Vettel Pahalıya Mâl Olan Cezaya Şaşırıyor

yazar:

kategori:

Pit stoopu sırasında pitte hız limitini aştığı için pitten geçme cezası alan genç pilot yarışı dördüncü sırada tamamlayabildi. Bu ceza gelene kadar Vettel zafer için mücadele ediyordu.

Alman pilot yarışın ardından, takımın bu olayı incelemesi gerektiğini ve neden böyle bir duruma düştüklerinden emin olmadığını söyledi.

“Sonuç olarak yapabileceğimizin en iyisi dördüncü olmaktı. Tabii ki bugün en azından podyumda olma şansım vardı. Özellikle ikinci bölümde oldukça hızlıydım ve Lewis üzerinde bası uygulayabiliyordum. Erken pite gireceğimi biliyordum ve onu pitte geçme şansım yoktu. Bu yüzden acele etmedim ve pit alanında hız limitini aştığım için ceza aldığımı duyduğumda şaşkındım. Benim açımdan, söylediğim gibi acele etmiyordum ve böyle bir şeyin olmasını açıklayamıyorum. Belki elektronik bir sorun vardır bunu kontrol etmeliyiz. Ama olayın öncesinde ve sonrasında çalışıyordu. Bu yüzden bir şey söylemek zor.”

“Tabii ki hayal kırıklığı oldu çünkü araç hızlıydı. Startta biraz şanssızdım ardından trafiğe takıldım. Ardından gelen ceza ile de yapabileceğimizn en iyisini yaptık.”

Kırılan ayna ve kerblere çarptıktan sonra hasar gören difüzörle yarışın büyük bölümünü hasarlı bir araçla tamamlayan Vettel zor bir yarış geçirdiğini kabul etti. Hasarın ardından aracının eskisi gibi olmadığını da belirtti.

Re dBull pilotu bu yarışın ardından Button’ın 25 puan gerisinde yer alıyor ancak kalan yarışlara kazanma yaklaşımıyla çıkacağını belirtiyor.

“Bu yarışta yaptığımızın aynısını yapacağız. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Butügn çok yakındık ve şansımız vardı. Ama KERS’li Lewis’i geçmek zor olurdu. Gerideyken gerçekten eğlenceli olmuyor. Yarış kazanmak için zorlamaya devam edeceğiz.”


Yorumlar

  1. burak gören avatarı

    M.Gökhan Demir vettel isevmeye bilirsin ancak saygı göstermek zorudnasın o bir pilot ve yarıştan sonra yaşadıkalrını basına aktarıyor kendi hatasından kaybettiğini inkar etmiyor ama bi bakılması gerek diyor adam hızlıyıd ve yarış kazanırmıydı bilemem ama podyumda oalcağı kesindi o yüzden yorumlarında biraz saygı göster..!

  2. McLAREN TEAM yorumun güzel.Umarım şampiyon olamayacaksın Vettel.

  3. iyi de, ayiptir soylemesi neye sasiriyor ki? kendi hatasi ve hatanin cezasi da belli. bazen cok elestiriliyor bu hakemler, tutarsizliklarindan dem vuruluyor ama.. adamlar "tuh, podyum veya galibiyete gidiyor adam. aciyip ceza vermeyelim." mi demeliydiler yani…

    ilginc bir aciklama olmus.

  4. Hay KERS kadar başına taş düşsün!

  5. Adrian Newey'in tasarımlarının çok değişik olduğu bu yarışta gözümüze sokuldu resmen. Ayna sallandı sallandı uçtu, ilginç bir görüntü.

  6. Ahmet  Keleş avatarı

    ya bu da herşeye ağlıyor yok onlarda kers var yok incelenmesi lazım

  7. yazık ooldu ya

  8. geçen yıl LEWİS'i şampiyonluktan ediyordun.:)
    senin yapamadığını bu yıl LEWİS sana yapacak anlaşılan:))

    ilk pitte böyle bir sorun yaşamadığına göre bu tamamen senin hatandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir