Japonya GP Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Singapur’da senenin ilk podyumuna ulaştın. Yarış sonrasındaki duygularını anlat bize.

“Podyuma çıkmak harika bir duygu. Olması için zorladığımız sonuç buydu ve takım gerçekten hak etmişti. Çünkü bu sene çok şansızdık ve bir çok fırsatı kaybettik. Takımdaki herkes, bütün hafta sonu çıkardığı harika işlerle gurur duyabilir. Ayrıca bu sonucu almak için mükemmel bir zamandı. Pistte, Enstone ve Viry’de fabrikadaki sıkı çalışmalar için muhteşem bir ödüldü.”

Şimdi Japonya’da Suzuka’ya gidiyoruz. Üç sene sonrasında tekrar oraya dönmeyi dört gözle bekliyor musun?

“Evet, favorilerimden birisi olan piste dönmekten gerçekten heyecan duyuyorum. Suzuka ile ilgili bazı harika hatıralarım var, 2006’da burada kazanmıştım ve şampiyonluk için çok önemliydi. Ayrıca 2005’de Michael Schumacher ile olan mücadelem de her zaman hatırlayacaklarımdandır. Japonya kesinlikle sezonun en keyifli yarışlarından biridir. Çünkü özel bir atmosfere sahip ve taraftarlar daima heyecanlarını saygı çerçesinde gösterir”

Pistin teknik zorluklarından bahset biraz da…

“Bütün pilotların Suzuka’nın yüksek hızlı virajlarından keyif aldığını düşünüyorum. Ama ayrıca mühendislere de güçlük çıkaran teknik bir pist. Ayarlar açısından yön değişikliklerinde iyi bir ön kısma ve stabil bir arkaya sahip bir aracınız olmasını sağlamak için sıkı çalışmalısınız. Böylece yüksek hızlı virajlara hamle yaparken kendinize güven duyarsınız. S bölümü, turun önemli bir parçası, sürekli yön değşimi ile geçen 15 saniye ile başa çıkmanız gerekiyor. Bu yüzden  fiziksel olarak zorlayıcı. Ayrıca konsantrenizi kaybetmemelisiniz, virajlarda sadece bir çizgi vardır ve herhangi bir hata, size çok büyük zamanlara mâl olabilir”

Romain Grosjean

Romain, Singapur’daki yarışın kısa ömürlüydü. Senin için zorlu bir hafta sonuna hayal kırıklığı yaratan bir son oldu.

“Evet, muhtemelen kariyerimde hatırlayabileceğim en zor hafta sonuydu. Pisti öğrenmem gerekti. Bu kolay değildi, özellikle de antrenmanlarda sürüş zamanımı kısıtlayan bazı meseleler olması ile. Sonuç olarak pistte kendime güvenemedim. Ardından sıralamada biraz fren sorunu yaşadım, yarış için bunu çözdüğümüzü düşünmüştük. Ama sonunda takım, fren sorunu nedeniyle yarışı bırakmamı istedi. Yani benim için hatırlanacak bir hafta sonu olmadı. Şimdi ise Japonya’yı dört gözle bekliyorum”

Suzuka, senin için bir başka yeni tecrübe olacak. Seni canlandıran bir pist mi?

“Hiç bulunmadığım bir pist ama orada sürmeyi hep hayal etmişimdi. Dünyadaki en özel pistlerden birisi. Televizyonda bir çok defa görmüştüm, bu yüzden çizgisini biliyorum ve 130R gibi hızlı virajlarında sürmek için sabırsızlanıyorum”

Sezonun sonuna yaklaşımın nasıl?

“Bütün pistler benim için yeni olacak. Bu yüzden önümde zorlu bir dönemin olduğunu biliyorum. Yarışlardaki şansımın döneceğini umuyorum; sorunsuz normal bir yarışım olmadı. Eğer sorunsuz yarışlar çıkarırsam umuyorum ki takımın önemli puanlar almasına yardımcı olabilirim. Takımlar şampiyonasında da buna ihtiyaç var”

Bob Bell

Bob, Japonya’da yarış öncesinde Singapur’da alınan podyum, takım için ne anlama geliyor?

“Bu sonuç açıkçası bütün takım içindeki ruhu inanılmaz derecede yükseltti ve ard arda yarışlarla bu durum aklıllarda taze olarak kalacak. Bu nedenle takım Japonya’ya çok iyimser olarak gidecek. Japonya’daki yarış bizim için en kolayı olmayabilir ama motivasyon seviyesinin çok daha yüksek olacağını düşünüyorum”

Singapur’da Romain, zor bir hafta sonu geçirdi. Japonya’da geri dönebilir mi?

“Onun geri döneceğinden şüphem yok. Genç, kendine güveniyor ve çok kabiliyetli. Singapur’daki sorunu, frenleri ile ilgiliydi. Bu yüzden sorunun tekrarlanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bununla birlikte Suzuka’nın çok farklı bir pist olduğunu unutmamalıyız. Bana göre orası onun için çok daha kolay olacak”

Bu klasik pistin zorluklarından bahsedin biraz…

“İlginç bir yer. Eski bir pist için oldukça zorlayıcı bir pist. İyi bir denge ve orta-yüksek yere basma kuvveti gerektiriyor. Ama frenleme performansı orada daha az önemli. Bu da Romain ile yaşadığımız sorunda bize yardımcı olacak. pilotların kendini adaması gerektiği ve sürüş için çok ödülkâr olan bazı zorlayıcı virajlar var. Genel olarak geçmişte iyi iş çıkardığımız bir pist. Özellikle Fernando Suzuka’yı sever. Bu yüzden, hafta sonundan keyif alacaktır”


Yorumlar

  1. mehmet solak avatarı

    Yanlız alonsonun schumiyi geçerkenki görüntülerini mutlaka tekrar tekrar izlemelisiniz…Bu adam(schumi)gaz taban bir virajda bukadar kolay geçilemez…%100 diyorum ki gaz çekti,yoksa alonsoyu pist dışına atacaktı…Simülasyonlarda yarışanlar bilir,o virajda arabayı az kaçırırsanız olay biter,Alonsonunda dediği gibi tek çizgi var ve onu kullanmak zorundasınız…Ama geçiş harikaydı,Alonso bana schumi ve hakkinen gibi eski jenerasyonun usta pilotlarını hatırlatıyo ve şuan en iyi pilot bence…
    Suzuka da bi harika ve yarışı sabırsızlıkla bekliyorum,sezonun en iyi yarışı olmaya aday…

  2. suzuka denilince benimde aklıma bir alonso taraftarı olarak 130 R deki schumiyi müthiş geçiş aklıma geliyo. inş güzel bir yarış olur ve podyum zor ama iyi bi derece elde edebiliriz

  3. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    2005 Suzuka yarışı harikaydı. 17. sıradan başlayan Raikkonen son tura girerken Fisichella'yı geçip yarışı kazanmıştı… Pist dediğin Suzuka gibi olacak. İyi süren öndekini geçebilmeli…

  4. "Özellikle Fernando Suzuka'yı sever. Bu yüzden, hafta sonundan keyif alacaktır".bende öyle olaağını tahmin ediyorum inşallah öyle olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir