2017’de V6 Turbo Hibrid’lerle Devam Edilecek

yazar:

kategori: ,

Mercedes patronu Toto Wolff 2017 için düşünülen kural değişikliklerinde V8’lere geri dönmek yerine mevcut V6 Turbo hibrid motorlarla devam edilmesinin planlandığını söyledi.

Bernie Ecclestone daha önce V8 motorlara geri dönülmesi gerektiğini söylemişti.

Wolff’e göre mevcut üreticiler V6 Turbo hibrid motorlarla devam etmek istiyor.

“Bence tüm motor üreticileri mevcut motorlarla devam etme konusunda açıklar. Bu yönde ilerliyoruz ve şu an Ferrari, Renault, Honda ve Mercedes arasındaki durum bu.”

Wolff motor gücünü ve sesini artırmanın ilk akla gelen şeyler olduğunu, ancak bağlantılı olarak masrafları da kontrol altında tutmak gerektiğini söyledi.

“Bence 2017 kurallarında 900 beygir güç üretebilme mümkün olabilecek. Pazara ne getirmek istediğiniz bir soru işaretidir, 950 beygir ile 1000 beygir arasında büyük bir fark olacak mı?”

“Bence beygir gücünü artırmak çok kolay, yakıt akışının artırılması yeterli.”

“Eğer yakıt akışını saat başına 10 veya 20 kg artırırsanız 1000 beygirden daha fazlasına ulaşırsınız.”

“Ancak bu nedenle motordaki hayati bazı bileşenleri yeniden tasarlamak zorundasınız, onları dayanıklı yapmalısınız ve bu çok fazla gelişim harcaması demek.”

“Sadece şasi yönünden değil güç ünitesi yönünden de özel araçlara ihtiyacımız var ve şu an buna ulaşmak için tartışmalar yapılıyor.


Yorumlar

“2017’de V6 Turbo Hibrid’lerle Devam Edilecek” için 10 yanıt

  1. wollf dediyse ben katılmıyorum.İçeriği okumaya bile gerek yok.Kısacası benim dediğim olsun,hükmümü süreyim diyor.Amaaaa ..k ! Şu 2 senede ne para yaptın be adam.Formula 1i mahvettiniz.Sizin yüzünüzden her geçen gün değer kaybetti f1.Ama çok fena düşcek Mercedes.Ve bir daha bu günleri göremeyecek.Tadını çıkarın bu güzel günlerin.WINTER IS COMING ..

  2. Alternatif dediğin bu muydu? Gerçekten içine ettiniz he sporun. Kaç kere yazdım bilmiyorum ama bu mevcut motorlarla istediğin kadar devri yükselt insanların istediği çığlıkları çıkartamazsın. Anca yüksek desibelli böğüren motorlar ortaya çıkar oda gürültü kirliliğinden başka bir şey olmaz.

    Birde yakıt akış limitini arttırmaktan bahsediyor kaldırmaktan değil. Yüksek hızda mücadele izleyeceğimize yavaş hızda mücadele izleteceksiniz bize bizde mücadele ediyorlar diye bakıcaz öyle.
    Yakında 100 km’de en az kim yakıyor diye yarış yapar bunlar. Başlarım tasarrufunuza.
    Burası F1 her zaman en yüksek performansı göstermeniz gerekir yakıt akış limiti içerisinde en fazla kimin zorlayabildiğini değil. Ne bu markanızın dünya pazarındaki değerini arttırmaktan başka bir şey değil.
    Az yakıtla yüksek performans ( Yüksek performansta eski araçların yanında en az 2 3 saniye yavaş kalıyor) daha çok yol resmen F1’i oyuncak ettiler.

    Bernie artık son umudumuzsun ya zorla adam akıllı kurallar getireceksin ya da o kaç yıl uğraşarak yarattığın F1 markasının içine edecekler.

  3. Sesi getirinde isterseniz V20 ye geçin benim için problem değil. Dünkü sıralamalarda farkettiniz mi bilmiyorum,seyirci durumu Türkiye GP kadar kötüydü. Artık seyirci gitmiyor.

    1. evet yazmak aklıma gelmedi şimdi sizin yorumu görünce hatırladım türkiye gp den bile kötü gibi çoğu tribün boştu yarışta nasıl olacak bakalım ama seyirci gelmese de araların parası bol kral bastırır parayı yinede yarış olur ….

    2. Olmasın. Araplarda para bitmez. Dert de etmezler. Ama öteki kıtalardaki GP’leri bilemem.

  4. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Özet : Kabus devam edecek yıllarca..

  5. kesin bişey yok anlaşılan ama renaultun diğerleriyle hemfikir olması düşündürücü hadi ferrari geliştirdi motoru honda yeni girdi bu işe masraf yaptı ve seneye gelişebilir renault 2. senesinde geriye gitti inşallah artık bernie daha baskın çıkar da v8 lere geçilir haa turboyu atmak şartıyla sesi istiyoruz biz 😀 turboyla ses çıkma ihtimali var mı ? bunu da bu işlerden anlayan arkadaşlar açıklarsa güzel olur.

    1. Hem turbo hem de yüksek, güzel ses çıkaran motor yapmak gayet mümkün hocam. Motorun çıktığı devir, motor hacmi, silindir sayısı ve egzoz şekli devreye giriyor ses işinde.

      Bu saatten sonra atmosferiğe dönüş imkansız gibi birşey zaten, binek otomobil piyasasında da turbo motorlar hakimiyetini ilan etti çoktan.

      1. teşekkürler hocam

    2. Turbo motorların atmosferik motorlardan daha az ses çıkarmasının nedeni egzoz ile dışarı atılan çıkan gazların büyük bir kısmının alınıp turbodaki kanatları döndürmesi ve bu sayede turbo milinin dönüp bir tork (Tmil) elde edilmesidir. Bunu açısal hız(W) ile çarparsanız bir mil gücü (P) elde edersiniz. Bu nedenle de ses Aslan Kükremesin den çok bir Kurt Uluması gibi duyulur. Turbo yakıt sarfiyatını azaltmaz ekstra güç için kullanılır. Ekonomiyi sağlayan en önemli unsurların başında silindir hacmi gelir. Günümüzde yol araçlarında yapılanda budur. Hacmi düşür (downsizing) istediğin güce torbo ile ulaş. 2006 yılında VW TSI furyası ile önemi günden güne artmaktadır. 2000 lerden önce çevre kirliliği ve fosil yakıt rezervi derdi olmadığı için downsizing ve turbo pek rağbet görmüyordu. Konu dağoldı kusura bakmayın. Gündelik hayatta ise süperspor araçlarda bu ses farkına bakabilirsiniz (youtube ile).

      Turbo Süpersporlar : Nissan GTR (R35) – Porsche 911 Turbo (997) – McLaren MP4-12C ve McLaren P1 ve McLaren 650S – Mercedes AMG GT – Bugatti Veyron (tam 4 turbo vardır diğer saydıklarımda çift turbo vardır) gibi araçlar.

      Atmosferik Süpersporlara örnek : Ferrari 458 Italia ve Ferrari F12 Berlinetta ve Ferrari LaFerrari – Lamborghini Huracan ve Lamborghini Aventador – Mercedes SLS AMG – Audi R8 V8 & V10 gibi araçlar.

      Bu araçların ses olarak karşılaştırmakta sana kalmış 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir