Motor Konusunda BMW ve Renault Endişeli, Diğerleri Temkinli

yazar:

kategori:

Yeni kurallara göre bir pilotun sezon içerisinde 8 motor kullanmasına izin veriliyor. 9. motora geçildiğinde ise gridde 10 sıra cezası gelecek.

Sezonun önceki bölümlerinde motorunda dayanıklılık sorunu yaşayan takımlar, sezonun geride kalan yarışlarında oldukça endişeliler.

Şampiyonluk mücadelesinin içerisinde kalmaya çalışan Red Bull sürücüleri son motorlarını kullanıyorlar ve Mario Theissen Singapur’da yaptığı açıklamada Monza’da her iki pilotun yaşadığı sorunların ardından geride kalan 4 yarış için sadece tek sağlam motorlarının kaldığını söyledi.

Her iki takım da 9. motoru kullanmak zorunda kalacağını düşünüyor.

Mercedes Motor Sporları Patronu Norbert Haug “Şu ana kadar iyiydik. Bu şekilde devam etmeyi umuyoruz ancak diğer arkadaşlar sorunların bir anda olabileceğini söylediler ve küçük bir hata ile sorun yaşanabilir. Şu ana kadar iyiydik ve Brixsworth ile Stuttgart’takilere teşekkür ediyorum ancak yine de gidilecek uzun yol var ve umarım böyle devam ederiz.” dedi.

Toyota motoru kullanan Williams’tan Sam Michael “Bu sene hiç sorun yaşamadık ve her iki pilot için de motor havuzunu iyi kullandık. Yeni motor kullanmama planları yolunda ilerliyor.” dedi.

Stefano Domenicali “Her iki pilotumuz için önümüzdeki 4 yarışta 2 motorumuz var ancak Norbert ve Sam’in düşüncelerini kopyalayıp yapıştırabilirim. Emin olamazsınız ancak şu an için durum böyle ve nasıl ilerleyeceğini göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir