Wolff: “Rosberg Yükselişe Geçti”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Nico Rosberg’in Bahreyn’deki agresif yarışı ile zirveye geri dönüş yolunda olduğunu kanıtladığını söyledi.

Rosberg, sezonun ilk 4 yarışında ne sıralamalarda ne de yarışta takım arkadaşı Hamilton’u geçemedi.

Wolff “Nico’dan şüphe edenler onun nasıl sert mücadele ettiğini ve geçiş yaptığını gördüler. Her şeyi doğru yaptı.”

“O yüzden o pozisyonu fren sorunu ile kaybetmesi kötü oldu.”

“O olmasaydı çok iyi sürüyordu ve Ferrari’yi arkasında tutabilirdi ancak elektronik fren olmayınca savunma yapacak silahı yoktu.”

“Hamilton seviyesine gelmesi için poleden başlayıp yarışı yönetmesi lazım. Lewis’in Bahreyn’de poleden başlayarak yarışı yönettiğini gördük. Çin’de de bunu yapmıştı ve maksimum puan için yapması gerekiyor.”

“Sezonun 4. yarışı geride kaldı ve daha 15 yarışımız var. Bu yüzden Bahreyn’deki olağan üstü sürüşünün ardından gelecek yarışlarda daha güçlü bir Rosberg göreceğimizden şüphem yok.” dedi.


Yorumlar

“Wolff: “Rosberg Yükselişe Geçti”” için 17 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Sezon başındaki testler olumsuz mu etkiledi acaba Rosberg’i. Bu düşüşte onların etkisi falan olabilir mi ki. İyi haber çıkar aslında bu konudan.

  2. Geçen sene bu eleman beklenenden daha fazla pol almıştı. Bu sene ortalarda yok. İlginç.

  3. Ben de lewis hayranıyım. Körü körüne savunmam gerekmiyor. Çünki cevabı hep pist üstünde verdi o. Yakıtı biten mclaren’i itişine hastayım.

  4. Hakkını yememek lazım bahreynde güçlüydü.özellikle frenlemede çok iyiydi

  5. Ne zaman Zirvede oldu ki geri dönsün 😀

    Hamiltonın hatalarıyla 2-3 ay pilotum diye ortalarda gezmeye Zirve mi diyoruz 😀

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      İşte en çok kızdığım içinde bir nitelik barındırmayan yorumlardan bir tane daha. Arkadaşım sayfaya katacak bir şeylerin varsa yaz, yoksa yazma.

      Rosberg pilot değil de sen pilot musun? O Mercedes kokpitinde sen mi oturuyorsun yoksa “pilotum diye ortalarda geziyor” dediğin kişi mi? Adam F1’de yarış kazanmış mı, kazanmış. Podyuma çıkmış mı, çıkmış. Geçen yıl Dünya Şampiyonası için yarışmış mı, yarışmış? Sen ne yaptın peki?

      Bir pilot diğerinden daha iyi olabilir. Daha yetenekli de olabilir. Ama bunlar değişebilecek şeyler. Geçen yıl da arada puantajda önemli farklar oldu ama bakarsın biri yarış dışı kalır diğeri 25 puanı alır işler değişir.

      Şu siteye anket ya da maille falan üye almak lazım. Ortada seviye kalmadı.

      1. kendimizi pilotlarla kıyaslayacaksak o zaman hiç kimsenin yorum yapmaması gerekir. Herkesin yorum üslubu farklı olabilir. İnce çizgiyi herkes dikkate alırsa sorun olmaz aslında.

        Yıllardır, abartmıyorum yıllardır her sene aynı muhabbet dönüyor. Seviye sürekli düştüğü söyleniyor. Doğrudur zaman zaman çok saçma yorumlar da oluyor ama yeri geliyor çok güzel yorumlar da oluyor. Aradığımız seviye nedir burada?

        Herkes bir Serhan Acar olamaz. Herkesin bu konuda en üst düzey fikri olamaz. Kimisi eğlencesine yorum yazıyor, kimisi bilgi vermek için, kimisi öylesine, kimisi trollemek için vs vs. Binlerce kişi giriyor siteye. Yazanlar kadar binlercesi de eminim haberlerle birlikte yorumları okuyor, okumak için siteye giriyor.

        O açıdan herkesten aynı tarz ve üslupta yorum beklemek hayal olur. Herkesten üst düzey yorum beklemek de öyle.

        Seviye ise hep aynı. Kimin pilotu öndeyse onun taraftarları da o sene çoğunlukta oluyor. Alonso ve Raikkonen dışında, son dönemde de Vettel diğerlerinin taraftar sayısı zaten daha az sayıda oluyor. Hamilton dahil olmak üzere.

        Ama yıllardır Alonso ve Raikkonen taraftarları arasında bir çekişme var. Geçen sene Alonsocular doğal olarak üstünlük kurmuştu, bu sene ise Raikkonenciler. Son yıllarda ona katılan koyu Vettelciler var 🙂 Şaşırtıcı bir durum aslında.

        Ve bu yorumu yazarken fark ettim. Tam anlamıyla Hamilton’un o şekilde taraftarları yok ülkemizde. Koyu fanları yok yani. Körü körüne onu destekleyen. İlginç bir durum.

        Seviyeye dönersek 3 aşağı 5 yukarı hep aynı 😉

        1. ben Lewis’in koyu fanıyım. ama körü körüne desteklemek ve gerçekleri görmezden gelmekte bana göre değil. en azından objektif bakmaya çalışıyorum. yeri geldiği zamanda eleştiriyorum. ama alonso ve rai taraftarları artık bu işin cılgını çıkardı. Vettel fanlarına gelirsek. neyse gelmeyelim 🙂

          1. Kop koyu bir Lewis taraftarı olarak 2011’de objektiflik bakımından gözlerimi açan Lewis’e teşekkür ederim 🙂 Adamı sevsem’de eleştirmekten hatta çok güzel iltifatlı küfürler etmekten geri kalmıyorum.

            1. örnek : kavruk oğlan 😀

              1. Çifte kavrulmuş,
                Koca Sıpa gibi nicelerde var listemde 🙂

        2. Analizlerin çok doğru özellikle lewis ve fanları konusunda tabiki de lewisi körü körüne destekleyenler vardır ama kimi ve alonso fanları hatta vettel fanları kadar değil ben lewis fanıyım ama eleştiririm bir pilota geçildiği zaman bahane üretmem vettelciler gibi kurallara ve araca alışamadı kimiciler gibi aracın ön tarafı oynaktı veya araç alonsoya göre yapılmıştı alonsocular gibi bizim pilot en iyi diğerleri balon demem
          lewis 2011 buttona yenilmiştir hiç bahane üretmem çok normal bir olay hata herkes yapar formusuz dönemi herkesin olur lewisinde olmuştur yenilmiştir
          Geçen sene rosberge pollerde geçilmiştir tamam dayanıklılık sıkıntısı olmuştu monaco olayı fln ama sezonun son bölümünde rosberg lewise yanlış hatırlamıyosam 3 yarışta fln 0.5 sn civarları fark atmıştı bu ciddi fark rosbergin lewise üstünlük kurduğunun kanıtıdır artık bazı olayları aşmamız kimi alonso lewis vettel bunlar çok özel pilotlar f1 bu adamlarla zevkli tadını çıkaralım…tabi pilot tutmakta işin tatlı tarafı 😀

        3. Onur Gentas avatarı

          Bende koyu bir Lewis faniyim ama her pilotunda hakkini verdigimi dusunuyorum. Oyle ki birisi cikiyor bana Alonso fani diyebiliyor sirf Alonso’yu savundugum icin. Oysa ki ben gun geldi Kimi’yi savundum gun geldi Vettel’i.
          Seviye konusuna gelince, evde lig tv var ve her ay ucretini oduyorum. Ama futboldan ve taraftarlarin tartismalari okadar yordu ki artik mac bile izlemiyorum. Izlesemde eski keyfi almiyorum. Seviyesiz yorumlar arayanlar gazetelerin mac sayfalarina baksinlar. Trf1’de kimi zaman ciddi tartismalar olsa da hepimiz birbirimizi taniyoruz artik. Bana gore seviye yerlerde gibi bir durum soz konusu degil. Aksine ulkemiz sartlarina gore oldukca yukarda.

        4. Napolyon1453 avatarı

          Ben Lewis’in koyu bir fanıyım 🙂 8yıldır %99 yarısını canlı izledim. Bu adamı seviyorum. Agresif hırslı tarzı ve cesareti kendini bana hayran bırakmıştı. Her yarıştan sonra bütün yorumları haberleri tek tek belki bikaç defa okurdum. Bu Vettelin 4yıl amborgo koyduğu dönemde de daha öncesinde de.. Son 2 yıldır daha bir iştahlıyım sürekli telefondan pc den f1 sitelerinden çıkamıyorum. Objektif olduğumu düşünüyorum kendimce fakat bazen öyle anlamsız sinir bozucu yorumlar görüyorum ki olmamak için kendimi zor tutuyorum. Belki 1-2 yıl daha böyle devam ederse sanırım körü körüne Lewis fanı olacam nefsimi kontrol edemeyecek gibi. İyi değilim arkadaşlar 😀

        5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          bu arkadas iki tane artı alınca her dediğim doğru sananlardan bu kadar rahatsız oluyorsan okuma bi daha arkadasım o yorumu siteyi kendi tekelinizde mi sanıyorsunuz siz !!!

      2. *2 ya da 3 sene önce bir arkadaş paint ile viraj ve kendince ideal çizgisini çizmiş ve sanırsam Raikkonen’in viraj almayı bilmemesinden bahsetmişti. Çok ciddiyim. Site kurulduğundan bu yana takipçi ve üyeyim. Bu tarz yorumlar görmek artık sürpriz olmuyor.
        *Sadece sporun değil forumun da ciddiyeti düştü açıkçası. Tartışma her zaman kötü bir şey değildir. Eskiden forumda tartışarak öğrenme fırsatı bile doğuyordu.Şu an birisi yanlış bir yorup yaptığı an 10 kişi altına “smiley” koyabiliyor. Bir çok eski üyenin bu ve benzeri sebeplerle yorum yazmadığını tahmin ediyorum.

      3. Abdullah’ın dediği gibi sitede her yaşta, her sınıfta farklı pilotların ve takımların taraftarı olan ve farklı fanatiklik seviyelerinde olan yorumcular var. Bunların kombinasyonu düşünüldüğünde herkes özgün bir yoruma sahip olabilir ve bu bizim için çok iyi. Bazı yoruma güler geçersin, bazısı senin farkedemediğini gözüne sokar, bazısını hiç okumazsın.

        Seviye düşüyor olayına katılıyorum, sonuçta genç taraftarlar spora katılmaya çalışıyor ve okul, tv ve net ortamında referansları incisözlük ve survivor. Ne yazık ki fazlasını beklememek gerek. Zamanla herkes olgunlaşıyor. Ben de eskiden biraz trollediğimi hatırlıyorum. (çaktırma)

        Bu arada yukarıdaki arkadaşın ikinci cümlesi bence birşeyler anlatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir