Ayrton Senna Anma Karting Maratonu 2015

Otomobil sporları hayranı, aynı zamanda lisanslı otomobil sporları gözetmenlerinden kurulu, amatör ruhla profesyonel organizasyonlar düzenleyen “Ayak Takımı Organizasyon Ekibi”; 1 Mayıs tarihinde her yıl olduğu gibi efsane pilot Ayrton Senna’yı anmak için pistte toplanıyor. Senna; 4 yaşında karting ile otomobil sporları dünyasına girmiş, 610 kariyer puanı, 19 en hızlı tur, 65 pol pozisyonu, 80 podyum başarısı, 41 galibiyet, 3 dünya şampiyonluğu (1988-1990-1991) bulunmaktadır. Bir nesli Formula 1 ile tanıştıran efsane pilot Ayrton Senna’yı; 1 Mayıs 1994 tarihinde Imola pistinde henüz 34 yaşında kaza sonucu kaybetmiştik. Bu olay, otomobil sporlarında birçok dengeyi değiştirmiş, güvenlik önlemleri arttırılmış ve bir daha formula pistinde hiçbir pilot hayatını kaybetmemiştir. Ayrton Senna’nın sporcu kişiliğinin yanında yardım severliği nedeniyle ülkesi Brezilya’da halk kahramanıdır. Halen adına kurulmuş olan vakıf kimsesiz çocuklara yardım yapılmasında öncü olmaktadır.
Ayak Takımı Organizasyon Ekibi; 2012 yılından bu yana her 1 Mayıs’da olduğu gibi, bu sene de Ayrton Senna’yı aramızdan ayrılışının 21.yılında yine pistte özel bir yarışla anıyor. Ekibin; ticari bir kaygı düşünmeden, ülkemiz otomobil sporlarının gelişmesi için yaptığı bu organizasyonda birçok firma gençlere destek oluyor. Bu yarış, ekibin 9.yılında, 18.önemli karting organizasyonu olacak.
Turnuva ön kayıtları 1 Nisan 22:00’da açıldı. Rekor hızda oluşan taleple, 3,5 saat sonra 01:26’da 15.takım da ön kayıt işlemini tamamladı. Kısa sürede turnuvaya başvuran takım sayısı 21 oldu. 10 Nisan tarihi itibariyle 15 takım bu anlamlı turnuvaya katılmaya hak kazandı.
Geçmiş senelerde büyük çekişmenin olduğu turnuvada; sürpriz isimler de bulunuyor. Ülkemizi 2014 yılında Bahreyn’de 24 saatlik karting yarışında temsil eden takımda yarışan Reha AYBEY, Prokart’da yarışan Eray COŞKUN, Timur ERSÖZ, Salih Buğra FATI, Ankara’da bulunan bir çok pistte pist rekoru kıran Can YILDIZ bu isimlerden bazıları…
Turnuvaya katılacak takımlar:

1) Ağır Abiler

2) Anümost (Ankara Üniversitesi)

3) BoostER Performance

4) Bümost 1 (Başkent Üniversitesi)

5) Gate Racing Team

6) Godi Garaj

7) Günam

8) Hunomost (Hacettepe Üniversitesi)

9) Odtu Most 1 (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)

10) Odtü Most 2 (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)

11) Odtü Most 3 (Orta Doğu Teknik Üniversitesi)

12) Old Skhool Racing Team

13) Pure Power Racing Team (İzmir)

14) Team Fangio 15) Team Heiko

 

Ankara Aries Arena Hipodrom pistinde 1 Mayıs 2015 Cuma günü yapılacak turnuva; dayanıklılık (endurance) disiplininde, 15 takım arasında, 3 saat hiç durmadan pistte turlayarak yapılacak. Ortalama 5 kişiden oluşan takımlar; kurallar gereği en az 5 pit-stop yapacaklar. Her takımın bir direktörü bulunuyor. Takımlar pit-stop stratejileri ve sabırlarıyla en çok turu atmak için ter dökecekler.
Ayak Takımı Organizasyon Ekibi’nin hobi karting pistinde, hobi karting araçlarıyla düzenliği turnuvanın Türkiye’de başka bir alternatifi bulunmuyor. Ayak Takımı Organizasyon Ekibi kaptanı İlker BEŞER yaptığı açıklamada; “Otomobil sporlarının ilkokulu kabul edilen kartingde, 2006 yılından günümüze organizasyonlar düzenleyerek, ülkemizde amatörlere yarışma şansı vermekten ve düzenledikleri organizasyonlarda derece yapmış sporcuları ilerleyen süreçte güzel yerlerde görmekten mutlu olduklarını, Ayrton Senna ismini yaşatmanın gurur verici olduğunu, ayrıca ekip üyelerinin otomobil sporları federasyonunda gözetmenlik yaparak organizasyon ve hakemlik kısmında sürekli deneyim kazandığını” belirtti.
Pist adresi: Ankara Aries Arena Hipodrom Pisti (1100 mt) İstanbul Yolu 18.km. 75. Yıl Hipodromu Fuar Alanı Batıkent/Ankara
Turnuvayı izlemek ücretsiz ve seyirciler arasında çekilişle birçok ödül dağılacak. Organizasyon süresince, pist üzerinde özel modifiye araçlar otomobil sporları severler için sergilenecek.
26 Nisan Pazar günü pistte pilotlar toplantısı yapılacak.
1 Mayıs Cuma günü organizasyon programı:

09:00 Pistte Toplanma

09:30 Pilotlara Taahhütnamelerin İmzalatılması

10:00 Yarış Brifingi

10:20 Sıralama Turu Başlangıç

10:30 Sıralama Turu Bitiş

11:00 START

14:00 FINISH

14:15 Ödül Töreni
Tüm otomobil sporları severleri bu anlamlı organizasyonda görmekten onur ve mutluluk duyarız. Yarışla ilgili tüm güncel haberler www.ayaktakimi.org adresinde yayınlanmaktadır. İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
Ayak Takımı Organizasyon Ekibi “Hayatına heyecan katmak ister misin?”

www.ayaktakimi.org

www.twitter.com/ayaktakimi

www.facebook.com/organizasyonekibi

 

2014 Ayrton Senna Anma Karting Organizasyonundan bazı kareler:

 


Yorumlar

“Ayrton Senna Anma Karting Maratonu 2015” için 3 yanıt

  1. 2 kez senna’yı anma 1 kez Cumhuriyet maratonuna katıldık.
    Geçen sene 1 mayısta podyumdaydık bu seneyi pas geçiyoruz fotografları görünce podyumda bi gidesim gelmedi değil tabi 🙂

  2. senna kaskım ile orada olacağım!

  3. Umarım güzel bir organizasyon olacak :)) Orada olacağım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir