Arrivabene: Artık İki Güçlü Sürücümüz Var

yazar:

kategori:

Ferrari’den Maurizio Arrivabene, Bahreyn GP’sini ikinci sırada noktalayan Kimi Raikkonen’i övdü.

Raikkonen dördüncü sıradan başladığı yarışta takım arkadaşını ve Rosberg’i geride bırakmayı başararak bu yılki ilk podyumunu, hatta 2013’ten sonraki ilk podyumunu ikinci olarak elde etti.

Yarışın ardından açıklama yapan Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene, iki kez hata yapan Vettel’e sahip çıkarken, Raikkonen’i övdü.

Arrivabene “Karmaşık değildi. İki sürücümüz içinde belirlediğimiz net bir stratejimiz vardı ve Sebastian iki tane hata yaptık. Onun için yeni bir strateji belirlemek zorunda kaldık”

“Kimi bizim stratejimizi takip etti. Belli bir noktada o gerçekten bu stratejiye ikna olmamıştı ve biz ona bu stratejisi takip etmesini söyledik. Kimi yeterince cesur ve disiplinli oldu. İyi bir sonuç elde etti”

“Sebastian ile ilgili olarak o iki tane büyük hata yaptık fakat bugüne kadar neler yaptığını unutmamalısınız. O sadece bir yarışta zorlandı ve bu bazen olur.”

“Şimdi söyleyebilirimki Kimi ile artık çok mutluyum. Resmen sözleşme imzaladık demiyorum ama Kimi geri döndü ve artık iki güçlü sürücümüz var” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene: Artık İki Güçlü Sürücümüz Var” için 14 yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Dün formula 1’in twitter sayfasından yarıştaki maksimum süratlere baktım Ferrarinin yapmış olduğu saçmalığı anladım. Frenleri zorlamayalım diye maksimum sürati düşürmüşler. Rosberg hız ölçüm noktasında Drs’siz 336 yapmış. Buna karşın Raikkonen 325 ilk 10’a giremeyen Vettel galiba 322.1 . Dikkat ettiyseniz Ferrari az biraz downforce isteyen 2. sektörde herkesten hızlıydı ama düzlüklerde bu sene ilk defa bu kadar yavaş kalmış oldular.

    Rosberg tabii maksimum hızının bedelini yarış sonundaki fren problemiyle ödedi fakat hiç hızlı gidemeyen Vettel neden 3 kere dışarı taştı onu anlamadım. Rosberg aslında Ferrariyi toplam tur zamanında hızlı olduğu için geçmedi 1. ve 3. sektörde maksimum hızı çok fazla olduğu için geçti. Özellikle pit çıkışlarından sonra.

    Yoksa bakıyorsunuz yarışın en hızlı turları Ferrarilere ait. Raikkonenin 5. turda yaşadığı Vettelin 9. turda yaşadığı soft lastikle fren soğutma sorunu yüzünden ilk pitlere girmeden geçildiler. Ardından Vettel pitte kazandı fakat bu seferki sorun maksimum hızdaydı. 2. sektör hariç Rosberg 1. ve 3. sektörlerde yarımşar saniye alarak pitlerden sonra Vetteli geçti. Öteki pit çıkışında Vettel heyecandan dışarı taştı öyle geçti ama maksimum sürati az olduğu için her halükarda start düzlüğünde geçilecekti.

    Bu yarışta şunu anlamış olduk Ferrari downforce’u Mercedes seviyesinde ayarlayınca motor farkı ortaya çıkıyor. Mercedesin 30 beygir avantajı olduğu açık. Herhalde Ferrari İspanyaya gitmeden önceki son yarışta aracın downforce seviyesinin maksimum hıza orantısına bakmak istedi.

    Güncel motoru buna göre dizayn edeceklerdir. Bence çok önemli veriler elde ettiler. Downforce’u bir kademe artırınca belki soft lastikleri Mercedesle aynı hızda hatta daha çabuk harcadılar ama medium lastiği Raikkonende çok iyi çalıştırdılar.

    Şimdi fabrikada yüksek downforceta nasıl lastik koruruz, motorun beygirini artırınca nerelerde ne kadar kazanırız onun analizini yapacaklar ve umuyorum ki rehavete girme falan olmazsa, çok çalıştık şu 3 haftanın 1 haftasını dinlenerek geçirelim durumu olmazsa bomba gibi verilerle çok daha güzel günler görebiliriz.

  2. OtonomAktor avatarı

    https://www.youtube.com/watch?v=tWpXVqhIYEE

    rai nin iceman lakabına rağmen duygusal bir insan olduğunu ve böyle bir desteğe ihtiyacı olduğunun farkında arrivabene. karizmatik bir lider ve şu ana kadar iyi götürüyor işleri takdir etmek lazım.

    1. OtonomAktor avatarı

      https://www.youtube.com/watch?v=V2hZoZc_EiQ

      hey iceman derken ki ses. bildiğin mafya adam 😀
      ne diyelim rai yi severim umarım arrivabene nin desteğiyle daha da iyi olur yarışlar kazanır.

  3. ben arrivabene nin böyle çocukça bir yorum yaptığını düşünmüyorum raikkonen geçen yarışlarda hepsinde talihsizdi fakat takım arkadaşından mükemmel sürdü yani dünkü aldığı 2ncilik alması hiç anormal değildi diğer yarışlardada lastik takılmama (melbourne) başkasının rai ye çarpıp lastiğini patlatıp son sıraya düşüp 4 ncü olduğu yarış (malezya) da bu durumlar olmasaydı kesinlikle vetteli geçecekti. bunları eminim ferrari takım patronu arrivabene de biliyordur 🙂

  4. Rai gibi çılgın pilota böyle patron lazım.
    Onu sıkıştırıp gerçek hızını ortaya çıkarmalı.

  5. Arrivabene biraz saçmalamış.. sanki raikkonen verstappen veya kyvyat gibi konuşuyor.. raikkonen zaten ferrari ile şampiyon olmuş bir sürücü, mclaren de yaptıkları belli, lotus la 2 yılda yaptıkları belli, sen hala raikkonen in iyi sürücü mü kötü sürücümü olduğunu anlamdıysan, sadece bahreyn de ikinci oldu diye fikrin değişiyorsa bence Arrivabene önce bir kendini sorgulamalı… çünkü rai şampiyon olduğunda da, çok iyi sürücü denildiği mclaren zamanlarında da sıralamalarda sorun yaşıyordu.. ferrari de iken massa genelde rai yi sıralamarda geçiyordu veya mclaren de coulthard raiyi bazen geçiyordu… şimdi de vettel in sıralamarda geçmesi çok normal.. çünkü büyük ihtimalle sürüş tarzı daha yumuşak olduğundan tek turda lastikleri yeterince ısıtamıyor ama bu dezavantaj yarışta avantaj oluyor, çünkü bu sürüş tarzı sayesinde yarışta lastik aşınması daha az oluyor ve genelde yarışlarda rai daha iyi dereceler alıyor… bu yılda baktığında avusturya ve malezyada kaza yapmasa, rai nin yarıştaki tur dereceleri vettel den daha iyiydi.. çinde zaten güvenlik aracı girmese vetteli yakalayordu… yani bu Arrivabene arkadaşımız olaylara fazla yüzeysel ve sonuç odaklı bakıyor… doğru analiz yapsa aslında bahreyn ile avusturya arasında rai de değişen çok birşey olmadığını görecek…

    1. Kimi’nin hızı sorgulansaydi, Ferrari gibi büyük bir ekip onu takıma getirmezdi.Geçen sene Redbull biraz iyi olsaydı Kimi bu sene takıma liderlik edecekti.Ferrari daha çok bunu düşünerek getirdi Kimi’yi takıma.

      Burada patronun ima ettiği bence o değil zaten adam Kimi fani gibi.Kimi’nin yaptığı geçişlere ne kadar çok sevdiğini hepimiz görüyoruz.Kimi’nin eski günlerine döndüğünü söylüyor kabul edelim ki ilk yarışlar da hata yaptı özellikle sıralamalarda.Ben kesinlikle senin dediklerini kabul etmiyorum.

      Kimi takımın desteğini hissetmeli ve bunu sağlayan eşitlikçi patrona saygılar.

      1. valla ben yine hiç katılmıyorm… bugun autosport taki demeci yine bana göre tam bir saçmalık ve bir gram bile rai nin karakterini anlamadığını gösteriyor.. diyor ki “rai yi böyle kontrat kozunu öne sürerek sürekli diken üstünde tutarsak podyuma çıkıyor, yok şimdi yarın kontrat imzalarsak rai yatar ” anlamınada geliyor ki dediğim gibi bu rai nin karakterini hiç anlamadığını gösteriyor… bu şekilde demecin rainin hiç hoşuna gideceğini sanmıyorum, onu ekstra motive falan da etmeyecektir.. rai ne kadar da iceman olsa da (en azından görünüşte) aslında oldukça duygusal tepkileri olan biri… çok kullandığı “i dont care” lafı da aslında doğruyu yansıtmıyor.. çünkü içinde gerçekten bazı şeyleri umursuyor… rai zaten kendi kendini motive edebilen birisi ve baskı yine kendi içinden geliyor.. bu şekilde kontratı bir tavşan-havuç şeklinde kullanarak rai yi motive edemezsin… rai ye gerekli ortamı yaratırsan ondan en iyi verimi alırsın… bunu en iyi yapan lotus ve gerard lopez di, daha sonra mclaren geliyor ve ferrari en son sırada geliyor… italyanların konuşurken bile heyecanlı konuşmaları, kültürleri, beklentileri v.s. rai ye çok uygun değil ama şu anda da en iyi para veren ve mercdesten sonra gidilebilecek en iyi takım da ferrari… tabii bir de meşhur kırmızı rengin karizması olayı var… yani kısacası rai şu anda köprüyü geçene kadar arrivabene ye “dayı” diyor…

  6. Sıralamalar, sıralamalar, sıralamalar..

    Ne zaman sıralamalar düzelir Raikkonen galibiyet mücadelesine ortak olur. Lastiklerini en iyi idare eden pilot şu an gridde, o yüzden farklı stratejilerle Mercedes’leri yenebilir. Barselona’ya 0.2 daha kazanıp gidersek hem Vettel hem Raikkonen Mercedes’in başına daha büyük belalar açacaktır. James Allison’a br kez daha minnettarız, araç oldukça iyi..

  7. teşekkürler patron sayende kimiyi biraz daha izleme fırsatımız olacak
    keyfini sürmeliyiz fazla zamanımız kalmadı bu açık en azından 1 sene daha

  8. https://www.facebook.com/ScuderiaFerrari/posts/1046936925335931

    Ferrari 2016 aracına çalışmaya başlamış , ağurrr ağuurrrr yapacaklar , 2016dan cok umutluyum. Bu senedende umutluyum gerci 😀

  9. Büyük Başkan karizmatik Lider, Kimi’den verim almayı bilen ilk takım patronusun.Sonunda Kimi yi hatırlayan bir takım patronu çıktı şükür ki.Kimi’nin desteğe ihtiyacı olan günler de onun tekrar eski güvenini kazanmasını sağlayıp hep yanında olduğun için teşekkür ediyorum.

    1. bence çok yanılıyorsun.. kimi ile Arrivabene nin karakterleri tamamıyla zıt ve çok iyi anlaşabilecek karakterler değil… raikkonen için takım anlamında düşünürsen mclaren çok daha iyi bir takımdı.. soğuk gibi gözüken ama aslında heyecanlı bir takım kısacası rainin karakteri ile birebir aynı bir takımdı… ama takım patronu olarak bakarsan da en iyisi gerard lopez di… raikkonen e sorsan Arrivabene mi domenicalli mi diye, eminim 100 kez domenicalli der… Arrivabene daha çok alonso, vettel tarzı sürücülerle daha iyi anlaşabilir… dünkü yarış sonunda skysports da bir görüntü var, vücud dilini anlamak açısından çok önemli… rai vettel ile konuşurken Arrivabene geliyor ve raiye sarılıp onu havaya kaldırıyor, rai ise robot gibi duruyor ve hemen dönüp vettel ile konuşmaya başlıyor.. bu vücut dilini luca di montezemello ile de yaşıyordu… kısacası bu sadece zorunluluktan kaynaklanıyor.. rai vettel ile iyi anlaşıyor, james allison ile iyi anlaşıyor (allison yarıştan sonraki röportajında inanılmaz mutlu idi)… ama Arrivabene ile pek anlaşabildiklerini düşünmüyorum…

      1. Kimi’nin mclaren de iyi olmasının ortam ile alakası olduğunu düşünmüyorum, istediği aracı Kimi’ye veriyorlardı ve mclaren bu konuda çok iyi bir takım.Kimi mclarenin ortamını sevmiyor bunu kendisi dile getirdi çokça.

        Kimi’nin göründüğü gibi birisi olmadığını onu yakından tanıyan herkes dile getiriyor.En yakını antrenör Mark arnallin Kimi hakkındaki röportajlarına göz gezdirebilirsin.Bazı insanlar böyledir tam olarak duygularını dışa vurmazlar ki sonuçta ne kadar buz adam da desek oda insan.

        Bu video da Kimi oyle bir tepki beklemediği için tam olarak sarılmadi, patronla daha önceden tanışıyorlar Kimi sevdiğini çokça dile getirdi.

        https://youtu.be/b56Ii_wqm_E

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir