Çin’de Button Yeni Alonso Eski Difüzörle Yarışmış

yazar:

kategori:

McLaren pilotları geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Çin GP’de farklı versiyon araçlarla yarışmışlar.

Auto Motor und Sport’a göre Jenson Button daha hızlı olan yeni difüzörü kullanırken Fernando Alonso eski difüzörle yarıştı.

Habere göre yeni difüzör sadece bir tane üretilebildi ve Alonso onu takım arkadaşının kullanmasını istedi.

Çin’de bu parçadan iki tane yetiştiremeyen McLaren takımı Bahreyn’e kadar yenisini hazırlayacak ve Alonso da yeni parçayı kullanmaya başlayacak.

Bunun dışında Honda’nın Bahreyn’de motorun gücünü biraz daha açacağı iddia ediliyor. Haberlere göre dayanıklılık endişeleri nedeniyle Honda şu ana kadar motorun maksimum % 90 gücünü kullanabildi.

Ayrıca Alonso, yarışta telsizden “Şu McLaren araçlarını önümden çekin” diyen Kimi Raikkonen ile polemiğe girmemeyi tercih etti.

Alonso “Bir şey söylemiyorum çünkü onlara göre çok yavaşız.” dedi.


Yorumlar

“Çin’de Button Yeni Alonso Eski Difüzörle Yarışmış” için 26 yanıt

  1. Belki yeni difüzörün hızlı olmadığı fısıldanmıştır? 😀

  2. O mclaren i gecemeyecegin gun de gelecek.

    Yalvaracaksin telsizden undercut yapalim diye

  3. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Denildiği gibi: Her yarış McLaren için bir test. Bu günler de geçecek. Q3’e düzenli olarak kalmaya başladığımızda artık geliştik diyebileceğiz.

  4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Tersi durum olsa haber olmazdı.

    1. Tersi durum olsa Alonso’nun 1.pilotluğu ile ilgili konu tartışması bitmezdi.Az dürüst olun.Mantıklı yorum yapın.

      1. Sıradaki hedefte kaç tur yemek var sizin balon için?

  5. İki tane üretemedikleri için değil de, performanslarını kıyaslamak amacıyla farklı difüzörler ile yarışmışlardır. McLaren için her yarış bir test sonuçta. Aynı parçadan 2 tane üretememiş olduklarını da zannetmiyorum.

  6. Ayrıca Alonso, yarışta telsizden “Şu McLaren araçlarını önümden çekin” diyen Kimi Raikkonen ile polemiğe girmemeyi tercih etti.

    Kimi onu McLaren’lere değil, mavi bayrağa itaat etmeyen Maldonado’ya dedi.

    1. kimi nasıl mclaren deyip maldonadoyu kastedebilir?

      1. Kimi orada “Come on, get these two guys out of the way” dedi. McLaren kelimesi geçmiyor.

          1. Haberdeki alıntıda çoğul kullanılınca 2. telsiz konuşmasından bahsedildiğini düşünmüştüm. Anlaşılan ikisi birleştirilip bir sentez yapılmış. Veya çeviride bir hata var. Neyse.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          McLaren kelimesini açık şekilde duyabilirsin. Buyur: https://www.youtube.com/watch?v=EEHo9iycTb8

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kilit kelimeler, “Alonso takım arkadaşının kullanmasını istedi”..

    Buna ramen, sıralamarda 0.004 saniye geçildi ve yarıştda starttan itibaren öndeydi ilk pitte lastik değişene kadar. Sonra zaten yerini yine aldı.

    Çok daha iyi şeler olacak, belki sezonun yarısı bile gelmeden. Kim bilirbelki Ferrari ile sanılandan erken kapışabilirler.

  8. Bir hiç için mücadele ederken, tek amaçları pistte kalıp turlayıp veri toplamakken bu tür duruma ses çıkaracak olan bile ses çıkarmaz. Niçin ses çıkarsın ki?

  9. Alonso sıralama turlarında geçildi diye yaygara çıkaranlar nerde? alonso habire takımı kötülüyor hiç destek olmuyor diyenler nerde? adam tek difüzör üretildi diye ne laf etti ne de bundan basına bahsetti… ayrıca “bertone” nin açıkladığı farka rağmen yarışı önde götüren kimdi? artık susun biraz

  10. Malzeme cıkmasını cok ısterlerdı, Alonso dan Kımı ye cevaba bıanen.. cok uzuldu sımdı bırılerı, ego konusmadı dıe :)) yenı ve eski df arasında ki farkı Maldonado kovalamacasında gorebılırsınız 3 aractakı farklar aynıyken hızlanma noktasında 3 ü de bırbırnın hava korıdorunda olmasına rahmen FA nın nasıl gerıde kaldıgını ınceleyebılırsınız.. koskoca Mc larenın 2 df yı uretememesı apayrı bır ayıp…

    1. belkide birisinde deneme yapmışlardır antrenman ve sıralamalar yarışa aynı veriyi veremeyebilir o yüzden de yarıştan buttonda denemişlerdir … yapamama değil de işe yaramama korkusu olabilir işe yararsa diğer aracada yaparlar yaramazsa çöpe atarlar böyle düşünmüşlerdir bence

  11. Nankorluk yapan ferrari taraftari degilim ben bu yuzden bu adam herseyi hakediyor.Arac biraz gelisirse alonso bizim pilotlari yine gecer.

  12. yeni difüzör bu galiba … şu motor işi can sıkıyor artık zorlayınca mücadele edebildi button maldonadoya çarpana kadar iyi birşey ama motoru açın artık da herkes rahatlasın nerede mclarenin hızı yoksa gücü bu kadar da sadece efsane mi inşallah hızla yükselirler de ferrariyle çekişse … bu sezon tadından yenmez o vakit 😀

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      araka kanatın alt dik parçları da farklı sanki.

      1. ön kanatta hatta fren soğutma hava giriş bölümünün çevresinde de değişiklikler yapmışlar takım baya bişeyler deniyor anlayacağın ama honda sanki her seferinde fos çıkıyor gibi bakalım bahreyn de motoru biraz açacaklarmış inşallah ilk 10 içinde olurlar … (yanlış anlaşılmasın 1. liğe oynamasını da isterim ama şu anki durumuna göre diyorum)

        1. Biz F1 fanlarının istediğide budur kardeşim. Şuan Alonso -Vettel – Raikonen -Hamiton gibi şampiyonları izlemek,tekerlek tekerleğe mücadeleleri izlemek istiyoruz. Umarım bu araçlar 0.3 0.5 sn aralığında sıralanırlar da sene sonuna doğru güzel yarışlar izleriz. 😀

    2. Her sezona yuvarlak hatlı difüzörlerle başlıyorlar ve sezon ortasında güncelleme getirip yine köşeli olanları kullanıyorlar. Nedenini hala anlayabilmiş değilim. Baştan kullansana köşeli olanı 😀

  13. Sıralamalarda ikinci turu görebilirsek puan alacağız inşallah. Sıralamaların çok büyük önemi var.

  14. “Şu McLaren araçlarını önümden çekin”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir