Vettel: Sürekli Trafikte Kaldım

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Sebastian Vettel Bahreyn GP boyunca sürekli trafikte takılı kaldığını ve lastiklerine zarar verdiğini söyledi.

“Olan şey şuydu, sürekli trafikte kaldık ve lastiklerimize zarar verdik, ancak öte yandan oldukça olumlu bir haftasonuydu.”

“Ön kanada hasar vermem utanç vericiydi, bu olmasaydı dördüncülük cepteydi ve belki de üçüncü olabilirdik. Ancak bazen böyle şeyler oluyor.”

Vettel yarış boyunca bir çok kez sorun yaşadı ve hata yaptı. Ancak araçta bir sorun olmadığından emin.

“Çok zorluyordum ve öndeki bir aracı takip ederken çok fazla kaybedersiniz, belki de beklediğimden fazla oldu. Muhtemelen bugün olması gerekenden daha fazla zorladım.”


Yorumlar

“Vettel: Sürekli Trafikte Kaldım” için 42 yanıt

  1. kusura bakmayın ama bu adamı Schumacher’e benzetiyorlar ama, nereden tam olarak bilemiyorum, çaprazdan, yandan, yada çok acayip başka bir açıdan olsa gerek… Hayır baskı yokken iyi güzel götürüyor hele de araba iyiyse, ama bazen kendisine yakışmayacak hatalar yapıyor…

    iyi pilot evet, ama istatistiklerin gösterdiği kadar kesinlikle değil

  2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Uzun zamandir Vettel’i pist disina yol alirken gormediydim. Aslinda gecen sezon Japon gp’de disariya tasip S virajini duz kesmisti ama onuda yagmura veriyorum. Bunun disinda uzun zamandir boyle bir hatasini gormemistim. Ayrica Bottas’i gecmeliydi. Hem aero anlaminda Bottas’in aracindan daha iyi bir araca sahip, hemde onunkinden daha yeni lastikleri vardi. Kisacasi, Vettel Bottas’i rahatlikla gecmeliydi.

  3. Şampiyonlukları bugün sorgulamaya başlamadık. yıllardır sorguluyoruz zaten

    1. Yani önündekini 30-40 tur geçemeyenin şampiyonlukları her zaman sorgulanır.

      Bu işler olmayınca olmuyor. Geçememesinin teknik sebepleri de var. Alonso 2010’da nasıl çaylak Petrov’lu Renault’nun arkasına takılı kaldıysa bu kez de Vettel Bottas’ın arkasına takıldı. Araçların düzlük hızları ve pist konfigürasyonu faktörleri işleri devasa değiştiriyor. Bunlar pilotların suçu sayılamaz. Düzlükte geçiş yapmak zaten geçiş becerisi olarak sayılamaz.

      1. Unstoppable avatarı

        İşte istediğim tarz yorum her olaya aynı at gözlüğüyle bakmanın bi anlamı yok böyle bakarsanız sadece fanları kızdırırsınız o kadar.
        Arkadaşımızın da deiği gibi pist ve düzlük hızları çok etkiler bu durum 2010 petrov içinde geçerliydi.

      2. belki de sorgulamamızın sebebi önündekini geçememesi değil, arkada baskı yokken 2 kere pist dışına çıkması, baskı olunca da 3. kez pist dışına çıkıp kanadına zarar vermesidir…

      3. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
        ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

        alonso petrovun arkasındayken ferrari o renaultdan hızlı değildi ama vettel hızlı araçla geçemedi bottası takılıp kaldı aralarındaki en büyük fark bu

  4. Kimi_in_Rai avatarı

    Ama Vettel gerçekten bir çaylak gibi sürdü.

  5. Bugün ferrari teknik ekibi parka çocuklarını getirip onlarla ilgilenen bir baba edasındaydı. Rai babası yanında olsada kendi kendine salıncakta sallanmayı becerebilecek yaşta olan çocuk gibiydi. vettelse babasının onu sallamasına ihtiyaç duydu ama her seferinde salıncak yavaşlayıp durma noktasına geldi. pistte her seferinde geçilen Vetteli pitlerde Rosbergin önünde çıkarmayı başardılar. Yine akılcı bir kumar oyunuyla Kimiye ilk podyumunu getirdiler. Raide baba sözü dinleyip kusursuzca salıncakta sallandı. Rosberg ise yetimdi babası yoktu adeta kalk abisi birazda vettel sallansın dedi her seferinde ferrari ona ama o ısrarla tutundu zincirlere taki rai ve vettellin babası ensesine şaplağı vurana kadar.. Lewisinde o anda ona sahip çıkan bir babası yoktu. hatta babası evden çıkarken gitme diye engelde olmaya çalıştı ilk pitlerde.. fakat kimsenin babasının ona fiske vurma cesaretide yoktu diğer çocuklarda yanına yaklaşamadılar sallandı sallandı göklere doğru….

    1. Bir an kendimi parkta sandım 😀

    2. Kimi_in_Rai avatarı

      Lewis’in babası parkta Lewis’in altındaydı görmedin mi? Lewis’in babası onun en hızlı olan arabasıdır zaten.Lewis’in kendi öz babası bile sürerse o arabayı şampiyon olur.
      Parkta olupta şunları görmemek çok garib 🙂

      1. Babaları teknik ekip olarak gösterdiğimi araçları ise olaya dahil etmediğimi şu yazıyı okuyupta kavrayamaman çok garib değil garip :)) Rosbergin sürdüğü aracı Lewisin babasına vermeyi neden akıl edemiyor bu Toto ve Lauda dede hay sen aklında bir yaşa. evet bir…..

        1. Kimi_in_Rai avatarı

          İlk önce Rosberg ayrı… performansı düşük Bayrak yapipta sakın parka falan düşme bu bir.ikinci parkta fazla dolaşma bak üşümüşsün.Ben sana Hamiltonun arabasının hızlı olduğunu söyledim sadece yapmış olduğun yorumuna göre.Saygılar

          1. Eminim yorumu yazdıktan sonra ne anlatmaya çalıştığını kendin bile anlamamışsındır :)) O yüzden yav he he diyelim geçelim.

            1. Kimi_in_Rai avatarı

              Hamiltonun arabasınım hızlı olduğunu hatırlatdım sana.Neyse sen parkta dolaşmaya devam et 🙂

              1. Allah seni anlama kapasitenle sınıyor kardeş sabırlı ol metin ol :))

    3. bu sözleri nasıl yazdın bilemiyorum ama okukrken gülmemek elde degil cok güzel olmuş eline sağlık yorumunu keyifle okudum 🙂

      1. Teşekkür ederim:)

  6. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton hariç rakipleri de en az vettel kadar trafikteydi.

    bahsettiği trafik bottas’ın arka kanadı olabilir.

    frenlerde bir sıkıntı yoksa, kariyerinin en kötü yarışlarından biriydi kabul etmek lazım.

  7. bu gün boğaz köprüsü trafiğide felç di
    estebanda sanırım nasibini almış

    eee trafik zor tabi..

  8. ”Bottas’ın viraj çıkışlarındaki hızlanması inanılmazdı düzlük sonunda yakalasa da Bottas viraj çıkışında uzuyordu. En azından 10 puan aldı sanki hiç bir şey yapamadı gibi yorumlar atmışlar gerçekten insanların gözü nasıl karardıysa Vettel hakkında boş boş yorumlar atıyorlar.”

    bottas az yavaşlasa tamamdı aslında ama yavaşlamadı aksi..(

  9. Olur olur. Mühim olan gelişmemiz. Mercedes çok hızlı gerçekten.

  10. Adamın 1 yarışı kötü geçti diye hemen şampiyonlukları sorgulanmaya başlamış 😀 Resmen pusuya yatmış aslan gibi Vettel hata yapsa da şu şampiyonluklarını sorgulasak diye bekliyorsunuz gerçekten yazık size. Vettel 1.liğe oynarken sinirden tırnaklarınızı da yiyorsunuzdur siz.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      ee tabi artık kendi adamı yok çekemiyor.yerine gelenin başarısızlığını istiyor.geçmişe sünger çekmek en iyisi.herkes yaptıklarıyla gönlümüzde kalsa olmuyor ama yok illa yok edecekler.neyse vettel hatalarından ders çıkarmalı.o da insan sonuçta.gereken cevabı sezon içerisinde bol bol verecektir ilk 3 yarışta olduğu gibi.bununla beraber ben araçta hata var sandım ama mekanik problem yokmuş.

      1. Bottas’ın viraj çıkışlarındaki hızlanması inanılmazdı düzlük sonunda yakalasa da Bottas viraj çıkışında uzuyordu. En azından 10 puan aldı sanki hiç bir şey yapamadı gibi yorumlar atmışlar gerçekten insanların gözü nasıl karardıysa Vettel hakkında boş boş yorumlar atıyorlar.

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          herşeyi geçtim ; şu bizimkiler ve renault nasıl bu kurallarda kalmaya devam ediyor? sence 2017de kurallar nasıl şekillenir?

          1. Açıkçası hiç bir fikrim yok. Umarım Ferrari bu motorlarda kalmak için ısrar etmez. Çok iyi bir gelişim gösterdikleri için korkutuyor bu ihtimal. Ama bir yandan da bakıyorum Mercedes’in bu motorlarla devam etmek istemesinin 2 nedeni var 1. çok sağlam bir paket ortaya çıkardılar 2. de Mercedes markasının motorlarının kalitesini çok iyi bir şekilde tanıtıyorlar. Ferrari’nin istememesi halinde tek bir neden olur oda çok iyi gelişmeleri çünkü Ferrari yol araçları yarış aracı olduğu için onlar için şuanki motorlar ticari açıdan pekte önemli değil. Bu motorların bana göre F1’le uzaktan yakından alakası olmadığı için daha fazla kalmasını istemem. Yarış üzerine tasarlanmış motorlar değil çünkü.
            Renault’un devam etmek isteyeceğini sanmıyorum zaten başaramadılar daha da geriye gittiler. Bence Bernie’nin 1000 beygirlik V8 önerisi bu motorlara göre çok güzel bir öneri. Mercedes istemiyor ama umarım Bernie bir yolunu bulup şu motorlardan kurtarır bizi. Ferrari’nin de değişime sıcak bakacağını umuyorum.
            Birde şu araçların tipini düzeltirlerse her şey çok güzel olacak.

      2. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
        Alonso.ElNano #ForzaJules

        Başkan, bu sozleri sana yakistiramadim. Asagida kimin ne dedigini beni ilgilendirmiyor ama bence, Alonso’nun Ferrari’de yaptiklarina biz, taraftarlari icin degil, Alonso’nun gosterdigi caba ve performans takdiri hak ettigi icin bizzat Alonso’nun kendisine saygi duymalisin.

    2. Gülünç gerçekten , aşırı motivasyon ve yarış için umut hatalara sebep oldu. Hız olarak hamiltona cok yakın rosbergtende hızlı gidiyordu vettel, hatalar ile lastikleri gitti soğudu . rai gibi serte gecirselerdi 1 2 bitebilirdi yarış. Ağzı olan yarası olanlar konuşmaya devam etsinler , vettelin ne derece yetenek oldugu cok bariz belli , sene içerisinde kapak yaptıkca görecegiz sövenleri. Rai ile vettel birbirini desteklemesi herseyden daha önemli. Gelecek için umut var gülmemiz için büyük sebeb.

      1. Onlar görmek istediklerini görür her zaman, objektif olduklarını görmedim zaten. Vettel için kötü bir yarıştı zaten oda kabul ediyor. Daha ne dediğini okumadan başlıkta Vettel’i görüp yorum atıyorlar ne diyelimki artık dediğin gibi ağzı olan konuşuyor.

      2. Eğer serte geçseydi vettel mercedeste aynı stratejşyi uygulacaktı taklit ediolar resmen

    3. Ferrari Silverstone 1950 avatarı
      Ferrari Silverstone 1950

      Vettel’in bugün 3 kez fren noktasını kaçırmasını kötü günündeydi cümlesi açıklamaya maalesef yetmiyor bugün Vettel’in yarışın başından sonuna kadar konsantrasyonu üst düzeyde değildi. 4 dünya şampiyonluğu olan adama bugün olanlardan dolayı balondu söndü demek de yok artık dedirtiyor.

  11. İyi devam etseydi hamı fren sorunlarından dolayı heçebilirdi

    1. Ve iyi gitse hamiltonın freler daha fazla zorlanırdı 1 2 olabilirdi bu yarış ferrari ama her zaman olmaz böyle

  12. Vettel ; iyisin ama en üst seviyeye uzaksın. Zor zamanlarda basit hatalar yaparak sıradanlığını gösteriyorsun ne yazık ki.

  13. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
    ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

    balon pilot vettelin 4şampiyonluğu sönmeye devam ediyor. mızmızlanmaya başladı

    1. o kadar abartma bu adam kötü bir pilot değil tek turda lewisle birlikte en iyi yarış performansında eksiklikleri var ama asla kötü bir pilot değil

      1. ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim avatarı
        ergenvettelcilerdenyadakimicilerdendegilim

        o senin fikrin saygı duyarım ama ben 4 şampiyonluğu da adrian neweye yazdım

        1. Biz Alonsonun şampiyonluğunu kime yazalım

          Hamiltonun

          Buttonun

          Schuminin

          Aracı onlar tasarlamadığını düşünürsek ortada şampiyon pilot yok mühendis kadrosu var 🙂

          Mantıklı argüman sunmayan Alonso taraftarı (temsili)

  14. Sürekli trafikte kaldım
    Erken pitler olmasa pist üzerinde Mercedes motorlu Araçları geçemem
    Baskı Altında iken sürekli hata yapıYorum
    Ricardio dan sonra gerçek kapasitem ortaya çıktı

    1. En azından kendini sorgulayan dürüst olabilen egosu olmayan yaptığı hatalardan ders alan bir pilot 🙂

      Sizin pilotlardan ne haber 🙂

      Efsane olmak kolay iş değil ego ile olmuyor malesef 🙂

      1. Evet efsane olmak kolay değil, vettel de o Yüzden olamıyor işte
        Kendisinden yavaş bottas ın aracına en ufak bile atak yapamaması bize Petrov un arka kanadını hatırlattı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir