McLaren Çifti: Monaco En İyi Şansımız Olabilir

yazar:

kategori:

McLaren’den Jenson Button ve Fernando Alonso’ya göre, Monaco GP McLaren-Honda’nın bu yılki en büyük şansı olabilir.

Monaco motor gücü açısından daha geri planda kalırken, aracın diğer özellikleri ön plana çıkıyor ve McLaren motor gücü dışında gridin en iyi araçlarından birisine sahip olduğunu düşünüyor.

İspanya öncesi konuşan Button “Barcelona’da zaten iyi bir adım göreceksiniz. Ama Monaco’da daha iyi olabiliriz. Orada güç değil, aynı zamanda aerodinamik yol tutuşta önemli. Bu konuda iyi bir hisse sahibim”

“Monaco şuan için aracın bazı güçlü bölgelerini ortaya çıkarabilir. Orada bu araç ile ilginç bir yarış olacaktır”

“Limitlerde sürmek için zor bir pist. Ve eğer emin olduğunuz bir araç varsa bu kesinlikle fark yaratıyor”

“Araçta güven ve denge olduğu zaman iyi bir iş yapabiliyorsunuz. Bu sezon orada gereken en büyük şey”

“Sürücülerin çoğu yetenekli, ama orası hata affetmez. Monaco büyük bir ruhsal oyundur ve her yerde dikkatli olmaya ihtiyacınız vardır” dedi.

Alonso ise Monaco’nun en büyük şansları olduğunu kabul ediyor.

Alonso “Güç ünitesinin ön plana çıkmadığı pistler şuan için bize yardımcı olacak. Yani Monaco daha iyi bir sonuç elde edebileceğimiz ilk pist”

“Şuanda İspnaya’ya odaklandık ve orada büyük bir adım attığımızı göreceksiniz” dedi.


Yorumlar

“McLaren Çifti: Monaco En İyi Şansımız Olabilir” için 6 yanıt

  1. Monaco motor gücünün en zayıf öneme sahip olduğu pistlerden birisi. Eğer şasileri gerçekten iyi ise bunu Monako’da göreceğiz.

  2. Bu arada omnicorse mclarenın soğutmayı geliştirmek için radyatörleri büyüteceğinden bahsetmiş. Biraz motordan kazanıp aerodan kaybedeceğiz anlaşılan

    1. Dostum bende o haberi duydum ama bazı yorumlarda o haberin yalan haber olabileceği söyleniyor. Çünkü bu ısıtma sorunu malezya dan beri bariz bir şekilde var. Bu güncelleme için Barcelona düşünülüyor. Aero dan kazanç sağlamak için bu kadar dar motor yapmaları için bastırdırdılar. Aerodan zarar etcekleri birşeye kalkışacaklarını zannetmiyorum. Kaynak bulamadığımız için İspanya ya kadar bekleyecez. Orda büyük bir paket gelecek ama ne gelir bilemeyiz.

  3. Orada güç değil, aynı zamanda aerodinamik yol tutuşta önemli. Bu konuda iyi bir hisse sahibim

    Kafamı katıştırdı. Tamam en yüksek df ayarı burada yapılıyor olabilir ama virajlar hep düşük hızlı yanİ araçlar o kadar da fazla df üretemiyor olması lazım. Mekanik tutuş daha önemli gibi

    Hatta 2011 de rbr difüzörle uçarken ferrari en iyi şanslarının monaco olduğunu söylüyordu

    1. Fakat McLaren’in mekanik tutunması da gayet iyi. Magnussen direksiyonu durduğunuz yerde çevirirken bile ön tarafta neler olup bittiğini anlayabiliyorsunuz demişti.

    2. Yusuf Hitay avatarı

      evet, monaco da en önemli faktör mekanik tutuş ve pilotaj. düzlük hızına çok fazla ihtiyaç duyulmadığından ve yolun üst yapısı sebebiyle en yüksek kanat açıları kullanılıyor ve faydası da görülüyor.

      sonuçta yine de motorun en az ön plana çıktığı pist. yani mclaren’ın ne derece iyi bir araca sahip olduğunu görmek için bir kriter olabilir.

      ama en iyi pakete sahip değillerse, ki öyle olmadıkları bariz gibi, yine de öyle ilk sıra mücadelesi verecek bir sıçrama yapılması mümkün değildir.

      motor gücünüz açık şekilde zayıf ise, monaco da bile zaman kaybedersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir