Ecclestone “Acilen” 1000 Beygirlik V8 Motorlara Dönme Çağrısı Yaptı

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone,  acil bir şekilde Formula 1’in 1000 beygirlik V8 motorlara geçmesi yönünde çağrıda bulundu.

Turbo V6 motorlara geçildiğinden beri Formula 1’e ilginin azaldığı söyleniyor ve Ecclestone sürekli olarak bu motorlara karşı çıkıyor.

Ecclestone, spora olan ilginin azalmasını engellemek için en kısa sürede motorları değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Ecclestone “Fiyatı daha uygun olan motorlara dönmemiz lazım ve bunu acilen yapmalıyız.”

“Doğal beslemeli ve KERS’li motorlara dönmek harcamaları ciddi derecede azaltır. Bu hem F1’de olanlar hem de girmek isteyenler için uygun olur.”

“Eski V8 motorları alıp onların maksimum gücünü 1000 beygire yaklaştırmak için gerekli değişiklikleri yapmalıyız.”

“İnsanşar döner, gösteri ve sponsorlar geri döner.” dedi.

Ecclestone, hibrit motorların devam etmesi halinde seyircilerin ilgisinin azalmaya devam edeceğini söyledi.

Ecclestone “F1 sadece teknoloji değildir, heyecan da önemlidir. Bilet alıp piste giden ve harika bir spor izlemek isteyenleri de düşünmemiz lazım.”

“Yarışların yapılmasını para sağlıyor. İnsanlar biletler için para ödüyorlar. Organizatörler bize ödeme yapıyorlar ve TV haklarıyla birlikte biz de paraları takımlara aktarıyoruz.”

“TV izleyicileri ve yarışlara gelenler azalırsa bu sorun haline gelir.” dedi.

.


Yorumlar

“Ecclestone “Acilen” 1000 Beygirlik V8 Motorlara Dönme Çağrısı Yaptı” için 31 yanıt

  1. V 10 motorlar, yakıt ikmali, oluklu lastikler, lastik savaşları, Montoya, Ralf hepsini geri istiyoruz 😉

  2. Neden illa ki 1000 hp :/
    bu dünyaya göre basit standart bant ürünleri bile 1000 hp yi gördü artık küçücük bütçesiz garajlar 1200 hp lik mod basıyor….. Birçok prototype yarış aracı 1100 hp nin üzerine çoktan çıktı.. Gücün cazibesi olacaksa bin hp meyçpi yetmez yani.
    Hacim arttırmadan da önceki v8 lerle bu dayanıklılık kafasıyla bin hp görmeleri zor. Yine pahalı işlere girişirler. Yine turbo çakmaya kalkarlar yine ses mes kalmaz komik tınılar çıkmaya devam eder. Koenigsegg gibi birşey v8 den performansını etanol ile çıkarıyorsa çok basit insanlar 300-500 shot nos basabiliyorsa F1’in düz benzin yakması zaten saçmalık eskisi gibi etanol karışımı yakmalı ucuz performans burdan gelir. Yakıtı düz yapalım diyorlar o paranın fazlasını yağa harcatıyor dangalaklar sabitle oranını herkes aynı yakıtı yağı yaksın sponsorların isim farkı olsun sadece ucuzluk böyle şeylerde saklı da kimin umrunda…
    Ortada f1 makinesi namına birşey yok yemişim 2 sn lik pitstopları.. bunların 10 sn olup olmamasının bize kazandırdığı kaybettirdiği birşey yok dünyaya bi faydası yok bu olayın. makineyi köreltip küçücük bijona 1 milyon harcıyon 🙂 kafaya bak yersen…

  3. zamanında 22000rpm li motorlar görmüştük devir kısıtlamasının olmadığı yıllarda hey gidi günler hey nerden nereye

  4. F-one-Driver avatarı

    Bu bunağın ipiyle kuyuya inildiği sürece F1 kan kaybetmeye devam edecek… Yapboz gibi kural değiştiriyo o da yetmiyor motor değiştirmeye kalkıyor, canı sıkılınca tv kanalı değiştirir gibi F1 i değiştirip tepetaklak ediyor, tasarruf politikası dediler, masrafları düşürme adına doğayı daha az kirletme adına dediler, bir sürü safsatayla turboyu getirdiler, takımlar yığınla para harcadı, V8 e yeten benzin V6 ya yetmemeye başladı, be anladık bu işten, turbo V6 baştan beri yanlış yolun ta kendisiydi, ses yok güç yok rezillik baştan beri belliydi, birde mercedes ezici üstünlük kurunca beyfendiyi seyirci telaşı sardı nedense, F1 in fanlara ihtiyacı yok diyen bu bunak değilmiydi, şimdi ne oldu da çark etti?!!

  5. Geçelim V8 1000HP motorlara. KERS, DRS kalksın, yakıt ikmali gelsin, test yasağı kalksın, motor sınırlandırmaları kalksın, saçma salak temas cezaları kalksın. O zaman izleyin eğlenceyi…

    1. Sonra turilli treni başlasın 🙂

      1. o turulli tirenleri şimdiki geçişlerden 10 kat daha gerçek
        bu yapay geçişleri izliceğime tirene bakarım ö. gibi

        1. beğendim yorumu

  6. Yusuf Hitay avatarı

    madem öyle, neden bu motorları getirdiniz? masraflı olacağı belli değil miydi? üstelik hatırladığım kadarıyla 4 silindirli 12.000 devir motorlar gelecekti az daha. o zaman seyircilerin ne istediğini düşünmediniz mi?

  7. Sadece bu haberde yorum yapan arkadaşlar değil bir çok arkadaş yakıt ikmalini geri istiyor. Bu stratejik açıdan güzel bir fikir ama ben nedense pek desteklemiyorum. Strateji için mekanikerlerin ve pilotların hayatı tehlikeye atılmamalı diye düşünüyorum. Çok eskiden bir örnek vericem ama daha yakın geçmişte de örnekleri var.

    https://www.youtube.com/watch?v=JCykFawdq40

    1. böyle bakacaksak motorsporları yapamayız o zaman nascar, ındycar, dragstar ların kapısına çoktan kilit vurmuştuk. yakıt bu yanar kaza yaparsanda yanar patlar hata yapmayacaksın oluyor diye birşeyleri söküp atmak yanlış yıllardır f1 in yaptığı gibi.
      strateji için değil güç gösterisi için olmalı ve f1 düz benzin değil jp15 yakıyor olmalı farklılığı olmalı dünyadan…

      1. F1 de eskidendi kaza yapınca patlayan depolar artık yeni yakıt depoları hiç bir şekilde delinmiyor. Özel esnek bir maddeden yapılıyordu adı şuan aklıma gelmiyor. O yüzden eskisi gibi kazalarda veya motor patladığında araç alev topuna dönmüyor fark ettiysen sadece belli bir kısmı alev alıyor.
        Bu benim fikrim aynı fikirde olacağız diye bir şey yok. Ben yazdım oraya zaten stratejik açıdan güzel ama tehlikeli diye. Motorsporlarında her zaman tehlike vardır ama bana göre yakıt ikmali yangına benzinle gitmenin tam karşılığı. Zaten tehlikeli olan bir sporda birde hata yaptığın anda bir anda her yeri alev saracak kadar tehlikeli bir olayın olması bence gerekli değil ve hata payı çok yüksek.
        Yıllardır gelen kuralları eğer gerekliyse söküp atılmasından yanayım ve bana göre asla geri gelmemesi gereken bir kural.
        Fakat öyle bir sistem geliştirilir ki asla yangın çıkartmayan o zaman elbette geri gelmesini desteklerim, F1 e heyecan katıyor ama bu kadar tehlikeliyken desteklemeyeceğim kurallardan bir tanesi olarak kalır.

        1. Hazır konuşmuşken bulayım dedim.
          https://www.youtube.com/watch?v=IoxZybhorS0

        2. Evet bunu düşünerek depoların ekseriyetle patlamayacağını düşünerek yazdım jp15 kullanırsan patlar 🙂 yani riski arttırırsın…. 90’lar öncesinde hızlı parlamanın nedeni yakıta etanol katkısı.
          Aklı bulandıran sorular… O kadar şeye rağmen Alonsonun ki gibi açıklanamayan kazalar olabiliyor…
          Yakıt riskinden daha fazla yaşanan şey open whell gereği lastik fırlamaları bu olmasın diye şasileri lastikleri mi kapatacağız…?

          Supercar makineler bu kadar yaygın ısı kaynaklı yanabiliyorsa varsın onların 50 katı f1 makineleri yansın…. Benim motorsporları yaklaşımım ekseriyetle böyledir insana rağmen insanlar için. 🙂

          1. Open wheel’da çok ekstrem bir şey olmadığı sürece Massa 2009, Bianchi 2014 gibi çok büyük bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum o yüzden asla bana göre riski yakıt ikmaline göre daha büyük değil.
            Alonso’nun kazası büyük ihtimalle araçta çıkan bir sorun yüzünden oluştu. Sonra küçük gözüken kazada benim fikrim tekerlerin duvara çok fazla sürtmesinden dolayı çok şiddetli bir titreşim yaşamış olabilir. Bu kazanın konuştuğumuz konuyla çok alakası olduğunu düşünmüyorum.

            Jp15 dediğin jet yakıtı değil mi yanlışta biliyor olabilirim ama istersen en yanıcı maddeyi koy o yakıt tankına sadece motorda kalan ve dolaşım sisteminde kalan yakıt ufak bir parlama yaratır öyle bütün tank havaya uçmaz. 90 lar öncesindeki parlamanın nedeni etanolle birlikte patlayan tanklardı.

            İnsana rağmen insanlar için demek çok yanlış bana göre. Bizim koltukta yayıla yayıla izlediğimiz yarışta adam orada cayır cayır yanarken benim açıkçası içim acır. Yanmayan tulumlar olsun ki onlarda bir yere kadar koruyor o çıkan ısıyı ciddi şekilde hissediyorsun, o olsun bu olsun ama hiç birimiz o duyguyu yaşamadan bilemeyiz düşünsene bir anda alevlerin için kaldığını o anda yaşadığın korkuyu yani demek istediğim evet motorsporlarında tehlike her zaman var ama bu tehlikeyi en aza indirgemeleri beni mutlu eder.
            Tekrar söylüyorum stratejik açıdan heyecan katıyor olabilir ama bu kadar tehlikeliyken desteklemek istemem.

  8. Sorun motorlar değil, araçları daha mücadeleci bir hale getirmek zorundalar. Motoru koru, Lastiği koru, Kendini koru, Yakıtı koru, Araç parçalarını koru vs uzar gider pilotlar birbirleri ile temas ettiği anda ceza alıyor daha fazla mücadele edebilmeleri için zorlanmalı yakı ikmali geri gelmeli ve drs kaldırılmalı.

  9. Onu bunu bilmemde bernie amcanın gözü açık gitmesini istemem

  10. Çocuk oyuncağı yaptılar bu işi. Seyirci gelmiyorsa yeterli tanıtımı yapmıyorsundur ? Ücretleri yüksek tutuyorsundur ? Motorların daha ikinci senesinde değişime gitmesi saçma.

    1. bencede böyle kalsın azalarak bitsin spor

      1. Bende v8 motorlara geçilmesi taraftarıyım yanlış anlaşılmasın ama sadece motorları neden göstererek bu işten sıyrılmaya çalışıyor bu adam. V10’a da geçilse bu sporun akibeti değişmeyecek gibi böyle giderse.

  11. Simdi de McLaren’in domine etmesini mi istiyorlar? Hep bir duzmece bir birakmadiniz su sporun pesini! McLarende’ki aciklamalari dusunun.Seneye onlari yenebiliriz!!! Hep bir sike hissi uyandiriyorlar insanin icinde…

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      McLaren domine etsin diye olmaz sanmam.Bu teklifi Ferrari yapmıştı.Bu sitede haberi vardı.McLaren daha da çok etkilenir bundan.Honda spora turbo motor için döndü.Ayrıca uzun zamandır McLaren adına arka kapılarda işler iyi gitmiyor bence.

      Değişime gelecek olurak bizim için harika olur ama bu çok çok zor bir hadise.

  12. V10 ve kesinlikle yakıt ikmali, isteyen istediği lastiği istediği kadar kullansın, sıralama 15 tur 1 saat yapılsın.

    Aero kısıtlamalar kalksın yeni buluşların önü açılsın.Dondurma kuralları kalksın, Kimi’nin sevdiği dondurmadan gelsin, rpm manyağı motorlar lütfen tekrar gelsin.Çok zor olmamalı,yani inşallah öyledir. .

  13. Hadi be Bernie ha gayret az kaldı 😀 Eski V8 leri güçlendirmek güzel bir fikir umarım kabul ederler artık.
    Gönül ister V10 ama buna da razıyız.

  14. eğer dönülecekse v10 olsun hadi dostum yapabilirsin bunu gider ayak yap bu iyiliği 😀

    tamam tamam v8 e de razıyız yeter ki değiştirin şu arı vızıltısı gibi ses çıkaran motorları …

    1. 😀 Tam yorumumu okuyordum yanlış bir şey var mı diye sen yazmışsın 😀 zorlasak aynısı yazacakmışız 😀

      1. tüm f1 severlerin gönlü 1 dostum olursa v10 olsun olmazsa v8 ama bunlardan kurtulalım 😀

        1. Aynen zaten çoğu organizatör şikayet etmeye başladı geçen sene Amerika etmişti şimdi Çin umarım bütün hepsi şikayet ederde bir an önce kurtuluruz.

    2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Gider ayak derken?

      Nereye gidiyor daha karpuz kescez 🙂

  15. Hayret ilk defa doğru konuşmuş ama onuda cebine girecek parayı düşündüğünden..

    F1 V6 motorlarla daha çok seyirci toplasa daha çok para kazansan böyle konuşurmuydun acaba seyir zevki insanların ne istediği çok mu umrunda??

    1. 2.2 v8 motorlara dönerlerse bu Ferrarinin dönemi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir