Horner, Renault’nun Durumu Düzelteceğinden Emin

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, motor tedarikçileri Renault’nun sezonun başında yaşadıkları ciddi sıkıntıların ardından durumu düzeltme konusunda kararlı olduğunu söyledi.

Bahreyn’de her iki Toro Rosso aracı yine yarış dışı kalırken Red Bull iki aracıyla yarışı tamamladı ancak Daniel Ricciardo’nun motorutam bitiş çizgisine gelirken iflas etti. Bu, Ricciardo’nun 4 yarışta 3 motor eskittiği anlamına geliyor.

Daha önceleri sert eleştirilen yapan Horner bu konuda yumuşamış gibi görünüyor.

Horner “Geçen hafta Çin yarışının ardından Paris’te Renault temsilcileri ile çok yapıcı bir toplantı yaptık.”

“Renault durumu değiştirmek istiyor. Formula 1’de başarılı olmak istiyorlar çünkü mevcut durum onlar için iyi değil.”

“Tabi ki bu başarı bedava gelmiyor. Bu durumu anladılar ve bir çözüm bulmuş gibi görünüyorlar.” dedi.

Çıkan haberlere göre Carlos Ghosn, Formula 1 motoru projesi için daha fazla para harcamayı kabul etti.


Yorumlar

“Horner, Renault’nun Durumu Düzelteceğinden Emin” için 2 yanıt

  1. Anladığıma göre V6 dönemindeki başarısızlığın temel nedeni bütçe. Renault da kendine göre haklı. 2010-2013 arası şampiyonluklarda herkes başarıyı Red Bulla bağladı. Renault bu işin kaymağını yiyemedi. Tamam Red Bullun başarılarda çok büyük katkısı var ama kimse özellikle 2011 ve 2013 sezonlarındaki galibiyetlerin sadece Red Bull şasisi ile geldiğini iddia edemez herhalde. Özellikle 2013’ün 2. yarısında Belçika’dan başlayıp sezon sonuna kadar tüm yarışları Red Bullun kazandığını , kazanamaz, dökülür denilen İtalya ve Belçika’da Renault motorunun bahsi geçen dönemde 2 galibiyetinin olduğunu hatırlatmak isterim. Zaten Renault F1’in bu nedenlerden dolayı V6 döneminde hırsını, azmini kaybetmiş olduğunu sanırım AutoCar dergisinde okumuştum. Umarım harcanan bütçe boşa gitmez. Renault, Formula 1’deki Beşiktaştır bir bakıma, yani halkın temsilcisidir. diğer yanda Ferrari ve Mercedesin olması durumu açıklıyor. Renault motoru F1 tarihinde Ferrari ve Forddan sonara en çok yarış kazanan 3. motor. 1980’lerden bu yana Hakinen ve Hamilton hariç, bütün büyük pilotların (Senna, Prost, Schumaher ,Alonso, Vettel, Raikonen) yolu Renault motorundan geçmiştir. Renault motoru ile şampiyonluklar kazanmış veya yarış kazanmışlardır.

  2. Carlos Ghons dediği gibi kesenin ağzını açtıysa bir umut var demektir.Adamın lakabı maliyet katili.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir