Alonso "Renault R28 1 Sn Yavaş"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’un şu an için Ferrari ve Mclaren’e oranla 1 sn yavaş olduğunu düşündüğünü söyledi.

Alonso "Şu anda tepedeki takımlar Mclaren ve Ferrari ile farkı kapatmalıyız çünkü onların biraz arkasındayız. Şu an için podyum ve galibiyet için mücadele etme şansımız yok. Bu yüzden bu kış testlerinde ve ilk yarışta öncelikli hedefimiz olacak."

"Farkı kapatmak lazım, eğer 0.2, 0.3 sn fark olsaydı problemimiz o kadar büyük olmazdı."

"Ancak bizim şu anda olduğumuz gibi 1 sn ya da 0.8 sn yavaş olmak biraz fazla."

"Renault geçen sene yeteri kadar rekabetçi değildi ve bu sene öncelikle bunu değiştirmek için uğraşacağız. Takım bunu başarmaya odaklandı ve geçen sene yaşanan problemleri aşmak için bu araç üzerinde çok fazla çalışıyorlar. Ben de burada onlara yardım etmek ve deneyimlerimi aktarmak için varım."

"Hep birlikte aynı şekilde çalışıp Renault’u mücadeleye sokmayı umuyoruz. Bu kolay olmayacak çünkü diğer takımlar da gelişim gösteriyor. Eğer Renault geçen sene 1 sn gerideyse öncelikle bunu düzeltmemiz lazım."

"Nasıl mı? Rakiplerimizden daha fazla çalışmalıyız ancak bu mümkün değil çünkü ilk yarışa 1 ay var ve onlardan daha fazla çalışamayız. Bu yüzden daha iyi çalışmalıyız. Bakalım neler yapabileceğiz."

"Akıllı olmalıyız ve aracı geliştirmek için doğru şeyler yapmalıyız. Bu şubat testlerindeki hedefimiz." dedi.

Alonso, Renault ile 2006 sonunda yollarını ayırmış ve Mclaren’e geçmişti. Ancak İspanyol pilot 1 sene sonra tekrar eski takımına döndü.

Tüm yaşananlara rağmen Alonso Mclaren deneyiminden pişman olmadığını söyledi.

Alonso "Ben hata yaptığımı düşünmüyorum. Geçen sene Renault sıralamalarda Q3’e kalmakta zorlanıyordu ancak Mclaren şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Bu sayede şampiyonluk mücadelesi verme şansını yakaladım ve bu geçişten pişman değilim."

"3. defa üst üste şampiyonluk mücadelesi verdiğim için şanslıydım ve bir pilot bunu ister. Zor bir sezondu ancak şanslıydım." dedi.


Yorumlar

  1. hiç birsey belli olmaz bunu yarıslarda görücez

  2. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    R28 e de alonsoyada guvenım sonsuz r28 gerckten hos gorunyr ve renaultun herzmnkı halıdr kı dayanklı bır arac reno bunu hep yapıyor ılk bırkac yarsıtan sonra mutlaka renoda zırve mucadelesne katılacktr bız buyuk bı takmız

  3. NothingToSay avatarı

    haberle alakası yok, ama şaşkınlığımı paylaşmak istiyorum..Yasemin, hocam, Alonso hayanı olduğuna emin misin? bu aralar, sen gibi aklı selim alonso hayranlarını pek göremiyoruz da:))

  4. bence röno başta biraz zorlanacaktır diğer takımları yakalamada ama daha sonra alonun çabalarıyla kendine gelir aloyu büyük ihtimalle bu sene şampiyonluk yarışında göremeyiz(her ne kadar içim kan ağlasa da bunu sölerken gerçekçi olmak lazım.)aslında herşey rönonun kendini kısa zamanda ne kadar geliştirebilceğiyle ilgili…

  5. "Farkı kapatmak lazım, eğer 0.2, 0.3 sn fark olsaydı problemimiz o kadar büyük olmazdı."

    yani burda diyorki, 0.3 sn elimin kiri, ben bunun üzerine 0.5 koyarım, sonra 0.2 sn önde oluruz:) nası koyulusa bu saniyeler anlamadım gitti:)

    zehrAlonso hadi buna da bişiyler yaz, havada kalmasın dimi msjım:)

  6. Şimsi Alonso 0.5 saniye hızlandırıyo ya gittiği takımı acaba bu fark 0.5 saniye eklenmiş olan fark mı yoksa eklenmemiş olan fark mı?

  7. Evet, o kadar dürüst ki mailleri direk FIA'ya göndermedi, takımın kendisine avantaj sağlaması için santaj unsuru olarak kullandı. Yahu Alonso'nun elindeki delilleri FIA'ya bildiren Ron Dennis'ti bunun bile farkında değilsiniz ya da farkındasınız ama doğal olarak işinize gelmiyo. Hala tutturmuşsunuz bir adi McLaren – dürüst yüce insan Alonso geyikleri, kendi kendinize tatmin edin bakalım nereye kadar…

  8. hadi bakalım…..inşallah farkı kapatırsınızda 3 takımlı hatta bmw yide dahil edersek 4 takımlı müthiş yarışlar seyrederiz…nerde rekabet orda kalite ve heyecan boşuna dememişler yahu:))))))))ide rosberg podyuma falan çıkmayı başarabilirse bu sezon müthiş olur:)

  9. zehrAlonso bu nedir sen buraya yorum yapmaya mı geliyosun tezahürat mı yapmaya geliyosun nedir kardeşim bu her yorumda aynı sey aynı sey.

  10. Alonso`nun kisisel olarak bu farki yarim saniye kapatacagini dusunuyorum, e yarim saniye de Renault`a kaliyo, halletsinler artik bi sekilde, 1 senedir bu arac uzerinde calisiyolar..

  11. arkadas maillerden soz etmişsin alonsoyu satan mclaren cok mu durust sence sana bunu diyorum ayrıca bir seni ikinci planda bırakan bi takıma anca o layıktı alonsoda en ii sini yaptı dürüstlük müş ferrarinin bilgilerini calan bi takım gören cok dürüst zannedecek alonso en iisini yaptı haklıdan yana cıktı bunu maillerle itiraf etti yalan solemedi işte dürüslük buu biz senin renoyuda geliştirecgine inanıyoz ferni 1 numarasın

  12. NothingToSay avatarı

    nassı yani? madem Alonso 1 saniyelik farkı kendi deneyimi ve becerileri ile kapatabilecek bir mühendis/pilot, o halde bu bir saniyeyi neden sorun yapıyor ki? Alonso, sen zaten o bir saniyelik farkı kendi farkınla kaparsın daha ne şikayet ediyosun demezler mi adama* Akıllı biri der:)) haa.belkide reno ile mclaren-ferrari arasındaki gerçek fark 2 saniyedir de, Alonso kendi telafi edeceği 1 saniyeyi düşüp diğer 1 saniyeden bahsediyordur:)) geçen sene de mclaren de yapmıştı bunu di mi? takım arkadaşına göre hep extra bi saniyesi vardı:) geçen sene yarış izlememiş olanlar inanır buna tabi..ama ben izledim yarışları.inanmam

  13. yeterr kardeş cok haklısın yorumlarında. dürüstlük abidesi alonsoyu gördük maillerde.neyse ya briaz daha objektif yorum yapsak diyorum???

  14. bmw bmw fernando schumi mi demişsin sen de haklısın o fernando alonso.araç 1sn yavaş fernando değil yani 2006 sezonunda da böle dusunursek yani cahilce dusunursek biyere varamayız ki.

  15. fernando alonso nun renaultun gelişiminde büyük rol oynuyacağı kesin…ayrıca takımı daha önceden tanıyor olması işlerin nasıl yürüdüğünü biliyor olması büyük bir avantaj…alonso nun dediği gibi aradaki farkın 1 sn ve üzerinde olması hakikaten formula 1 de ciddi bir sorun ve ben bu sorunun altından en azından renault un bu sene kalkabileceiğini düşünmüyorum…ama alonsonun da takıma bilgi ve birikimi ile takıma 0,5 sn katkısı olacağını da düşünüyorum…ama eğer sezona iyi bir başlangıç yapabilirlerse bu herşeyin gidişinide değiştirebilir…ve buda seyir açısından bu sene f1 e çok şey kazandırır…ama gerek haberlerden gerek yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla bu sene yarışlardan ve mücadeleden daha çok alonso-hamilton çekişmesi damgasını vuracak gibi…ama temennim bu mücadelenin sadece pistte olması:)))
    ayrıca hakikaten alonsoyla ilgili haberlerde hamiltonun,hamiltonla ilgili haberlerde de alonsonun isminin mevzuya direk olarak karıştırılmasını da hala anlayabilmiş değilim:)))ama şuda bi gerçek ki artık mücadeleler sadece piste olmuyor…cem yılmazında dediği gibi bu arkadaşları pistlerde görmek isteriz…:))saygılar…

  16. noldu bwm arkadaş,alonso 1 sn araç yawaş dedii suçmu işledi??? şu demeçte ne var bi söle bakalım cidden merak ettim.diğer konuda haklısın bnde alonsoyu destekliorum sonuna kdr ama bnde bi kaç kşinin yorumundan rahatsısım.sevmeninde bi derecesi war yani şu anda hbr alonsoyla ilgili lewsi ismini sölemeye ne grk wr adamın bi demeci geçmioki burda..

  17. yeterrrr kardeş kesinlikle haklısın bazı arkadaşlar saçma sapan yorumlar yapıyor buna taraftar denmez tutturmuş alonso şöyle alonso böyle sanki alonso mıcheal schumacher noldu araç 1 sn.yavaş bu fark bence dahada fazla ama alonso bunu biraz azaltmış sezon başlayınca bakalım bazı renocular bu kadar kesin konuşacakmı birde mclaren'e dürüst değil demiş kendi pilotları 2006 sezonu sonunda renoya verdi veriştirdi şimdi takımı övüyor işte alonso bu başka ne söyleyebilirizki f1'in en patavatsız pilotu FERNANDO ALONSO siz arkasında durun bakalım ama o sizin arkanızda duracakmı bunu 2008 senesinin sonunda görürüz.

  18. ferni sen bunu gecen yıl mclaren içinde solemiştin bu yıl reno için soluosun mclarendenasıl hızlandıysan reno da dabunu basaracagına inanıyoruz ama gerci mclarene ferrari bilgileri yaramıstı ama olsun renoyla sen kendi emeklerinle iyi bir basarıya yükseltirsin

  19. 1 sn yawaş olması doğal.önemli olan bunu minimum seviyeye indirmek mücadele etmek için bu önemli.umarım gelişme gösterirler.alonsonun mücadele içinde olması f1 in seyir zevki ve kimici olarak bnm için önemli tabi rekabet:) başarılarr..

  20. su arkadasın yorum yapmasını engelleyecek ya da bastıgında susmasını saglayacak bir düğme filan yok mu..senden de yorumlarından da gözunun donmusluğunden de fanatikliginden de unlem işaretlerinden ve cocuk zekasına uygun davranıslarından bıktı burayı okuyan herkes..biraz da sen anla bazı seyleri akıllı uslu biraz ya..burda savas ta degiliz ılımlı ol biraz..adam mclareni ve mclarende gecirdigi gunler için sanslıydım diyor,sen hala 3 yasındaki cocukların bile anlayıp yazmayacagı seyleri yazıyorsun..su lewis i agzından birak artık..ne yaralar acmıs adam sizde yaa..ben de tasvip etmiyorum bazı hareketlerini ama bu kdr kompleks olmaz ki yeter..comertligi durustlugu gorduk gecen yıl,pedro ile maildeki bilgileri babam kullanıyordu zaten oyle degil mi?sonra da bunları takıma santaj için kullanan durustluk abidesi de alonosydu degil mi?esit sartlarda yarısamıcak kdr korkup takımı santajla blofle kendi uzerine oynamalarını saglaması cok durustce oyle degil mi?bize boyle elle tutulur seyler yaz afaki hayal urunu sacmalıkları bırak artık..okumayı ogren biraz da bnm gibi..

  21. Hakan aynen arkadaşım,her zmn seninleiz,sen en iisin we gittiin yere cömertlikle dürüstlüü we tabi başarıı götürüosun ama cömertlik we dürüstlük olmaan bi yere gittin,şimdi bu sene napıcaklarını onlar düşünsün,bakalım Lewis onları neree kadar götürecek o kafayla !!!! ….

  22. FOREVER FERNANDO ALONSO!! sonuna kadar arkandayız koçumm.. gittiğin yerde başarı olmaması imkansızz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir