesi ve Pazar gibi göreceğim haklı olup olmadığımı.

  8. Ön kanat,
    Arka kanat,
    Sidepodlar,
    Vites kutusu,
    Geliştirilmiş çift katmanlı difüzör.

  9. Küçük paket ?? 😀
    Michael dostum işte buna gülerim ^^

  10. ufak paket mi, degismeyecek olan bir burun galiba =)

  11. BMW'nin Singapur'da başarılı olacağını düşünmüyorum. Singapur'da ihtiyaç olan downforce'u çıkartamazlar. Arka sıralardan kurtulamayacaklar sanırım. Ufak paketler ile çözülebilecek bir şey değil bu…

  12. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    bence heidfelde güzel aarac verseler raikoneni bile gecer

  13. merakla bekliyoruz su yeni paketi ama daha azicik ucundan bile goremedik resimlerde =) umarim iyi bir gelisimle sezonu guzelce noktalariz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir