Mercedes, Ecclestone’nun Kendilerini Suçlamasına Karşı Çıktı

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, Bernie Ecclestone’nin geçtiğimiz günlerde söylediği “Mercedes’in Formula 1’i öldürmeye yardımcı olduğu” sözlerine karşı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyu gündeme getiren Ecclestone, Mercedes takımının yeni kuralları kullanarak ve geri adım atmayarak Formula 1’i öldürdüğünü söylemişti.

Niki Lauda “Gelişim haklarının sezon içerisinde kullanılması konusunda anlaştık.”

“Onlara yeşil ışık yaktık ve Honda diğer üreticilerin ortalaması kadar gelişim yapabilecek.”

“Ve motor sayısının 4’ten 5’e çıkarılmasına karşı çıkmadık. Bu 3 şey bizim istediğimiz gibi olmasa da bunlara ona verdik. Bu yüzden Bernie bizi her şeyi engellemekle suçlayamaz.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes, Ecclestone’nun Kendilerini Suçlamasına Karşı Çıktı” için 7 yanıt

  1. Niye salağa yatıyorsun ki bu yeni motorların değişmemesi için yaptıklarınızdan bahsediyor.
    Umarım sizi takmadan değiştirirler de şu kuralları o zaman defolup gidecek misiniz yoksa bu yeni kurallarla yine en iyisi olmak için çabalayacak mısınız merak ediyorum.

    1. yeteri kadar paraları var artık hem mercedes v6 turbo döneminden önce de hızlıydı ancak ciddi bir aerro eksikliği ve adeta lastik yiyen bir arac vardı bu sorunları çözdüklerini varsayarsak gitmeleri için bir sebep yok bence … ha karşılarında ciddi bir ferrari olur orası ayrı keza redbull renault da iyi geri dönüş yapar honda bilinezde yine galiba en büyük darbeyi honda yer eğer 2017 de değişim yapılırsa 😀

      1. Aero açısından güçlenmelerinin nedeni yeni gelen aşırı kısıtlayıcı aero kuralları diye düşünüyorum.
        Hatta o kadar kısıtlayıcı ki F1’in en iyi aero uzmanlarından Newey’i kaçırdılar spordan. Eğer aero kısıtlamaları kalkarsa Redbull da Newey döner, Ferrari yeni ekibiyle muazzam bir araç çıkartabilir, Mclaren’inde aero konusunda ciddi transferleri oldu Honda yeni kurallarla güzel bir motor çıkartırsa onlarda potaya girer. Mercedes ne yapabilir bilmiyorum ama Williams aero konusunda yok olabilir onu biliyorum.

    2. Ooo beyimiz yine milleto kovmaya baslamis.Renonun sinirsiz gelisime ve yeni kurallara karsi ciktigini hatirloyor musun?Malum adamlar haklari olan gelisimi beceremeyip geri gittiler.Tum bu geyik Renonun tek tarafli gelisim izni almasi icin yapiliyor.

      1. Ben neden bahsediyorum sen neden bahsediyorsun bana ne kardeşim bu motorlarda gelişim izni almak istemesinden. Umurumda değil bu motorlarla ilgili herhangi bir yenilik veya takımların gelişim izni istemesi. Bu motorların kalmasını isteyen her takım defolsun gitsin bu kadar açık ve net.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          Emre nbr ? Sen , bizim mühendis Emre misin , yoksa karıştırdım mı ? 😀

          1. Yok, karıştırdın herhalde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir