Karadeniz Grand Prix

yazar:

kategori:

İstanbul Tunca Çevre ve Köyleri Derneği ile Tunca Belediyesince beldenin Selamet Tepesi mevkisinde bu yıl ilki yapılan Tahta Araba Şenliği’nde katılımcılar, oturağından tekerleklerine kadar tamamı tahtadan yapılan arabalarla yarıştı.

Katılımcıların yaşının 18’in üzerinde olması gereken yarışa 25 yarışmacı katıldı. 500 metrelik etabın tamamlanmaya çalışıldığı yarışmada bazı yarışmacılar, arabalarının tekerleği veya diğer aksamlarının bozulması nedeniyle yarışmayı tamamlayamadı.

Yarışmada birinciliği kazanan Tanju Çakır’a kupa verildi.

Şenlikte daha sonra tulum eşliğinde horon oynandı.

Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, ilkini düzenledikleri şenliğin bundan böyle gelenekselleştirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Şenlik havasında geçen tahta araba yarışıyla geçmişi canlandırdıklarını ifade eden Topal, böylece belde halkına birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdiklerini kaydetti.

Karadeniz Grand Prix Video

http://medya.haber53.com/play.php?id=3038

Kaynak: eynesilhaber.com


Yorumlar

  1. türkiyedeki yarışlar aslında karadenizde yapılmalı.Hem seyirci gelir,hem de yağmurlu yarış izleruk.Spayı geçeruk vallahi billahi.

  2. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Süper:) Bende çocukluğuma gittim. özenle yapardık,yastıklı oturma bölümü:P felan (Mercedes taraftarıyım abi), F1 sevgisinin kaynağı buymuş demek aklıma gelmemişti:D

  3. annem bana 4 tekerlekli bir düldül almıştı o taşlı topraklı tozlu yollarda yokuş yukarı çıkamaz ama yokuş aşağı çok iyi giderdi. annem bizi bırakıp gittikten sonra hiç binmedim.

  4. yokuş aşağı bilyalı ile kayardık küçükken. o gün yeni alınan pantolon da delinince 1 hafta dışarı çıkma yasağı yerdik haliyle :)))

    mclaren vardı da biz mi binmedik be annecim:))

  5. Vay be güzelmiş. Küçüklüğümüz de yaptığım bilyalılar aklıma geldi. En hızlı, en dayanıklı bilyalıya sahiptim. Yarışları kazanırdım genelde, bu video çok hoşuma gitti.
    Rize Wooden Grand Prix 🙂

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    benim dedemde tornet vardı ama kasalıydı yük taşımak için :D. evinin bahçeside yokuşluydu üzerine binip salıyordum kendimi aşağıya 😀

  7. ilerde türkiyeden bir f1 pilotu çıkacaksa bu ancak karadenizden olur. hızlı cesur atak işte karadeniz insanı…

  8. "Topal, böylece belde halkına birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdiklerini kaydetti." budur abicim.

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bunlar en eski modeller babamın zamanındaki gibi şimdi biraz daha geliştirmiş olmaları lazımdı ''bilyeli'' şekliyle fakat tahta araba şenliğinden kasıt olmalıdırki bilyeli kullanılmamış ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir