Force India, Performans Eksikliği Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

2 hafta önceki Monza yarışına ilk çizgiden başlayan Sutil, yere basma gücünün çok önemli olduğu Singapur’da ancak 16. sırayı kazanabildi.

Sutil “Gördüğümüz gibi düzlüklerde ve Spa ile Monza gibi çok hızlı pistlerde iyiyiz ancak burada her şey downforce ile alakalı.”

“Burası Monte Carlo’ya çok benzer ancak iki kat daha uzun ve iki kat daha fazla viraja sahip, bu yüzden bir turda çok fazla kaybediyoruz. Tüm hafta sonu boyunca yol tutuşunda sorun yaladık.”

“Biraz rekabetçi olmayı umuyordum ancak takımlar arasındaki mücadele çok sıkı ve trafikte biraz zaman kaybederseniz kendinizi bir anda geride bulursunuz. Hızlı turumda Giancarlo önümdeyken biraz zaman kaybettim ve 16. olabildim.”

“Zor olacak ancak bakalım neler yapabileceğiz. Yarış uzun ve her şey olabilir. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.” dedi.

Son sırada kalan Vitantonio Liuzzi “Düşük downforcea sahip Spa ve Monza gibi pistlere oranla burada zorlanacağımızı biliyorduk ancak bu kadar olmasını beklemiyorduk. Çekiş eksikliği çok fazla ve araçta doğru ayarları bulamadık, Adrian ile benzer sorunları yaşadık.”

“En hızlı turum temizdi, belki bir kaç salise daha olabilirdi ancak Q2’ye kalmak oldukça zordu. Çok fazla yakıt varken rekabetçiyiz ancak gridde bu bölgeden zor olacak.”

“Ancak bu tür pistlerde her şey olabilir ve yarışta iyi performansımız olursa ve iyi denge tutturursak bir kaç puan alabiliriz. Cadde yarışları her zaman çılgınca olur bu yüzden henüz pes etmedik.” dedi.


Yorumlar

  1. ben hic sasirmadim. ferrari icin de ayni sey gecerli. raikkonen sorun yasamasa bile, q3'e kalsa sadece, iyi bir is basarmis olacakti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir