Manor Patronu Piquet'yi Düşünebilir, Pilotlar Nelson’ın Döneceğini Sanmıyor

yazar:

kategori:

Booth’un, Sir Richard Branson ile imzaladığı büyük anlaşmanın Abu Dhabi’den birkaç gün sonra açıklanması bekleniyor. Bu durumda takımın adının Virgin F1 olarak değiştirilmesi ihtimali var.

Piquet, Renault tarafından 2009 sezonu ortasında gönderilmişti. Ardından, kendisinin de karıştığı 2008 Singapur GP skandalı patlak verdi. Tüm bu karışıklıklar, Renault takımının, Flavio Briatore, Pat Symonds ve ana sponsoru ING ile İspanyol sponsor Mutua Madrilena’yı kaybetmesine neden oldu.

Bu hafta içerisinde verdiği bir röportaj’da Piquet, kariyerine Amerika’da devam etmeyi düşünebileceğinden bahsetmişti. Booth buna rağmen Piquet’yi “küçük, cazip bir pilot” olarak tanımladı.

“Nelson’la kişisel bir problemim yok,  ancak onun şu an sponsor durumu ne, bilmiyorum” dedi.

Booth aynı zamanda, son A1GP şampiyonu Adam Carroll’ın yanı sıra, eski F1 pilotları Christian Klien ve Anthony Davidson ile de görüştüğünü açıkladı.

“Christian’la görüştük ama o kadar. Anthony Davidson ile de kısa bir görüşmemiz oldu, onun çok hızlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Şu an piyasada ne kadar çok yüksek kalite pilotun var olduğuna inanamıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

—-

John Booth’un bu iyimser yaklaşımına karşın, griddeki pilotlar Nelson’ın F1’e dönmesini beklemiyor.

Lewis Hamilton: “Kendimi onun olduğu durumda düşünemiyorum.  Sanırım diğer pilotlar da bu şekilde hissediyordur. Ona sadece şans dileyebilirim. Şu an kendisi de ailesi de zor günler geçiriyor olmalılar. Tek yapabileceğim şey, ona iyi dileklerimi göndermek.”

Kimi Raikkonen: “Kendisinin de itiraf ettiği gibi böyle bir olaydan sonra geri dönüşünün çok zor olacağını düşünüyorum. Bu, dahil olmak isteyeceğim türden bir olay değildi. Geri dönerse bu onun açısından iyi olacaktır, ama geri dönmezse de elbet bir nedeni vardır.”

Mark Webber: “Nelson’ın büyük bir ceza alması veya almaması gerekliliği, bizim kolayca karar verebileceğimiz bir şey değil. Ancak sanırım kendisi zaten yeterince zater gördü. Öncelikle kendisini pişmanlık duyacağı bir pozisyona soktu. Bunu yapan kendisi, bu gerçekle yaşamak zorunda.  F1’e dönmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir