Alonso: “Şimdilik Eğlenin. Bu Durum Uzun Sürmeyecek”

Fernando Alonso, takım olarak sezonun ilk 3 yarısında gerilerde mücadele etmelerinin ardından rakiplerine bu dönemde eğlenmelerini, bunun çok uzun sürmeyeceğini söyledi.

McLaren şu ana kadar çıktığı sıralamalarda 17.likten öteye gidemedi. Yarışlarda ise en iyi derece 11.lik olurken Alonso’nun en iyi derecesi Çin’deki 12.liği oldu.

Alonso “Yeni bir projeye dahil oldum çünkü Mercedes’i yenmek için farklı bir şey yapmalısınız. Risk almanız gerekiyor bu yüzden geçen sene bu kararı verdim.”

“Ferrari’de geçirdiğim 5 senede 3 defa 2. oldum. 2  sene daha devam edip belki yine 2. olabilirdim ancak bu yeterli değildi. Bu yüzden risk aldım.”

“Şimdi sıralamalarda 1. seansta eleniyorum bu yüzden şu an için bir çok kişi keyif alabilir. Şu anda eğlenenler 3. olanlar, 1 sn arkada olanlar.”

“Beni yeniyorlar ancak Mercedes’i yenmiyorlar. Benim hedefim ise o. Bu yüzden diğerleri eğleniyor olabilirler ancak kısa sürede benim de eğleneceğim zaman gelecek.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: “Şimdilik Eğlenin. Bu Durum Uzun Sürmeyecek”” için 207 yanıt

  1. Unstoppable avatarı

    Yav arkadaş yorumlara bakmadan önce haberi okudum ve hiçbir şey olmamış gibi diğer habere atlayacaktım ama bir baktım yorum sayısı uçuklarda 2 aşağı indim bakayım diye ama dayanamadım hemen yukarı çıktım bu ne arkadaşlar ayıp denen bir şey var ya bu kadar laf atacak birbirinize ne buluyorsunuz anlamadım bazı arkadaşlar terbiyelerini bozmuş ona buna laf atmış kimisi eski defterleri açmış 😀

    OLAYIN ÖZÜ ŞU ANLAYALIM LÜTFEN
    1. Alonso bir risk aldı ve takım değiştirdi ve ardından böyle bir açıklama yaptı bunda abartılacak bir şey yok durup dururken
    2. Alonsoyu ben de çok sevmem ama adamın da hakkını yemem her ne kadar zamanında hinlikler yapmış olsa dahi hatta gittiği her takımda bencilliğiyle ortalıktaki agresifliği artıran bir pilot olarak görmeme rağmen adam belki de olası bi 4 şampiyonluğu ferraride kaçırdı ki bu da az çok laf atmak için bir sebeptir ona göre biz olsak biz de atardık empati lütfen.

    3. Ve en önemlisi ne olursa olsun niye hep diğer pilota laf atma ihtiyacı duyuyorsunuz ordan biri çıkmış diyor ki kimi de hız mı var o da ne diye o zaman adama sormazlar mı o kadar süre adam her yarışta en hızlı tur atarken diğerleri buna karşılık vermiyordu o zaman demekki bizimkiler eşşekmiş diye
    ordan biri çıkmış alonso tur yemekten sıkılmayacak diye yav arkadaşım adam bu riski göze alarak gelmiş pişman olmuş olsa dahi laf atman için bir sebep yok bu adam schumacher döneminde şampiyon olmayı başarmış bir pilot ayrıntılardan bahsetmeye gerek yok o zaman birisi benim pilotum rai için çıkıp dese 1 puanla aldı diye ben ne diyecem .
    şu gereksiz muhabbetleri bırakalım kimse superman değil herkes takımının verdiği araca uygun sürmeye çalışır kimisi agresifliğyle kimisi sakinliğiyle kimisi de karakteriyle ortaya çıkar bu kadar basit kimse marussia ile şampiyon olmuyor

  2. vettel ferrariye geçmekte haklı çıktı çünkü redbull sürünüyor.
    alonso mclaren e geçmekte haklı çıktı çünkü yine ikinci olmak istemiyor.
    kısacası bence herkes mutlu siz ne diye didişip duruyorsunuz.

  3. arkadaşlar birşeyi farketinizmi şu an yarışan pilotlar arasında. ençok taraftarı olan iki pilot.

  4. Ben severim ALO’yu. Hırslı, savaşçı pilotları seviyorum. Ayrıca, arabadan maksimumu çıkarma deyimi vardır, heh işte onu başardığına inanıyorum. Belki Mclaren’i seçmesinin nedeni, derinlerde bir yerde, HAM gibi olmak istemesidir. O da, başka takıma geçerken yerden yere vurulmuştu. Bilemiyorum valla. Umarım, Mclaren kısa zamanda gelişir, yarışlar daha zevkli olabilir. Bir izleyici olarak ne istenir ki başka.

    Sözümona, bazı yorumları okuyorum. Futboldaki iğrenç fanatizmin kokusunu alıyorum. Ben, Formula’nın bunlardan daha üstün olduğuna inanıyorum. Karşınızdaki insanı kırmayın. Odada yalnız başınıza yorum yazıyor olmanız, insanlıktan çıkacağınız anlamına gelmiyor. Gelmemeli.

    1. Bravoo,noktayı koymuşsun.

  5. ”M1CHAEL
    Eyvallah.
    diaz bütün laf sokmaların adresidir.
    hak edenidir.
    az biledir.
    takımımın pilotu olmasına rağmen iğrendiğim şahıstır.
    saygının kırıntısı dahi bu adama, saygıya zulümdür. Buraya kadar okey.

    Lakin M1CHAEL, diaza laf sokacam diyerekten McLaren e eşek benzetmesi teşbihin olmamış kere olmamış.
    yayınlarsan bir tekzip kazanırsın saygımızı.
    istiyorsan saygımızı ne ala…………

    DEVRİM YAPMAK İSTEYEN DENNİS İN EVRİME TABİİ TUTTUĞU McLAREN İ İZLEMEKTEYİZ,
    HERKESİN BİLGİSİNE………….”

    ismini yazdığın şahıs ve sen bu sitede torpillisiniz anlaşıldı alanen küfür ediyorsunuz lakin serbest yazabilirsiniz

    asıl f1 iğrenesi duruma sokan da sizlersiniz ve bununla besleniyorsunuz

    2007 yılındaki kocaman yolsuzluk skandalını bile Alonsoya yıkmak gibi bir misyonun içinde buluyorsunuz kendiniz..

    komik ve acizsiniz kısaca..

    1. sende ne tür bişey var herkese aciz deyip duruyorsun ? senin mantığınla senden daha aciz kimse yok dostum bu adamların yazdıklarına küfür diyorsun hakaret diyorsun da sen önce kendi yazdıklarına bir bak dinime küfür eden müslüman olsa ….

    2. Bende M1cheal adlıkişinin bir torpili olduğuna inanıyorum geçen Alonso ile ilgili paylaştığı yoruma yaptığım cevabı sildiler ama onun Alonso ile ilgili yazdığı aklı sıra küçük düşürücü yorumları hala duruyo

      1. Torpil morpil yok şu kadar yıldır da 1 kere bile şahit olmadım iftira etmem kimseye… adamların simasını dahi bilmiyorum onlarda benimkini bilmez.
        Gençler ben burda olduğum yıllar süresi içinde aynı torpil, kayırma, ayırma laflarını çok duydum söyler dururlar kimsede kendisine bakmaz. 🙂 1 defa yorumum silinmedi çok defa silindi hak etmişimdir.
        Cevap vermemiştin alakasızlık yapmıştın altına da benim yazdığım sert gereksiz laflar üzerine her iki yorumu da sildiler görmemiş olabilirsin sadece bil diye yazıyorum.
        Küçük düşürücülükmüş tahammülsüzlükten size öyle geliyor…

    3. Atasözü ile küfür arasında galaktik fark var küfür bilmediğimizden değil (adama saygı duymadığımızdan vs değil (yaptığı açıklamada da saygı duyulacak birşey yok ya gerçi neyse) bunu çok defa olduğu gibi dile getirebilecek akla, parmaklara sahibiz malum)….
      İnsan birine birşey diyecekse önce kendisine bakmalı yıllarca meşrubatçı ayaklarıyla takıldın melez oğlanlar lafları yaptın daha sayalım mı… Benim bu platformda yaptığım gereksiz tartışmaların sayısı seninkilerin %10 u etmez…

      İdareye bu kadar saygın yok torpil yaptıklarını düşünüyorsun madem tahammül etme! adamların beylik platformunda takılma! bu da yok yıllardır torpil laflarına devam. Bunu söylemek bile haddime değil ancak bu arkadaşlara karşı gülünmeyecek tavrı siz yapıyorsunuz sonra da duruşunuza saygı bekliyorsunuz…

  6. Anti-Alonso cu ve burada herşeye bulaşık birisi kendisine gayet iyi cevaplar yazan bir kişiye aynen şunu yazmış :’Sen benim kişiliğimi nereden bilebilirsinki tırtfanboy.İnsanların kişiliğini bilmen için onları tanıman gerekir ama sen o kadar akıllısınki maşallah herkes hakkında bu bilgisizlik içinde fikir yürütebiliyorsun.’

    Bizde senelerdir aynı şeyleri size diyoruz ama hala öğrenemediniz… Alonso ile bir gece dahi birlikte olmadan kişiliği -karakteri ve ruh heletiyeleriyle meşgul oldunuz ama kendinize gayet mantık dolu cevaplar yazıldığında tanınmadığınızı hatta yetmezmiş gibi saygın gördüğümüz birisine tırtfanboy… vss gibi hakaretlerle bunu yazmış olman ne mal olduğunu açıklıyor.

    Çok görmüyorum… sizleri burada konuşturan hatta Alonso ya ve bizlere hakaret ettirenler bir kaç adminden ibaret ki bunlardan defalarca şikayette bulunduk ve sonuç alamayınca üyeliğimizi kaldırın diyerek tenkitimizi sürdürdük.Yapılan işe saygı duyduğum için arada bir bu siteye girerim ve Alonso haberlerini okurum . Bu sitenin haberlerini çektiği yabancı bloglardan da haberleri izliyor olmama rağmen buraya girmem memleketimizde böyle yerlerinde yaşaması arzumdur ama üye olmayarak tenkitimi yapıyorum.

    ***çok konu yazdım ama gönderirken çıkan hatadan dolayı silinmiş olmasından dolayı çıkmadı buraya bu kadar.

    1. hocam bir soru soracağım sana diğer f1 sitesine üyemisin mercedesgp bölümüne ? eğer üyeysen burda alonsoyu savunduğun kadar orada schumacheri yerin dibine sokmaya çalışıyordun yanlış hatırlamıyorsam aynı kullanıcı adıyla birisi vardı yok sen değilsen kusuruma bakma ama sensen eğer burda yazdıkların güzel gibi dursa da orada yazdıklarını gördüğüm için bir gr değeri yok bu yazdıklarının sağlıcakla kalın.

      not: dediğim gibi yanlış hatırlıyor olabilirim ama bu ismi hatırlıyorum sanki tam bir schumi düşmanı vardı orada …. hatta rosbergi savunuyordu o bahsettiğim arkadaş schumiyi gömerken …

  7. Yanlış hatırlamıyorsam takımın durumuna ve sezona ilişkin Mercedes dominasyonu hakkında birden fazla kez Ferrariye atıfta bulunarak başka bir projeye dahil olarak risk almanın Mercedesi yakalayabilmede en çıkar yol olduğunu söyledi..Tabi satır aralarında Ferrarinin mercedes’in 1 sn gerisinde şuanki konumundan bahsedince Çin gp’sinde kendisine konumu kısaca hatırlatıldı:)))

    Özetle kullandığı cümleler Kimi’ye değil direkt Ferrariye..

    Ben tercih ettim..Başka bir projeye ben dahil oldum..Yaz arasında ben düşündüm..(burda düşünen bir tek kendisi doğal olarak) Bunların karşılığı Ferrarinin kendisine kariyerinde şans dilemesi oldu..

    Birileri kendine artık Mclaren adına sürdüğünü ve yapması gereken en iyi şeyin “takımla bütünleşmek olduğunu” hatırlatmalı..

  8. aeroformula avatarı

    Bazen hayretler içinde kalıyorum bu adamın ne kadar sevmeyeni var yahu. Ne yapmış olabilir diye düşünüyorum bir cevap bulamıyorum. Karakteri kötü diyorlar, arkadaşlar kusura bakmayın da siz takım patronu musunuz?
    Saçma sapan paralı pilotlardansa böyle yeteneklerin yarışmasından keyif almak varken neden bu kadar kin dolusunuz? Kimi Hamilton Vettel Alonso Button bunların pistteki varlığı bu spor için çok önemli ve ben kendi adıma hepsinden çok keyif alıyorum. Fener-Galatasaray saçmalığındaki fanatizmi buraya taşımaya bayılıyorsunuz. Micheal Schumacher yüzde 95 imizin hayran olduğu bir adam.Bir çoğumuz bu sporu onunla sevdik. 97 de Villeneuve’e bilerek alenen çarptığında ondan hunharca nefret etseydik formula 1’i bu kadar sevebilir miydik? Schumacher’in 7 şampiyonluğu böyle hırsa yenik düşmüş bir hatayı örtebilir mi sizce? E o zaman o böyle şu böyle diye uğraşmaktansa keyif almak bu kadar mı zor? Ama biz kaos ve gerilim seviyoruz bundan beslenmeye bayılıyoruz. Taraftar olmak ayrı şey işin ruhunu anlamak ayrı şeydir. Umarım birgün hepimiz anlarız. İyi akşamlar.

    1. Dün aynı konuyu alan, spordan keyif alma ve tartışmaların gereksizliği üzerine uzunca bir yazı yazdım. Sonra kopyaladım ve sayfayı güncelledim, yeni yorumlara baktım, daha da üstüne eklemişler, dedim buraya yazsan ne olacak, yine devam edecekler, o görüşteki insanları bir yazıyla değiştiremezsin. Ve göndermeden sildim yazımı. Hemen hemen benzerini görünce altına yazasım geldi.
      Şu sporda neden takım tutulur, neden taraf olunur anlamıyorum. Sempati duyarsın da, diğerini yermenin ne anlamı var ki. Spora seyir zevki katan güzelleştiren her kişiyi kurumu ve hareketi desteklerim. Çünkü ben tribünde yada televizyon başında bu spordan keyif almak için izliyorum. Buralarda milletle tartışacaksam izlemem bile, ki otomobil modifiye forumlarında aktiftim, oralardaki kavga kıyametten sonra yazmamaya bir süre sonra girmemeye başladım.
      Alonso bencilse banane, Vettel yeteneksizse bize ne. Hepsi yetenekli, doğru zamanda doğru yerde olduğu için oradalar. Çalışkan olduğu için oradalar. Buradaki herkes isterdi onlar yerinde olmayı. Maldonado yerinde bile olmayı isterdik, o yüzden mındar demek yerine, biraz tebrik etmeye bakalım.
      1 yıllık çalışmayla buradaki çoğumuz belki simülatörde bile 60 sorunsuz tur atamayız. Her kim olursa olsun birazcık saygınız olsun.

  9. Bugüne kadar genelde bu tartışmalarda çirkefleşen Kimi fanları olurdu ki bunu bir Kimi taraftarı olarak söylüyorum. Zamanında 2009’un ikinci yarısında çıkardığı efsane yarışlar üzerine Ferrari’nin itibarını birazcık da olsa toplamayı başaran bir pilotu kovmuştu Ferrari zamanında ve yalan yok her Kimi taraftarına koymuştur bu durum üstelik bunun sebebi Alonso olarak görülmüştür çünkü Kimi’nin yerine gelen oydu ki Alonso’yu zaten sevmezdi Kimi fanları. Bunun getirdiği acının üzerine gelen geçen seneki fark ipleri koparmıştı. Kimi fanları çirkefçe saldırıyordu (Bazı kişileri tenzih ederim.).

    Fakat ne olduysa bu sene oldu ve durum tersine döndü. Bu konudan da görüldüğü gibi Alonso taraftarları çirkefçe saldırmaya başladı.(Bazı kişileri tenzih ederim.) Buna da Alonso’nun ayrılmasının sebebi olarak Kimi’yi görmeleri neden olmuş olabilir. Sonuçta Alonso’nun verdiği kararın pek de doğru olmadığı ortaya çıktı. Kendisi önce hızlı olmayan araçta olacağıma yavaş ama potansiyelli araca gitmeyi tercih ederim dedi. Ferrari’nin Avustralya sonucundan sonra ise görüldü ki Ferrari Mercedes’e ciddi biçimde yaklaşmış. Bunun üzerine Alonso, Malezya hafta sonunda 2. en hızlı araçta olacağıma 1. olmaya potansiyelli bir araçta olmayı tercih ederim dedi. Ne oldu o hafta Ferrari net bir şekilde kuru havada bileğinin hakkıyla yarışı kazandı. Bunun üzerine Alonso dedi ki şampiyon olamayacak bir araçta olacağıma potansiyelli bir araçta olmayı tercih ederim.

    Alonso çoktan pişman oldu da bunu diyemiyor. Taraftarlar da bunun farkında ve gayet normal bir telsiz konuşmasında dahi Kimi’nin karakterine demediklerini bırakmadılar. Oysa muhtemelen her yarış böyle muhabbetler oluyor fakat bu olay farklı bir anlam taşıdığı için çakal reji bu konuşmayı yayınladı ki muhtemelen Alonso’nun olup olmadığını da bilmiyordu Kimi.

    Şu son olayları ilginç bir şekilde izliyorum, ilginç olnasa şu ki Alonsocuları şimdiye kadar pek bu kadar agresif görmemiştim açıkçası.

  10. Şimdilik gülüyormuş gibi yaparak konuşsun bakalım bu durum uzun sürmeyecek. 🙂
    “Attan düşen kaba döşek, eşekten düşen kazma kürek.”
    “Attan düşen ölmez, eşekten düşen ölür.”
    “Attan indi eşeğe bindi.”
    🙂

    1. güzel benzetme 😀

    2. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
      2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

      M1CHAEL
      Eyvallah.
      diaz bütün laf sokmaların adresidir.
      hak edenidir.
      az biledir.
      takımımın pilotu olmasına rağmen iğrendiğim şahıstır.
      saygının kırıntısı dahi bu adama, saygıya zulümdür. Buraya kadar okey.

      Lakin M1CHAEL, diaza laf sokacam diyerekten McLaren e eşek benzetmesi teşbihin olmamış kere olmamış.
      yayınlarsan bir tekzip kazanırsın saygımızı.
      istiyorsan saygımızı ne ala…………

      DEVRİM YAPMAK İSTEYEN DENNİS İN EVRİME TABİİ TUTTUĞU McLAREN İ İZLEMEKTEYİZ,
      HERKESİN BİLGİSİNE………….

      1. @didem
        @canbundy (bu arada nicki çıkarana kadar canım çıktı 🙂 pasteledim olmadı falan filan)
        Haşa arkadaşlar kasıt karıştırılmasın. Burada aslolan kişi malum atasözleri olması gerektiği gibi ana temasından alınız malumdur atasözü canlı kişiye, şahsa yönelik denir. 🙂
        Beygirlerin yanında sevdiğimiz saydığımız haline üzüldüğümüz McLaren eşek yavaşlığında kalsa bile direk kasıt marka değil böyle olmasın diyede onu 3. sıraya özellikle koydum. He şunu da diyim o 1. sıraya koyduğumu da tebessüm ederek özellikle koydum tahminen malum kişinin bi daha reno aşkı gelmezse son takımı olacak. 🙂

        Bu arada yazdıktan sonra anca girme fırsatı bulabildim yeni gördüm burayı bugünler yoğun geçiyor biraz.

      2. O evrim tahmin ettiğimiz ve ümit ettiğimiz şekilde sonuç verir inşallah ancak bunun için de öncelikle F1’in bir miktar değişmesi şart.
        telafi yorumu da arkadaşlar onaylayınca çıkar.

  11. sahi bi alanso vardı ne oldu ona

    1. 😀 😀 😀

  12. bu sezon mclaren den pek bir şey olmaz olsa da iş işten geçer , ayrıca son yarış ta kimi nin mühendisi önünde alonso var mavi bayrak sallanacak gibi bir şey söyledi, kimi o sebeple mclaren e değil de mühendisine, mclaren i önümden alın gibi bir şey söyledi, bu sadece Ferrari takımının kimi ye bir jestidir , bu şakayla karışık laf sokmaya kimi de cevap vermiş oldu, kaldı ki alonso çoktan bu demeçleri hak etti, geri bıraktırdığı kimi ye birde sezon sonu laf sokmalarına karşı ,bu olay iyi oldu ,ben samimi olarak çok güldüm, ilahi adalet yerini bulur demiştik geçen sezon ,,,

  13. Üşenmedim yorumları okudum da, vatandaş birbirine giydirmiş durmuş. Bir de kendime bakayım dedim. Şu sitede 2010’un başından bu yana varım, epey de aktif sayılırım. Düşünüyorum da beni seven üye sayısı kaçtır? Birkaç tane periyodik yazıştığımız dost dışında muhtemelen 0. Neden?

    MSC fanları benden nefret eder. Çünkü zamanında kimsenin söylemek istemediğini ben söyledim. Adamın şüphe götürmeyen üç tane kasıtlı kazası var dedim ki ikisi cezalıdır, taraftarlarından birisi çıkıp da ‘haklısın’ yazacak kadar cesur çıkmadı. Ancak başka bir yerde MSC’nin şu özelliğini seviyorum dediğimde altı ‘helal, tabiki de’ yorumlarıyla doluşuyor. Adamın şu an gridde olmasını isterim. Ama taraftarlarının onun hatalarını yok saymalarına gülerim.

    ALO fanları benden nefret eder. Adamın Singapur 2008 hadisesinde parmağı olmayabileceğini ‘bile’ düşünmeme rağmen adamın kötü çocukluğunu söyleyince hemen altı dolar, ‘vay efenim sen nasıl böyle dersin?’ Adamın müthiş kalkışlar yaptığını, geçiş ve geçilme hamlelerinde harika olduğunu söylerim. Taraftarlarından birisi çıkıp da ‘sen adamı sevmesen de objektif olarak bakabiliyorsun’ yazacak kadar cesur çıkmadı. Adamın gridde olmasını isterim. Ama taraftarlarının onun hatalarını yok saymalarına gülerim.

    RAI fanları benden nefret eder. Adamın taa en başından bu yana as pilotlar kadar hızlı olmadığını söylerim, 2003-2005 örnekleri yağar. Bir kişi de çıkıp ‘yahu şu Mclaren aracı roket olamaz mı?’ diye kendisine soramaz. 2007’de Ferrari’ye geçince zorlama pilot Massa ile denk çıkınca takke düşer, epey karmaşık olaylar, illegaliteler ve şans desteğiyle şampiyon olur üstü örtülür. Ama adamın radikal geçiş hamlelerini beğendiğimi söylediğimde taraftarlarından birisi çıkıp da ‘sen adamı sevmesen de objektif olarak bakabiliyorsun’ yazacak kadar cesur çıkmadı. Adamın gridde olmasını isterim. Ama taraftarlarının onun hatalarını yok saymalarına gülerim.

    Ferrari fanları benden nefret eder. Takımın yaptıklarını ve ideolojisini 20 yıldır eleştiriyorum hemen doluşup ‘vay efendim kaynak göster’ oluyor. Barrichello’nun ‘its in the contract’ demecinin yutup linkini atıyorum, cevap gelmiyor. Şampiyon olduktan sonra çaylağa yenilen adam kara zorla eski prestijsiz takımına geri dönüyor, takımlar adamın iyi olduğunu ama kendi takımlarının uyum içinde olduğunu filan söylüyor, adam Ferrari’ye geliyor bir anda efsane oluyor. Aynı hikaye; adam ‘meşrubat takımında’ dört kez şampiyon oluyor, bebe deniyor, sonrasında çaylak takım arkadaşına yenildikten sonra fırsattan istifade Ferrari’ye geçiyor bir anda süper pilot oluyor. Takımın gridde olmasını isterim. Ama taraftarlarının takımın hatalarını yok saymalarına gülerim.

    Vs vs vs.

    Tekrar dönüyorum, RAI taraftarı olsam ALO’ya laf atacak tonla haklı sebebim var. ALO taraftarı olsam RAI’ye laf atacak tonla sebebim var. Demek ki bunların ikisi de sütten çıkmış ak kaşık değil. Raikkonen telsizden mühendisini eleştirir, ‘cool’ olur, Hamilton eleştirir ‘ne haddine’ olur. Alonso önündeki pilota el kol hareketi yapar, ‘yarışın adrenalini’ olur, Raikkonen önündekilere mavi bayrak gösterilsin der, ‘ne haddine’ olur. İki durumda da farklı düşünen kafaları görünce kendi kendime de ‘beyin bedava’ derim.

    İyi ki takım pilot filan tutmuyorum. Böylesi daha iyi, F1’i tutuyorum ve griddeki tüm pilotlar ve takımlar benim TV karşısında eğlenmem için varlar. Bi solukta yazdım, umarım fazla abartmamışımdır.

    1. ben seni takip ediyorum, yorumlarında yabana atılır cinsten değil ama bazı konularda anlayış farkı olur o zaman tartışırız ,mesela ben kimi nin hız anlamında yeterince iyi olduğunu düşünüyorum, kimi nin tek sorunu aşırı umursamaz gibi görünmesi, görünmesi diyorum, çünkü aslında umursuyor ama kendini ifade edemiyor yada 1. pilot olup baskı altında olacağıma kafama göre takılırım daha iyi diyor, gibi de düşünülebilir

      1. Teşekkürler. Fikir farkı olur, güzel de tartışılır 😉

    2. @xtrabit-racing İnsan bir iki kelamda McLarene yazar 😀

      1. 😀 Manor’a kadar inseydim belki bahsederdim 😛 Mclaren’i severik bea, bu sene değil ama 😀

    3. Onur Gentas avatarı

      Gunay ben seni cok takdir ediyorum. Fikirler uyusur uyusmaz bu ayri ama karsindaki uslubunu bozsa bile senin her zaman koruyabilmen col guzel bir ozelligin.

    4. sen objektif değilsin herkese düşmansın 😀 şaka şaka senin kadar objektif birini görmedim bu zamana kadar ama bir sorum mutlaka bir takımı ve pilotu desteklemişsindir hiç mi desteklemedin ?

      1. 😀 İster inan ister inanma ilk Schumacher’e takıldım 😀 Tabi o zamanlar küçüktüm ve arabaların hepsini aynı sanıyordum. Sonra jeton düşünce Mclaren Peugeot’suyla motor patlatıp duran bir Hakkinen gözüme ilişti, bırakana kadar destekledim. Bırakınca artık F1’den zevk almam heralde dedim ama ben meğer F1 fanıymışım, Mika eğlencelikmiş onu anladım. Webber ve bu aralar Bottas gözüme ilişiyor ama eskisi gibi doğrudan birini tutmuyorum.

        1. cevap için teşekkürler bu arada bende schumi ile başladım ama bizim yaş o zamanlara yetişmedi maleseff son bir kaç yılını izledim schuminin şmdi malum kimiciyiz ama takımım hiç değişmedi hep ferrarici oldum 😀

    5. belki bilmiyorsun ama ben yorumlarını takip edip dikkate alırım. en azından taraftarlığın yok ve sitenin belkide Abdullah ile beraber en objektif adamlarısınız. yukarıdaki yorumuna da harfiyen katılıyorum.

      gelelim habere. ben McLaren garajının tek tarafını ( Button ) tutsamda ve alonso’yu zerre sevmesemde şu demecinde yamuk bir taraf göremiyorum.

      1. …belkide Abdullah ile beraber en objektif adamlarısınız….

        Vay be 😀 Duygulandım vallahi. Teşekkürler 😀

        1. Ben de duygulandım. Niye bilmiyorum.

    6. Bende 2010’dan beri bu sitede varım. Çoğu yorumuna denk geliyorum. Hiçbir zaman saçmaladığını görmedim veya hiçbir zaman atıp tuttuğunu görmedim. Herkesin kendine göre fikirleri vardır her zaman aynı fikirde olacağız diye bir şey ama en azından bu sitedeki bir yorumcuya veya bir pilota karşı terbiyesizce bir yorumunu görmedim hep kendi fikrini gözlemlerinle anlatmaya çalıştın. Bu yeterde artar en azından boş bir adam değilsin.

      1. Teşekkürler. Zaman zaman gırgıra fazla vuruyorum veya sert takılıyorum da adminlerin de canı olduğunu bildiğimden pek zorlamıyorum onları 🙂

    7. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Çok güzel bir yorum olmuş sevgili xtrabit racing. Değindiğiniz hiçbir noktada öyle aman aman bir yanlış taraf yok. Bu Formula 1 Dünyası kirli bir Dünya. Açık söyleyim tuttuğum Ferrari takımı dahil kimsenin temiz tarafı yok. Benim Ferrari taraftarı olma sebebim İtalyanların her şartta var olan yarış tutkusu ve sebatıdır. Bir de duygusal yönden düşünürsek Enzo Ferrari bu spor için belki de canından can vermiştir. O yönden kirliler içinde buduğum tek flu nokta Ferraridir. Bu yüzden Ferrari taraftarıyım.

      Geçmişte tabii ben biraz asparagas ve şova dönük yorumlar yaptığım için beni sanırım sevmezdiniz. Ama ben sizin yorumlarınıza çok değer verirdim. Elim değdikçe bazı yorumlarınızı beğenmeye çalışırdım. Yani kısa ama öz bir biçimde genelde haklı eleştiriler yapıyorsunuz bu çizgi de hemen hemen pek değişmedi.

      Ben Ferrari taraftarı olduğumdan dolayı sabit bir çizgide asla kalmadım. Alonso Ferrarideyken bir şekilde savunmaya çalıştım hakkında yapıcı yorumlar yaptım. Adam sonuçta Ferrariye takımlar 2.liği kazandırdı 2 kere. Massa pek destek vermemesine rağmen de şampiyonluk için savaştı. Yani Massa Webberden 25 puan çalsa, Alonso bazı yarışları 1 sıra yukarıda bitirse belki de şu an 4 kez şampiyon pilot diye anılacaktı.

      Ama demek ki haketmemiş. Bazen en kirli dünyalarda bile doğanın temiz adaleti devreye girer. Menejeri Briatoreyle birlikte bu temiz adaleti Alonso belki de hiç haketmemiş. Çünkü pistin ortasında kalan aha yarış dışı kaldı denilen Vettel gelip son yarışta şampiyon oluyorsa demek ki bu parmak çocuk gerçekten çocuk masumluğundaymış ki pozitif enerjiler ve şans tanrısı hep arkasında olmuş.

      Ferrari taraftarı olduğum için biraz da gelen ağam giden güle güle paşam duygusallığında olan bir kişilikteyim. Fakat şöyle bir bakıyorum yapmacık bile olsa Vettel takımı motive etmek için elinden geleni yapıyor. Alonso yarışlardan sonra arkada kalan diğer Ferrari pilotuna bakarak kendini ön plana çıkarıp alabileceğimin maksimumunu aldım falan der idi. Vettel 3 kere podyuma çıktık takım için harika diyor.

      Bir özeleştiri daha getireyim; Alonso aynı araçla diğer Ferrari pilotlarına büyük farklar atarken bunu pilotların yetersizliğine yorardık. Alonsoya helal olsun Massa yetersizi şurada burada tamamladı hiç katkı yapmıyor der idik. Hiçbirimiz düşünmedik ki aynı araçla diğer pilota bu farkları nasıl atıyor? Diğer pilotun garajında neler oluyor? Ne sıkıntısı var umrumuzda olmazdı. Şimdi diyorum ki aynı araçla Button’a da atsana fark.

      Buttonda medium lastik var, Alonso da soft var. Button 6.5 saniye önde. Maldonado geliyor Alonsoyu geçiyor sonra Button telsizden soruyor tur mu bindirecek yarışıyor muyuz? diyor. Yarışıyoruz cevabını alınca varını yoğunu ortaya koyup medium lastikle savaşıyor. Bu iki pilot savaşırken Alonso farkı eritiyor.Çünkü ikisi de lastik harcıyor. Bunlar hata yapınca da zar zor geçiyor.

      İşte böyle bir pilot için yıllarca kendimizi yırtmışız ona yanıyorum. Hani mücadeleci pilottu? arka sıralarda da mücadeleyi severdi. Button’un onda biri kadar mücadele etti mi? üstelik hafta sonunun opsiyon lastiği soft lastik vardı altında. Şimdi fark ediyorum ki Hamilton çaylak değil de tecrübeli sezonunda olsa bu Alonsoya Rosberge attığı kadar fark atarmış.

      Alonso beni hayâl kırıklığına uğrattı. Profosyonel bir pilot kendine gülene, alay edene cevap vermez. İşine yoğunlaşır. Ricciardo Vetteli ezdi. Tamam ezdi. O sezon geride kaldı ama Vettel bu sene yeni bir sayfa açtı. Vettel Red Bulla ilgili laf ediyor mu? Geçen sene Ricciardoya uyan bir araç verip beni cezalandırdılar türü bahaneler buluyor mu? bulsanız ne olacak? En fazla dedikoduyu seven İspanyol ve Güney İtalyadaki magazin haberlerinde gündem olursunuz. Profosyonel Dünya ilgilenmez bile.

      Raikkonen ve Alonso taraftarı arkadaşlara sesleniyorum. Hatta Vettelcilere de sesleniyorum Bu dönemde F1’in yıldızı Hamiltondur. Yıldız olan kazanandır. Her pilotun zayıf olduğu yıllar, yollar elbet gelecek. Aracı güçlü olan elbette kazanacak. Fakat ben artık şunu anladım güçlü araç olmadan güçlü pilot olamaz. Benim açımdan artık 4 sene Alonsoya yenilen Massayla-Alonso arasında hiçbir fark yok. Aynı şekilde Raikkonenle Massa arasında da. Hatta Massa ile Vettel arasında da.

      Bu seviyede yarışan pilotlar arasında bariz yetenek farkları asla yok. Fark mental anlamda. Birinin Briatore gibi bir menejeri olur herkesi sindirir mental üstünlüğü kurar, biri orta halli 5-6 çocuklu bir brezilyalı ailenin çocuğu olur yetersiz damgası hayat boyu sürer. Bu sene Bottası nasıl geçiyor bu yetersiz adam? hepimiz parti tutar gibi pilot tutmayalım, takım tutmayalım. Ben ferrariciyim ama her eleştiriye açığım. Bu kadar paranın döndüğü hiçbir ortam hiçbir takım temiz değildir.

      Uzun zamandır eleştiriyel yazılar yazıyordum okuyup sinirine hakim olamayanlar bolca giydirecek buna da hazırım. Ama bunca zaman sustuktan sonra bazı şeyleri içimde tutamadım. Şimdi profilime desteklediğim pilot olarak Vettel yazdım. Lakin Vettel bazı yarışlar Webber’in ahını aldı, adam fazla dilli olmadığı için içine kapandı ve 2014 senesinde çıktı bu ahlar. Şimdi o bedeli ödemiş olarak Ferrariye geçti. Umarım Raikkonen için Webberdeki bazı tatsız şeyler tekrar etmez.

      Ben mazlumun yanındayım. Objektif olarak şimdiye kadar açıkçası Vettel sıralamalarda hakkıyla geçti, yarışlarda da bu avantajını kullandı. Vettel artık parmak çocukluktan olgun çocuğa yavaş yavaş dönüşüyor. Umarım Ferrariden ayrıldığı zaman da aynı hislere sahip olurum. Bundan sonra Ferraride yarışıyor diye hiçbir pilotun yaptığı yanlışları görmemezlikten gelmeyeceğim. Vettel hele bir haksızlıkla takım emri istesin hemen en acımasız eleştiriyi yapacağım. Taraftarlarlığın tehlikeli bir şey olduğunu herhalde xtrabit racing ve 1-2 kişi sayesinde öğrendim. O yönden teşekkür ediyorum.

      Kimse de desteklediğimiz pilotlara laf attı ….. bilmem ne diye gücenmesin bana. Hiçbiri babamızın oğlu değil. Kazandıklarını hiçbirimizle paylaşmıyorlar. Vettel de eleştirilir, Raikkonen de. Alonso da. Hamilton, Rosberg, Massa vs. herkes eleştirilebilir. Bunların paralarının küçükçe bir bölümünü de biz izleyerek veriyoruz. O yüzden hepsini de eleştirmeye hakkımız var. Kimse dokunulmaz değil.

      1. bugün okuduğum yorumlar ve haberler ince bir roman kadar olmuştur herhalde 😀 ama yinede okumaya değdi güzel yorumlamışsın sana katılmamak elde değil hele de son paragrafa 🙂 +1

      2. alonso-button-maldonado olayını yanlış biliyorsun dostum!!!

        alonso ilk pitlerden sonra medyum lastik tercihiyle button nın 12-13 sn gerisine düştü hatta pist üstünde geçildi.ikinci pitlerden sonra soft lastik avantajıyla bir kaç turda fark 9 sn altına düştü o sırada maldonado pite falan girmedi güzel bir spin atarak button-alonso arasına girdi dediğin gibi maldonado alonsoyu geçip gelip buttonla mücadele etmedi ama button nın maldonado ile mücadelesi takdire şayandı keyif vericiydi o ayrı mesele ve bu keyifli mücadele farkın erimesinde etkili olmuştur ama bu mücadeleden öncede alonso farkı eritip geliyordu zaten

      3. +1000 Fanatiklikten arınmak gerek. Burda su çok güzel 😉

  14. ya kazanırken şanslı dediler, iyi pilot değil dediler, seneye görür dediler, aynı araçta yarışsın görelim dediler, aynı araçta yarışırken rakibi araca alışsın dediler, takımın desteği var o destek ortadan kalksın dediler, dediler de dediler. Sonuç ortada. Baktılar pilotajdan daha ekmek çıkmıyor, karakterini öne sürdüler, eyvallah. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabi de, bir takım taraftar grubu mala bağlamış durumda, since 2005. Kimse kusura bakmasın.

    Adam Ferrari’de kalıp taraftarların sevgilisi olarak aracın suyunu çıkartıp, milyon euroları cebine atıp Mercedes’in arkasında kalmayı seçmedi, risk aldı, babasının kendisine yarışmayı tanıştırdığı takımın yeni versiyonuna, ‘Mclaren Honda’ projesine güvendi, birinci olmak istiyorum dedi, rahatını bıraktı, öncesinde kötü ayrıldığı takıma geri döndü. Durumdan memnun mudur ? değildir, kendisine vaat edilende 15. lik için savaşması değildi muhtemelen. Dün ilk kez bu araçla 22 turun üzerinde kesintisiz attı… Mercedes’i yada Ferrari’yi yenebilir mi bu takım, bilemem, ama en azından deneyecekler. Alonso da kendisine ve takıma güveniyor ki postayı koymuş, ha yanılabilir oldukça bekleyip göreceğiz.

    Ama şaka maka buradaki bir takım taraftar grubu fazla eğleniyor Alonso’nun kötü durumuna, ama dinimize küfreden müslüman olsa misali, kendi pilotları sanki dünya şampiyonluğuna gidiyor, anlaşılması güç şeyler…

    1. O kadar paraya ‘banane,ben parama bakarım 1.likte ne diyip Ferrari’ye devam edeyim riske ne gerek var’diyebilirdi.Bu adam Ferrari’de gelmiş geçmiş en sevilen pilotlar arasındaydı.İtalyanlar ona resmen tapıyordu(italya’ya sürekli gittiğim için kendi gözlemlerim biZzat). Ama tüm bunları elinin tersiyle itip koca bir risk aldı.Bu risk pozitif de olabilirdi (tıpkı Hamilton’un aldığı risk gibi) ama olmadı.Ferrari fanlarının bugün ona kızma nedenlerinin en başında,Ferrari’yi bırakıp gitmesidir.Ben kendimi onun yerine koyduğumda ya da genel olarak burada kaç kişi Fernando’nun aldığı riski alabilirdi? Eminim çoğumuz arkamıza yaslanıp Ferrari gibi bir takımda kral hayatı sürmeyi tercih ederdik.İşte bu adamın farkı da burada. O savaşmayı seçti.Ha Mclaren fos mu çıktı,bu da kimseye Alonso’yu eleştirme hakkı vermez. Mclaren şayet bugün Öercedes’in önünde olmuş olsaydı,bugün olumlu eleştiriler alacaktı.eee hayatt böyle değil mi? KOCA BİR RİSK.

  15. Alonso’yu çok tutardım ama yaş 35’e gelmiş bu adamın karakteri halen oturmamış.. içindeki pisliği yavaş yavaş kusuyor.. işin kötüsü dünkü çocuk dedikleri vettel, alonso’dan daha iyi pilotmuş.. bunu ferrariye gelmese belki de anlayamayacaktık. herşey en iyi sürüş değil, sürücü komple paket olarak en iyi olmalı. 1)takımı motive edecek 2.) dürüst olacak 3) geri bildirimleri iyi olacak 4.)arkadan iş çekirip takımı ele geçirmeye çalışmayacak.. alonso’da bu 4 özelliğin tam tersi mevcut en iyi pilotaj yeterli olmuyor günümüzde.

    1. Bi ricardio ya sökmedi bu meziyetler, adam tüm istatistiklerde ezdi vetteli, rezil etti, özetle şapka düştü kel göründü, komple pilotunun takım Arkadaşının geçen seneki durumuna bak sonra yorum yap bence, kin kusacak diye malzeme olma

  16. Herkes Mercedes’i yenmek istiyor, sadece Alonso değil. Senin hedefin Mercedes, Ferrari ve Williams’ın hedefi zaten dut ağacına dalmak. Tuhaf tuhaf konuşmuş yine. Biri Mercedes’i yenene kadar herkes kaybeden olacak. Burası doğru.

    Ama şu var ki, 2. olan her zaman onlara en yakın olan olacak. Eğer biri Mercedes’i yenecekse, yenmesi en muhtemel takımda o 2. olarak nitelendirdiği takım olacak. Ferrari.

    İlginç bir adamsın Fernando.

  17. Sıkı bir ferrari fanı olarak yazıyorum. Finish çizgisini ilk geçemediysen kaçıncı olduğunun önemi yoktur. Kaynak: Senna

  18. Alonso bu açıklamayı yaptığında (yarışdan önce yapılmış bir açıklamadır) bir yarış dahi bitirememişdi yani tur yemişliğiyle bağdaştıramazsınız. Ferrari garajının önünden geçerken atılan laflardan ötürü söylenilmiş birşey olabilir ki resimleri anti-ALonsocular parafından paylaşılmışdı.

    Geçen sene tur bindirirken Raikonen e ‘çekin şu kimiyi demek bir yana’ Massa nın herkese yol verirken onun üzerine direksiyon kırması sonucunda yol vermesini sorgulamışdır ki bu sorgulama çekin şunu önümden tarzında olmamışdır. Vettel ve Raikonen bu tip kelimeleri telafuz ederken hiçbirinizin eleştirdiğini göremedim de Alonso yu eleştirme hakkını nerden buluyorsunuz??

    Massa 2007 nerdeyse sezonun ortasında Raikonen i destekleyeceğim açıklamasını yapmışdı.Son yarış yer vermemiş olsa şampiyon dahi olamayacakdı üstelik rakipleri kendilerini kırıp geçirirken öylesine bir şampiyonluk almışdı… bu durumu eleştireniniz varmı?? 2008 de nerde ise sezonun sonuna gelindiği halde Massa nın Raikonen e beni destekleyecekmisin diye yalkarışlarına karşılık evet Massa yı destekleyeceğim açıklamasını yapamamış pilotun kişiliği yada karakteri kaç kuruşdur ?.

    En hızlı araçla birilerini geçmek bir yana 4 sene boyunca iki takım arkadaşının mücadelesinin zorunlu olduğu durumda düzgün bir kalkış dahi yaptırılmayan pilota karşı yarışlar kazanmak bir yana şampiyonluk kazandırılan pilotun karakteri yada kişilğini sorgulayan varmı?? Singapur da Alonso sadece bir yarış kazandı ve üstelik sıralamadaki o salakça arıza olmasa zaten kazanması muhtemel olan bir yarışdı.2010 da aleni olarak sabote edilen pilotda şampiyonluk (son yaroşda dahi ) adayıydı ama aleni olarak rakip takım pilotunun önüne atıldı ve adeta sarf edilirken tabiiki çok sorgulanmadı. Şampiyon oldum diye sevinirken hatta hanesine yazarken neyin mücadelesinden bahsedeceksiniz ki kupayı kaldıran ve hatta kupasını isteyen adama karakter yakıştırabilesiniz…

    Ben 1988 den beri bir şekilde F1 izlerim ve oldukça eski olduğumu bilenlerdenim ama benim zaman belirtmemden utanmış olacaklar ki 200 den sonra F1 ile tanışanların 30 senedir F1 i izlediklerini dahi okuyor olmak bir yana şuraya eleştirilerini dahi okuyoruz. Zamanı aldatıcı olanın yazdıklarıda elbette ki aldatıcıdır. 200 den sonra izleyici olan ve gerekli bilgileri internetden öğrenenlerin 80 lerin sonundaki F1 in ilahları sayılan pilotları izlediklerinde buraya neler yazabileceklerini aklıma dahi getirmek istemiyorum.

    Alonso sizin gibi insanlara benzeseydi McLaren gibi tutucu birtakımın onu tekrar almayacağını dahi anlamakda anlamakda güçlük çekip şu savsataları yazmazdınız.

    1. Ferrari Silverstone 1950 avatarı
      Ferrari Silverstone 1950

      2008 Singapur?

    2. Konuştuklarının bir kere altı dolu olacak ki okunsun.Sizler aynı Alonso gibi özeleştiri yoksunu fanlarsiniz.Nasıl Alonso yıllardır bir gidim ilerleyemedi, aynı şekilde sizler de bir gidim ilerlemediniz.

      Bu dünyanın bir adaleti var ve o adalet her zaman yerini buluyor.2009Da takımdan kovulan kovdurulan Kimi 2014 yılında geri Ferrari ye dönüyor, o sene takıma dahil olan ve Kimi’yi kovduran ve kovulmasına zemin hazırlayan bütün kişiler takımdan gönderiliyor ve yine ki Ferrari eski günlerine dönüp Şahlaniyor.Açık bir şekilde belli olan şey büyük bir hata yapıldığı.Sonunda bizim gördüğümüzü Ferrari de gördü ve gerekeni yaptı.

      Bundan sonra da Alonso için birsey değişeceğini düşünmüyorum, eğer proje gereken başarıyı göstermez ise o bencil egoist yine takımın bütün motivasyonunu bozacaktır.

    3. Massa 2007 nerdeyse sezonun ortasında Raikonen i destekleyeceğim açıklamasını yapmışdı.Son yarış yer vermemiş olsa şampiyon dahi olamayacakdı üstelik rakipleri kendilerini kırıp geçirirken öylesine bir şampiyonluk almışdı… bu durumu eleştireniniz varmı?? 2008 de nerde ise sezonun sonuna gelindiği halde Massa nın Raikonen e beni destekleyecekmisin diye yalkarışlarına karşılık evet Massa yı destekleyeceğim açıklamasını yapamamış pilotun kişiliği yada karakteri kaç kuruşdur ?.

      Arkadaşım 2008 de son yarışta ne olduğunu bilmiyorsun galiba Massa 1.oldu Raikkonen de yardım edeceği en iyi sonuç olan 2 liği alarak Massa’ya yardımcı oldu. Alenen böyle bir şey söylemesine gerek mi var?

      1. Hafızanızda bir problem var sanırım, direk Massa’ya destek vericem diyen pilot Alonsoydu, sebebini de açık açık söylemiştir, Mclaren’in kazanacağına Ferrari’nin kazanmasını tercih ederim diye. Böyle söylemesi tartışılabilir, ama adamın dürüst bir şekilde söylemesine saygı duyulmalı hiç yoktan.

        Bu arada o yarışı Massa’nın arkasında 2. bitiren pilot Kimi Raikkonen değil, Fernando Alonso’dur. Raikkonen 3. olmuştur, hani beni de bol kepçeden sallayanlardan sanıyorsanız, yada inanmıyorsanız, yada açıp bakmayacak kadar üşeneceksiniz, alın size link;
        http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Brazilian_Grand_Prix

        Raikkonen yardım etmiş midir ? Çin 2008’de yavaşlayıp yol vermişti diye hatırlıyorum yamulmuyorsam, ama Brezilya’da bu tarz bir şey söz konusu olmadı, Massa oldukça baskındı, Raikkonen Renault araçlı Alonso’ya bile geçildi o yarışta…

        1. Aynen. Kimi, Çin 2008’de aleni bir şekilde yol vermişti Massa’ya. Meşhur uzun düzlükte motor sesi kesilmişti Kimi’nin aracının adeta tur bindirir gibi. Brezilya’da ise Massa dediğin gibi kimseye ihtiyacı olmadan net bir şekilde yarışı kazanmıştı. Kimi ve Alonso’nun yaptığı tek şey Hamilton ile araya girmesi oldu ki bu da yetmedi.

        2. Özür yanlış hatırlamıyorum. Ama farkeden bir şey olmadığı için yanlış hatırlamışım demekki

          1. Hatırlamışım olacaktı telefon azizliği

      2. artık yazdığım gitmedi mi, çıkmıyor mu, ne oluyor emin değilim ama kısaca bir kere daha yazayım

        Brezilya 2008’de yani son yarışta, Massa’nın arkasında kim 2. oldu ? Raikkonen mi ? Bir bakın bakalım, google en büyük dostunuz…

        1. çıkmış sonradan, tüh, tüm heyecanı öldü 😀 😀

  19. Adam eglenin demis.Ben oyle yapiyorum.Yarin hakki ile kazanirsa helal olsun derim.Ama bu yil bunu ihtimal dahilinde gormuyorum.Podyum bile ekstrem durumlarda soz konusu olabilir.
    F1de kimsenin o kadar ozel oldugunu dusunmuyorum.Gecen yil Hamilton olmasaydi belki takimlar sampiyonlugunu alamazdik.Ama Rosberg rahatlikla pilotlar sampiyonlugunu alirdi
    Kimse vazgecilmez degildir.

  20. MyN1Fernando avatarı

    This is why we love Fernando 😀

  21. Arkadawlar siz ne yapiyorsunuz,kecen sezon hamikton zir zir agliyanda, ben fakir idim,rosberg yatlarda büyüdu soyleyenda hic bir söz demiyorduz,şimdi noldu?alonsonu karektersiz yapmişsiniz.4 yil boyunca vetteli balon balon pilot saydiniz,kecen sezon riccardoya keçilince kahkaha çekdiniz,şimdi vetteli öv öv bitiremiyorsuz.kimi 2005 de alonsoya yenildi,2014 de alonsoya yenildi.2015 de vettele yeniliyor,neymiw arkadaw kimiden üstün pilotlar varmiş.kabülenin bunu

  22. Arkadaşlar bu sene kaç yarış var bilgisi olan varmı?

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      19

      1. teşekkür ederim

        iyi o zaman f.alansonun rekoru kırılmaycak 🙂

  23. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Alonso fanı arkadaşlarım, sizlere böyle konuşmak yakışmıyor. Bırakın, kendi kendilerine debelenip dursunlar. Kendileri her türlü yorumu atarken bizleri provokatör ilan etsinler. Bırakın, kendilerini geçen sezon rezil ettikleri gibi bu sezonda rezil etmeye devam etsinler.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      aşırı kötü imaja ve aşağıda söylenilen hatta eksik az bile söylenilen doğrulara söyleyecek savunucak bişeyim yok savunması buda beğendim

  24. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    ya kardeşim o kadar işin içinde zaman ayırıyoz yorum yapıyoz bazı zihniyetleri aydınlatma adına ama yorumlar yayınlanmıyo geç mi yayınlanıyo kötü bişi yapmıyoz ki sosyal sorumluluk projesi gibi düşünün aydınlatıyoruz

  25. Allahına kuban alonso :))

  26. Çok ilginç ki hayretle okudum yazıları pes,
    Pilotlar sorun etmiyorlar parayı kazanıyorlar ,taraftar kisvesi altında kişiler karakter zaafiyetlerini teker teker açığa çıkarıyor içlerindeki TURABİ mayası su yuzune çıkmış onunla yaraşırcasına idrar yarışına girmişler.

    Adam yakın geçmişte ciddi kaza geçirmiş ki tüm kaza yapan pilotlar kendilerinde fark olmadığını da belirtsede emeklilikten sonra farkı itiraf ederler, adamı zor durumundan vur abalıyıda unutmuyor ki bu kişiler ben bu yazılardan sonra emin oldum ki bir çok kişi söyleyemesede keşke hayatını yitirseydi demiştir içinden.Bu kişiler osmanlı tokadını yeseler 2 gün yerlerinden kalkamazlar ki başlıktaki pilot belki ölüyordu ,herşey hala şeffaf değil kaza konusunda.

    Sonuç insanların içindeki doktor jekyll ve bay hyde durumu veya anlayacakları TURABİ karakteri içlerinden hortlamış yazık.

  27. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Alonso’nun dediği doğru. Bu sene de Ferrari’de kalsaydı yine ikinci olacaktı gibi görünüyor. Bize gelmesi büyük riskti, bakalım zaman neler gösterecek.

  28. Aslında bu konuda tartışmaya girmeyi hiç sevmiyorum çünkü hiç kimse bir yere varamıyor bu kavgayla ama söylemeden edemiyeceğim eren dost kardeşim yorum kalabalığı yapmaktan başka hiç bir işe yaramıyor musun diyicem ama boşver. Fernandonun yarışta önde olduğunu görmedin ama öndeyken araçta sorun cıktıktan sonra geriye düştüğünüde mi görmedin hayır izlemediysen kabul ama izlediysen düzgün izle ki düzgün izlemiş olsaydın heralde bu yorumu yapmazdın..

    1. 🙂 Araçta sorun çıkan şey ne biliyormusun lastikleri Button kadar efektif kullanamamasi, aynı Rosberg gibi.

      Bunları boşverelim dua edin suan Mclaren önden uzak Alonso ‘nun sıralama performansı pek dikkat çekmiyor, orta grubun içinde olsaydı araya geçilmesi zor birsürü arac girecekti senin Alonso o zaman daha büyük sikinti çekecekti.

      Hani bu adam efsaneydi herkesi öttüruyordu, en iyisiydi.Hamiltonun Buttonu sıralamada neler yaptığını biliyoruz, sıralamada yavas bir pilot olarak kabul edilen Button sizin pilotu iki yarıştır öttüruyor.Bu nasıl en iyi pilot bu nasıl efsane, neden o efsaneyi eşit şartlarda ortalarda göremiyoruz..

      1. herkesi bilmem ama seni durmadan öttürüyor sanırım, bilmeden bıt bıt bıt bıt bozuk plak gibi aynı şeyler. Alonso ile Button’ın yarışını takip etmemiş olabilirsin, olabilir, ama bilip bilmeden atıp tutmak nedir ? iki pilot farklı strateji ile yarıştı, yarışın orta kısmında hızlı lastiklerde Button, yavaşta Alonso vardı. son kısmında tam tersi. Button farkı nasıl açtıysa hızlı lastiklerle, Alonso’da o şekilde kapattı son turlarda. Yani laf atmak için söylediğiniz şeyler cahilliğinizi o kadar çok ortaya çıkartıyor ki, ben şurda utanıyorum, hiç mi utanman yok ? Bilgisi olmadan fikri olan acınılacak birisin, lastikleri efektif kullanamıyormuşmuşmuş, sen ne anlarsın lastikten, pilotun onu kullanmasından

        1. Formula1 dünya şampiyonu bir pilot için zamanında “tirt çıktı “diyen bir fanboymu anliyor bu işlerden.

          Geçen sene ağzıniz kulağınız ile yaris içindeydi, şimdi, gerçekleri görünce dişlerinizimi gösteriyorsunuz sen hayırdır?

          1. ya yazdıklarını anlayabilsem bir cevap yazacağımda, sanırım tırt çıktı diye yorum yapmışım, hatırlamıyorum ama insanlık hali belki yapmışımdır, seni çok etkilemiş herhalde hatırlıyorsun baya net. Tebrikler, saati tarihi de var mı ? sende o screenshot alanlardan mısın yoksa ? ver tarihini falan merak ettim bak

            Ağzım kulağim ile birlikte nasıl yarış içinde oluyor anlayamıyorum, geçen sene hangi uzuvlarımla yarışı izliyorsam, bu sene de aynı uzuvlarımı kullanıyorum, ve bu uzuvlar göz, kulak gibi duyu organları yani, aman şimdi komik bir şekilde konuyu başka bir yerlere çekme, uzuvlarla alakalı benzetmeler yapmayı seviyorsun sanırım. Gerçekleri görmeye gelince, şu yukarıda sana yazdığım cevapta ki tek gerçek senin bu işten anlamadığındı, ha ben bunu daha önce de biliyordum da bir kez daha belirtmiş oldum, başka görülecek ne gerçek var ? Hayır sallıyorsun bol kepçeden, sonra onlara inanıp bana gerçek diye mi yedircen, kusura bakma benim saçmalıklara karnım tok. ağzımı kulağımı konuya bir şekilde müdahil edip ardından dişlerimi de es geçmemişsin, allah aşkına şuraya F1 ile alakalı bir yorum yapıyorsan, önce tutarlı gerçeklere uygun bir şey olup olmadığını bir araştır, F1 harici bir yorum yapıyorsan da saçma sapan benzetmeler de bulunmana hiç gerek yok, daha zeki göstermiyor seni bu tarz şeyler… Muhtemelen yaşın başını almış bir insansın, hiç mi utanmıyorsun ?

            1. Sorunun veya senin sorununun tam olarak ne olduğunu anlamadım bu bir.

              İkincisi burda kurallar çerçevesinde herkes her üye istediğini dile getirebilir katılır veya katılmazsin, yukarıdan bakmayı bırak biraz aşağı gel.

              Üçüncüsü yorumlarımin saçma olduğunu düşünüyorsan cevap vermezsin muhatap almazsin.

              Dördüncüsü pek umrumda değilsin terbiyesizleşip seviyeyi senin gibi düşürmeyeceğim Benim yazdıklarımı es geçersen ortam gerilmez, iyi olur.

              1. ya ben senin seviyene inince birden bire ahlak profesörü kesildin, terbiyesizleşmişim falan filan. Açık açık sorunumu söyledim, bir daha söyleyeyim mi ? al yazıyorum bir daha

                bilmiyorsun, kafanda bir şeyler kurup sırf başkalarını kışkırtmak için yalan yanlış şeylere dayanan yorumlar yapıyorsun. Sonra tepki gelince de, kurallar çerçevesinde istediğimi yazarım diyorsun. Yazıyorsun zaten maalesef, görüyoruz istesekte istemesekte. Merak etme her yorumunu okuyup, her saçmalığa yorum yapsam daha çook karşı karşıya gelirdik, yani 3. yazdığını bol bol yapıyorum.

                bende senin kişiliğini, bilgini, seviyeni eleştiriyorum, sen bunu yukarıdan bakma olarak görüyorsan, kendini bu kadar küçük düşürmemeni tavsiye ederim yazdıklarınla… çünkü ben kendimi falan abartmıyorum an itibariyle, kendini yazdıklarıyla küçük düşüren sensin. Ha diyorsanki beni kendi halime bırak, ben bol kepçeden sallamaya devam edeceğim, buyur meydan senin, kurallar dahilinde 🙂 ifade özgürlüğümüzü baya bir kullandık bak karşılıklı

              2. Çok komik olduğunu belirteyim gülücükler falan mutluluk perisi bir arkadaşsın maşallah..

                Sen ne anlarsın lastik kullanmımından derken aklınca beni küçük gören sensin ondan sonra gelip ben seni küçük görmedim sen kendini küçük görüyosun zırvalıkları yazan muhtemelen hayata at gözlüğü ile bakan bir zat olman yüksek ihtimal.

                Arkadaş senin ahlaki değerlerin nedir ne basit bir insan olabilirsinki burada yazdığım şeyden utanmam gerektiğini söyleyebiliyorsun.İnsan yüz kızartacak şeyler yaptığında utanır, desteklediğin pilota geçiriyorum diye sanal bir alemde ben utanacakmışım öylemi ya yürü git işine diyeceğimde gerek yok.

                Sen benim kişiliğimi nereden bilebilirsinki tırtfanboy.İnsanların kişiliğini bilmen için onları tanıman gerekir ama sen o kadar akıllısınki maşallah herkes hakkında bu bilgisizlik içinde fikir yürütebiliyorsun.

                Yazdığım bütün herşey ile çelişiyorsun yazdıklarını tekrar oku..

  29. arkadaşlar bakın Alonso karaktersiz bi pilot değil.Sadece egoist,hırslı,kindar ve entrikacı bi karakteri var

  30. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    belgeyi geç belgeyi şu dünyada kağıt parçasından ziyade en kutsal varlıktır insanoğlu Nelson Pique JR. fazla uzatmayalım al sana belge daha da

  31. Strong_Union avatarı

    Kimse kusura bakmasın ama burada Alonso nun doğruluk payı var eğer ferrari gerçekten bu adamla dalga geçiyorsa yazıklar olsun koskoca takıma.

    Burada Alo nun suçu yokki bütün suç Honda ve Mclaren in çünkü herkes üzerinde beklentiyi yüksek tuttular faso çıktılar suçlayacaksanız alay edeceksiniz takımla edin pilotlarla değil.

    Bakın Button la Alonso aşağı yukarı aynı dereceleri elde ediyorlar buda demek oluyorki ikiside araçtan maksimumu çıkarıyor daha ne yapmalarını bekliyorsunuzki. Tıpki Vettel Raikkonen gibi 2 sn farkla başladılar öylede bitirdiler kimse kimseye açık ara üstünlük kurmadı bu yarışta.

    Tamam karakter anlamında bende sevmiyorum Alonso yu ama kendinden beygir katacak değil ya ha bundan birkaç yarış sonra Mclarene de giydirirse ki bence öylede olacak o zaman konuşuruz.

    İşin açıkçası üzülüyorum böyle pilotları çekişirken göremediğimiz için gelecek sene Rai bırakabilir bundan 3-4 sene sonra Alo bırakabilir sonra Ham bu adamları izlediğimiz için şanslıyız. Bana sorarsanız Formula 1 i ayakta tutan bu adamlar biraz empati kurup futbol taraftarlığından çıkmamız lazım.

    İşte şimdi anladınız mı Rai neden 1.yseniz 1.sinizdi 2.yseniz hiç birseysinizdir dediğini bütün şampiyonlar 2.liğin yetmediğini söylüyorlar bunu sadece Raikkonen demiyor öyle olmasa bu adam macera aramazdı öyle olmasa heyecan, çekişme olmazdı.

  32. Hadi bakalım. Umarım tez zamanda zirve mücadelesi verirsiniz. Ferrari de biraz daha iyileşirse ve Lewis, Fernando, Sebastian, Kimi nin galibiyet savaşını izlesek tadından yenmez.

  33. Garip olan da ”GEÇEN YIL EZDİĞİ RAİKONEN” taraftarları en çok yorum yapıyor,kötülüyor Alonso haberlerinde. Cidden Alonso o kadar büyük bir pilotmuş ki başka takıma geçti,bir yıl geçti aradan ama hala unutamıyosunuz değil mi? Bence Vettel içinde kötüleme kampanyasına başlasanız iyi olur. Bu yıl da KİMİ taraftarlıklarının BAHANESİ “şansızlık”, geçen yıl da “araç bize uymuyor” olsun olsun üzülmeyin. Belki Vettel kaza filan yaparda Vettel in önünde bitirirsiniz.

  34. OtonomAktor avatarı

    ben bu konuşmada yanlış bir şey görmedim. bir pilotun hırsıdır bu. artık 2. olmak değil kazanmak istiyorum demiş mealen. bu sözü ne bileyim Senna ya da Schumacher söylese derdik ki hırslı pilot adanmış pilot överdik. ama söyleyen alonso olunca aklımızda ki kötü karakterli alonso oluşup ön yargıyla bakıyoruz. bende sevmem alonso nun politikliğini ama pilotluğuna da laf etmem hatta bana göre yarışan en iyi pilot pist üzerinde. ama çok arkadaş olayı fazlaca abartarak karakterine getirmiş. tarafsız bir gözle bana göre bu konuşma “HIRS” tan başka bir şey değil. kazanma hırsı şampiyon olma hırsı.

    Alonso Ferrari de kalabilirdi acayip paralar götürebilirdi ama o risk aldı kazanma isteğinden dolayı. ne olacağı neler başaracağı mechul olan takımım McLaren e geldi. Şampiyon olamadan geri kalanların en iyisi olmayı değil yarış kazanmayı ve şampiyon olabilme ihtimalini seçti. Risk aldı ve McLaren e geldi. ve bu bu saygı duyulması gereken bir hareketti. umarım hem McLaren in hem de Alonso nun dilediği ve arzuladığı şeyleri başarabiliriz.

  35. Bu Firnindi çok eğlenceli dostum.Buttondan pist üstünde tokadı yedikçe deliriyor 🙂

    Senin kadar takım içi rekabete kafayi takan baska bir pilot varmı?

    Şimdi iki yarıştır geçiliyorsun Sıralama ve yarışta daha yavaştin, bu duruma o kadar kafayi takıyorsun ki aslında gizli hincin buna.

    İnşallah mclaren sana uyupta araç geliştirmez.Yoksa çıkacak sonuç belli.

    Kimi’ye o saçma arabanla Sıralama da 0.8 sn fark atıp gördünüz mu gördünüz mu diyen sendin.Hadi Buttona da atda görelim, eşit şartlar da.

    Ferrari de ilah yapıldın sende bunu gerçek sandin 🙂 PR di koç üzgünüm.

    Bundan sonra gerçekleri görme vakti.Fan kitlenede selamlar 🙂

    1. Dedi massaya alonsoya vettele geçilen pilotun fanı..

      1. dedi hırsızlık yapan takım arkadaşına kaza yaptıran yarış kazanan çaylak döneminde hamiltona geçilen massaya geçilen ama takım emriyle massayı tekrar geçen pilotun fanı 😀

        bundan sonra böyle arkadaş ne gele gele siz ne yazarsanız cevabı vereceğim …

        1. Hırsızlık yaptı diye tutuyorsunuz ya hangi hukuki belgeye göre açıklayın görelim benim gördüğüm mahkeme sonucu McLaren suçlu çıktı.

          Massaya geçilmeyi açıklada hep beraber gülelim.

          Çaylak döneminde Hamilton geçmiş e aynı puanda olmayı geçmek sanıyosan geçsin bence bir mahsuru yok ne yapalım yani sanki Hamilton balon sürücü de adam bu sene 3.şampiyonluğu alacak.

          Siz fanlar hiçbir saygı haketmesenizde ben pilotunuza saygı duyuyorum sırf o 22 yetenekli özel kişilerden biri olduğu için darısı başınıza

          Cevap ver tabiki bence bir mahsuru yok lakin kafayı kullanarak cevap ver.

          1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
            RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

            benim babam senin babanı döver dövemez dövemez belge varmı

          2. aşağıda arkadaş da yazmış belge istiyormuş muş herkes herşeyi çok iyi biliyor dostum hatta siz herkesten daha iyi biliyorsunuz bence ama neyse hamilton balon sürücü değil öyle birşey demedim asla hatta kimseye balon felan demedim ben sizin gibi değilim bana göre hamilton şu anki en iyi pilot hem yarışta hem sıralamada çaylak sezonundan bahsettim hamiltonun … şimdi massaya geçilme olayı massa ne zaman önde olsa alonsoyu geçse adama faster than you dediler bunları tekrar tekrar yazdırmayın …. siz daha iyi biliyorsunuz ah ah ne olurdu şu petrovun telsiz frekansını ferrari garajına bağlasaydılar da 2010 bu adam bir kere ferraride şampiyon olsaydı neyse asıl siz (herkes değil bazıları) saygıyı haketmiyorsunuz acı ama gerçek … soru sorup bitirmişsin yorumunu şuna da bir cevap ver takım arkadaşına kaza yaptırıp yarış kazanmak nedir ???

        2. Eksiğin var. Kimi ye de geçildi onu unutmayalım hatta Kimi ezdi bunu. Ondan Ferrariden ayrıldı aslında.

        3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Bu fazla iyi olmuş. Bu kadar iyi olmasın bir sonraki söz ver hemen 😀

          1. bir alttaki yorum buna 10 basar hocam arkadaş harbiden susturdu hepsini 😀

  36. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bir de ben şunu anlamıyorum dayanamadım yazma gereği duydum artık.

    “Karakterinden size ne”

    Şimdi bir pilot düşünün ki, rakibinin açık ara hak ettiği yarışı şansı yaver gidince kazanmasına karşın olağanüstü bir iş yapmış gibi dans ediyor. Sevinebilirsin ama cılkını çıkaran adama saygı duyamam.

    Yine bir pilot düşünün ki; kariyerinde hiçbir zaman eşit şartlarda yarışmayı göze alamamış, bu muameleye maruz kaldığı tek sezonda ise ortalığı ateşe vermiş, pitte bekleyip takım arkadaşının tur atmasına engel olmuş, sezon boyu akla hayale gelmeyecek açıklamalar yapıp motorhome’da cam çerçeve indirmiş, Ferrari’den ellerine geçen ve o sezon için çok kritik öneme sahip lastik basıncı ve araç yüksekliği ile ilgili mailleri kankası De La Rosa ile mailleşerek kritik etmiş, sonra takım arkadaşı tarafından zora düşürülünce “beni 1. pilot yapmazsanız bunları açıklarım” demiş, bu davranışları sonucu muhtelemen o sezon takımını şampiyonluktan etmiş biri.

    Yine bir pilot düşünün ki, takım arkadaşının kasıtlı kaza yapması sayesinde yarış kazansın. Daha sonra “haberim yok benim” desin. Hadi buna inanalım. Daha sonra “o galibiyeti elbette hak ettim” minvalinde açıklamalar yapsın. Şike sonucu gelmiş bir galibiyeti sahiplensin.

    Yine bir pilot düşünün ki, geçtiğimiz yıl her yarıştan sonra “yine önde bitirdim” deyip egosunu tatmin ederken, yarış sonu Timing ekranına bakıp diğer sürücüyle arasındaki saniyenin hesabını yaparken, bu sene bunun bir önemi olmadığını (muhtemelen Button’ın performansından ve McLaren’da ayrıcalıklı yarışamayacağından dolayı) ima eden açıklamalar yapmaya başlasın.

    Bir pilot düşünün ki, Ferrari’ye transfer olsun ve kendisini sürekli yalamış olan Briatore, Coulthard, Villeneuve, İspanyol medyası, Ferrari’yi başarılı yapanları egosuna yediremediği için sepetlemiş ve Ferrari’yi bir banka için onurundan etmiş başkanı sürekli şu minvalde konuşsun: “Alonso Ferrari’yi uçuracak, şampiyonlukları dizecek, araç kendisinin gelmesiyle 2sn. gelişecek, Alonso sadece sürmüyor aracı geliştiriyor.”

    Atladıkları nokta ise “McLaren’a 0.7 getirdim” diyen Alonso’nun aslında o 0.7’yi Ferrari’den gelen bilgilerle yakalamış olmasıydı. “Araç geliştiren pilot efsanesi” ortalıklarda sürekli dolaşmaya devam ederken, Ferrari’nin en iyi aracı ürettiği yılın aslında Alonso’nun geldiği ilk sezon olması, kalan yıllarda aracın 1 arpa boyu ilerleyememesi ve Alonso’nun sürekli “ben” mantalitesinin takımı hiçbir zaman ileriyle götüremesi gerçeği ortaya çıkmıştı bile.

    Ve yine bir pilot düşünün ki 2006’da Ferrari’ye giydirip McLaren’a geçen, “burada emekli olacağım” diyen, Mclaren takım mantalitesi işine gelmeyince kaçan, “şampiyon olmamı istemiyorlar” dediği takıma dönüp orta sıralarda takılıp bir de şikeyle yarış kazandıktan sonra büyük bir “aşkla” Ferrari’ye geçen, “burada emekli olacağım” diyen, sonra hiçbir şey başaramayınca son sene 2006’daki ruh haline dönüş yapıp McLaren’a geçen ve yine “burada emekli olacağım” diyen bir kişi olsun.

    ŞİMDİ. “Bir pilot düşünün ki” kelimelerinin başına bir de “efsane” kelimesini ekleyip yorumumu okumayı deneyin.

    Karakter önemli mi önemsiz mi belki anlarsınız.

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      Berhan, yine şahane yazmışsın ama çok kısa bir özet geçmişsin daha yazılacak çok şey herşeye rağmen ellerine sağlık

    2. Arada yazıyorsun yürekleri yer değiştiriyor okurken helal hocam.

    3. offff bu yorumu atın fava 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Şu yoruma neden cevap yazamıyor o alonsocu yürekli arkadaşlar anlamıyorum. 🙂

        1. uzun olduğu için okumuyorlardır belkide 😀 yada görmezden geliyorlar 😀

        2. Onların durumu yoktur bunları okumaya 🙂

    4. Bu yorumu en tepeye koyup konuyu kapatmak lazım. Alonso’cular için acı ama hepimiz için gerçek. Yorumlar bu gerçekleri değiştirmiyor. Burada milyon tane Alonso’cu savunma yapsa da bunlar hiçbir zaman değişmiyor. İnternetten silinse bile hafızalardan kaybolmuyor. Keşke herkes biraz hakkaniyetli davranıp görebilse…

    5. Ben bi Alonsocu olarak cevap yazayım her seferinde Alonso takım arkadaslarını yendiğinde yok santander yok arac ona göre tasarlandı diye burda saydırıp durdunuz.

      1.Vettel bu sezon yeni katıldı takıma Redbulldan verilerinimi aldılar aracı Vettele göre ayarlamak için 3 yarış 2 3.lük 1 galibiyet ee Kimi nerde? Yok o oyle oldu yok bu boyle oldu..

      2.Bende o zaman şöyle derim Button 2010dan bu yana takımda aracı ona göre tasarladılar Alonso ondan Jensondan geri kalıyor yersen!!!! Kaldıki ben sıralamada Jensonun Aloyu geçebileceğini söyledim ama yarışta Alo önde olurda dedim cunku griddeki en iyi start alan pilot Alodur bu kadar da acık konusuyorum…

      3.Alonso macaristandaki olayda tamamen haklıdır bos turunda Lewis yol vermemiş hatta önünü kapatıp downforce kaybetmesine neden olmuştur Ron amca ise müdahele etmek yerine pit duvarından seyretmiştir ve Lewisi kendi koruması altına almıştır…
      Adam ardı ardı iki şampiyonluk almış ve FİAnın saçma salak ceza ve engellemelerine rağmen Schumachere karşı başarılı olmuştur ve Mclarenle 2005 sonunda anlaşma yapmıştır yani 2006da şampiyon olup olmayacağıda kesin değilken Ron Alo yerine Kimiyi neden takımda tutmadı sizin canınızı yakan bu Mikada sezon sonu puan farkı varken Kimi Mclarenden ayrılamakla hata yaptı demişti

      4.Şimdi bi pilot şampiyon olduğu takımdan ayrılıp cocukluk hayalım dediği takıma gecip şampiyonluğu takım yöneticisinin yanlı tutumu yüzünden kaybetmesi nedeniyle takımdan ayrılıyor ve 1sene sonra tekrar eski takımına dönüyor kabul görüyür 05-06da yendiği kanlı bıçaklı olduğu takımdan kabul görüyor 2sene sonra Ferrariye geçiyor koca beş sezon takımdan beklenen gelişmeyi göremeyip benden bu kadar diyor yine size göre kanlı bıçaklı olduğu takıma Mclarene dönüyor Bence BU ALONSO Değil Onu yaptığı Tonlarca Olaya Rağmen kabul eden Renault Mclaren Ferrari KARAKTERSİZ yada FERNADO ALONSO DİAZ F1İN EN İYİSİ…

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Cevaba gel 🙂

        1. Kimi – Vettel istatistiklerini konuşmuyoruz. Yorumumda öyle bir şey gördün mü? Görmediğin şeyin mi cevabını yazıyorsun?

        2. Bunun da yazdığım yazıyla veya konuyla alakasını çözemedim? Aracın şu an kime göre ayarlandığının hiç önemi yok araç daha Q1’İ geçemiyor. He Alonso’ya göre geliştirilirse de şampiyonluk falan hayal olur onu söyleyeyim.

        3. Alonso Hungaroring 2007’de “tamamen haklıdır” demek de sizden beklenecek olan şey zaten burada yeni bir cevap göremiyorum ben. Zaten olayı yanlış hatırladığın da ortada.

        Hangi saçma ceza ve engellemeler? 2005’te Schumacher’e karşı değil 2’de bir iflas eden Mercedes motoruna karşı yarıştı. 2006’da ise saçmasapan lastik değiştirmeme kuralının kalkmasıyla Schumi oyuna dönse de, 8 yıldır patlamayan Ferrari motoru en kritik yarışta iflas edince şampiyon oldu. Alonso’nun Mclaren’a gelmesinin sebebi Kimi’nin artık McLaren’da harcanmaktan bıkmış olmasıydı. Dolasıyıyla McLaren’ın bir yıldız pilota ihtiyacı vardı. Bizim canımız falan yanmadı muhteşem bir şampiyonluk kutladık 2007’de.

        4. Siz hala “takım yöneticisinin yanlı tutumu” diye kendinizi kandırın. Yedek araçların son sezonu olan 2007’de eğer Alonso aracı dağıtırsa diye yedek araç hep Alonso’ya göre ayarlanmıştır. Renault’dan sevdiği Hitco marka frenler kendisinin isteği doğrultusunda getirtilmiş, ayrıca sezonun ilk yarısının önemli bir kısmında stratejik öncelik ve 1. pilot statüsünde yarışmıştır. Sonra Lewis’in daha hızlı olduğu görülünce eşitliğe dönüldü ama bu Alonso’nun işine gelmedi olay bundan ibarettir. Amerika’da pistte Lewis’i geçemeyince duvara yanaşıp mesaj vermeye çalışması çok acıklıydı.

        Bana gerçek bir “cevap” vermeye niyetliysen yazdıklarım üzerinden yürümelisin. Konuyu saptırmaya değil.

        1. offff varan 2 atın fava 😀

          1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
            [VET^01] #ForzaFERRARİ

            Cevapları vurdukça çıldırıyor taraftar vur gol olsun

      2. O devirleri izlememiş olsam “Vay Alonso’da ne adammış!” diyeceğim. Raikkonen Schumacher’in yerini doldurmak için Ferrari’ye getirilmiş, sen kalkmış “Ron Dennis Raikkonen yerine Alonso’yu seçti.” diyorsun. Ron Dennis Raikkonen’i tutamamış olmasın sakın.

        Alonso’nun ilk Mclaren döneminde Ron Dennis yanlı tutum sergiledi demişsin. Neymiş Hamilton Alonso’nun önünü kesmiş falan filan. Her sana downforce kaybettirene pitte ceza mı vereceksin peki onun pit stop yapmasına engel olarak? Nerede kaldı takım oyunu?

        Kanlı bıçaklı olduğu Ferrari’den kabul görüyor Alonso demişsin. Santander kasaları doldurmuş olmasın Alonso için? Hatta Raikkonen’in tazminatını ödemekle kalmamış, “Seneye F1’de yarışmazsan daha da para vereceğim.” demiş olmasın?

        “3 yarış geçti Kimi nerede?” demişsin. Daha 3 yarış geçmişken, üstelik Alonso sonunculuğa oynarken… Raikkonen Malezya’da 11. başlayıp bir turu patlak lastikle geçip 4. olabilmişken, Çin’de ilk sektörde 2 Williams avlayıp, yarışın son 3 turuna 4 sene F1’i domine etmiş takım arkadaşının 1 sn arkasında girmiş atak fırsatı kovalarken… Biz de Button Alonso’dan şöyle hızlı böyle hızlı demeye mi başlayalım yani? Sadece 3 yarış geçmişken… Yok kardeş sizin kadar kara cahil değiliz, olmayalım da. Allah muhafaza…

      3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Çok yüklendiniz çocuğa bir iki tane ALO fanı çıksa da anlamsız da olsa destek verse bari.

    6. Tüm bunlarıbyazan eğer bir Fenerbahçeli ise yazdıklarının utansın bence

      1. ”Alonso’nun Mclaren’a gelmesinin sebebi Kimi’nin artık McLaren’da harcanmaktan bıkmış olmasıydı. Dolasıyıyla McLaren’ın bir yıldız pilota ihtiyacı vardı. ”

        2007de de Alonsonun Mclarenden gitme nedeni harcanmak istememesidir..Kaldıki 2010 dan 2014 sezonuna kadar Ferraride Alonsonun koca 5 sezonu harcanmıştır Ve haklı olarak başka bi projeye katılmak istemiştir

        Bunu yazan kalkıpta Alonsonun takım değiştirmesine karşı bir sayfa yazı yazıyor arkadaş bari biraz daha alt tarafa yap yorumunu cevap vereceğim diye bu kadar çelişme kendinle 😉

    7. yahu yorumun beğenme sayısı +18 olmuş yorumun içeriğiyle uygun olmuş bu saatten sonra kimse beğenmesin bu yorum bir uyarı olarak kalsın 😀

      1. o zaman burdaki Kimicilerin coğu yorum yapamaz şayet +18 barajının altında coğu 😉

        1. kimse yorum yapmasın demedim 🙂 beğeni sayısını bozmasın dedim 😉 bu arada yaş olayına gelirsek kimin kaç yaşında olduğunun pek bir önemi yok aloculardan bazıları (sen değilsin onlardan) öyle yorumlar yazıyor ki ooooo neler neler 😀 o yüzden akıl yaşta değil baştadır lafını meydana çıkartıyorlar 😉

  37. lan alanso büyük pilotsun iki konuşyorsun ortalık karışıyor.

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      bilocan, Adana caddelerinde sokak yarışı yapılsın dediğin günden bu yana gözümde ayrı bir sempatin var dostum. 🙂

      1. Eyvallah dostum.

  38. Alonso zırlıyor 😀 zoruna gitti tabi tur yemek Ferrari sen gittikten sonra takım gibi savaşmaya başladı.bu alonso ne zaman kaybetmeyi öğrenecek her yenildikten sonra böyle ağlarsa işimiz iş.

  39. Yani alonso’nun durumunda kim olsa bozulur,bazısı direk söyler bu şekilde bazısı da içinde tutar.Mclaren bu sene gerçekten beklenilenin çok altında kaldı ve mclaren-honda ikilisi şimdilik olmadı ama inş en yakın zamanda toparlanırlar çünkü bu durumu alonsoyu bırak hiçbir pilot kabul etmez.Alonso bu sezonu sallıyor ama gelecek sezon kötü aracı kabul etmez kesinlikle.

  40. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Birde şunu ekliyim.

    Siz şu an Ferrari böyle şöyle diyorsunuz seviniyorsunuz. Vettel’i ilah yaptınız, RAI müthiş ya…

    Geçen sene pktan Ferrari ile de Alonso 3. olmuştu Çinde…

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya arkadaşlar şu adamın verdiği şu demeci karakternin neresi ile bağdaştırdınız. Saçmalamanın da ötesine geçtiniz artık.

    Lewis mersedese geçtiğinde Mclaren Mersedes den daha iyi değilmiydi adam bıraktı gitti. Bir proje vardı. 1 sene katlandı şimdi kaymağını yiyior. Geçen sene Vettel in kullandığı RBR Ferrariden iyi değilmiydi, adam bıraktı Ferrariye gelip risk aldı. RAI nin kullandığı Lotus, Ferrariden iyi değilmiydi, adam Ferrariye geldi. Massa nin geçtiği williams Ferrariden kötü değilmiydi. Sonuçta o da risk aldı ve takım değiştirdi, tutar veya tutmaz o da onun şansı.

    Ben olsam bende üzülürüm. Herşeyini verdi adam Ferrari’ye. 4.5 sene boyunca sürekli Ferrari böyle şöyle dedi, takımını savundu. Hoş o zamanda yaranamıyordu kimseye. Bu seferde ezik takım arkadaşlarının taraftarları saldırıyordu sürekli.

    Biride efsane olmayacak, şampiyon olamayacak, özel hayat falan demiş. Adamın neyini bilyorsun özel hayatıylan ilgili de atıp tutuyorsun burda. Şu an griddekilerin alayından daha sporcu, daha yardımsever ve daha centilmendir o beğenmediğin adam. Şampiyon olması hiç önemli değil.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Birincisi Hamilton’ın durumu çok farklıydı. Zira Mercedes’in turbo çağında çok çok iyi bir motor üreteceği biliniyordu. Hatta öğrendik ki zaten adamlar bayağı FIA ile beraber yazmışlar kuralları. Ayrıca ben Alonso’nun 1 yıldan daha fazla bekleyebileceğini düşünüyorum. Artı olarak Mercedes 2013’te nispeten rekabetçiydi. McLaren ise şu anda herkesin arıza yaşamadan finişe geleceği bir yarış olsa ancak 17. filan olabilecek durumda.

      Honda tam bir bilmeceydi. Hamilton Mercedes’e geçtiğindeyse McLaren’dan çok daha iyi konuma geçeceğini biliyordu zaten. Şimdilik McLaren için durum çok kötü görünüyor. Bu noktadan kalkıp gelişerek şampiyonluğa oynarlar mı aslında o da tam bir bilmece. Şasi çok iyi deniyor ama araçta motor haricinde ciddi denge sorunları da var, kaldı ki şasi çok çok iyi olsa bile motor gelişmedikten sonra hiçbir şekilde şampiyonluğun yakınına bile gelemeyeceklerini biliyoruz. Orta vadede Mercedes’e rakip tek takım Ferrari. Dolayısıyla Alonso şu an için en azından pişman olmuş olabilir.

      Demem o ki Hamilton transferiyle kıyaslamak pek doğru değil şartlar çok farklı.

      İkinci olarak, bize “ezik” demen çocukça ama hadi onu geçelim. Ben Ferrari’de asla şampiyon olamayacağını söylemiştim, bundan sonra şampiyon olur mu büyük soru işareti. Ben zannetmiyorum. Şampiyon olamaz diye bir tahminde bulunmanın yanlış bir tarafını göremiyorum.

      “Griddekilerin alayından daha sporcu, daha centilmen” demek yalnızca “die-hard” Alonso fanları tarafından söylenebilir. Alonso ile centilmenlik veya sportmenlik kelimeleri çok fazla yanyana yakışmaz.

      1. F_Alonso Diaz avatarı
        F_Alonso Diaz

        Bende diyorumki sizinlen ne kadar yakışıyorsa en az o kadar yakışır. Çünkü sizler sadece duyduklarınız kadarı ile yola çıkıp hiç bir ispatı olmayan şeylerden yağ çıkartıp adamı suçlayıp sonrada kendi söylediğinize kendiniz inanır oldunuz..

        Biz biliyoruz neyin ne olduğunu, siz kafanızı yormayın. Kendi takım ve pilotunuzlan ilgilenin. Ben gelipde kimi haberi altına böyle bir yorumda bulunmuyorsam sizde bulunmayın arkaaş. Bulunuyorsanızda edebinizle yapın yorumlarınızı.

  42. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    İnş. ön sıralara dönersiniz de mücadele seyrederiz ama benim Honda motorundan şahsen pek ümidim yok. 3-4 sn farkı eritmek mesele değil de mesele 0.5 – 1 saniyelere gelince de aynı gelişimi sürdürebilmek. Sene sonuna kadar en fazla podyuma çıkabilecek bir Mclaren görebileceğimizi düşünüyorum. Bu sene yarış kazanmaları zor görünüyor bence. Seneye ne olur orasını bilemem. Ferrari’yi ne kadar eleştirsek de kabul etmek lazım bu sene en iyi adımı onlar attı. Geçen seneye göre Mercedes’e yaklaşan tek takım da Ferrari. Diğerleri yerinde sayıyor.

  43. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Alonso’nun yaptıklarını yazdırtmayın bana yeminle sayfalar dolusu olur ve size şunu söyleyeyim ben Alonso tafartarı olsaydım ( Allah’a şükür ki diilim Allah korusun) o sayfaları okuduktan sonra bir daha bu siteye gelmeye utanırdım şahsen. Bunlar biraz daha zorlarlarsa yazcam belkide farkında diiller farkına varsınlar ama emin olun yazmamı istemezsiniz okumak istemezsiniz pilotunuzdan tiksinebilirsiniz yoksa bunları bilipte o pilottan tiksinmeyende sıkıntı var gerçekten ben olsaydım tüm bunlara rağmen ve Kimi böle olsaydı ben hala Kimi’yi seviyo olsaydm ben kendimden utanır ben insan diilim derdim kendime

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Valla ben onu bunu bilmem, en son Kimi’yi gtü başı açık erkekleren dl tsk aynı havuzda gördükten sonra aynen dediğim gibi tiksindim yani. Boşuna laf ebeliği yapma, biz herkesin biliyoruz ne mal olduğunu.

      1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
        RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

        yav ne aciz bir savunma şekli bu imla mı? işim gücüm var benim burda edebiyat yada türkçe dersi vermiyom her zaman yazdıklarımı telaffuz şekline göre yazarım ben daha rahat bana ve orda ne demek istenildiğini anlamak adına çok zeki olmaya gerek yok

      2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Nasıl aile terbiyesi aldığını ve seviyeni belli etme.

  44. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    birileri diyo ben Raikkonen taraftarıyım başlıyo sallamaya öle olmadığını hepimiz billiyoz da kendi pilotunu savunmak için bu kadar elalem için doğru konuşmamak dolap yapmak aynı pilotlarının sahip olduğu çok güzel kişiliğe yaraşır hareketler burdaki herkeste saf sana inandı Alonso’nun yaptıklarını yazdırtmayın bana yeminle sayfalar dolusu olur ve sana şunu söyleyeyim ben Alonso tafartarı olsaydım ( Allah’a şükür ki diilim Allah korusun) o sayfaları okuduktan sonra bir daha bu siteye gelmeye korkardım utanırdım şahsen

  45. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bana uzun sürecek gibi geldi.

  46. Hamilton : “Yumurtamı tavuktan çıkar.Tavuk mu yumurtadan anlamam Gerekeni yaparım.” :))

    1. Bu konunun hamiltonlaa ne ilgisi var

  47. vw-tdi-power avatarı

    Temsili Alonso 😀

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      hahahaha 😀 😀

  48. iki gündür aynı muhabbet dönüyor alonso şöyle iyi böyle iyi ama işte karakteride böyle yahu adamın karakterinden size ne biz bu adamları pistteki karakterlerinden dolayı mı seviyoruz yoksa pistteki mücadelelerine,kazanma hırslarına,neler yaptıklarına göre mi seviyoruz.adam ne söylese ne açıklama yapsa konu adamın karakterine kadar dayanıyor.sadece televizyonda tanıdığımız bir insanın karakter analizini yapmak ne kadar doğru ki bu sadece alonso için değil herkes için geçerli geçenlerde lewis ile ilgilide böyle muhabbetler dönmüştü.böyle yorumlar doğru değil.

    bir futbol takımının oyuncusu gece hayatına çok düşkünmüş her gece dışarlarda geziyormuş gazeteciler bu durumu teknik direktöre sormuşlar önlem alıcakmısınız diye adam şu cevabı veriyor; ben futbolcunun sahadaki performansına bakarım yeterli ise ne yaptığı beni ilgilendirmez.bizler formula 1 izleyicileriyiz bizi ilgilendiren konu bu adamların karakterleri değil yarış için uykusuz kaldığında uykusuz kaldığına değecek yarışlar izlemektir.yarış izlemek için oraya buraya para verdiğinde verdiğin paraının karşılığını izlerken alabilmektir

    1. Burada katılmadığım bir nokta var.

      Bu tarz insanlar sporda örnek olması gereken kişiler. Kimbilir kaç çocuk Alonso hayranıdır. Sadece sen, ben, biz yokuz. Yüzlerce, binlerce çocuk var. Benim kaanatim bu çocuklar için örnek alınacak kişinin bu tarz söylemlerde bulunmaması gerekir.

      Evet Alonso’da bir insan ama söyledikleri ve yaptıklarının bir çok çocuğa referans olabileceğini düşünmesi lazım.

      1. cevap vereyim derken yanlışlıkla şikayet butonuna bastım çok özür dilerim….

        tabi ki bu insanlar örnek alınacak günümüzün çoğu pilotu gelecek yıllardaki pilotların idolü olacak örnek alınacaksa bu adamın olumlu yönleri örnek alınır misal mücadeleliği,kazanma tutkusu,limitlere kadar zorlayabilmesi önemli olanda bu zaten hiç bir insan sütten çıkmış ak kaşık değildir hele ki bu kadar paranın döndüğü platformlarda.

  49. Tam Alonso’ya yaraşır bir demeç olmuş. Kimse şaşırmamıştır…

    İyi pilot, kötü karakter. İkisi de iyi olsaydı zaten çok farklı bir pozisyonda olurdu…

  50. Kısaca ikinci olan ilk kaybedendir demis. Pek kızılması gereken bir soylem degil bana kalırsa. Baktım ferraride olmayacak bende sansımı baska yerde denemeye karar verdim demis.

  51. Kimi_in_Rai avatarı

    konu dışı!
    Formula 1 ÇİN GP 2015 TEKRAR TİVİBUSPOR(TRTSPOR) HD YAYIN
    iyi seyirler
    http://my.mail.ru/mail/formulabir/video/2/37.html

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sınavdan dolayı yarışın yarısına bakamamıştım. Link için sağol dostum. Hızır gibi yetiştin. 😀

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        bişey değil sende sağolasın

  52. ”Raikkonen taraftarı olarak söylüyorum; pilotajına, hırsına, yarışı okumasına kesinlikle lafım yok, gridde ki en değerli 3-4 pilottan biri, ancak karakteri öyle böyle değil yani. Alo taraftarları kusura bakmasın..”

    fitili ni çekip ortaya atıyorsun sonrası sayfalarca yazı çıkıyor ortaya sorsalar en masum sensin değilmi.

    gördük çin yarşında sağlam karakteri.

    yada massadan şampiyonluk için yol alırken..

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      sen Raikkonen taraftarıyım dedin burdaki herkeste saf sana inandı arkadaş kendi pilotunu savuncam diye bu kadar yalan dolan neye ya Alonso’nun yaptıklarını yazdırtmayın bana yeminle sayfalar dolusu olur ve sana şunu söyleyeyim ben Alonso tafartarı olsaydım ( Allah’a şükür ki diilim Allah korusun) o sayfaları okuduktan sonra bir daha bu siteye gelmeye korkardım utanırdım şahsen

  53. “Beni yeniyorlar ancak Mercedes’i yenmiyorlar. Benim hedefim ise o. Bu yüzden diğerleri eğleniyor olabilirler ancak kısa sürede benim de eğleneceğim zaman gelecek.”

    Bu yüzden mi geçen sene her yarıştan sonra “Yine takım arkadaşımın önündeyim.” tarzında konuşuyordun? Açık şekilde Mclaren Honda facia bir başlangıç yaptı. Bu seneyi geçin, seneye bile şampiyonluğa kapışamayacakları açık. Seneye şampiyonluğa kapışma ihtimali olan birtek Ferrari var. Alonso 37 yaşında anca bulur belki iyi bir Mclaren’i. Açık şekilde pişman. Beklemekten sıkıldım deyip en büyük bekleyişlerden birinde buldu kendini.

  54. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Alonso’nun Ferrari’de olgunlaştığını sanıyordum. Hatta Ferrari’den ayrılırken bizzat kendisinin buna dair açıklamaları vardı,

    Lakin şu son beyanatları ile yanıldığımı fark ediyorum.

    Pilotajına, hislerine ve F1’e kattıklarına asla lafım olmaz. Ama arkadaş, daha Barcelona testlerindeki kaza ve sonrasındaki süreç aydınlatılamamışken, aracın sıralama ve yarış performansı da ortadayken bu tip açıklamalarla neyi amaçlıyorsun?

    Tekrar söylüyorum -benim kriterlerime göre- pist üzerindeki pilotluk yetenekleri en üst düzey olan kişidir. Lakin McLaren’e “hedeflerden” daha ziyade zorunluluktan imza attığını, McLaren olmasaydı başka bir takımla anlaşacak bir pozisyonun bulunmadığını bilmiyor muyuz?

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Nerden biliyorsun, yanındamıydın ??

      1. Kaptan Sparrow avatarı
        Kaptan Sparrow

        Laf ola beri gele. Bir pilotun fanı olmak bu kadar gözleri kör etmemeli,

        Hiç mi haber okumuyoruz, geçen sezon sonunda hangi takımların koltuklarının dolu olduğunu ve/veya pilot arayışında olduğunu da mı bilmiyoruz?

  55. Bu adama iyi bir arac verin…

  56. Mercedes’in % kaçlık motor gelişimi kaldı bilen varmı acaba ?

    1. mersonun motoru gelişmiş gelişeceği kadar artık sadece iyileştirme çalışmaları yapılabilir kanımca. bence ferrari motorda mersoyu yakalayacak bu sezon. allison reyizde biraz downforce ekleyebilirse cümbüşe hazırlanın. bu sezon hondadan bişey beklemeyin bence. 2016 da daha komple bir paket ile podyum savası verebileceginizi düşünüyorum.

      1. Bu sezon motorlarda 32 alanda bir değişim söz konusu o yüzden bu 32 alanın kaçını kullandılar.Sezon başlamadan önce sezonun gidişaatına göre gelişim yapabileceklerini söylemişlerdi.Avrupa ya dönüşte bu gelişimi kullanabilirler mesela.Bu da fark yaratır.
        Honda ‘nın daha çoookkkkk gelişmesi lazım her alanda.

    2. Yuzde degil.32 ticket tokenleri vardi.25ini kullandilar.Ferrari 22 Reno 20 kullanmis.Hondanin bunlarin kullanmadiklarinin ortalamasi sekiz on tane var diye biliyorum.

      1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Renault en çok hak kullanan takım değil miydi ?

    3. En fazla Renault ondan sonra Ferrari ondan sonra Mercedes en az hakkı kalan Honda.

      1. Bir karar verin en fazla kullanan Renault mu Mercedes mi 🙂

        1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
          Alonso.ElNano #ForzaJules

          Renault-Mercedes-Ferrari bunların kalan haklarının ortalamasıda Honda. Muhtemelen Mercedes’ten daha azdı.

          1. Renault’da gelecek seneye yaymak adına gelişimi geciktirebilecekleri gibi bir açıklama yapmışlardı sanki.

            1. Mercedes 32-25 Ferrari 32-22 Renault 32-20
              yani Mercdes’in 7 Ferrarinin 10 Renault’un 12 bileti var

              Renault gelişimi diğer seneye yaymak için az bilet kullandığını söyledi ancak bana kalırsa bir çok kısma el atacak vakitleri bile olmadı çünkü projede çalıştıracak yeterli elemanları yok

            2. Renonun ne yaptığı belli değil.Bir ara motorun üçte ikisini değiştirdik demişlerdi.F1tecnical sitesine göre yarışta seksen sıralamalarda 110 beygir fark varmış.Ferrari ve Mercedes sıralamalarda şu an detayını aşağıda bulabileceğiniz Free-Load-System diye bir şey kullanıyorlarmış.
              http://www.f1technical.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=22079&sid=3446230a25b5a0d485c8caaee590ba99

              1. ERS, Anthrax Bilgiler için çok teşekkürler.

  57. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    La sene başından beri hedefinizi küçültüyorsunuz en son yarış tamamlamaya kadar düştünüz. Alonso laf yapma patronların da aynısını yapıyor rezil olmak var ucunda susun işinizi yapın. önünüzdekiler arıza yaşamayıp yarışı tamamlasa yine 15-16. falan olacaktınız. 2sn kadar bir fark var 4-4.5 saniyelerden geldiniz ama hep aynı tempoda fark kapanacak zannediyorlar galiba öndekiler de armut topluyor ya çünkü.

    Farkı kapatırlarsa zevkli yarışlar izleriz ama bu adamlarda çeneden başka bişey pek göremedim ben umarım yanıltırlar da biraz icraat yaparlar laf yapmaktansa.

    Ayrıca Not: Bu sene olur da Ferrari farkı kapatır ve şampiyon olursa ben bu sitede neler olacağını düşünmek bile istemiyorum 😀 Ama büyük ihtimalle bu sene olmayacak o iş.

    1. hele şu barselonayı bir görmek lazım, asla asla dememeliyiz, yarış temposu olarak 0.4 sanıye gelişirsek yarışları kazanmak içten bile değil.

  58. diaz pişman bence maklerına geçmekten dolayı. bunu yukarıdaki demecinden anlayabilirsiniz. bu yenilmişliğin ve pişmanlık duygusunun söylettiği kelimeler ve cümleler. siz göreceksizin ühühühü diyen çocuktan farkı kalmamış bu konuşmanın. Diazcım Ferrarimiz mersolarla mücadele eder ama maklerının daha bi numarasını göremedik.
    FORZA FERRARI

    1. Forza Sukuderya diyorsun yani. 😀 😀 😀 Maklerın tepeye oynar bu sezon olmasa bile bir sonraki sezon. Sizde Mersocuğunuzun peşinde koşturursunuz.

      1. rüyadasınız bence. uyanma vaktı, manorla son sıralar için mücadelelere son gaz devam.

        1. Nick nameni değiştirdin şimdide Vettel olan resmini Kimiye cevirmişsin ama biz seni tanıyoruz eski haline dön söz sukuderya yazmayacağım 😀

          1. değiştirme yasağımı var arkadaşım iyimisin sen, profil fotomu istedigim gibi değiştirebilirim. vet ve rai ikilisini destekliyorum 2 gün önce vet vardı suan rai var bu senı neden ilgilendiriyor. istediğin kadar sukuderya yaz beni hiçmi hiç ilgimi çekmiyor.

      2. onuda diyemiyor artık 😀

  59. Komik len bu oğlan…hiç güleceğim yoh idi…..

  60. Bu adam sene sonunda raikoneni yine geçer.Gayet normal bisey arac biraz hizlanirsa yetenegiyle arayı daha da kapatabilir.Ben son 3 yaris mclaren den cok umitliyim

  61. Önüne gelene çakmış 🙂 bende mclaren in potaya gireceğini düşünüyorum. Orta takımlar sezonun yarısında gelişimi bırakıyor zaten. Ilk 10 a rahat girerler sampiyonluk dersen anca seneye belki mücadelede olur….

  62. ferrari bir dönem çok yapardı bunu laf çok icraat yok
    sanırım oda alonso dönemiydi yanlış hatırlamıyorsam tesadüf olsa gerek

  63. Ahmet Gülen avatarı

    Alonso asla efsane pilot olamayacak 🙂

    İyi sürebilir ama onlartın seviyesine ulaşması için karakterini değiştirmesi lazım 🙂

    Bunu bir kenara yazın efsane olmak sadece kazandığı zaferlerle alakalı değildir.Pist üstünden tutun takımına sahip çıkması ile basına olan demeçlerinde özel hayatındaki düzgünlüğü ile olan bir durumdur.

    Bunu en güzelSenna ile Schumi sonra Vettel yapıyor Buttonda öyle onun dışında Riccardo da oldukça olgun ve güzel işler yapıyor pist içi pist dışında.

    Ha yukarıda saydığım pilotların elbette hataları vardı Schuminin Mclaren garajını basması Vettelin Hıyar demesi vsvs…. Ama bunlar o an yarış sonrası olan ani durumlardı.Yani planlı değil o anki adrenalinin beyne oluşturduğu baskılardı.

    O yüzden Alonsocular kusura bakmayın ama bundan sonra Alonso şampiyon olamayacak 🙂

    Yeteneği olabilir ama tarih 2.cileri değil zafere gidenleri hatırlar.

    1. Vettel mi efsane ? Ne cabuk oldu ne zaman oldu kim dedi? O anlik adrenalin oldugunu kim acikladi? Boyle bir demec ya da tani var mi?

  64. Mental olarak baktığımızda Fernando açısından yeterince açıklayıcı bir acıklama yapmış ;
    ” Ferraride aldığım 2. likleri başka bır takımdada alabildiğime göre taraf değiştirmenın mahsuru yoktu, ben 2. liklere yeterınce sevındım ve daha fazlasını arama babında gönlümün ve hırsımın tukenmemesı adına yenı bir projeye katıldım, onlar 2. liklere sevınıyor lakin ben daha fazlasını istiyorum”
    burda ki abest olan nedir onu anlayamıyorum, bir yarış pilotunun arzualrını ve isteklerini apaçık söylemesi neden itici olur kavrayamıyorum.. birde üstüne durumu belli olan araçla yedıgı turla dalga gecmenın ezikligını yasayarak ezme sevdalıların durumundan bahsetmeye gerek yok..ha işin sonu banada pek olumlu gorunmuyor, yok kısık motor, yok hortum falan yavaş yavaş hikayeymış gibi gelmeye baslıyor artık, umarız umdugu gıbı cıkar..

    1. tamam sorun yok bence iyi demiş de hatta ama raikkonenin tur atmasına kimse sevinmedi yada ben kendim pek sevinmedim normal bişey bu mclaren için ama rainin telsiz mesajına herkes sallamaya başladı 😀 sanki adam ilk defa böyle konuşuyormuş gibi sende yorumunda demişsin ki tur bindirmekten aciz ne alakası var her pilot tur bindirirken mavi bayrak ister kazasız sıyrılmak için burada alonso için ;

      “bir yarış pilotunun arzualrını ve isteklerini apaçık söylemesi neden itici olur kavrayamıyorum..”

      diyeceksin öbür haberde kimi tur bindirmekten aciz ve terbiyesiz olacak 😀 işte filmin koptuğu yer burası fanatiklik burda meydana çıkıyor kendi pilotun ala diğeri kaka olmaz kime neye göre bu zihniyeti hep birlikte değiştirelim dedim dün bir yorumumda kimse oralı olmadı herkese çağrı yapıyorum değiştirmeye varmısınız hakaret vs yerine caps lerle gırgır içinde yeri geldiğinde makul dozda eleştiri yapalım HADİ HERKESE ÇAĞRI YAPIYORUM ADMİNLER DE EL ATSIN BU İŞE BİTİRRELİM ARTIK BU SATAŞMALARI ….

      1. Hadi bitirelim şu işi 😀

        1. pek istekli kimse yok gibi Didem 😀 böyle devam edecek galiba 🙂

          1. Öyle gözüküyor 😀

            1. 😀 o zaman bizde devam edeceğiz cevap vermeye karşılıklı atışmaya 😀

              1. F_Alonso Diaz avatarı
                F_Alonso Diaz

                ben varım, ve seve seve destkelerim bu dediklerinizi. her zaman dedim çünkü. taraftarı olduğumuz pilot bu yazılanları okumuyor, okuyan sadece kendi vatandaşımız taraftarlar, yapılan hakaretler pilotun umarunda değil, haberi bile yok, hakaret direk taraftara gidiyor. Bunu anlamıyor bazılarımız. Söze pilota laf söylüyorlar ama asıl aşağladıkları taraftar. Ve bunu bilerek yaptıklarını da biliyorum.

              2. @F_AlonsoD tamam da bir kaç kişiyle düzelecek gibi değil benimde yorumlarıma baksan bende saydırıyorum ama artık çileden çıktıktan sonra yani bu işe kim nasıl son verecek bilmiyorum iki pilot da emekli olsa dahi devam edecek bir çekişme , atışma var 😀 malum söz aklıma geliyor milletin ağzı torba değil ki büzesin herkes birlik olursa ancak biter bu iş taraflardan bir kişi çıkıp hakarete başlarsa onu aynı taraftan arkadaşlar bastırmalı bu şekilde belki çözüm bulunabilir.

      2. Sen ustune alınsmıssın da bu mantıklı dusuncelerınle zaten alınmana gerek yok, dalga gecılecek bır durum yokken, bundan pay cıkararak dalga gecenlere sozum hala aynı.. ve o yorum erendostun yorumuna paralel verilmiş bir cevaptır orayı kaçırmışsın.. yoksa ben team radıo olayına gayet guldum, ama bundan eziklenecek bır sey cıkaramadım…
        senın veya onun pılotu degıl benım mevzum sadece Fernandoya geregınden fazla sacma sapan eleştiriler olunca yazıyorum.. bu atışmaların bitip bitmemesi de açıkçası umrumda değil.

        1. senin dayanamadığın gibi malesef bende dayanamıyorum diğer arkadaşlar da dayanamıyor herkes benim pilotum seninkini döver durumunda yorum yapmaya devam ediyor sonu yok malesef bitirelim daha iyi olsun diyorum ama yinede siz bilirsiniz anlaşılan yine kimse yanaşmayacak 🙂

  65. gerçekçi olursak bu mclarenin daha doğrusu hondanın gelişmeye pek niyeti yok gibi inşallah gelişir de podyum mücadelesi verirsiniz burdaki bazı fanlarınla kapışsak 😀 neyse inşallah gelişirsiniz de çekişme bol olur ferrari ile çekişmeniz f1e yeniden hayat veririr bu bir gerçek …

  66. Alonso iki şampiyonlukla kariyerini bitirmemesi gereken bir pilot.Karekterini tartışırız ama pilotluğu tartışılmaz.Kendi kendime hep sormuşumdur,2006 dan sonra Mc laren e geçmeyip Renault F1 de devam etseydi iki den fazla şampiyonluğu vardı şuan.

  67. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Honda nın bence çok avantajı vardı 1 yıl geç girerek çok şey öğrendiler mercedes motoru hakkında ama bu yıl pist üstünde öğrenmeleri gerekiyor bazı şeyleri bence Mclaren Honda toparlanabilecek bir takım Renault gibi batırmayacağına eminim.

  68. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    Yuru be kim tutar seni.arkandayiz.sene sonu rai ye atak yaparsan on numara olur.ne gulerim ama

  69. alonso kudurdu , çıldırmak üzere

  70. Gün geçmiyor ki Alonso içinde ki pisliği kusmasın..

    Raikkonen taraftarı olarak söylüyorum; pilotajına, hırsına, yarışı okumasına kesinlikle lafım yok, gridde ki en değerli 3-4 pilottan biri, ancak karakteri öyle böyle değil yani. Alo taraftarları kusura bakmasın..

  71. 2014te İyi sonuçlar alamayınca ha ikinci olmuşun ha sonuncu demediya Alonso Kimi gibi o bize yeter!!! 😉

    1. şimdi diyor ama iyi sonuç alamayınca 2. liğin önemi yok diyor okudun mu ? yoksa başlığa göre mi yazdın 😀

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Üç yıl boyunca 2. oldum iki yıl daha 2. olsam ne olur demiş aynı şey olmuyor mu Kimi nin dediğiyle 😀 Hadi bu yeterli olmadı sizin için anlayamadınız diyelim sonra da demişki bana gülenler 3. oluyor yani onunda bir önemi yok demiş umuyorum anlamışsınızdır artık 😀

      1. Sizin algılarınız kapalı heralde Alonso Ferraride ikinci olmaktan bahsediyor Kimi ise yarış içinde diye

        genellemişti 😉 Hemde Alo dan sağlam bi fark yediği yarıştı diye hatırlıyorum 🙂

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Yarış içinde ve ya şampiyonada ne fark eder 2.lik 2.liktir ikiside aynı kapıya çıkar bunu anlayamıyor musunuz 😀 Şu anki konunun geçen sene bu pistte RAİ nin 50 saniye geride bitirmesiyle ne alakası var? İnsan pisikolojisi işte haksız olduğunu ve ya saçmaladığını anlayınca konu değiştirmek güzelmiş 😀

  72. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Harika yorum, sabırlan bekliyoruz. Elbet bizde eyleneceğiz dediğin gibi. Şimdi sen önlerde yoksun. meydan her zaman ki gibi boş.

  73. Biz de o günleri bekliyoruz

  74. açıkçası Ferrari bu sene için attığım adımdan sonra Mercedes’i yakalayabilecek tek takım olarak görünüyor Alonso. McLaren ekibi çok konuşuyor ama ortada bir şey yok. Bu polyannacı söylemden artık kurtulup tam anlamıyla icraata geçmeniz lazım. Evet sezon başına göre iyi gelişme kaydettiniz ancak devamının gelmesi gerekiyor…

  75. iste bu fernandooo agresif ol biraz ya 😀

  76. alo-official avatarı

    Alonso thug life :B

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir