Ecclestone: "McLaren, Lewis'i Yüzüstü Bıraktı"

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Lewis Hamilton’un geçen sene şampiyon olamayışında McLaren’i suçlu görüyor.

F1’in patronu, bu konuda Hamilton’u değil de Ron Dennis’in yönetimindeki McLaren’in sorumlu olduğunu düşünüyor.

Ecclestone özellikle, casusluk skandalı ile ilgili McLaren ilgisi, Fernando Alonso’nun durumu, Çin’de Lewis Hamilton’u aşınmış lastikle devam ettirme ve Brezilya’daki teknik sorun konusunda ne referansları olduğu net değil.

Marca’ya konuşan Ecclestone: "Lewis geçen sene şampiyonluğu kazanabilirdi ama takım onu yüzüstü bıraktı."

Eccletone ayrıca, McLaren’de huzursuz geçen 1 senenin ardından Alonso’nun tekrar Renault’a geçmesinden mutlu olduğunu ifade etti.

Ecclestone: "Şimdi kendisini daha fazla evinde gibi hissedeceğini düşünüyorum. Çünkü gerçek şu ki,   olduğu yerde mutlu değildi"


Yorumlar

  1. Bernie Ecclestone de sezon bitti ya konuşuyor işte kafasına göre…geçen sezon kendisi mclaren in tk ve pilotlar olarak şampiyon olmamasının iyi olacağını söylüyordu…şimdi de lewis i takımı sattı diyor …tamam belki takım çin gp sinde pit girişindeki ıslaklık ve kayganlık konusunda lewisi uyarmamış olabilir…oda kardeşim arkasından gelen alonsoya geçilmemek için aşırı hızla pite girmeseymiş….ayrıca brezilya da lewis yarışa agresif başlamasaydı o yarışı sallana sallana 4 .ncü bitirirdi hatta 3 pit stop yapmasalardı 6.ncı bitirecekti yarışı…şampiyonluğun kaçmasında takım olarak pilotları yarışa motive etmesi gereken arkadaşlardan tutun takım patronuna kadar kadar herkesin hatası var…ama birileri hata yapacak ki birileri kazanacak…ama kalkıpta mclarenden şampiyon çıkmasın diye herşey tezgahlandı derseniz ben bunu hiç adil bulmam…bütün sezon sadece görevini yapmaya çalışan etli sütlüye karışmayan diğer formula 1 çalışanlarına haksızlık olur bu yaklaşım…ha illa tezgah var diyorsanız en büyük tezgahçı hamilton dur o zaman…bir şampiyon olmaması için ne yapması gerekiyorsa hepsini yaptı son iki yarışta…bernie ecclestone işine geldiği gibi konuşuyor..adam bence artık f1 domine eden takımlar pilotlar istemiyor..yeni yüzler yeni başarılar para demek onun için…bıraksın bu işleri de gitsin o lastik işi yapsın….soyadı da uyuyor zati bridgestone ye karşı ecclestone…:)))ihaleyi de rahat alır zati:)))

  2. ben de mclaren pilotlarının bilinçli birşekilde şampiyon yapılmadığını düşünüyorum zaten aksi saçma olurdu çünkü takımı haksız araba gerekçesiyle şampiyonadaki yarıştan ihraç ediyosun; ama o arabaları kullanan pilotları ihraç etmiyosun gerçekten çok saçma değil mi? işte çok büyük olasılıkla bi pazarlık dönmüştür yoksa iki pilotunu da son iki haftaya şampiyona adayı olarak getirip de böyle kaybetmek mantıklı gelmiyo bana..

  3. hangi organınla guleceksin arkadasım onu da belirtir misin?mantık cercevesindeki yazılar neden seni gulduruyor ki..sen ve senin gibi alonso fanatikleri hatta holiganları,alonso mclarendeyken aracı geliştirdi derler,sonra da mclaren,kullandıgı belgeler sayesinde gecen yıl iyiydi der??hangisine inanacagız sacmalamaya bir son verin..adam dogru soyluyor hırsız lafı agır bir laf..hem nasıl olacagı bellidir bu işin kendiliginden gelen bilgilerle hırsızlık olmaz..ne kadarı kullanıldı bunu bilmiyoruz bi yerlerden uydurup yazı yazmayın..buyuk ihtimalle bir bayansın ve baska sekilde hareket edecegini dusunemiyorum zaten..lutfen butun bayanlar ustune alınmasın ama f1 izleyicisi bayanların hali ortada genel olarak..kimse kusura bakmasın..

  4. ben buna sadece gülerim

  5. F1 kardeş ona hırsızlık denmez 1 milyon kere söyledik, hırsızlık denmesi için nasıl olması gerektiğini, veren ferrari çalışanı zaten nasıl hırsızlık oluyor. bu gibi boş lafları bırakın artık, böyle ağır yazacaksanız aynı şekilde karşılığı gelir unutmayın sonrada neden kavga çıktı deniyor. şaibeli araçtan bahsederken destur diceksin ferrarinin senelerce yaptığına bakacaksın.

  6. NothingToSay DURUMU ANLAMIŞ. Bence vaziyet budur. Böyle bir skandala neden olan bir takımdan ve şaibeli bir araçtan şampiyon çıkmamalıydı ve çıkarmadılarda. Kimi Rai. yıllar sonra bir şampiyonluk aldı, o da böyle talihsiz bir şampiyonluk oldu. Umarım hakettiği kadar temiz bir şampiyonluk kazanır, onun bunun yol vermesiyle, skandal çıktı diye lider pilotun durdurulmasıyla değil.

  7. mp4-23 (mgd) avatarı

    Bu kadar teori yetmedi mi acaba.Yeter gerçekten çok uzadı bu iş.Bu durum daha biyopsi bile yapmadan hastaya sen kansersin demek ile aynı şey.Mosley bu işin başında olduğu sürece Mc Laren ile her zaman uğraşır.Çünkü adamın özel hobisi bu.Hamilton ile ilgili bu kadar konuşulup onu yıpratma politikalarınıda seviyesiz ve gereksiz buluyorum.Eccletone dile gelmiş yine.Alonso taraftarlarına da gülüyorum bazen.Direnip bazı şeyleri Mc Laren' in yüzüne çarpacağına işin kolay yolunu seçip kaçan bir insanı nasıl bu kadar inançlı bir şekilde savunabiliyorlar anlamış değilim.Herkes bilir zordayken kolayca sıyrılmayı.Ben iyi bir pilotum diyorsun hani nerdesin.O ve ondan öncekiler Ron Dennis'in displinininden dolayı kaçtılar.Ron onların kaprislerine cevap vermediği için hepsi çil yavrusu gibi dağıldı.Bu adam bunlar düşünülerek yetiştirildi.Ve kıskanılıyor.Çünkü hiç bir takım hiç bir pilotu bu kadar sahiplenmedi.Desteklediğini belirtmedi.Herkesin zoruna giden bu.

  8. bu alonso fanları nostradamus gibi olmuş yahu…

  9. ooo hamıltonun koruyucu meleklerı yıne ıs basında desene.hamıltonu yuz ustu bırakmıs mclaren ben buna gulerım ıste.daha ne yapacan mclaren ala ala.demekkı alonsoya yaptıklarının ucte bırını yapsalar ne dıyecektı cok merak edeıyom.sen gel sampıyonlugu son ıkı yarısta kaybet sonra hamılton yuz ustu bırakldı de ne guzel yaa.hamılton sampıyon olamadıgsa onun becerıksızlıgı bu kadar basıt kım ona dedı gıt kum cakıla gır dıye.lastıkler asınmıs bunu hamılton anlamadımı veya mclaren anlamadımı.sadece surmekle olmuyo bazı seyler tecrubede ıstıyo zekeda oda sende yok hamılton malesef.ıste alonso ıle aranızdakı en buyk fark zekı olması ve cok yeteneklı olması her konuda alonsun.sen bu kafayla cok sampıyon olun bekle.mclarende daha uzun yıllar takımlarda sampıyon olmaz.yazık ya okadar yatırıma.neymıs kovaleynen gelmıs super pılotmusta yok efendım bız onları yarısta gorelım baskı yıyınce ne olacak halıı.son yarısta hamılton sampıyon olamadıgsa bu alonson payı var.adam gececem dıye kendını pıst dısında buldu ogle olmaz boyel olur dedı alonso.buda ron dedesıne ve ogluna ıyı bır cevap oldu.bu sene en buyuk favorım massa ve kımıdır.bose heveslenmeyın sezon ıcınde herkes gelısme gosterecek boyel kalmıyacak hıoc bısey ozaman en buyk ıs pılotlara dusecek ozaman pılot farkı ortaya cıkacak.hamıltonu ıstedıgınız kadar kollayın ama yıne husran bu sefer daha kotu olacak.ılk seneye gore hamılton cok basarısız olacak.alonsonun verılerınden yararlanarak hava atmayı gorecek.

  10. arkadaşlar bunları boşuna konuşuyorlar lewis böle lewis söle netice önemli olan oda ferrari ve kimidir..börni 😀 amcamız a hatırlatırım brezilyaya gelindiğinde mclaren alosoyu da destekleseydi alonso olurdu şampion ama onlar lewisi destekelmey seçtiler….buda takımın kendi kararı.

  11. NothingToSay avatarı

    f1 in yorumuna katılıyorum..mclaren hırsızlık yaptı mı,yaptıysa ne kadar işine yaradı..bu konualr tartışılır..ama,mclarenin ,sonuçta , bir hata yaptığı kesin..bu sebeple lewisin şampiyonluğunu engelledi..max mosleyin geçenlerde " lewisin şampiyon olması işleri daha da karmaşık hale getirirdi" deyişini de değerlendirince bu kanıya varıyorum şahsen

  12. McLaren'in yapmış olduğu hırsızlık ve ortaya çıkışıyla oluşan skandaldan ancak tek bir şekilde kurtulabilirdi. Sürücülerdede dünya şampiyonu olmayacaktı takım. ve Hamilton şampiyon olmasın diye herşey yapıldı. Pazarlık buydu. Böyle bir skandala karışan bir takımdan hiçbir şampiyonun çıkmaması gerekiyordu. Aksi takdirde gerçek skandal bu olurdu!!!

  13. Aşınmış lastik konusunda bende aynısını düşünüyorum.Ekran başında delirmiştim:s neden girmiyo diye sonunda yarışdışı kaldı.McLaren gerçekte ne düşündü bilemeyiz ama hatalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir