Mosley "Motor Sporları, 3. Dünya Ülkeleri İçin Değil"

yazar:

kategori:

Mosley “Eğer orada gençler için karting düzenleseydik, yetenekli olanları keşfedebilirdik.”

“Lewis Hamilton spora bu şekilde başladı, Ayrton Senna da 6 yaşındayken karting yapıyordu.”

“Motor sporları orta sınıf sporu, gelişmemiş 3. dünya ülkeleri için değil ancak Çin ve Hindistan orta sınıfta gelişiyor ve oralarda daha fazlasını yapabilirdik.” dedi.

Mosley ayrıca F1’de sezon ortasında zorladığı bütçe sınırı planlarını kabul ettiremediği için pişmanlık duymadığını, geldikleri ve gelecekleri noktadan memnun olduklarını söyledi.

Mosley “Bir çok takım buna karşı çıktı. Sonunda demokrasi var. Takımlar 2011’in sonuna kadar 1990’lardaki harcama seviyesine inecekler ve harcamalar düşecek.” dedi.


Yorumlar

  1. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    bencede

  2. Sanırım bizde o 3 ncü dünya ülkeleri safındayız. Bence de karting alt yapısı olmayan her ülke motorsporlarında böyledir. Bizdeki pilotlarda genelde 20 li yaşlarında veya sonrasında ralliden çıkabiliyor ancak. Para ve pazar olarak düşünmeyip motorsporları ruhu manasında baksaydınız sanırım bu topraklarda hiç yarış izlememiş olacaktık.
    Son olarak kurduğun garaj takımlarının katıldığı sistemden umutluyum, memnunum. Gitmeden son büyük icraatın olmuş olacak. İnşallah beklediğimiz derecede başarılı olurda. Hakkındaki kötü şeyler ile beraber bunları da yad edebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir